Ronai and Ronai
AMERIKAI

NASA: nem eszik olyan forrón a globális felmelegedést 2011. július 29. péntek 9:20 | Rákócza Richárd Forrás: Forbes

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
NASA: nem eszik olyan forrón a globális felmelegedést

Huntsville, Alabama – A NASA műholdas adatai szerint a 2000 és 2011 közötti időszakban a földi atmoszféra sokkal több hőt engedett ki a világűrbe, mint azt korábban a vészharangot kongató számítógépes modellek állították, állítja a Remote Sensing című szaklap.

A NASA tanulmánya szerint messze nem következik be az a fajta globális felmelegedés, amelyet az ENSZ számítógépes modellezése feltételez, és a korábbi megállapításokat látja megalapozottnak, ami szerint a széndioxid-kibocsátásnak sem lesznek különösebben drámai következményei.

A tanulmány társszerzője, dr. Roy Spencer, az Alabama Egyetem kutatója és a NASA munkatársa szerint a NASA Terra nevű mesterséges holdja által mért, az egész világra kiterjedő adatok ellentmondanak a globális felmelegedés különféle rémképeivel riogató modelleknek.

„A műholdas megfigyelésekből az következik, hogy sokkalta több energia távozik a világűrbe a felmelegedés folyamata alatt és után, mint a klímamodellek azt feltételezik”, közölte Spencer a július 26-án, az Alabama Egyetemen kiadott sajtótájékoztatón. „Hatalmas az eltérés az adataok és az előrejelzések között, különösen az óceánok tekintetében.”

Ehhez járul, hogy a világ közvéleményét ijesztgető számítógépes modellek által megállapítottnál sokkal kevesebb hő reked meg a Föld atmoszférájában.

Az új megállapítások annál is fontosabbak, mivel a globális felmelegedés hívei annak dacára megfellebbezhetetlen tudományos megállapításnak nevezik hipotézisüket, hogy évekkel ezelőtt bebizonyosodott: akár az adatok meghamisítása, csalások árán is készek arra az elmélet fenntartására, minden bizonnyal azért, hogy a kormányoktól és a világszervezetektől további kutatási pénzeket zsaroljanak ki.

A NASA valóban tudományos adatai drámai fordulatot adhatnak a globális felmelegedésről folytatott vitában, amelynek során az érvek szerepét nem egyszer a dogmatikus, agresszív hangvétel, az ex cathedra megmondás veszi át. A tudósok, bármit is tartsanak magáról a globális felmelegedésről, általában egyetértenek abban, mennyi hő reked meg az atmoszférában a széndioxid-kibocsátás miatt (nem valami sok), ám a globális felmelegedésnek gyakorlatilag az egész elmélete azon áll vagy bukik, hogy a légkörbe jutó széndioxid miatt mekkora hőmennyiség nem képes távozni a világűrbe, ez mennyiben növeli meg az atmoszféra páratartalmát és a felhők mennyiségét.

A globális felmelegedés agresszív hirdetői szerint a széndioxid-kibocsátás a páratartalom és a felhőképződés közvetlen oka, ezért az Egyesült Államoknak (de soha nem a legfőbb kibocsátó Kínának, Indiának, Oroszországnak vagy Brazíliának) le kéne állnia a széndioxid-kibocsátással. Miközben a tudományos adatok tanúbizonysága szerint a széndioxid-emissziónak messze nincsenek a számítógépes modellezés által feltételezett légköri következményei.

Budapesten hetek óta október van júliusban. Akkor meg miről is beszélünk?

A NASA Terra műholdja által szolgáltatott adatok nem első ízben világítanak rá a felmelegedés-elmélet gyenge pontjaira. Több, jó ideje tartó program megkérdőjelezi a hipotézist és különösen az arra épített világvége-hangulatot, amelyet a felmelegedés-hívők minden eszközzel igyekeznek felkorbácsolni.

Az elméletnek nem csak a központi eleme téves, hanem az sok esetben nem is valós mérési adatokon alapul. 2009-ben a WikiLeaksnek köszönhetően a Kelet-Angliai Egyetem – a felmelegedés-hisztéria egyik fellegvára – klimatológusai buktak le, amikor ismeretlen hackerek ellopták és közzétették levelezésüket, amelyben nyíltan megbeszélik, miként kozmetikázzák az adatokat úgy, hogy azok elvárásaiknak megfeleljenek. A levélváltás fontosabb opuszai ma már magyarul is hozzáférhetők a világhálón.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
NASA: nem eszik olyan forrón a globális felmelegedést, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Az emberkék tömege olyan piciny pont a földhöz viszonyítva, hogy szerintem sem tud a föld életében globális felmelegedést előidézni.
    Ahogy olvasom sok emberke jólétének vége lesz rövidesen, azokénak, akik eddig a riasztgatásokból éltek.
    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  2. A nemfelmelegedés hívei legalább olyan agresszívak, mint a felmelegedés-”hívők”.
    Szerencsére a globális felmelegedés egyik leglátványosabb következménye a hurrikánok vadulása, és azt majd pontosan lemérheti saját házán az usa lakosságának nagyon jelentős része.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Három éve mondogatom baráti körben -tréfásan- hogy amióta ” globális a felmelegedés , baromi hidegek vannak nyáron , de főleg télen ”
    Ezelőtt másfél hónappal viszont fűtenem kellett egy két éjszakán !
    ( Még jó hogy júniusban nemvoltak éjszakai fagyok , ” csak ” öt fokra sűllyedt a higanyszál )
    Most meg 10 napja esik és hideg van. Akkor miről beszélünk ???
    -
    Közben meg a csúcsteknikás Kína nagyvárosaiban nem lehet uccára menni gázálarc nélkül ! Akkora a füst. Ezzel szemben NewYork , London és München vagy Berlin uccáin jobb a levegő mint a Jánoshegyen ! ( Személyes tapasztalat)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Mielőtt lokális példák felsorolásába fulladnánk akár pro, akár kontra, térjünk vissza a “globális” értelmének megfelelő földi átlaghőmérséklethez, mert ehhez az átlaghoz a röcsögemucsaji Kossuth Lajos utcában tapasztalható hőség/fagy csak igen kicsi mértékben járul hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Bamba, a cikk a NASA tudományos állásfoglalását taglalja, ami a klimatológusoknak enyhén szólva ciki. Nem azt állítja, hogy nem lesznek hurrikánok. Azok mindig is voltak, mindig is lesznek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Minta kommentelő

    A gleccsereket meg éjszaka fellapátolják a hegyekre a hamisító tudósok, hogy azok egyre rövidebbek legyenek. Csak az nem értem, mi lett azokkal, amelyek már teljes egészében eltűntek, már el is szállították a több tíz ezer év alatt összegyűlt jeget? És hova? A sarkokra biztos nem, mert ott éppen fogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Ricsi, a tálalás és a szóhasználat pontosan a nincsfelmelegedés-frakció szokásos vad támadásinak felel meg. És, miközben szorgosan tárgyalja, hogy milyen csaló a felmelegedés-frakció, megfeledkezik a nincsfelmelegedés-frakciót általában érdekes kapcsolatairól a olaj- és szénlobbival, és egyes ideológiai, sőt párt- kapcsolataival. Szóval, egyik kutya, másik eb.
    A NASA sem valami végső abszolút tekintély, különösen ha a megfigyelhető időjárási extremitásokat figyeljük. Ők itt állítólag mértek valamit, valaki, valahol máshol szintén tudományosan mér majd valami mást.
    Az igazság odaát van, esetleg ideát, vagy a franc se tudja, hol.

    De legyinteni, hogy “úgysem lehet baj”, nagy óvatlanság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Ez így igaz, mert a kása ha meleg, megégeti a szádat! Éppen ezért, inkább a valós ,,bajról” kellene beszélni. Mi az? Segítek, az első, 2012 (nem a Maya naptár) egy égitest közeledik (cikliskusan jön), a helyzet viszont az, hogy az elmúlt 4-5 nagy földrengés (1960-64, 2005, 2011), olyan helyzetbe (napközeli) hozta a földet, nem is szólva a pálya és dőlésszögben bekövetkezett módosulásokról, amik igen csak komoly és megoldhatatlan problémák elé allítják a világot. Miért? Egy: senki sem meri felvállalni annak az ódiumát, miszerint közlik a világ lakosságával, hogy nagy gáz lesz! Mert ekkor szabadulna csak el a pokol, szabad rablás, anarchia….Mad Max..emlékeztek. Mi van hát a kulisszák mögött? Mély hallgatás és szervezkedés, önmaguk megmentése érdekében. Utánna: a másodlagosan fellépő hatások, éhínség, betegségek, járványok, minden szolgáltatás megáll (ez már 2012 nyarán bejön a napkitörés miatt..középkori állapotok..), majd…! Szóval, az első 3 napban, amikor e roppant tömegű égitest belép a gravitációs erőtérbe (ez már érezhető…emberi viselkedésben…időjárásban bekövetkezett súlyos változások..), napokig tartó sötétség jön, a föld lakosságának akár az egy harmada is odaveszhet. Miért? Mert a gravitációs események ráhatása miatt olyan körülmények lépnek fel, illetve indúlnak meg (földrengések sorozata, pólusváltás, vulkánkitörések…), amiket ember befojásolni nem képes. Ezt követően a képlet már ismert a modelezésekből, talán, 60-100 millió ember az, akikt úlélhetik ezt a kataklizmát. Bibliai vonatkozása is van jócskán e témákban. Például az USA, kéz éríntése nélkül megsemmisül (Yello Stone Park, Super Volcano), Emberi magatartások miatt bekövetkezett állapotok….szóval el lehet gondolkodni? Angliában már készülődnek a napkitörés álltal okozott események hatásainak kezelésére, jelzem, tanácstalanok. Én kint éltem akkor észak-Amerikában, amikor Qubec-et elborította a jég, amikor közel két napig nem volt áram Amerika É-k-i és Canada D-k-i részein, teljes volt a káosz! Persze a Média itt is mellébeszélt…na mindegy, majd meglátjuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. Minta kommentelő
    2011. július 29. péntek
    11:12

    Azokat Gyurcsány lopatta el, kínai piros nyakkendőnek álcázva, hogy legyen mivel jegelnie a hatalmát. Csakhát ugye jött az új világkorszak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Tévednek akik a CO2-t okolják a hazai atmoszféra romlásáért. A kis butusok nem tudják, hogy azért egyedül a Fidesz nevű GÁZ a felelős. Különösen jellemző tulajdonsága, hogy ahol megjelenik bármely közeget képes két, vagy több részre hasítani, sőt un. bekebelezés útján megsemmisíteni. Az FBI már komolyan fontolgatja, hogy Afganisztánban bedobja az Alkaida ellen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. El kel választani egymástól a tálalást és azt, hogy mit mond a NASA. Sajnos, a NASA végső tekintély, szemben az olyan egyetemekkel, amik egyrészt nem függetlenek, másrészt a pénzt az ilyen kutatásokra az ENSZ-től kapják, ami nyíltan elvárja tőlük, hogy rugdossák a Nyugatot. Nézz meg bármilyen ismeretterjesztő filmet az NG-n, a da Vincin, akárhol, két dolog ömlik belőle: az evolúció és a globális felmelegedés, és a globális felmelegedés végén mindig mutatják a tízsávos Los Angeles-i autópályát és bevillan az amerikai zászló, mintha ők tehetnének róla. Arról, amiről most kiderül, hogy egyszerűen nem létezik. És ha ezt összeveted a 2009.-es botránnyal, amikor kiderült, hogy a klimatológusok egymás közt beszélték meg, hogyan manipulálják az eredményeiket, akkor bizony még a NASA tekintélye se kell, hogy lásd, mire megy ki a játék.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. ricsi!
    Azért a NASA is piaci szereplő ám. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. SIMON R. Miklos
    2011. július 29. péntek
    11:21
    Gandalfot, Harry Pottert és Szíjártót kihagytad az összefüggésekből (vagy csak lenyelte a szövegszerkesztő?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Ilyen – felesleges vizsgálatokra pénzt kizsaroló “tudósok” nálunk is vannak.

    A budapesti Arena Plaza épület építtetőit azzal vádolták meg, hogy az épület elfoghatja a levegőt a város elől, mivel az építtetők nem voltak hajlandó 10-20 millió ft-t áldozni értelmetlen levegővizsgálatok elvégzésére. Ellenben aki meg /le fizette őket annak az építkezését még meg is dicsérték, hogy az milyen jót tesz a levegőnek.

    http://index.hu/belfold/budapest/arena071116/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Én többször láttam Magyartévén olyan ” tudományos ismeretterjesztő ” filmet , valami zöld szervezettől , tudományosan jól alájatámogatva , amiből egyértelműen az volt leszűrhető hogy az ember mindent rosszul csinál , kibelezi bolygóját , megöli rajta az életet.
    Sokat gondolkoztam a folm mondanivalóján, kétszer is megnéztem mert lenyomták ujra.
    Arra jutottam hogy -szerintük- az Embernek és Földnek a legjobb az lenne ha nem lenne ember , vagyha mégis akkor ókori körülmények között kellene élnie az Emberiségnek.
    Szaal elhúzhatnak a sárgába…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. Marcus Aurelius,

    Tudod, akinek a nevén Te írsz, Őt közel 2650 évvel megellőzően volt egy Őzönvíz! ..az emberek ettek, ittak, a lányokat férjhez adták…Tudod, ezek hétköznapi cselekedetek! ….semmit sem vettek észre…és jött a víz, és elsodorta Őket…8 kivételével mind meghaltak. Nos kedves Marcus Aurélius, a tudás a hatalom, a Bölcsesség pedig, megörzi a tulajdonosát a bajoktól. Nem kell már sokat várni mindezekre, csak figyelj, Te és mások, akik nem értenek egyet, szívük joga. De, sok önmagában okoskodót láttam már, és at is láttam, hogy nincs új a nap alatt, mert ami volt az lesz, és ami már megtörtén, az újra meg fog történni….Köszönöm a kommentedet M.Aurélius!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Gets, a NASA piaci szereplő, de a tudományos szavahihetőségét még soha nem sározta be. Ez egy. Kettő, hogy ezen a klimatológiai piacon nem szereplő, semmiképp sem ellenérdekelt. Három, hogy józan paraszti ésszel be lehet látni, hogy zsinórban a második nyár marad el. Négy: az egész meteorológia százötven éves maximum, nem lehet évente egy-két fokos hőmérséklet-változásból következtetést levonni se pro, se kontra.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. Csak néhány “apró” kiigazítást, mielőtt kitörne az örömünnep:

    - A tanulmány nem NASA tanulmány (ez mit sem von le az értékéből), hanem a NASA által gyűjtött mérési adatokat elemzi.

    - A cikk korrekt, csak a forbes blog enyhén szólva is csúsztat (esetleg olvasási, értelmezési nehézségei vannak az írójának.)

    - A tanulmány konklúziója:
    ” It is concluded that atmospheric feedback diagnosis of the climate system remains an unsolved problem, due primarily to the inability to distinguish between radiative forcing and radiative feedback in satellite radiative budget observations.”

    Eredeti forrás: http://www.mdpi.com/2072-4292/3/8/1603/pdf

    Ismeretterjesztő részleg: http://climate.nasa.gov/evidence/ :-)

    Megjegyzés: nem globális felmelegedésről beszélünk, hanem globális klímaváltozásról.

    Néhány adat CO2 kibocsájtásról, azonak, akik attól tartanak, hogy az usa leszorulóban van a dobogóról. Aggodalomra semmi ok szilárdan tartja második helyét (2010-es adatok):
    Kína: 7 366 000
    USA: 5 762 050
    India: 1 626 000
    Oroszország: 1 585 000
    Japán: 1 058 000
    forrás: http://yearbook.enerdata.net

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Geyza, te olyat nem láttál, hogy “az ember” csinál rosszul mindent. Olyat láttál, hogy a Nyugat. Basszus, nekem valamelyik nap, valamelyik tévében egy indiai nő olvasta a fejemre, hogy vele szúrok ki, amikor megeszem az indiai importsalátát, mert ahhoz X víz kell, és én az indiai salátával vizet veszek el előlük, amiért tönkremegy a földjük és nem tud tizenhat gyereket ellátni. Na, ezen dobtam egy hátast. Nem az a probléma, hogy neki tizenhat gyereke van, miből tíz a közeljövőben kocsiba fog ülni, á, nem. Az a baj, hogy én salátát veszek tőle.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Orbán András Lajos

    ricsi. Jól látod a lényeget, pont azt hogy 150 év feljegyzéseiből millió éves előjelzéseket csinálni lehetetlen, pont azért mert 3-5 napra nem tudják 100% san megjósolni az időjárást………..Ha még ehhez hozzáteszem azt hogy már évekkel ezelőtt Amerikában kétségbe vonták az éghajlat modellezés alapját adó adatokat, akkor miről is beszélünk…………Egyébként meg pont itthon volt a múltkori hőhullám alkalmával, hogy 0.7 fokkal emelkedett 110év viszonylatában a legmelegebb napi hőmérséklet……….Ezért szoktam azt mondani ez jelenleg csak riogatás, pénz szerzési akció a ,,tudósoknak,, a könnyed megélhetéshez, a lázas semmittevéshez………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Amivel nem lenne semmi baj, de dogmát csinálnak az egészből, hovatovább már ott tartunk, hogy aki nem hisz a globális felmelegedésben, az nem számít civilizált embernek. Hát álljon meg már a menet.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Ezt a felmelegedést biztosan Orbán Viktor intézte el, mert emlékszem gyerekkoromban volt : tavaszi kabátom, ballonkabátom, dzsekim, orkánkabátom,télikabátom,- pedig nem is voltunk gazdagok.
    Amióta meg válság van, azóta meg egy dzsekiben végiélem a 4 évszakot.
    OVI családbarát,- a felmelegedéssel kevesebb kabátot kell vennünk.Például.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Én sík-hülye vagyok ennek a kérdésnek (is) szakmai megitéléséhez (nomen est omen), viszont imádom az összeesküvés elméleteket. Az asszony évtizedeken keresztül küzdött súlyproblémákkal, kapott is rá gyógyszert dögivel, amikről aztán elöbb utóbb kiderült valami és az Egészségügyi Hatóság sitty-sutty betiltotta azokat…..aztán eltelt 1-2-3 hónap és dicsak’ megjelent egy új törzskönyves szer a piacon….
    …. évtizedekig sulykolták ezt a felmelegedés-elméletet,-csak nem valami új technológia van születőben (vagy már inkubátorban), ami miatt új szelek fujdogálnak a klima-változás megitélésében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Kedves Ricsi :
    Abban a filmben nem “A Nyugat” hanem “Az Ember” szerepelt mint negatív tényező.
    Olyan példákat is felhozott emelyek pl. Arábiában zajlanak .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Milyen érdekes egybeesés. Most olvastam!
    http://atlatszo.hu/2011/07/25/cenzurazott-tudomany-miskolczi-ferenc-elhallgatott-klimaelmelete/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Geyza, akkor nagy szerencséd volt, én esténként megpróbálok kikapcsolódni a Discoveryvel, Da Vincivel, National Georgraphiccal, és mindegyiken verik a fejembe az evolúciót, vagy a globális felmelegedést, és ha nem azt, akkor hogy milyen katasztrófa törli el a földi életet. Az utolsó kettőért pedig mindig az euroatlanti civilizáció a felelős. Már nagyon tele van a púpom, ezért újabban a sorozatgyilkosokkal kapcsolódok ki a Discovery ID-n.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Békési Joe: egyre több ilyen lesz. A tudományos világban iszonyú mennyiségű dogma halmozódott fel már így is, remélhetően ezt a felmelegedés-marhaságot sikerül leállítani, mielőtt bebetonozza magát a következő jégkorszak végéig. Ami a jelek szerint el is kezdődött.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Ricsi,..
    ” A tudományos világban iszonyú mennyiségű dogma halmozódott fel már így…”
    Ez igy nem pontos. A bizonyitáson vagy a tudományos kritikán alapuló megállapitások a minösitett (referált) szaklapokban jelennek meg. Szinte minden cikkben maga a szerzö fogalmaz meg potenciális hibalehetöségeket. Mi történik ezután? Ezekböl a még korrekt cikkekböl ollóznak az újságirók, maj a lavina elindul és a más országok tollnokai le- vagy félreforditják az eredett, beleszöve a cikkbe saját véleményüket vagy még rosszabb esetben a politika elvárását. Na,.. innentöl jönnek a dogmák. Az emberek be vannak etetve a dogmákkal és a kutyát sem érdekel, hogy a nyomorult tudósa mit irt a szaklapban.

    A melegedés is egy jó példa erre. A Science-ben Nature-ben sok cikk jelent meg pro és contra. Szinte minden szerzö megfogalmaz kritikát a saját közölt modelljével szemben. De ennek a kritikának már nyoma sincs, amikor a sajtó átveszi. Én még nem láttam olyan tudományos közleményt, ami kizárná a másik oldal hipotézisének a lehetöségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. cOLOMBUS, te lényegében azt reklamálod, hogy miért nem a Science meg a Nature szintjén jelennek meg a cikkek.

    Hámer a jónép nem értené.

    Egyébként az evolúció is dogma, vagy az, hogy a homoszexualitást nem lehet gyógyítani, és ha egy tanársegéd mást mond, úgy vágják ki, mint macskát xarni. El se juthat odáig, hogy ilyet szaklapban leírjon.

    Abban igazad van, hogy később a sajtó dönti el, kinek van igaza. Lásd a DNS leírójának esetét, Watsonét, amikor rasszista lett, és erre megállapították róla, hogy teljesen hülye a biológiához.

    De sorolhatnám a tudományos dogmákat napestig, amiket megcáfoltak, és volt, ami kétezer évig tartotta magát. Pl. hogy az elefántnak nem hajlk a lába.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  30. NEm. Nem azt reklamálom, hogy miért nem a Science-böl….
    Én csak a folyamatot irtam le. Az evolúcióba meg most nincs idöm belemenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. dogmák, előrejelzések, meteorológia, NASA, műholdak, kutatások, kimutatások, statisztikák, kontra népi megfigyelések és a józan paraszti ész.
    gyerekkoromban a nyár meleg volt, a tél hideg. húsvétkor átmeneti kabátban mentünk locsolkodni, most meg évek óta egy szál gatyában ásom a kertet és leégek a napon. az évszakok tolódnak, maholnap felcserélődnek. a jégsapkák olvadnak, két hete október van. két tábor van. az egyik a globális felmelegedésről papol, a másik cáfolja. piros lámpánál busz mellé állok és megfulladok a fekete füstjétől. ha nekem nem jó akkor a környezetemnek sem. irgalmatlan nagy ipari telepek ontják magukból afüstöt mérgezve a levegőt. valóban túlnépesedett a bolygónk, ami szintén cáfolhatatlan tény.
    de mindezektől függetlenül van egy olyan szakmai vélemény is aki azt állítja, hogy a földnek meg vannak a ciklikus változásai. és most ennek vagyunk a tanui.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hat fok van a Marson 2012. október 3. szerda | AN

Holdontúli űrállomást tervez a NASA? 2012. szeptember 26. szerda | AN

1,1 milliárd jut az űrtaxikra 2012. augusztus 5. vasárnap | AN

Élőben az új marsjáró landolása 2012. augusztus 1. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos