Ronai and Ronai
AMERIKAI

Holtzman jönne Weiner helyére 2011. július 6. szerda 11:29 Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Holtzman jönne Weiner helyére

New York – Elizabeth Holtzman volt képviselő töltené be a szexbotrány miatt lemondásra kényszerült Anthony Weiner helyét a Házban. Holtzman kedden jelentette be, hogy fontolgatja az indulást a választáson.

Időközi választást írtak ki szeptember 13-ára New York állam kilencedik kerületében, amely Queenset és Brooklynt is magába foglalja: a mandátum Weiner június 16-i lemondása óta betöltetlen.

A választás lehetőséget ad Holtzmannak – az egykor legfiatalabb képviselőnek választott nőnek – arra, hogy megmérettesse magát, és a Demokrata Párt színeiben visszatérjen a politika porondjára. Mint mondta: „megtiszteltetésnek érezné”, ha őt jelölné a párt.

Elizabeth Holtzman. Fotó: Kongresszusi Könyvtár

A ma 69 éves politikus 1973-tól, 31 éves korától 1981-ig, négy terminuson át képviselte Brooklynt. Aktívan dolgozott az igazságszolgáltatási bizottságban, részt vett a Richard Nixon elnök elleni vádemelési eljárás meghallgatásaiban, és alapító tagja volt a női ügyekkel foglalkozó kongresszusi kaukusznak. A Szenátusba már nem tudott bejutni, ellenben Brooklyn kerületi ügyésze lett, és az is maradt 1989-ig, amikor városi főellenőrré választották.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. A demokrata hölgykoszorú hangos sápítozása miatt,- szerintem teljesen logikus lenne ha nő lenne a jelölt M. W. helyére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Anthony Weiner bejelentette lemondását 2011. június 16. csütörtök | AN

Hazugságra bírta volna Weiner a pornósztárt 2011. június 16. csütörtök | AN

Kiakadt Weineren a demokrata hölgykoszorú 2011. június 10. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos