Ronai and Ronai
AMERIKAI

A szélsőjobb miatt a Bohócforradalmat is bírálják 2011. június 16. csütörtök 19:50 | AN

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A szélsőjobb miatt a Bohócforradalmat is bírálják

Budapest – Még javában tart a Bohócforradalom, amikor a Facebookon már elindult a vita, hogy vállalható-e a Bohócforradalom – egyébként szellemes és pozitív – rendezvénye, ha a szervezők befogadták a Véderő jelenlétét is, és tárgyaltak a Jobbikkal. Minderről a tüntetők nagy része nem is tud. A kérdésfelvetés viszont jogos, mert az érdekvédelmi demonstrációkon rendszeresen jelennek meg szélsőjobboldali képződmények, és az Orbán-kormány elleni tiltakozás néha nem szándékolt egységbe tereli a szélsőjobboldali, náci szellemiségű, szervezett tüntetőket és a demokratákat. Ki kinek a vitorláját dagasztja?

A Facebookon Rózsa Mihály nevű felhasználó vetette fel “Elmarad a Bohócforradalom” címmel azt a morális problémát, hogy az Orbán-rendszer elleni érdekvédelmi tüntetések szervezői nem határolódnak el a náci szellemiségű pártoktól, szervezetektől, és felveti azt a kérdést, vajon demokrata tüntethet-e együtt a Véderő és a Jobbik szervezetten jelen levő tagjaival.

“Elmarad a Bohócforradalom

A cím csalóka. Mert csak számomra marad el. Amióta megtudtam, hogy a szervezők elfogadták a Véderő csatlakozását a rendezvényhez, és tárgyalásokat voltak hajlandóak folytatni a Jobbikkal, úgy döntöttem, számomra a rendezvény értékét és ezzel értelmét veszítette.

Nagyon elegem van a Fidesz-KDNP diktatórikus kormányzásából. Elegem van a demokrácia ellen intézett támadásokból. Elegem van a jogállam lebontásából. Elegem van az érzéketlen és aljas intézkedések tömkelegéből. Elegem van abból, hogy a társadalom egyre nagyobb csoportját hozzák rossz politikával kilátástalan helyzetbe. Elegem van nagyon sok mindenből. Kész vagyok fellépni a kormány ellen, kész vagyok tüntetni és tiltakozni. De nem vagyok hajlandó még az általam elítélt kormánnyal szemben sem semmilyen formában együttműködni a Véderővel, a Jobbikkal és egyéb nyilas állatfajtákkal. Nem vagyok hajlandó olyan rendezvényre elmenni, ahol a nyilasok szívesen látott vendégek, és örömmel fogadják vagy akár csak elfogadják csatlakozásukat. Nem lennék hajlandó választáson olyan jelöltre szavazni, aki elfogadja a szélsőségesek támogatását. Még akkor sem tenném, ha az adott jelöltet ideális, jó jelöltnek tartom amúgy. Mert gondoljak bármit is a Fidesz-KDNP kormányáról, kívánjam akárhova is ezt a kurzust, még ezeket is inkább tartom vállalhatónak, mint a szélsőjobbos söpredéket. És ezért, hiába értek egyet azzal a céllal, ami létrehozta a Bohócforradalom rendezvényét, a nyilasok jelenléte okán nem megyek el rá, sőt egyenesen elhatárolódom személyemben az egésztől így. Sajnálom, hogy így történt.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 17 szavazatból)
A szélsőjobb miatt a Bohócforradalmat is bírálják, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. A szélsőjobboldalt ki kell zárni soraikból, különben hazai és nemzetközi megítélésük bemocskolódik, a kormány pedig újabb fogást talál rajtuk megfenyegetésükhöz, megosztásukhoz és ellenségnek való kikiáltásukhoz, és mert a Jobbik a Fidesz torzulása, így egyáltalán nem erősítené, hanem bomlasztaná az amúgy is nevetséges megnevezésű társadalmi ellenállást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. Csak nem Orbán küldte oda a szélsőjobbot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  3. Nem szabad paktalni a szelsojobbal. Ki kell oket zarni. A Jobbiknak mindez urugy, hogy mutogassa magat es bepiszkitsa az egyebkent jo celokert induit tuntetest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  4. Miután ott voltam, láttam, hogy a rendezők többször odamentek és felszólították a nácikat, hogy húzzanak el.
    De ők nem mozdultak:(((
    Azt is bemondta egy szervező, hogy az M3-os sorra fordítják vissza a fővárosba igyekvő buszaikat. :(
    Így fél Pintér. Hogy rohadna meg!

    Na szöveg is volt, tesztoszteron is, meg sok mosoly is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. A Jobbikot a fityisz szűleménye és menekűlési útvonala akésőbbi időkre. Ezért provokálni kűldi oda.Na Meg nemtudja megtagadni igazi kisnyilas énjét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. Én is ott voltam,és ha időm engedi megint ott leszek.Atrocitások nélkül békésen,megmutatva,hogy igy is lehet!Nagyobb pofont nem adhatnak
    “a zemberek” a kormánynak. Orbán és Co tépje csak a száját.Akik ott voltak
    tudják,hogy mit jelent egy ilyen békés “protestmarsch”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. kedves András,
    Én egy vizuális típus vagyok,- szakértők mondanák jó az eidetikus látásom, elképzelem.
    Robogok az M3-on 40 emberrel mondjuk egy Ikarusz 211-el és leint Kovács 13 József rendőr törzsőrmester.
    Jónapot, gépjármúellenörzés, jogositvány,forgalmi,lakcimkártya, menentlevél
    Aztán megnézi a kocsimat előlről,háturól, lámpa,index,csomagtartó,elakadásjelző,pótlámpa és vöröskeresztes csomag, elakádásjelző,pótkerék….okay…. esetleg megbüntet ha valami nem okay…okay…

    Utána azt mondja: Most meg forduljak meg, és menjek haza szépen……..
    ….. ez nem nagyon életszerú…..
    okay, de tételezzük fel ezt mondja,,,,,,,, és akkor a sofőr hazahúz??..
    ( ez szerintem kamu)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  8. Mindent meglehet ,kilehet magyarazni.A lenyeg megint a hatalom rohog a markaba,mert ismet megosztotta a resztvevoket es ez nem fog valtozni.Meg mindig tul jol el a nep,ezek a tuntetesek csak bargyu botladozasok,ami semmire sem vezet,sot a hatalmat teszi egyre magabiztossa.A baloldalnak semmi eselye valamit is elernie jelenleg..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Nem kell együttműködni azokal, akiket nem kedvelünk, de ha ők is odamennek tüntetni, az minket ne zavarjon el.
    Tárgyalni pedig kell a vezetőikkel, ha ezen múlik a rendezvény sorsa. Nem kell tárgyalni az olyan javaslatokról, amik tovább csorbítanák a demokráciát és a jogállamot, vagy fenntartanák annak csonkítását.
    De ha nem vesszük emberszámba őket, akkor magunk alatt vágjuk a fát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  10. Csak egyet érteni tudok-nekem személy szerint már a “tettre készek” is bökik a csőrömet ,nem nagyon tetszik hogy közösséget kell ezekkel az idiótákkal vállalni-
    Nem láttam kint ezeket a férgeket,egy nagy “nemzetit” sem,attól még ott lehettek de ahol mi álltunk ott nem volt a söpredékből.
    Ha viszont tényleg nem határolódnak el a szakszervezeti tömörülések az alja bandától akkor ez a végét is jelenti,nem értem egyszerűen miért nem fogják fel hogy abban hogy az ország “eddig jutott”,hogy az aljasság lett a mérvadó a mindennapokban a napi belpolitikában abban hogy a III.Köztársaságból Orbisztán lett (s ki tudja mivé aljasodik le az ország népével egyetemben) meghatározó szerepe volt a “jobbik” jobb oldalnak a “nagy magyar nemzeti” érzelmeknek. Velük váll vetve generálta a FIDESZ a mesterségesen szított indulatokat ,nem a fityiszt szabadította rá a demokráciára I.Viktor bohóc király hanem a nyilas náci söpredékkel végeztette a piszkos munkát. Ha nem értik meg a demokrácia igen töredékesen létező (az erői nevetségesen hangzana ) hívei hogy az úgynevezett “nemzeti oldallal” való le illetve el számolás nem választható “opció” hanem megkerülhetetlen feladat úgy is mondhatnám kötelességünk abba belehal az ország. Olyan daganat ,bűzös fekély ez az ország testén amit kegyelem s részvét nélkül ki kell vágni különben a pusztulás mindenképpen be következik.
    Téves út ha azt hiszik velük is csak “többen” vagyunk mert mire észbe kapunk már egyedül is maradtunk. Ha valamiből hát akkor abból lehetne tökét ,politikai előnyt kovácsolni hogy “nem alkuszunk” s még ilyen nehéz időkben sem tűrjük meg sorainkban a szélsőséges ideológia híveit.
    Gondoljon mindenki csak arra az egyszerű tényre hogy ha s mikor igazán rosszra fordulnak majd a dolgok Európa csak is a DEMOKRATIKUS berendezkedést képviselő alternatívába helyezheti a bizalmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  11. Sly
    Tökéletesen megfogalmaztad az én gondolataimat is. Egyetértek az általad leírtakkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. Lehet-e más a véleményem?.
    OV háborút hirdetett. Minden ellen, mindenki ellen. A Magyar nemzet ellen, az
    Alkotmány, az Alkotmánybíróság, a Közalkalmazotti Tanács, a Világbank, a jogállamiság, a munkások, a közalkalmazottak, rendőrök, tűzoltók, a szegények, a munkanélküliek, a tanárok, és sorolhatnám a többieket – ellen.
    Nos, a háborúban minden eszköz megengedett. A gonosz legyőzéséhez össze kell fogni és én az ördöggel is szövetkeznék, hogy kis országunk visszatérjen a demokrácia, a jogállamiság útjára.
    17 éve ismerem, s becsülöm a Tettrekészek vezetőjét. Ismerem majd mindegyik belügyben munkálkodó szakszervezeti vezetőt. 17 éve vallom, hogy csak és kizárólag közös összefogással lehet, ha még lehet eredményt elérni a munkáltató, a Kormány intézkedései ellen. Úgy tűnik még nem ismerték fel azt, hogy a megosztottság a munkáltatónak, a Kormánynak kedvez.
    És bizonyos kérdéseket igenis fel kell vetni, és nem lehet esélyegyenlőséget hirdetni, amikor a napi problémákra sem a társadalom, sem a rendőrség nem tud megnyugtató megoldást találni.
    Változatlanul mondom, hogy ébresztő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. 2006-ban szinte minden tévé élőben közvetítette végig az eseményeket, köztük a Hír TV.
    Kapcsolgatok, nézegetek, de csak az ATV hiradójában láttam egy összefoglalót. Igaz itt nem vertek szét semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. gyűlölöm a rasszizmust.
    gyűlölöm a Jobbik efféle eszméit, a Véderőt, az egész cirkuszt.
    de egy pillanatra boldog voltam, amikor láttam, hogy a Bohócforradalomban egymás mellett állnak az említett szervek képviselői és Thürmer Gyula, akinek nézeteivel szintén nem tudok azonosulni….:P

    drágáim, mivel itt a megosztás megy, ez ellen egyetlen fegyver van: az egyesülés.. igen: mindenkinek.
    MINDENKINEK.

    majd utána lehet lapokat osztani demokratikusan.

    utána, ha lesz olyan…
    és hogy legyen, ahhoz egység kell már végre, francba, hogy ezt miért ilyen érthetetlen..:S

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. ..meg egyébként attól, hogy valakikkel egy csomósokmindenben nem értek egyet, valamiben még érthetek.
    és ezt a valamit nem kéne azonnal nagy büszkén a kukába hajítani, főleg, ha amúgy egyedül eléggé kevesen vagyok.

    (mert például a múltkor olvastam egy interjút egy jobbikos fővárosi képviselővel, és komolyan nem hasonlított az ördögre, egész emberi volt, sőt, okos dolgokat mondott.. hitted volna..? és persze egy csomó jobbikos meg rosszabb, mint az ördög, de nem lehetne ezt emberre szabni cimkézés helyett? és adott ideológiában vizsgálni globális anyázás és fürdővízzel gyermekkiöntés helyett..?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Mennyi tájékozatlan ember irkál ide! Láttatok ti már Jobbikos parlamenti felszólalásokat? Szinte csak a Jobbik az,aki harciasan szembe mer szállni Orbánnal és bandájával! Hogy a fizyesz utasítgatja,meg irányítja a háttérből a Jobbikot,az kapitális baromság! Ők az egyetlen párt akik még semmivel nem károsították meg az országot! És igenis kell egy egészséges nacionalizmus ma,ebben a globalizálódó világban. Azokon meg csak szánakozni és röhögni tudok,akik csak nyilasozni meg nácizni tudják a Jobbikot. Persze én sem értek mindenben egyet velük,de az egyetlen vállalható politika erő számomra a Jobbik,ebben a kiárúsított,magára hagyott országban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (22 szavazatból)
  17. Iron :
    Nemvitázok inkább adok egy mínuszt.
    Köszönöm a figyelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. Geyza:
    Adjál! Gondolom ennyit tudsz,meg azokat a dolgokat amiket az előbb említettem!:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (11 szavazatból)
  19. Szemtanúk mesélték, hogy a 10-es úton is megállítottak a rendőrök minden nem menetrendszeri autóbuszt is. Tehát van valóság alapja a visszairányitott buszoknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Sajnos több árpádsávos zászlót látta mint szakszervezeti emblémát.
    Menjetek el RÓmába. Nem a pápához.
    Ott a szakszervezetek lazán meg tudnak szervezni egy millió embert egy tüntetésre.
    És a szakszervezetek zászlói vannak az élen.
    Láttam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Iron Iron te acélos….
    Gondolom nem voltál egy történelem professzor sosem,ezért nem tudod a “szezont a fazontól” meg különböztetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  22. Szerintem remek és pompás hozzászólások vannak e forumon!
    Nekem nagyon tetszik és igazat adok nekik!
    sly, Geyza, inax , és a többiek, fantasztikusak vagytok!

    Sajnos egy ici-picit kevesen voltak a tüntetések!
    Én még csodálom, hogy mennyi türelme van a Magyaroknak!
    Most megint várni két hetet, így el lehet húzni 2014-ig!
    Miskolcon is kevesen voltak sajna, de ennyi elkeseredett embert én még nem láttam !
    Azon gondolkodtam, hogy 2006-ban szerényebb kijelentésért, mekkora tüntetés és felfordulás volt!
    Most pedig , amikor rengeteg ember szomorú sorsa következik és jövőre még kevesebb lesz a fizetés, nem történik semmi rendkivüli!
    Valaki eltudná magyarázni, hogy most miért ilyen lagymatag ez az egész?
    Mert az én megitélésem szerint, mostani kormány sokkalkeményebb intézkedést csinál, mint anno Gyurcsány !
    Nem marad más hátra mint az, hogy két hét múlva újra megprobálni , de remélem akkor már keményebb lesz a fellépés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Nem állítom, hogy nem érez az ember minden ilyen tüntetésen, mint ez a mostani is volt, gombócot az ember a torkában, amikor meglátja ezeket a meghatározásuk szerint végtelenül magyar embereket ott állni, skandálni a demokráciáért is folyó megmozdulásokon.
    De amíg a színpadról hirdetett szöveg, a szervezőké, arról szól, hogy Orbán meg akar osztani bennünket és ne hagyjuk, pl. hogy a magyart a cigánnyal egymásra uszítsa és ezek az emberek nem kezdenek magánszámba, hogy deigenis a k..va cigányok, addig nyugodtan mondom velük együtt, hogy ne bohóckodjanak már velünk Orbán és csatolmányai!
    A Vona féle katasztrofális politikát nem azzal kell legyőzni, hogy a támogatóit cimkézzük, mert nem elhanyagolható részük valószínűleg jobb híján csapódott hozzájuk. Vitázni kell velük, ha olyan helyzet adódik, ahol fel kell határozottan lépni ellenük, de egy ilyen kontextusban, amíg egyazon célokért békésen vannak jelen, nincs ok se ki nem menni az utcára, se velük szkanderozni ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  24. Össze kel fogni, lehet, hogy még az ördöggel is, de a náci söpredékkel NEM!
    Nehogy azt higgyék már, hogy alternatívát jelentenek bármi ellen is, ebben az országban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Össze KELL fogni, lehet, hogy még az ördöggel is, de a náci söpredékkel NEM!
    Nehogy azt higgyék már, hogy alternatívát jelentenek bármi ellen is, ebben az országban.

    (bocs)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  26. Kossoczky Árpád

    Rózsa Mihály egy valamit nem vett figyelembe: a szerzett jogok (ti. a nyugdíjak) elvétele valamennyi állampolgárt érinti pártokhoz, vallási felekezetekhez való tartozástól függetlenül.
    Azon lehet vitázni, hogy esetleg ki milyen szándékkal csapódik hozzá egy tüntetéshez, de a bohócforradalom a jogszabályok visszamenőleges alkalmazása ellen irányult.
    A “tettrekész” szakszervezeteknek tagjai ugyanolyan rendőrök, mint a többié, őket ugyanúgy sújtja a szolgálati nyugdíj elvonása, mint a többi szakszervezet tagját, és azokat is, akik nem tagjai egyetlen szakszervezetnek sem.
    Az alaptörvény elfogadott módosítása minden 62 év alatti nyugdíjasra kiterjed, hiszen kimondja, nyugdíjat csak az kaphat, aki betöltötte az öregségi nyugdíjkorhatárt, tehát a civileket is, csak ők ma még nincsenek terítéken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Vicces, de ott voltam, nem az a lényeg hogy ott voltak, egyetértettek abban amiért ott voltunk, sőt olyannal is találkoztam akit az én régi csapatom emelt ki anno, Megismertük egymást jót röhögtünk, sőt annyira nem volt gond velük, hogy roma nyuggerrel beszélgettek. Ez egy a népet érintő probléma miatti összeröffenés volt majálisi hangulatban nem volt atrocitás vagy csak rossz pillantás sem. Akik ott voltak jogállamban akarnak élni és ismerik a jogot tudják hogy ez csak a kezdet volt. Ébresztő egyszer ti is sorra kerültők és nektek is van hozzátartozód aki európai szinten dolgozik és albán éhbérért gürizik. Figyeljétek a törvények hatásait és gondolkozzatok hová vezet ez? Gondoljatok az 50 es pályakezdési lehetőségre a betegségekre a rezsid alakulására és mellette a hirtelen pozitiv banki mérlegekre gazdagodásra . Ne feledjétek a Bohoc forradalom csendes volt de a 29-ei vajon milyen lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Ha az ember nem zsigerből utasít el mindent, ami nem olyan, mint ő (bocs, egy kicsit komolyan vettem a liberális elveket), akkor rájöhet, abban, amit ők mondanak, sok az igazság. A különbség annyi, hogy egy teljesen más nézőpontot, megközelítést igénylő terminológiában élnek, ami kívülről úgy néz ki, mintha nácik lennének. Ám semmi bajom azzal, ha a világ megijed tőlünk, milyen fasiszták vagyunk, legalább nem árasztanak minket el nem kívánatos figurák. Volt szerencsém párszor megfordulni közöttük, mint érdekesség (nyíltan liberális figuraként inkább amolyan kuriózum lehettem) szintjén kezeltek. Kiderült, hogy ők is magyarok, lehet velük beszélgetni és ha épp nem fasiszták, lehetnek közöttük rendes emberek. Jé, ez ide is igaz! Az, hogy liberális vagyok, még nem jelenti azt, hogy szeretnem kell a másik mocskát, akkor inkább leszek rasszista.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  29. Psi Holo
    „Kiderült, hogy ők is magyarok, lehet velük beszélgetni és ha épp nem fasiszták, lehetnek közöttük rendes emberek. „

    Hát……. Hitler is szerette a kutyáját, Göbbels is biztos jó apa volt……Na és?
    Attól még szemét nemzetiszocialisták voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  30. Én tegnap este felé kimentem pár barátommal (mint említettem régebben, mindenki más-más pártállású, teljesen normális emberek).
    Érdekes beszélgetésünk volt. Abban egyetértettünk mindannyian, hogy orbán (kb) nem normális, keresztül gázol mindenkin, tönkre vágja az országot a saját hatalma érdekében. Jobbikos haverom szerint: ha ők 2006-ban nem álltak volna ki a tüntetéseken (orbán kérésére), akkor eredménytelen lett volna akár milyen megmozdulása is. A Jobbik “radikális” tábora (a gyújtogató söpredék) gondoskodott arról, hogy ezekkel a tüntetésekkel még nagyobb utálatot keltsenek az akkori kormányzattal szemben, így a hatás így nagyobb volt.
    A Jobbik normálisabb részének nem ez az elképzelése. Vonát ugyan olyan elmeháborodottnak tartják, mint orbánt, eszük ágában sincs a fasiszta és a náci ideológiájukat támogatni. Ők nem akarták Gyurcsányt, most főleg a sorozatos átverések miatt pláne nem akarják orbánt, de már a Jobbik sem kell nekik, ha választani kellene. Ők is sodródnak! Mondom, ezek a normálisabbak! Nem voltunk kevesen, de lehettünk volna többen is. Előbb-utóbb leesik az embereknek, érezni fogják a zsebükön, hogy ezzel a kormánnyal hová jutunk!
    A vidéken élők még elég nagy sötétségben élnek, végzik dolgukat a házuk táján, nincs internet, média csak ami megmaradt. Nincs kiépített szervezet, akik segítenék őket a tisztán látásban, csak a fideszes szajkózás. Az általunk finanszírozott médiák pedig fidesz szinten tájékoztatnak. Ezért van szükség arra, hogy minél több összefogással, tömegekkel szerveződjenek meg a további megmozdulások, tüntetések. Ebbe az igazságtalan orbáni diktatúrába nem szabad beletörődnünk, harcolnunk kell ellene, hogy mielőbb eltűnjenek a magyar politikai palettáról, de még a történelmünkből is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  31. Sokan félreértették ezt a tüntetést. Ide nem párttagkönyvvel lehetett csak eljönni. A nyugdíjtörvény, a 16%-os adótörvény pártfüggetlenül érinti a bérből, nyugdíjból élőket. Ezt kell valahogy megérteni. Az ideológiai vita helye nem ez a tüntetés volt. Felesleges mélyíteni az árkokat. Akik ott voltak pont azt érezték, hogy ami ellen tüntetnek az az ország 90 %-át érinti és csak együtt lehet szembeszállni vele. Az összes többi csak rizsa, akár sávos, akár nemzetiszín, akár vörös színű csomagolása van. Valószínű, hogy sok Fidesz szimpatizáns is tiltakozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Állítólag Churchill mondta: a kommunisták ellen az ördöggel is szövetkezem, a nácik ellen a kommunistákkal is. Most a mocskos kormány ellen teljes összefogásra van szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. Ott voltam,fotóztam és videózta,de nem szavaztam,mert úgy éreztem,hogy külf.állampolgár lévén betartom a “fairness”-t.Hogy a jobbikosok is voltak. Sagschon! Ha nem volt más elfoglaltságuk, nekik legyen mondva.Legalább láthatták,hogy mehet ez kuka-és autógyujtogatás,épületek megtámadása,emberek megsebesítése nélkül is.Ha ez nem tanpélda “ezeknek” akkor az csak az ő hibájuk lehet. Termé-
    szetesen a hir- és az echo-tv is ott volt! Miért ne.Legalább az ott jelenlévők a két tv-adó esti müsorát nézve összehasonlíthatják a megtörténteket az össze-
    vágott tudósításokkal! So is es!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. A „független” ügyészség dilettáns akciója meghozta az antiszemita és anticiganista „Tettrekészek” vezetőjének az elismerést. Szima Juditot pajzsra emelte előbb a Népszava két újságírója is, amikor politikai fogolynak titulálták, most pedig a Népszabadság közölt vele terjedelmes interjút. Hétfőn az Amerikai Népszavában olvashattunk arról, mit is mondott Orbán a szakszervezeteknek. A forrás pedig – láss csodát! ­– a TMRSZ volt. Úgy tűnik, a „baloldal” lapjai és újságírói mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrosszabb megoldást képviselő szélsőjobboldali, olykor kifejezetten neonáci jellegű tömörülést legitimálják. Nyilván a demokrácia nagyobb dicsőségére.

    Hát már ennyire elvesztették a józan ítélőképességüket, uraim? Mindegy kivel, csak Orbán ellen fogjunk össze? Az egyik diktatúra ellen a másik diktatúrával? Amerika már ennyire messze van Európától, hogy teljesen érthetetlenek a hazai viszonyok? Mentségükre legyen mondva, a Népszava és a Népszabadság sem ért semmit. Az utóbbinál ezt már akkor megállapíthattuk, amikor Vona Gábor írását lehozták – és utána, mintegy magyarázatként, azt is kifejtették, hogy semmi olyat nem mondott, ami miatt nem lehetett volna közölni. Dehogynem mondott, csak a Népszabadság szerkesztői nem értették meg! Sajnálatos.

    Jó példa ez arra, hogy a magyar értelmiségben mennyire eltompultak a demokratikus érzékek (tisztelet a kivételnek). Ugyan miben különböznek ők Orbán Viktortól? Nagyon úgy tűnik, hogy semmiben! Éppúgy hevesen vágyódnak egy ellenség után, és semmi más nem számít. Lehet, hogy már csak egyetlen út áll nyitva előttünk? Az, amelyik kifelé vezet a demokráciából.

    (Krémer Ferenc)

    Galamus: http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=74731:szima-judit-a-martir&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  35. Véleményem szerint nem ugyanaz közölni egy Vona interjut és a TMRSZ forrasbol közölni, hogy mit mondott orban a TMRSZ-nek. Minden tiszteletem Krémernek, de ez mar csusztatas:

    «Úgy tűnik, a „baloldal” lapjai és újságírói mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrosszabb megoldást képviselő szélsőjobboldali, olykor kifejezetten neonáci jellegű tömörülést legitimálják. Nyilván a demokrácia nagyobb dicsőségére.»

    Egyébként Mihancsik Zsofia is irt egy cikket Égei Horvathrol, aki a kurucinfot müködteti.

    Az elkerülte a figyelmét, hogy ez a cikk nem a vélemény vagy a publicisztika rovatban jelent meg, hanem ujsagiroi közlés volt, azaz semmiféle vélemény nyilvanitast nem tartalmazott, és az olvasokra bizva annak elbiralasat. A magyar olvasoknak néha ez nehézséget jelent, mert mindent szajbaragosan vagy szijjartosan fogyasztanak, ami a hireket jelenti. Ennek a cikknek a közlése nem jelent vélemény egyezséget. Legalabbis én igy gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. (( Hanna, csak zarojelben jegyzem meg, hogy nem minuszoltam :-) ))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Kedves Miaszösz,

    nem is gondoltam volna Rólad ilyesmit. De őszintén, cseppet sem érdekel, ha minuszoznak. A 9 millió meg párszázból, örülök ha 100 egyetért velem, szóval már megszoktam.
    Az igazság nem demokrácia kérdése. Az igazság nem erő kérdése. És nem vezérhezhúzás kérdése. Van, akit már a nevem arra ösztönöz, hogy lefele görbedjen a hüvelykujja… Van aki, arra mínuszol, amit Bartus Laci is ír, vagy amit konkrétan megköszön. Hiába, a gondolatszabadság :D Gondolhatom ugyanazt, ha nem ugyanazon a néven írom :P Dehát pont itt ne lenne nyájszellem! Azért ez még nem Amerika! :)
    Aztán meg, hogy nekem igazam van-e, az is huszadrangú. (Jaj, hányszor szeretném, hogy bár ne lenne! :( )
    Szerintem, ha más vélemények hangzanak el, abban az a jó, hogy elvisznek a saját gondolkodási sémáinkból, s új utakon járva többre megyünk mi magunk is. Szóval, sose zavar, ha valaki másnak nem egyezik velem a véleménye. Az igaz, hogy néha elszomorít a butaság óriási tehetetlenségi nyomatéka. De edződöm:)
    Ma nálunk a legerősebb erő a másik, a másmilyen, a máshogy gondolkodó gyűlölete. Ebből érdekes dolgok születnek, itt az AN-en is.
    Amíg nem tanuljuk meg, hogy legnagyobb értékünk a szabad gondolkodás, addig marad a kényelmes nyájszellem. Akik először politikusokban hittek, majd bennük csalódva politológusokat bálványoztak, s végül azt hiszik, majd az újságírók mondják meg a tutit. Nem mondják meg. Páran észrevesznek valamit, de nincs csalhatatlan ember, s nincs olyan, aki mindenben tisztán lát. Együtt lehetnénk erősek. Együtt , sokszínűségünkkel, összeadhatnánk a tiszta fehér fényt, talán.
    És nem csapom be magam azzal, hogy azt mondjam, jó irányba mennek a dolgok, legalább itt. Nem. Itt is ugyanazok az emberek vannak, kevés tisztelni való kivétellel, akik használják a szemük és az eszük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. «Szerintem, ha más vélemények hangzanak el, abban az a jó, hogy elvisznek a saját gondolkodási sémáinkból, s új utakon járva többre megyünk mi magunk is.»… …

    «Szerintem, ha más vélemények hangzanak el, abban az a jó, hogy elvisznek a saját gondolkodási sémáinkból, s új utakon járva többre megyünk mi magunk is.»

    Kedves Hanna, erröl Emmanuel Levinas jut eszembe. Nem tudom, hogy ismered-e? http://www.vilagossag.hu/pdf/20071204090340.pdf

    http://www.remeny.org/taxonomy/term/5?page=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Együtt Hanna? Bocs, hogy megszólítalak, de véleményed szerint ki tartozik az “együtt”be? Hisz pont most rekesztettél ki jó néhányat. Ha tűz van, nem ideológiai alapon kiabál a bajban lévő tűzoltóért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Könnyű nekünk hűvös szobából osztani az észt. Osszuk, de sör nélkül. A rendezőket csak dicsérni és azt is felső fokon tudom. A normális megmozdulásoknak, tüntetéseknek nincs múltjuk nálunk. A Fidesz által szervezet ricsajok milyenek voltak? Fekália szagú, fizetett brigantik romboltak, rettegésbe tartották a Budapestet. Ezektől nem is vártam mást. Emlékszünk mikor a Orbánék bekerültek a parlamentbe? A parlamentet egyenesen elkezdték degredálni. Ők már a miniszter elnököt lehazudtolták. Aki ezt Antal Józsefre mondta az csak aljas lehetett. Sok mindent lehetett mondani, de azt, hogy hazudik azt nem. Szerintem sok mindent rosszul csinált, amin nem csodálkozom, hisz egy Borossal, aki már akkor is leépülő félben volt és a hozzá hasonlókkal, plusz a halálos betegségével, egy járatlan úton elindulni nem volt egyszerű. A csuhások térdre, imához, a csontváz parlamentbe hurcolása, a kis hülye által szervezett D 209 feliratú póló csoportos viselése.
    Hogy voltak öltözve. Az akkor még, csak Daujcs Tomi a zsíros, ápolatlan, az óta se sokat javult, hajával, a szakadt farmerével szegénykém úgy nézett ki, mint egy lefosott tilalomfa. Nos lehetne sorolni, viszont még egy undorító eset. Ekkora barmot az országház falai még nem láttak. Élesen és hangosan fütyül a parlamentben. Ezt az embert újra és ujjra választották. és csodálkozunk, hogy a Kossuth Térből WC engedtek csinálni a híveiknek. Ez a Mártirius ficsúr volt.
    Nos, nekem tetszett a korrekt viselkedés, a szervezés, úgy általában az egész, csak dicséretet érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Hanna, tökéletesen igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Gyula Churchill ilyet nem mondott, jó példa ez milyen sajátságosan “emlékeznek” idézik fel a történelmi tényeket ha “kell”.
    Fent említett úri ember valami olyasmit mondott hogy “ha kell az ördöggel is szövetségre lép Hitler s a fasiszták ellen”. Ebben a beszédben (hál istennek számos nagy hatású beszédet mondott az Angolok s az egész szabad világ lelki erejének s önbizalmának helyre állításáért. Winston nélkül sokkal rosszabbul is alakulhatott volna az európai háború. Erre szokták mondani hogy “jó időben jó helyen volt a legmegfelelőbb ember”.
    Bár koránt sem volt hiba nélküli sem mint “magán ember” sem mint “politikus” vagy ép stratéga s “totális angolsága” néha nem éppen előnyére vált sokat köszönhet minden mai “európai” s az egész világ neki. Meg értette a kor szavát s nem ingott meg egy pillanatra sem ami a legfontosabbat illeti NÁCIKKAL NEM EGYEZKEDÜNK, EGY FÉL E ORVOSSÁG LÉTEZIK SZÁMUKRA.
    Hogy mennyire így van ez csak idézzük fel a “furcsa háborút” vagy az “angliai csatát” Londonnak számos alkalma lett volna külön békét kötni,ki egyezni a III.birodalommal de ez egy pillanatra sem merült fel az Angolokban mint lehetőség a békére,az életre. Ezen az áron nem kértek a “békés boldog” jövőből még akkor sem ha mind egy szálig oda vesznek.

    Úgy gondolom nem helyén való a Briteket s Churchillt említeni mint példát a megalkuvásra vagy akár csak arra hogy a “másként gondolkodok” táborába a szélső jobbos nacionalizmusnak ha úgy tetszik a nemzeti szocialistáknak,rasszista antiszemita nézeteket valló pártoknak ,csoportosulásoknak is helyet kell biztosítani hisz” a cél ugyan az “.
    Én nem szeretném még azt sem ha “csak úgy” gondolkodnánk erről mint Joszif Visszarionovics Sztálin -előbb el érem amit akarók, időlegesen alkut kötök a nácikkal sőt szövetségre lépek a cél érdekében velük (Ribbentrop-Molotov paktum) majd ha el jön az ideje meg erősödve le számolok velük.
    Nem is kell mondanom azt hiszem a két állam férfiú közül kinek a gondolkodás módját igazolta az idő, Sztálinét e avagy Winstonét. A tanúságot ki ki vonja le maga.
    Sztálin “elvei”-el képzelései- már a nácik “szava hihetőségén” el csúszva meg buktak s még az ő számára is (igen nehezen igaz) nyilván valóvá vált mely úton kellett volna indulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. hömmm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Hogyan lehetne kizárni a szélsőjobbot, amikor ezek szabad rendezvények és az jön el aki akar?
    …és hát Orbánékkal ők se értenek egyet, így aztán elmentek oda, ahol azok voltak akikkel elvileg nem szeretik egymást, de ahogy a cikk is írja: a mostani történések furcsa egységet kovácsolnak egy-egy ügyben…
    (Nyilvánvalóan jobb lenne szélsőjobb nélkül)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Videók a bohócforradalomról 2011. június 17. péntek | AN

Hende hazudott az Estében 2011. június 17. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos