Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nincs miből spórolniuk a magyaroknak 2011. július 13. szerda 14:49 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nincs miből spórolniuk a magyaroknak

Budapest – A magyar háztartásoknak csupán 17,5 százaléka képes megtakarítani, emiatt nehezen tudják kivédeni a negatív külső körülményeket, mint például a mostani frankerősödést – áll a Raiffeisen Bank és a GFK közös felmérésében.

A válaszadók szerint a gazdasági körülmények nem különösebben kedveztek a komolyabb megtakarítások képzéséhez – olvasható a felmérésben. A jövőre vonatkozóan sem festettek fel optimista képet a válaszadók: az alacsony megtakarítási arány mellett csupán hatoduk bízik abban, hogy félretett vagyona a következő hónapban gyarapodni fog, közel kétharmaduk nem számít sem jövedelmének, sem megtakarítási képességének változására.

Nagyon kevesen tartják már nem banki típusú befektetési termékekben vagyonukat, mindössze a válaszadók 4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy készpénzben vagy más nem banki termékben (például nemesfém, műtárgy) vannak megtakarításai.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
Nincs miből spórolniuk a magyaroknak, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Miből takarítanának meg, ha a fö-vuduközgazdász sugallatára a gazdagok javára elorozzák a nyugdíj-megtakarításokat, lenullázzák a nyugdíjasokat, kizsebelik és nyomorba döntik a szegényebb rétegeket, a középosztályt – ha velük nem lojális – kiherélik, az embereket éhbérért kényszer-munkatáborokba akarják terelni…stb! Soroljam még? Egy rendes országban ennek a töredékéért is több-száz évnyi börtön jár!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  2. Miből spóroljon a nép? Elvették tőle még azt is, amilye nincs, elvették a jövő képét, elvették a munkáját, elvették a gyermekei és unokái jövőjét! Mi maradt hát a Magyarnak? Talán lassan észbe kapnak majd az emberek. Példák vannak előttünk, méregdrága öltönyök, karórák, páncélautók, testőrök, tanulmányutak, nyaralások, luxuslakások…Lázár megmondta…..anyit érsz, amid van…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  3. VIP! Azt kapja majd ez a csürhe, amit megérdemelt. Börtönt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  4. Kifli! A jó isten szólt belőled! ÁMEN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Ez már tényleg felháborító, amit ez a banda művel! Meddig tűrjük még? Mi kell még ahhoz, hogy a zemberek (legalább 2 millió) az utcára menjen? Sajnos igaz az a mondás, hogy a magyar nép birka! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Érdekes tanulmány! Kezdjük a végén:
    Tehát 4% az úgynevezett felső tízezer. Őt tartják nemesfémben, műalkotásban, stb a vagyont.
    1/6, vagyis 17-18% akinek a következő hónapban gyarapodása lesz. Ők a középosztály. Vállalkozók, és jól kereső alkalmazottak. Kb. 15 % a vállalkozó, 2-3% jól fizetett alkalmazott.
    A többi a lakosság, amit nem bontok tovább, mert a cikk elemzés sem bontja.
    Lehet felszorozni a lakosságra.
    Az arányok – 20-22 % akinek plusza van, a többi meg vagy vegetál, vagy eladósodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Ez a Matolcsy mikor vonul már vissza, de nagyon. Egészen a szitáig, amivel letakarták, hogy a macska el ne vigye. Nekik jut megtakarításra is, hisz a tízen hat százalékos adóval maguknak megoldották a bőrgolyók. Közeleg a müanyag bilincs ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Gyermekkoromban JEZSUITA agya családunk rokona említett nekem egy fontos dolgot. A magyar népnek KETTŐ alap problémája van . 1/. a kódolt IRIGYSÉG 2/. A VÁGY, MINDÍG megelőzi a VALÓSÁGOT. Nem tud parancsolni vágyainak, nem tud ellenállni a csábításoknak. Amikorra ráébred már késő. A magyar ember hosszu idők óta a mának él, ez felemészti azt a kevés anyagi javat amihez hozzájut. A jövőjére nem gondol, ebből következik, hogy nem takarít meg. Ha változtatni akar valaki ezen, akkor konzultáljon Ceizler Endrével. Ő ért az átkódoláshoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Jaja!
    Ceizel – tudtommal. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. jaja49: a jezsuita rokonod kihagyta a harmadikat: a széthúzás és a megoszthatóság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. jaja49: A magyar embernek elég lenne annyi is, hogy tudja, hogy egy év mulva is ugyenezek az életkörülményei, fizuja lesznek, hogy tudjon tervezni. Azt nem lehet tervezni, hogy 69 ezer forint helyett 125 ezret fizet a lakására, vagy azt hogy havi 52 ezer forint üzemanyag helyett 85 ezret kell kifizetnie. Hagyjad már a jezsuita bölcsességet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk. ( Geyza ! Átszoktam a verébpöriről a galambra. Az asszony meg elhagyott a gólyapörkölt miatt,- de vitte magával az anyját is. :-)
    Már gatyám sincs, igy nincs mit felkötnöm.
    Na, elmentem vadászni. bye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. simplemind :
    Akkor -végülis- nemjártál rosszul.
    Kevéske gázlómadár elfogyasztása révén megszabadultál a károgó hollótól is.
    ( Ha kedvelted az öreglányt akkor nemszóltam semmit )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. 1989.-ben 1 schilling 4,50 Ft. volt, 1 NSZK.márka 33 Ft. Ma az NSZK. márka az eurót jelenti. Ma Ausztriában a minimálbér 1000 euró, nálunk 72.000 Ft. =267 euro) Szlovéniában 10 éve még háború folyt, ma az átlagkereset 1000-1300 euró /nettóban/.
    Mi mért szakadtunk ennyire le ? És nehogy valaki azzal kezdje, hogy túl sokat fogyasztottunk, meg széles volt a szociális-háló!!! Ez mind a vezető politikusoknak köszönhető!
    Miért a svéd modellt veszik alapul a nyugdíjnál, albán, ill.már mondhatjuk magyar bérezésnél?Hol van az megírva. hogy egy nyugdíjas, volt szakmunkás, vagy tanár, vagy orvos csak annyi nyugdíjat kaphasson 35-40 év munka után, hogy abból 5 csirkecombot, majd csak farhátat tudjon venni a rezsi kifizetése után, meg 1 pár kínai papucsot, ha be kell feküdjön a kórházba!!!
    T. Politikai Vezetők! Nem tűnik fel Önöknek, hogy az utóbbi időben ezt az országot egyre több magyar értelmiségi és szakmunkás hagyja el, mert nem tud itthon megélni????
    Közmunka! Így hívják a Btk.-ban a kisebb deliktikumok elkövetőire fenyegetett büntetést! Már a neve is büntetést jelent!!
    Melyik okos politikus gondolta, hogy netto 68.000 Ft.-ért 8 órai “közmunka” lapátolást vállal valaki, távol a családjától, az időjárásnak kitéve? Akkor inkább irány nyugat, vagy megkezdődnek az élelmiszer boltok kirablásai, mint Csehországban!!!! 68.000 Ft.-ból NEM LEHET REZSIT FIZETNI ÉS MEGÉLNI Magyarországon, még gyerek nélkül sem!!!! Ezeknek az embereknek meg csak adósságuk van, megtakarításuk semmi! A kilátástalanság olyan tettekre fogja őket sarkallni, mint a nyugdíjuktól megfosztott rendvédelmiseket! -csak várd ki!! Még sokan nem akarják elhinni, hogy ezt teszik velük!!

    Vagy az a cél?? Hogy statáriumot, kijárási tilalmat lehessen bevezetni és így eltolni a választást???
    Aztán, ha 8 óra a “közmunka” egy Istenhátamögötti helyről, hogy fog bárki, új munkahelyet keresni, állásinterjúra menni??
    Télen ismerős családok költöznek össze, hogy a fűtést ki tudják fizetni?? Uraim hová fejlődtünk a XXI.sz.-ra.
    A középkorban a paraszt letette 1/10 az úrának, 1/10 az egyháznak 52 napi igásállattal való robot és kész.
    Gondolja mindenki végig ma mennyit ad a fizetéséből? -16% adó, Tb. Eü.munkan.hozzájár. 1,5 % ált. 25 %. ÁFA áruért, szolgáltatásért, (köt.gépjárműbiztosítás, akinek kocsija, motorja van)
    HELYI szipoj: ház- adó, kocsi -adó, komm.adó, kéményseprői-adó, ebadó /oltásban van/ egyház-adó. Szolgáltatásoknál, ha nem használsz semmit, víz-gáz-villany 3 x 1300 Ft. mégis!
    Valami nagyon rossz van itt kialakulóban MAGYARORSZÁGON!!!!
    Nem kéne még addig tenni valamit, amíg még lehet békésen???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Sporolni mår nem tudunk, de legalåbb meg kellene takaritanunk az embereknek tovåbbi 3 ev szenvedest, na meg egy azt koveto vålasztåst!
    Fel kell yegre ebredni es elzavarni ezt az alåvalo tasasågot, hogy soha eselyuk se legyen visszaterni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Kedves Kerpács Sándor

    Egy kis kiigazítás a remek írásához!
    Nem nyolc órát kell egy közmunkásnak majd dolgoznia, hanem szigorúan 4 órát! Ami 32500 Ft fog jelenteni!
    Úgyhogy amit írt, 68.000 Ft , az szép kis álom!
    Az elöző topicban felvázoltam, hogy a szigorú sztrájktörvény miatt, nem látok sok esélyt, hogy szeptember 29-én legyen itt valami érdemleges dolog!
    Ha a közmédiából elbocsájtott emberkék, arra nem képesek , hogy tüntessenek és felemeljék a szavukat, innentől kezdve egy picit úgy érzem hogy érdemlegessé vált minden !
    Tudomásul kell venni azt, hogy addig amíg OV és kis csapata lesz hatalmon, ez lesz!
    Egy kis ízelítő a Matolcsy csomagból:
    A „a magyar adórendszer egykulcsos lesz 2014-re”. Ezt három lépésben teszik meg. Az első volt az idei adókulcs-csökkentés 17, illetve 32 százalékról 16-ra.

    A második lépés jövőre jön: megfelezik a szuperbruttósítást, ami 140 milliárd forinttal csökkenti a költségvetés bevételeit, ugyanakkor szűkül az adójóváírás, ami 150 milliárd forinttal ellensúlyozza a bevételkiesést a bevételi oldalon.

    Az utolsó lépés 2013-ban jön, amikor eltörlik a szuperbruttósítást és az adójóváírást.

    Tehát ez az adórendszer, ami most van, ez csak kostolgatás , a java még csak ezután következik!
    A közszférából még korántsem ér végett az elbocsátások időszaka!
    A közszféra létszámát 5 százalékkal csökkentik, és 10 százalékkal vágják meg a dologi kiadásokat. A létszámcsökkentés úgy fog végbemenni, hogy a kormány nem pótolja a közszféra természetes fogyását.

    . A konvergenciaprogramban azonban az áll, hogy a közszférában nem emelkednek a bérek. Matolcsy szerint ez nem azt jelenti, hogy a béreket, hanem a teljes bérkiadást fagyasztják be, amit a létszámcsökkentéssel el lehet érni.

    Magyarul ez úgy hangzik, hogy aki marad, az több ember munkáját fogja elvégeni, ugyanannyi pénzért!
    Szóval, tényleg nem rózsás a helyzet és én e írásomat csak kiegészítésnek szántam, kedves Kerpács Sándor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

Lemondott a devizahitelesekről a kormány 2014. március 12. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos