Ronai and Ronai
AMERIKAI

Béreljen egy egész falut tízmillióért 2011. július 13. szerda 16:29 Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Béreljen egy egész falut tízmillióért

London – Szálloda helyett immár egész falvakat is kibérelhet Ausztriában, Svájcban és Németországban az, akinek van rá a pénze. Az éjszakánként már 50 ezer dollárért (9,5 millió forintért) elérhető idilli községeket elsősorban céges rendezvényekhez ajánlják, de ideális helyszínt biztosíthatnak egy nagyszabású esküvőhöz is.

A magánszállásokat közvetítő Airbnb és a Rent a Village by Xnet együttműködésének köszönhetően kilenc osztrák, német és svájci falut kínálnak az interneten. Mivel egy teljes település kibérlésének elég borsos az ára, a lehetőséggel jellemzően nagy multinacionális vállalatok élnek, amelyek ráuntak az egyforma konferenciaközpontokra és szállodákra, és izgalmasabb helyszínt kerestek céges rendezvényeiknek.

A BBC portálján (bbc.co.uk) olvasható írás szerint az éjszakánként 50-65 ezer dollár közötti ár mintegy 150 ember szállását és étkezését, valamint a céges arculat alapvető megjelenését foglalja magában. Egy kis pluszpénzért az utcanévtáblákat is cégessé alakítják, logóval ellátott helyi “pénzt” nyomnak vagy akár színházi előadást is kerekítenek a vállalat alapításának történetéből. A szolgáltatások a helyieknek megélhetést biztosítanak, és a turizmusból élő önkormányzatoknak is bevételt hoznak – mondja Karl Schwärzler, a Rent a Village vezérigazgatója.

A különleges programban résztvevő első falu az osztrák Alpokban található Brand volt, amely azóta is a legnépszerűbb a bérelhető települések közül. Azoknak, akik igazi romantikára vágynak, például egy nagyszabású esküvő lebonyolításához, Karl Schwärzler a Salzburg környéki Goldegg am See-t ajánlja, amely saját középkori kastéllyal is büszkélkedhet. Volt is már egy pár, amely falut bérelt 25. házassági évfordulója megünneplésére, ám végül még a nagy nap előtt elváltak útjaik.

Az Airbnb-n megtalálható a falvak teljes listája. Azoknak azonban, akik kedvet kaptak a falubérléshez, érdemes idejében jelentkezniük: a foglalás és az előkészületek legalább hat hónapot vesznek igénybe, de nagyon nagy csoportok esetében ez akár egy teljes év is lehet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Ötlet!
    .
    Lehet, hogy néhány magyar falu költségvetését is helyre tenné ilyesmi! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

A Bundestag a körülmetélés mellett 2012. július 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos