Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama: a republikánus javaslatok komolytalanok 2011. július 15. péntek 23:46 Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama: a republikánus javaslatok komolytalanok

Washington – A 2012-es választások felé kacsintgató sajtókonferencián Barack Obama komolytalannak nevezte az eddigi javaslatokat, és adóemelést is magába foglaló, hosszú távú törvénytervezetet követelt.

Az már valószínűnek látszik, hogy az adósságplafon emelése elkerülhetetlen, de hogy milyen ütemű legyen a visszafizetés, honnan kerítse elő az állam a pénzt, abban még nem született döntés, de még csak elfogadható javaslat sem. Úgy tűnik, Obama minden olyan tervet kapásból elutasít, ami nem tartalmaz adóemelést. A republikánusok legújabb vázlatait ma komolytalannak nevezte, bár egyúttal azt is elismerte, hogy nem olvasta őket.

Az elnök kitartóan ostorozta az ellenzéket, akik úgymond figyelmen kívül hagyják az amerikai nép kívánságait, és akik csak politikai bázisuknak akarnak a kedvezni. Egész pontosan arra utalt, hogy szerinte az emberek 80%-a “kiegyensúlyozott megoldást” kíván, ami magában foglalja a gazdagokat érintő adóemelést és az állami kiadások csökkentését is. A Rasmussen közvéleménykutató intézet eredményei ennek ellentmondanak: honlapjuk szerint 34% az adóemelés híve, míg 55% határozottan ellenzi azt.

A nagyközönség számára Obama elnök a családi költségvetéshez hasonlította az ország helyzetét. Mint mondta, a kongresszus megterhelte a hitelkártyát, és most eljött a fizetés ideje, ami a politika nyelvére lefordítva adóemelést jelent. A megszorításokról nem beszélt ilyen érzékletes hasonlatokkal, de a republikánusok ilyen irányú törekvéseit túlzónak tartotta, mivel azok megterhelnék a középosztályt.

Obama szólt a múlt heti feszült légkörű tárgyalásokról is. Szerinte a média eltúlozta az ellentéteket, és a találkozók konstruktívak voltak. A New York Times egyik újságírója, Michael D. Shear  blogjában arról írt, hogy az elnök láthatóan igyekezett olyan színben feltűnni, mintha ő lenne az egyetlen felelősségteljes felnőtt egy csapat civakodó gyerek között.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Amerika és a világ jövője is a tét 2012. november 4. vasárnap | AN

Obama-előny a korai szavazóknál 2012. október 28. vasárnap | AN

Matolcsy a föld alatt is pénz után kajtat 2012. október 17. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos