Ronai and Ronai
AMERIKAI

Párás, elviselhetetlen hőség 2011. július 22. péntek 22:56 Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Párás, elviselhetetlen hőség

Chicago – Országszerte 40 Celsius fokos hőséggel küzdenek az emberek, és a megnövekedett igényeket kielégíteni gyakran képtelen áramszolgáltatók. Chicagóban a hatóságok kérik a lakosokat, hogy ne a tűzoltó csapok illetéktelen megnyitásával igyekezzenek enyhülést keresni.

Amerikában több helyen rekord forróság volt ma, Newarkban például a harmincas évek óta nem mértek ilyen rekkenő hőséget. Washington D.C.-ben “csak” 102 Fahrenheit fokot mutatott a hőmérő (39 Celsius), de a légmozgás hiánya és a magas páratartalom miatt az is elviselhetetlennek tűnt.

Chicago kisebbségek által lakott South Side negyedében csütürtök este 1700 tűzoltó csapot nyitottak meg illetéktelenül a helyiek. A csapokból több méter magasra spriccel a víz egészen addig, míg egy vízvezetékszereő a várostól ki nem jön és el nem zárja az áradatot. A gyerekek és tinik nagyon élvezik a mókát, de a víz felgyűlik a környező pincékben, veszélyezteti a forgalmat és csökkenti a víznyomást a városban, ami nehezítené a tűzoltók munkáját szükséghelyzetben. A város által alkalmazott vízvezetékszerelők rendőri kísérettel zárták el a csapokat, mert bűnbandák vagy a forróságtól agresszívvá vált izomagyú huligánok támadásaitól tartottak.

Fiatalok megnyitják a tűzoltó csapot, míg a külvárosokban vízkorlátozás van.

A meleg napok során megnövekszik az energia fogyasztás, mert a légkondícionáló berendezéseknek és hűtőszekrényeknek többet kell dolgozniuk az optimális hőmérséklet fenntartására. Az áramszolgáltatókra nehezedő nyomást Detroitban úgy próbálták csökkenteni, hogy bevezették a “vándorló áramkiesést” (rolling blackout), ami egyik körzet után a másikban szünetelteti az áramot, két órás váltással. Ily módon mindenki terv szerint, egyformán részesülhet az ezzel kapcsolatos kellemetlenségekben.

Minden New York-i lakos emlékszik a 2003-as áramszünetre, amit a júliusi hőséget nem bíró, elavult villanyvezetékek meghibásodása okozott. Nem lehetetlen, hogy az idén is megismétlődik az akkori több napos tortúra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem a Coccolino-t nézték kokainnak 2013. január 2. szerda | AN

Világvége hangulat a Sandy után 2012. november 7. szerda | AN

Ingyen ételt és vizet osztanak New Yorkban 2012. október 30. kedd | AN

New York Sandy után gyógyítja sebeit 2012. október 30. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos