Újabb pedofilkártérítést fizethet a katolikus egyház 2011. July 17. Sunday 10:14 | AN Forrás: AP

Újabb pedofilkártérítést fizethet a katolikus egyház

Sarasota, Florida – Egyre inkább elmondható, hogy ma már nem csak a jéghegy csúcsa látszik a katolikus egyház pedofilügyei kapcsán, hanem kibontakozni látszik az egész jéghegy – legalábbis az Egyesült Államokban, ahol a jogállamiság nem teszi lehetővé a bűnök eltusolását.

Internetes csetelés közben ismerkedett meg az 52 éves William Wert atya, aki kimondott céllal látogatta a homoszexuális tinédzserek csetszobáját. Azután személyesen is találkozott a fiúval, hol szállodában, hol egy golfpályán, akit 2010-2011-ben több alkalommal megrontott.

A katolikus vallás papjai számára nem teszi lehetővé a nemi életet, a tanítás pedig halálos bűnnek tartja a homoszexualitást.

A titkolt vágyak kiélése meglehetősen sokba kerül az egyháznak, lényegesen többe, mintha Wert atya és társai annak rendje és módja szerint bordélyokat látogatnának. Az újabb ítélet értelmében a jótékonyságáról ismert karmelita rendnek, amelynek Wert is a tagja, 1,75 millió dollárt kell fizetnie.

A katolikus egyház, amelynek nem egy szervezeti egysége, rendje és intézménye már csődben van az Egyesült Államokban, eddig mintegy hárommilliárd dollárt volt kénytelen áldozatai kártérítésére kifizetni. Az egyház sem központilag, sem helyi szinten nem képes vagy hajlandó szembenézni a soraiban egyre nyilvánvalóbban normaként létező pedofíliával és homoszexualitással; a jelenségért nemrég a korszellemet tette felelőssé egy tanulmányuk.

A katolikus egyház beteges dolgai nem korlátozódnak az Egyesült Államokba, több pedofilbotrány zajlott Európában is, ahol azonban a hagyományok, a politikai befolyás és a jogrend miatt lényegesen nehezebb fellépni az egyház ellen. Kovács József, a Szeged-csanádi Katolikus Egyházmegye irodavezetője áprilisban ismerte el, hogy Fazekas Attila orosházi plébánost felfüggesztették megbízatásából és kezdeményezték áthelyezését – az Egyenlítő Blog szerint mert rajtakapták, amint egy 12 éves lánnyal fajtalankodott.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar, amikor megszólal az ügyben, védelmébe veszi a jelenséget, és semmi hajlandóságot nem mutat arra, hogy azt kivizsgálja, sőt. A Fidesz-uralomnak köszönhetően ismét államegyházi szerepre törő katolikus egyház maga mögött tudhatja a kormány és az állam támogatását. Schmitt Pál köztársasági elnök ugyancsak áprilisban meleg öleléssel búcsúzott Juliusz Janusz volt apostoli nunciustól, akinek az Index szerint azért kellett elhordania az irháját, mert tevékenyen részt vett magyar papok szexuális és gazdasági bűncselekményeinek eltusolásában.

Tags: , , , , , ,

22 Reader’s Comments

 1. Mindenesetre nem kellene az óvodákat,bölcsődéket,általános iskolákat a katolikus egyház kezelésébe adni….

 2. A kdnp mit szól ahhoz, hogy az imádott egyháza nemcsak pedofil, hanem homoszexuális is?Nem kéne a melegek jogaival akkor kicsit megengedőbben bánnia vagy az egyházával jóval szigorúbban. És miként ítéljük meg a kormány viselkedését, hogy az önkormányzati oktatási intézményeket átjátsza az egyháznak? Felkínálja , belekényszeríti a gyerekeinket egy pedofil, homoszexuális szervezetnek? Az egyház nem azért fröcsög a melegek ellen, mert ők művelik ezt a szexet a legocsmányabb módon és csak ezt ismerik? A hetero szexet is lehet nagyon ocsmány módon művelni, aki csak azt ismeri, élvezi azt beteges bűnözőnek tartjuk. Utolsó kérdés főleg un kereszténydemokrata szentfazekakhoz. Mire alapozza a katolikus egyházuk azt az erkölcsi fölényt, amivel a világi hatalomban osztozni kíván, mint legfőbb erénycsősz, uralva a jövő nemzedék nevelését, világnézetének formálását? Tényeket várok a kérdésemre, amelyek elhomályosítják a többszörösen bebizonyosodott pedofíliájukat, homoszexualitásukat és eaz ehhez kötődő egyébb bűncselekményeiket!!!!

 3. Tessék a büntetőjogi felelősséget minden emberre alkalmazni!!!!Miért nincsenek ugyanúgy börtönben a pedofil papok!!!!!

 4. Az új egyháztörvény segít a pedofilia “leküzdésében”. Legalább is az anyagi kiadásokat illetően, mivel az elismert egyházak, köztük a pedofil hátterű katolikus egyház is több milliárd plussz támogatást kap az államtól, a mi adónkból és nem kell vele elszámolni. Jut pénz a pedofil kártérítésre. Hol itt a hiba? Ki van ez találva. Semjén megmondta: nagyon jó a törvény, és büszke rá. Remélem egyháza pedofil papjaira is büszke.

 5. Juliusz jAnusz… Nomen est omen. Nem a vallással, nem a kereszténységgel van a baj, hanem a katolikus egyházzal. Vatikánostul, pápástul le kéne dózerolni az egészet.

 6. A katolicizmus mindig is maga volt az erkölcsi fertő. Ma miért lenne másként?!

 7. Ezek a rohadt papok nem birnak a verukkel…remelem bekerulnek a bortonbe, ott majd a bunozok megmutatjak nekik, hogy mit erdemelnek!

 8. Bízzuk csak nyugodtam ártatlan gyermekeinket leajjasult pap-pribékek kezére !!

 9. Nem vagyok én sem “mindenttudó “. Többször leírtam különböző fórumokon , hogy az átkosnak ezt legalább megköszönhetjük ! Mármint hogy abban az időben az egyházaknak nem volt akkora befolyása az oktatásra és ezért nincsenek nálunk is ekkora pedofil-botrányok !

 10. Kádár-korszakban a pap nemsokat ugrálhatott.
  Azt kellett csinálnia ami eredetileg a dolga : vallásosoknak segíteni annélkül hogy befolyásuk lett volna a világi állam működésére.
  Sajnos ezen erősen változtatott az MDF / Antall Józsi féle gittegylet És késöbi szociknak sem jutott eszébe a papságot oda tenni ahová valóak : az oltárjaik mögé.
  Semmi keresnivalójuk a politikában !!!!!

 11. Érdekes a sztoriban hogy többször megrontotta, tehát a fiatalkorú meleg fiut aki a meleg chatszobában már f@sz után sóvárgott, nem akarata ellenére hanem önszántából találkozott ezzel az 52 éves pappal. Akkor hol itt a hiba? Megkapta amit keresett. Én pl sosem jártam meleg chat szobákba, se kiskoromba sem pedig most. Majdnem kétmillió dollárért én is megengedném hogy párszor megrontsanak.Nevetséges a dolog. Ha ezt egy átlag ember tenné az 500 év börtönt kapna, azért mert pap elnézik neki hogy ejnye bejnye, máskor jobban vigyázz hogy ne bukj le. Ez a pedofilia ez egy vicc, és a mai tinik meg elmebetegek. Egy normális gondolkodású tini nem jár szálodába 52 éves férfiakkal, nem jár meleg chatszobába, és esetleg a szomszád kislány érdekli nem az ápolatlan körülmetélt pléló.

 12. USA Boy, ott a hiba, hogy a törvény 16 évben szabja meg a korhatárt, ez egy. Kettő, ha valaki pap, és az egyháza halálos bűnnek tartja ezt a dolgot, akkor akár 16 év fölötti, akár az alatti, csak meg kéne magát tartóztatni, nem? vagy legalábbis nem lenne szabad ennek tömegesnek lennie.

 13. Nezd mar Geyza, valaki leminuszolt minket!
  Vajon a papokkal vagy a pedofilokkal szimpatizal? Esetleg mindkettovel?
  Jo, jo, en is sajnalom szegeny pedofileket, betegek, sajna senki nem gyogyitja oket!
  Pedig egy pici olomgolyo hatarozottan pozitivan befolyasolna az allapotukat. Szajon at is bevehetik, de homlokba a leghatasosabb, a ket szem koze.

 14. Látta valaki a South Parknak azt a részét ami erről szólt? Ott is csak azon problémáztak, hogy a lebukást kell elkerülni. Nem az volt a baj, hogy az ilyen megtörténik.
  Pedig ez a dolog nem új, hiába hibáztatja az egyház a modern társadalmat. Ilyen dolog volt már több száz évvel ezelőtt is, csak akkor még kevesebb esély volt a felelősségre vonásra.
  Az Egyháznak erőteljesebben kellene fellépni ezzel szemben. Meg kell állítani ezt, hogy megőrizzehesse pozitív szerepét, és megtarthassa híveit.

 15. Az lehet, hogy az egyház azt mondja, nem pedofil volt a pap, csak türelmetlen. Na de mit mond a papi homoszexualitásra? És egyáltalán, ez a szarházi banda miért nincs még távol tartva az ifjúságtól? Emberek, nórmális????!!!!!

 16. Namármost, Ámerikában van é kőtségvetési támogatása az egyházaknak?!
  Mer az adót ugyebár más vallásúaktól is beszedik, és ilyen kártérítésekre használni – az meredek! :-(

 17. Én úgy tudom, hogy Amerikában az egyházak önnfenntartóak, sőt,- ha jól emlékszem, az Alkotmányukban a vallás szó csak szabad VALLÁS gyakorlásával kapcsolatosan fordul elő,

 18. Ámerikában 1házak nem kapnak egy vasat se, nagyon helyesen.

 19. Köszi Ricsi a megerősitést, akko elugrom az egérhez :-)

 20. “Schmitt Pál köztársasági elnök ugyancsak áprilisban meleg öleléssel búcsúzott Juliusz Janusz volt apostoli nunciustól”
  Nekem ez a Schmitt Pál is gyanús…

 21. Olah Zsuzsanna

  USA Boynak teljesen igaza van! Hasonlot akartam irni.

 22. Nem ez az utolsó eset. A pápa nem enged ‘ Nem nősülhetnek a papok ‘ Itt az eredmény ‘

Kapcsolódó cikkek

Sandusky 98 évesen szabadulhat 2012. October 10. Wednesday | AN

Megkezdődött Sandusky pere 2012. June 12. Tuesday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók