Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hullaházba küldtek közmunkára egy nőt Miskolcon 2011. június 2. csütörtök 8:42 | AN Forrás: blikk.hu

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hullaházba küldtek közmunkára egy nőt Miskolcon
Miskolc – Hullaházba küldött a miskolci önkormányzat egy szociális segélyért folyamodó 57 éves nőt, írta meg a Blikk. Kolozsi Judit megjelent a patológián, de nem tudtak neki közmunkát sem adni. Az önkormányzat szerint fatális tévedés történt, állítólag egy munkatárs félreütött valamit a számítógépben. De mit üthetett mellé, hogy a végén patológia lett belőle?
A felsőfokú végzettséggel rendelkező hölgy 4 év munkanélküliség után jelentkezett a havi 25 650 forint járandóságért az önkormányzat szociális osztályán, és meg is kapta: azzal a feltétellel, hogy „együttműködik” a megyei kórház patológiai osztályával.

– Hogy hullamosónak kellek, vagy élve akarnak boncolni, az nem derült ki a levélből – lobogtatta meg a határozatot Kolozsi Judit –, azt viszont elmondhatom, hogy 57 évesen anélkül is nehéz lelkileg feldolgozni a munkanélküliség terhét, hogy közben élőhalottnak néznék az embert.

Tucatnyi elutasító levéllel igazolja, hogy mindent megtett, hogy valahol munkába állhasson.

- És ezek csak azok, akik válaszra méltattak – legyintett a botcsinálta patológus.

Kolozsi elmesélte, hogy a szociális osztály egy korábbi határozatában még a családsegítő szolgálatnál való jelentkezéshez kötötték a segély folyósítását. Ennek ő eleget is tett, ám a pénz csak nem érkezett meg. Amikor bement reklamálni a városházára, akkor kapta kézhez a patoló­giai „beutalót”. Ezt már csak azért is furcsállotta, mert 55 éves kor fölött senki sem kötelezhető segélyért cserébe munkára. A Blikk elkísérte az asszonyt, amikor az önkormányzati határozattal bekopogott a patológiai osztály ablakán. Jó néhány percbe tellett, amikorra a kórházi dolgozók megértették, hogy nincsen kedves elhunyt, a hölgy senkinek sem rokona, csupán szeretne „együttműködni” velük. De hogyan? Hiába szaladt össze a fél osztály, eluralkodott a tanácstalanság. Esetleg nincs üresedés? – vetettük föl.

- Éppenséggel van felvétel, egy adminisztrátort keresünk, vágta rá egyikük bizakodva. Amikor az is kiderült, hogy Judit a gimnáziumban tanult latinul, az orvosok szeme felcsillant. Végül aztán bebizonyosodott, hogy félreértés történt, Juditból így nem lett sem adminisztrátor, sem hullamosó.

– Tévedésből került rá a patológiai osztály a levélre, az egyik munkatársunk félreütötte a számítógépes rendszerben – magyarázta el Szép Mária, a szociális osztály vezetője. – Fatális tévedés történt, amiért már elnézést is kértünk – nyomatékosította az osztályvezető.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 15 szavazatból)
Hullaházba küldtek közmunkára egy nőt Miskolcon, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Nem történt félreértés! Orbán Viktor közölte az EU-val, hogy munkaalapú társadalmat építünk, jobb ha az EU politikusai végre a fejükhöz kapnak és követik a példánkat: irány a patológia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. “Fatális tévedés történt, amiért már elnézést is kértünk”

    A Vezir vircsaftja is fatalis tevedes, csak ezert senki nem kér elnezest!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  3. Nem szeretnék morbid lenni és más bajával poénkodni, de…
    Akadt ebben az országban jó pár olyan személy (szándékosan nem írok embert) akinek nagy elégtétel érzéssel és nagyon sokan szívesen mosnák a hulláját…
    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  4. Akárkit, akárki nem moshat. Itt van életpálya modell. Lehet belőle balzsamozó, szükség lesz rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  5. “Juditból így nem lett sem adminisztrátor, sem hullamosó.” Ha már adminisztrátort keresnek miért nem tartották ott? 57 évesen az ember már nem válogat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Elfogadom, hogy tévedés történt, különösen azért, mert Szép Mária, a szociális osztály vezetője a média előtt is vállalta, hogy fatális tévedés történt, amiért már elnézést is kértek.
    Ettől függetlenül még sok extrém történet fog – sajnos – napvilágra kerülni. A munkaalapú társadalom sem működhet hibátlanul, a hiba lehetősége pedig fokozottan jelentkezik, ha félelmet keltő hajcsárok állnak a közalkalmazottak háta mögött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  7. Én mennék, ha Orbánékat kellene a dakota szertartás szerint fürdetni! Az önkormányzat viszont ott hbázott, hogy nem Orbánékat küldte első lépcsőben a patalógiára. Bár a saját helyükön is el kellett volna gondolkodniuk, mert például méltó hely lenne számukra egy komposztáló is (természetesen nem alanyként, hanem .tárgyként).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  8. Egy idióta, aki nem érti,....

    Csak dúdolgatok magamban,
    “én nem hiszem, hogy normális vagyok ”
    Mintha hallottam volna már a dalt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Kedves VIP,
    még szegény földigiliszták sem ennék meg a belőlük készült komposztot. Inkább küldjük az egész bagázst földkörüli pályára, ne rombolják itt tovább a környezetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Lehet, hogy pattogatott kukorica hullámosítónak akarták küldeni, de fideszesen akart affektálni és “el kurta”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. Az lenne az érdekes ha a Miskolcon értenének valamit a szociálpolitikához.Nem pedig valakinek a valakije, üldögélne ott szakmai hozzá értés nélkül.Látszik a városi vezetés szakmai igénytelenségén is . Remélem sikerült az őszes rokont felvenni,a városházára. Igaz van még rokon állás nélkül, őket biztosan nem a patológiára küldenék dolgozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Politikusnak akarták küldeni, az kiváló megélhetési forrás, csak félrehallotta valaki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Na, ez szép. Ebben az országban mindenki közmunkás lesz, azzal tök ócsón megússza a kormány az egymilla új munkahelyet. Aki diplomás, számolhat azzal, hogy utcaseprő vagy hullamosó lesz, akinek középfokú végzettsége van, az iskolában takaríthat, aki pedig nyóc általánosos, az íróasztal mögé kerül. Ki kell érdemelni ma már a hullamosó státuszt is. De a holtak legalább már nem cseszegetik a közmunkást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Munka alapú társadalom, mert az Arbeit macht frei!
    Állam bácsi meg kölcsönzi majd a hangsúlyozottan MAGYAR oligarcháknak az állami bérrabszolgákat. Hogyhogy nem duzzasztja a kebleteket ettől a honfiúi/ honleányi büszkeség?!
    Meg különben is: amíg a kényszermunkán robotolnak a diplomások, addig sem írkálnak mindenféle qrmányellenes szövegeket az internetre! Ahogy Kádár apánk megmondta: kapun belül tartani a munkanélkülieket – politikailag a LEGOLCSÓBB MEGOLDÁS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Nem értem a hölgyet?Hollandiában is el kell menni a diplomásnak ( kevesebb pénzért ) ha nem találnak végzettségének megfelelő munkát.Sok országban a szociális vagy munkanélküli segélyt csak úgy kapja ha kommunális munkát végez érte!
    Csak a magyaroknak furcsa ez.Mint a “korkedvezményes nyugdíj”Rendőrök akik 50 évesen “kiöregednek” átmennek biztonsági őrnek a tűzoltók meg tűzbiztonsági ellenőrnek vagy biztosítótársaságokhoz tűzvizsgálónak.Azután amikor elérik a 65 évet akkor kapják a szolgálati évek utáni nyugdíjat!Most 58 vagyok ha 4 év múlva hazamennék Magyarországra nyugdíjasnak ,csak a magyar évek után kapnék nyugdíjat a holland nyugdíjam 66 éves korban folyósítanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. jozsef kiss, ha figyelmesen olvasol, akkor látod, hogy – a híradás szerint – a hölgy elvállalta volna, annak dacára, hogy kissé furcsállotta. Az se derül ki, hogy az adminisztratív állás is miért ugrott, ha egyszer lett volna rá igény. De hát miért épp a Blikk-nek lennének oknyomozó hajlamai, a részletekre is kiterjedően? Csak épp annyit adnak közre, amin jól elcsámcsoghat a nép.
    Egyébként egy kapcsolódó hír szerint Lindsay Lohan színésznőt is beosztották egy Los Angeles-i hullaházba, bár ott bírósági döntésként, büntetésül.
    Az is igaz, hogy sok diplomás fanyalog, ha épp kétkezi, “alantas” munkalehetőség adódik, mert hát hogyan is lehetne diplomával pl. takarítani. Az ilyenek szerintem nincsenek igazán nehéz helyzetben.
    De esetünkben szerintem ez nincs így. Bár ki tudja manapság, hogy egy cuppogós hír mögött mi a valóság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. A fidess éra kegyetlenségét és lelkiismeretlenségét ecsetelték már itt. Én annak a sejtésemnek adnék hangot, hogy semmiféle véletlen nem volt: az ügyintéző gonosz hölgynek nem volt szimpatikus az 57 éves segélyért “kuncsorgó” és jól ki(moderálva) vele.
    Ilyen véletlenek ugyanis nincsenek, ez nem a 2-es szám helyett a 3-as beütésének következménye, de kizárólag Fidesz szellemiséggel átitatott társadalmunk jelensége: bosszú, önkényeskedés, szívtelenség, stb, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Nem egyesüli eset: Lindsay Lohant is hullaházi munkára osztották be, lehet onnan jött az ihlet az “adminisztrációs hibához”:

    http://www.hir24.hu/szines/2011/04/23/hullahazi-kozmunkat-es-120-nap-bortont-kapott/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Biden és Cantor: két külön világ 2011. május 29. vasárnap | AN

Diplomás utcaseprők Debrecenben 2011. május 27. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos