Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Posványos 2011. július 24. vasárnap 21:45

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Posványos

Európa fénye lassan kialszik, ma már mindenki minket másol. A nemzet miniszterelnöke találta ezt mondani, szokásos nyári bálványosi, újabb nevén tusványosi szeánszán. Tusványosnak, vagy Bálványosnak, a pár évig szemérmesen „szabadegyetemnek” nevezett politikai kibeszélő-shownak sokéves hagyománya van. Ha a legendás szárszói találkozók (kettő is volt belőle) beleágyazódtak a magyar politika- és kultúrtörténetbe, ma Tusványos a népi gondolat new vave-je. Ami ott lemegy tulipános lajbiban, székely szalmakalapban, zöld cicagatyában, kínai tornacipőben, sasos bőrnyakkendőben, kemény, nackó dumában, politikai intrikában (na és bizniszben), azt se román, se hazai magyar nem teszi az ablakba.

Elég, ha annyit mondok: idén – a miniszterelnökön kívül – a pénzügyi „tartományúr” is megjelent, Csányi Sándor (OTP), hogy a fociról tájékoztassa a facebookra rákattant, cujka és fokos-nyelő erdélyi népet, na meg a krisztinavárosi pótszékelyeket. Dobozos sörrel kezében ásítozott Kubatov Gábor és Eperjes Károly mellett, Tőkés Lászlótól kissé balra. Tusványosra RMDSZ-ügynök be nem teheti a lábát. A találkozó rólunk szól, rólunk, kevésbé magyar magyarokról. Olyan ez, mint Horthy kormányzó várbéli éves fogadása volt Miklós napokon.

Tusványos a baloldali sajtó találmánya. Ők emelték ki a semmiből. Ha vastagot és malacot akartak hallani, csócsálni Orbántól uborkaszezonban, Tusványos volt a júliusi úti cél. „A baloldal, ha szerephez jut, nemzetére támad.” Ezt Orbán most is előadta. Mert Tusványos is kopik, fárad. Posványosodik. Orbán sem fiatalodik. Elénekelte újra a gazdaságpolitikai vezérszólamot, az immár ismert Gömbös-Mussolini áriát a „jóléti társadalom alkonyáról” és a „munka Európájáról”, mely hamarosan beköszönt.

Hogy a munka Európája mit jelent, máig titok. Erről a munka törvénykönyvéből tájékozódhatunk, melynek első fogalmazványa már a nemzet asztalán fekszik. A felmondás a nyugdíj előtti (védett) korban jövőre gyermekjáték. A végkielégítés összege is csökken. Zsugorodik az éves szabadság. Vége a punnyadásnak magyarok, dolgozni kell, ha másképp nem megy, közmunkában. Benito Viktor ezután átbeszélt néhány részvénycsomagot, kinevezést, kirúgást, s másnap már Pesten intézkedett. Frissen, energikusan lépdelt. Egy pálya legfénylőbb napjait éli. Kár, hogy egy kicsit beledöglünk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 28 szavazatból)
Buják Attila: Posványos, 5.0 out of 5 based on 14 ratings

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. “Frissen, energikusan lépdelt. Egy pálya legfénylőbb napjait éli.”
    Na meg be volt lőve! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. Drága Buják úr! Valamit kihagyott! A harcot! Mi harcolunk!Minden, és mindenki ellen.Harcolunk, hogy elvegyük az emberek jogait az élhető életért… Harcolunk, a hitünkért. Már 14 harcostársunk van is.Harcolunk a dolgozókért. Meg is alkottuk a munkatörvénykönyvét, egyvalamit kihagytunk, de amint módunk lesz közbeiktatjuk. A billogot! Mert nehogy már ne tudja majd a járatlan zember, hogy mellik billog mit jelent!Lesz szív alakú ( a mifajtánk) lesz hátraarc figura (a magukfajták), és lesz 5 ágú csillag ( a kommunistáké)!
    Csak ennyit akartam hozzáfűzni. Folytatnám, de már fáj a hülyeség. Az Orbán kormányé…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  3. Gyurcsányból elég volt a magyaroknak öt év.
    Most megtudják milyen is a magyarok istene.
    Úgy vélem: Oviból, már túl sok is az öt év, megkezdte a hatodikat!?!? :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. “Orbán sem fiatalodik. Elénekelte újra a gazdaságpolitikai vezérszólamot, az immár ismert Gömbös-Mussolini áriát a „jóléti társadalom alkonyáról” és a „munka Európájáról”, mely hamarosan beköszönt.”

    Bartus László régebbi tényeket és friss hasonlóságokat bongolgató írásai egyre inkább beigazolódnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. Azt olvastam elsore hogy a pava a vegso napjait eri.
    Ugy is van ertelme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. A hanyatló nyugat által gyártott dzsipből száll ki és többi társa sem lovaskocsival érkezett, no meg a jóléti társadalom összeomlását az is jelzi, hogy igazmondó szóvívője is csak kétmilliót keres havonta. Jézus, hogy még mindig nem veszik észre, hogy úgy hazudik, mint a vízfolyás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. “Európa fénye lassan kialszik, ma már mindenki minket másol. ”
    Milyen szépen kifejezi ez a mondat (az EU fénye kialszik, Magyarországé fényesen ragyog), hogy Orbán szerint Magyarország, amely a közelmúltig az EU elnöki szerepét töltöttte be, nem tartozik Európához.
    Igaza van, ma már nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Szegény,elmebeteg ,nemzetnyúzó fajankó:el is hiszi amit összezagyvál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  9. Ez az írás ismét nagyszerű, tömör kifejezése kedves vezetőnk a beteg elméje által vizionált hagymázas rámálmoknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  10. Hogy Orbán miket beszél az egy dolog, de hogy a seggnyalói miket beszélnek az a legfelháborítóbb. Ma reggel az ATV Start c műsorában Pindroh Csaba, meg egy HVG-s újságírónak mondott pofa teljesen el volt ájulva a Tusványoson hallott Orbán beszédtől. Komolyan úgy kellett lefognom magam, hogy valamit bele ne vágjak a TV-be. Egy okádék az is amit az utóbbi időben az ATV művel. Ezeket az orkokat be sem szabadna engedni a stúdióba. Ostobák, nagyképűek, újságírói tudásuk, ha lehet egyáltalán ilyet mondani velük kapcsolatban a 0-val egyenlő, de legalább a politikához és a gazdaságtanhoz sem értenek.Csupáncsak Orbán felkent ajnározói. Egy köpedelem az egész.
    Persze lehet mondani, hogy úgy kell nekem, mi a francnak nézem az ATV-t,? , Már azt hiszem magam is, hogy csupán mazohizmusból. Hiába kapcsolok én át akárhová mindenütt ez az ótvar szöveg megy, illetve még ezeknél is rosszabb. Erről írtam tegnap egy commentemben, hogy ezektől szabadíthatna meg a Jó Isten minket magyarokat. mert, hogy ezek nem azok az szinte biztos.
    Akik ennyi szégyent, nyomort megaláztatást okoznak saját népüknek azokat minimum a jobb érzésűeknek ki kéne tagadni még az országból is.Sajnos nem történik itt szar sem. Az, hogy mi itt egy páran elmondjuk vaskos véleményünket kik hallják ezt meg? Sokan szerintem még azt sem tudják, hogy létezik Amerikai Népszava,bár én ahol csak tudom terjesztem, idézek belőle, de sajnos ez kevés. Mindenesetre jelenleg ez a fórum az egyetlen mentsvárunk, mert ami itthon megy mind a nyomtatott sajtóban, mind a TV-ben az egyenesen kiborító. A magyar média teljes egészében lefeküdt a kormánynak.Mondhatni szinte kivétel nélkül. Csak azt tudnám hogy van gyomruk ehhez a sok sületlen hazugsághoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  11. http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/%C3%BAt-a-semmibe/235535823145554
    ennyit posványosról! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Nem kellett sokáig várni, hogy az ATV-n hálásak legyenek a Hitesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Földi Zsóka!
    Csak remélhetjük,hogy CSAK a kiegyensúlyozottság érdekében teszik.
    Mert aztán jöhet a 100 millás bünti,amiért nem mutatták be az eszement bemondásokat a nagy bölcstől..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. A Kárpátok előző Géniusza egyszer azt találta mondani hihhetetlen méretű , egész mezőnyi teret megtöltő ” önkéntesen kivonult ” hallgatósága előtt , idézem :
    ” A román faj Európa legnemesebb ember-fajtája ”
    ( Úgyhogy nincs új a Nap alatt , csak épp a szómágia fejlődőtt valamelyest.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Az új egyházi törvény az sem semmi! E miatt nem lesz munkahelyem előbb-utóbb. Ugyanis ha a katolikus egyház átveszi az otthont, ahol dolgozom, és akkor kötelezhetnek a misére járásra, vagy elbocsátanak. Ezt velem, 1980-ban már eljátszották. Igaz, akkor azt mondták, ha nem leszel KISZ-tag, ne is álmodj arról, hogy felvesznek főiskolára. Akkor megtettem amit kértek. (Bár az Isten mentsen meg minden “egyesületet” az olyan tagoktól, amilyen én voltam.) De most, néhány tíz évvel később már képtelen vagyok meghajolni.
    Nem tud valaki kissé nyugatabbra valamilyen csekély fizetéssel egy állást? Babysitter, házvezető? A lábammal szeretnék szavazni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Az ujságíró neve helyesen Pindroch Tamás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Független média kellene, egy új Szabad Európa Rádió, vagy Amerika Hangja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Igen , de ma már nemtalálni olyan rádió-vevőt amin van rövidhullámú sáv.
    Persze lehetne kihelyezni a kereskedelembe , ha az igény megnőne rá .
    -
    ( Érdekes módon az ” Átkosrendszerben ” minden rádióvevőben , amit a KERAVILL -ban kapni lehetett , voltak rövidhullámú sávok. A rövidhullámnélküli rádiókészülék ritka volt mint a fehér holló , pont ugyanannyira mint napjainkban a rövidhullámmal rendelkező.)
    -
    Csakhogy Hatalmonlévő sokkalta körmönfontabb mint Rákosi vagy Kádár , vagy a kettő együttesen : El tudná érni valamiféle álságos törvénnyel hogy a kiskereskedőknek ne érje meg forgalmazni a rövidhullámú rádióvevőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Kedves Tamás!
    Az undorító egy fazon, nem érdemli a helyesírást se, meg a foglalkozása is valami más a Magyar hírlapnak nevezett kukalapnál (szakma szégyene).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Posványos lukból posványos szél fúj!
    De miért hagyták ki a “saját tengely körül forgást”? Abban Orbán igazán világbajnok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. 1. A saját tengely körüli forgásról: Akkori barátom papája, azóta elhunyt, egyik mondása vala: ‘Az én alfelemben nem forog nemzeti színű tengely.” Ez a nyilvános és magamutogató “nemzeti” és hazaffyas megnyilvánulásoknak szólt. Önkritikája is volt: “Nem az én alfelemben forog a világ tengelye.” (Mindkét idézet finomított.)
    2. Az egészet nem kell komolyan venni, csak cirkusz a nép hülyébbik részének.
    3. Nem elmebeteg. Csak gazember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Educating Rita véleményével kapcsolatban tennék halkan egy észrevételt. Azért a Szabad Európa vagy Amerika Hangja nevű rádió – már nem emlékszem melyiket hallgattam – sem volt mentes az otromba baromságoktól. Úgy 55 évvel ezelőtti adása jutott eszembe, amelyben – emlékeim szerint Bell ezredes – buzdította öblös hangon a magyarokat, -november végén – további fegyveres ellenállásra, kitartásra, mert közlése szerint jelentős ENSZ csapatok közelednek Ausztriában a magyar határ felé.
    A politikai blődli vagy gazemberség nem mai találmány.
    A Posványos cimű cikk tartalmával viszont egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kedves “oregember”, köszönöm a kiigazítást. Írhattam volna BBC-t is, de a BBC már leépítette a külföldi adásait, sajnos. Egy Szabad Kossuth Rádió is lehetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. engem jobban zavar, hogy a szlogen túlmegy a sima trianonozáson, ez már hortista (sic!) kirohanás. Jobban örülnék, ha az életemből rohannának ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos