Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz maga alá gyűri az Alkotmánybíróságot 2011. június 11. szombat 18:30 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz maga alá gyűri az Alkotmánybíróságot

Budapest – Orbán Viktor új alkotmánybíró-jelöltjeinek közzétételével végképp nyilvánvalóvá vált: a Fidesz teljesen maga alá rendeli a mindenkori kormánytöbbség ellenőrzésére hivatott Alkotmánybíróságot – írja a Magyar Demokratikus Charta szombati közleményében.

“Már az alkotmány és az alkotmánybírósági törvény tavalyi módosításakor, az alkotmánybíró-jelölés szabályának átalakításával  kizárta az ellenzéket az alkotmánybírák kiválasztásából, most azonban ennél is tovább lépett, amikor gátlástalan cinizmussal a saját lekötelezett embereiből – Balsai István személyében aktív politikusból,  országgyűlési képviselőből – csinál alkotmánybírót” – olvasható a Bauer Tamás, Debreczeni József, Márton László és Vitányi Iván nevével fémjelzett közleményben.

Véleményük szerint a kormány már a látszatára sem ügyel annak, hogy az Alkotmánybíróságot függetlennek tekinti a  kormánytöbbségtől. “Újabb lépés ez a fékek és ellensúlyok felszámolására, az egypárti uralom teljessé tételére. Ez az eljárás fölháborító és elfogadhatatlan” – írják.

Mint ismeretes, szerdán a Magyar Nemzet információját megerősítve, a Fidesz egyik vezető politikusa elmondta: Szívós Mária, a Fővárosi Bíróság tanácselnöke, Balsai István fideszes országgyűlési képviselő, Pokol Béla jogász, politológus, egyetemi tanár és Szalay Péter jogász neve szerepel a Fidesz alkotmánybíró-jelöltjeinek névsorában. A Népszabadság közlése szerint Paczolay Péter az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke maradhat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Nem tudom a nevezett urak miért vannak felháborodva? Amikor Stumpfot kinevezték alkotmánybírónak, akkor nem láttam hogy ennyire felháborodtak volna! (vagy elkerülte volna a figyelmemet?)
    Orbán olyan mint a mesebeli farkas, a kismalaccal szemben. Mindig csak kicsit teszi beljebb a lábát.. Ezt nem látták volna Debreczeniék? Hiszen azért vesztett féket Orbánnak a hatalomvágya, mert mindent nagyjából simán keresztül tudott vinni, amit elképzelt.
    Majdnem ellenállás nélkül bontotta le a demokráciát, és most vagyunk megijedve, amikor már az utolsó simításokat végzi a Kárpátok Géniusza!
    Elkéstünk! Vagy legalábbis az utolsó percekben vagyunk!
    A mindenkori sunnyogó értelmiséget még most sem látom, hogy ordítana!A megalkuvás teteje amit művelnek!
    Szégyelljék magukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  2. Én már nem ütközök meg az ilyen országrontó gyalázaton. Legalább többet lehet rajtuk leverni. Meg fogja még ezt bánni az Orbán, mint amelyik kutya kilencet fialt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Nem meglepő!

    Az ámokfutáshoz miden féket fel kell számolni!
    Minnél gyorsabb a futás annál hamarabb és látványosabban lesz vége!
    A pálya ugyanis nem lesz hosszabb, viszont nagyon kemény sziklák vannak a végén!
    Ez az ámokfutás az önmegsemmisítő programmal együtt él, csak ezt nem tudják, azt hiszik hogy ők az elemek urai is!?
    Mekkora csalódás és mekkora bukás lesz ebből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  4. Természetesen ezek között sincs egyetlen alkotmányjogász sem, mintahogy a taknyolmány készítésében sem vettek részt szakemberek.
    Ez a szakértő kormány, mindenhol csak pártkatonák és nyaloncok.
    Tiszta 50-es évek. Lesz 56 is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  5. T.bumburi!
    Nem hiszem, hogy az eloallt valasztasi eredmenyert csak az ertelmisegieknek kellene szegyellni magukat es tenni valamit! Azoknak kellene elsosorban tenni, akik szavazatukkal a jelen allapotokat ideztek elo. (2/3) Az ertelmiseg eleg nagy resze a valasztasok elott mar sok forumon felhivta a figyelmet a 2/3-ad veszelyere, de nagyon gyorsan mindenki azonnal le lett “libsi-komcsizva”. Akik ezt a helyzetet eloideztek, vegre vallajak a felelosseget a tettukert (szavazat) es takaritsak el a mocskot, amit “csinaltak”. NEKIK kell elsosorban redbehozni is, nem megint valakiket altalanossagban kikialtani bunbaknak. Szegyelje magat az, aki erre a gittegyletre szavazott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. Na látom már valaki szeret!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. T.Bumburi!
    “A mindenkori sunnyogó értelmiséget még most sem látom, hogy ordítana!A megalkuvás teteje amit művelnek!” És mégis hol ordítanának? Az MTV-ben? A Magyar Rádióban? A TV”-ben? A Magyar Hírlapban vagy a Magyar Nemzetben? vagy talán a Metropol (Metro) újságban, mert már az is az övéké. A többit meg zsarolják hurokkal a torkán ki tud üvölteni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. A TV”-ben?
    Javítva TV2-ben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Kedves Gusztavnagy, en szerettelek. Hozzaszolasaid mindig frappansak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Kedves Bumburi! En OKIval ertek egyet. Meg kiegeszitenem azzal, hogy Debreceni Jozsef megirta az Arcmas cimu konyvet, meg 2009-ben. De o olyan, mint Kasszandra, megmondja a jovot, de senki nem hisz neki. Akkor irto durvanak tunt, de a valosag meg meg annal is durvabb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Beata!

    Köszönöm, ahogy öregszem ugy nő a szeretet szomjúságom!
    Ja igyekszem, elfogulatlanul tisztán látni, és megőrizni humán emberi formámat.
    Mindaz ami történik körülöttünk, arra sarkall hogy minden lehetséges eszközzel harcoljak, az Őrület gonoszsága ellen, illetve amennyiben rajtam áll segítsége legyek azoknak, akik kárvallottai a jelenlegi állapotoknak!

    Na és teljes bevetéssel dolgozni azon hogy létrejöjjön az az elszánt egységes erő, amely végre véglegesen felszámolja ezt a gyalázatos hatalmi tébolyt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Nem értem a nagy felháborodástokat! Mire számítottatok? Talán azt hittétek, hogy a csuti elmegy Csíksomlyóra, meggyónja bűneit a Spányinyk, megszaggatja ruháit, hamut szór a fejére és önkéntes számüzetésbe vonul.Nyolc évvel ezelőtti nagy bukása óta erre készült. Meg is mondta. “Ilyen többet nem fordulhat elő.” A bamba birka tömeg még most is csak les. Koncentrációs tábort talánnem tud felállítani, nem lesz de Recsken, vagy valahol máshol biztosan lesz kényszermunkatábor. Megkaptátok a vonalkódos levelét? Ha nem küldtétek vissza, már be isvan írva a vonalkódotok mellé a rossz pont. Kommenteljetek csak a büdös liberális Amerikai Népszavában. Az is fel lesz jegyezve. Félnetek jó lesz! Még néhány hónap és hatályos lesz az új tákolmány. Abba is mindent bele lehet tenni a lézer vagy a balsei javaslatára. Meglátjátok kivetik még rátok a súlyadót is ha kövérek vagytok, mert evvel veszélyesek vagytok a gyógyszerkasszára meg az államadósságra. Kaphat az AB akármekkora hatalmat, a csuti egyetlen törvényét sem fogja negligálni. Csupa gyáva sz@r fidesznyik hozza meg a döntést. Ha jót akartok magatoknak, csomagoljatok és kérjetek politikai menedékjogot Szlovákiában, és vegyétek fel a szlovák állampolgárságot. A Slota még díszpolgárságot is ad nektek. Különben meg szégyelljétek magatokat, mert erkölcstelen munkakerülők vagytok és beteggé teszitek magatokat hogy megkapjátok a rokkantnyugdíjat, meg ötvenezer forintért vásároljátok a leszázalékolási papírért a hitvány orvosoknak.Ezen se háborodjatok fel a zorbáni Kossuth rádióban hallottam ma délután.Mindezekért a bűnökért pedig Jaj lesz nektek. De jó uratok kegyelmet gyakorol, ha beléptek a Nemzeti Együttműködés nagy rendszerébe és erősítitek a Nemzeti Erőteret.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Kedves OKI, és trulla!

    Lehet hogy igazatok van. És mégsem…
    Lehet hibáztatni a szavazókat, de az már következmény volt, hogy nem mentek szavazni. Én nem szavaztam ezekre, az biztos, és eleget “téptem a szám” az általam elérhető körben.
    Mégis azt mondom,ha megakarta volna találni az értelmiség a figyelemfelkeltés módját, akkor élhetett volna vele.
    És ez teljesen Tv független dolog! Felháborodásukban akaratukon kívül is tájékoztatták volna a nagyérdeműt,mert akkor még nem volt olyan nagy az elhallgatás, mint napjainkban.
    Nem bosszantani akarlak benneteket, de ez a véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Debreczeni Józsefnek .s a j n o s. mindenben igaza volt !!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. “… amikor gátlástalan cinizmussal a saját lekötelezett embereiből – Balsai István személyében aktív politikusból, országgyűlési képviselőből – csinál alkotmánybírót”

    Ezzel most mi a gond ? Jó reggelt mindenkinek ! Schmitt Pál Közt. Elnök mi volt korábban ? Ministráns fiú Semjén Zsolt csapatában ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Kedves Alugy!
    Tévedés, Orbán nem bán meg semmit, ahogy nagy elődei Napoleon, Hitler, Goebbels, de még Goering sem bántak meg semmit. Neki minél roszabb, annál jobb. Bocs’ a két utóbbitól Talán egyben különbözik, azok a saját családjukat is képesek voltak feláldozni “az ügyért”. A mi Führerünk egyelőre idáig még (talán) nem jutott el…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Igazatok van, már beadtam a szlovak allampolgarsagi kerelmemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos