Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hillary Görögországban tárgyal 2011. július 17. vasárnap 12:48 | Rákócza Richárd Forrás: AP

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hillary Görögországban tárgyal

Washington/Athén – Még puskaporosabb lehet a hangulat a görög főváros amúgy sem eseménytelen utcáin. Isztambuli látogatása után Athénba ruccant át Hillary Clinton.

Az igen forró hétvégén további biztosító munkát kénytelen végezni a mostanában sűrűn foglalkoztatott görög rendfenntartás. Hillary Clinton külügyminiszter asszony szombat este érkezett meg Athénba, negyven fokos melegben, hogy megbeszéléseket folytasson George Papandreau miniszterelnökkel, Kakorolosz Papouliasz államelnökkel, Evangelosz Venizelosz pénzügyminiszterrel és Antonisz Szamarasszal, a legjelentősebb ellenzéki erő vezetőjével.

Clinton látogatására a jövőjét példa nélküli módon felélő Görögország történelmének legsúlyosabb válsága közben kerül sor, nem sokkal azt követően, hogy Papandreau kormányfő – feltehetően hazai fogyasztásra szánt beszédében – nem az évtizedeken át abszurd mértékű bérkiáramlást, az olimpiarendezést vagy a korrupciót tette felelőssé a helyzetért, hanem az amerikai bankokat, amelyeket perrel fenyegetett meg.

A görög média szerint az adósságválság és általában az eurozóna helyzete áll majd a tárgyalások középpontjában; az állami NET tévé úgy véli, Hillary az elkerülhetetlen megszorító intézkedések felvállalására igyekszik bátorítani a balkáni ország lakosságát. Ugyanakkor szóba kerül Ciprus ügye, a hagyományosan rossz török-görög kapcsolatok, valamint Albánia, Koszovó ügye is.

Görögországnak nincs olyan szomszédja, amellyel valamilyen szinten perben-haragban ne állna, ugyanakkor az ország, amely hónapok óta nem kíván szembenézni önnön felelősségével, egyre inkább páriává válik az Európai Unión belül, ahol már nem csak az euróövezetben, de azon kívül is egyre több ország ellenzi a további tízmilliárdos kisegítő csomagokat, és azt hangoztatja, hagyni kell csődbe menni a görögöket.

Ebben a helyzetben az amerikai külügyminiszter látogatásának nyilvánvaló célja az Egyesült Államok megfelelő pozicionálása egy olyan régióban, amely gazdasági értelemben széteséssel fenyeget.

Hillarynak eredetileg januárban kellett volna Athénba látogatnia, akkor azonban az egyiptomi felkelés miatt lemondta a tervezett görögországi és törökországi utat. A külügyminiszter a hivatalos program szerint most ellátogat az Új Akropolisz Múzeumba, sőt ma délután az Aeropagitu utcára is kimerészkedik egy rövid időre, hogy vendéglátói demonstrálhassák, mekkora a nyugalom a görög fővárosban. A sétát délután négyre időzítették, a görög ember olyankor soha nem csinál forradalmat, inkább sziesztázik a tikkasztó melegben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Hillary Görögországban tárgyal, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Kíváncsian várom az eredményt! :roll:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ki tudja mit akarhat? Azt sem tudni, mit akart Orbánnál.
    Hacsak nem ad teadélutánt Mrs. Whentiuk, ki tudja.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Kitakart , megd..gott betakart ,
    Dehogy mitakart ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Gonoszka
    “Ki tudja mit akarhat?”
    Gondolom, csak nem lóvét kunyizni ment hozzájuk .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Görögország két év haladékot kap 2012. október 24. szerda | AN

Clinton demokratizálná Egyiptomot 2012. július 15. vasárnap | AN

Irán ki akarja húzni a gyufát 2012. június 22. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos