Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mexikói drogbáró rendőrkézen 2011. június 22. szerda 9:07 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mexikói drogbáró rendőrkézen

Mexikóváros – Az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-csempészet egyik központi figuráját fogták el. Jose de Jesus Mendez a La Familia nevű kartell legfőbb vezetője volt.

A mexikói rendőrség szóvivője szerint Mendez őrizetbe vételével sikeresen összekuszálták a parancsnoki láncolatot. A maffiafőnök elfogása puskalövés nélkül történt, ami arra utal, hogy környezetéből árulhatta el valaki jutalom fejében, de ennek kapcsán nem közöltek részleteket.

A nagy hírt maga Felipe Calderon elnök is bejelentette a Twitteren: „A szervezett bűnözésre jelentős csapást mért a szövetségi rendőrség. Elfogták az egyik legkeresettebb bűnözőt. Gratulálunk.”

A főként szintetikus kábítószerekre szakosodott La Familia egyike Mexikó hét legerősebb és leggátlástalanabb drogbandájának. 2006 óta működik, színre lépését azzal jelentette be, hogy levágott fejeket gurított be egy szórakozóhely táncparkettjére. Főhadiszállása Michoacan államban van, ahol brutális, a lakosságot sem kímélő háborút vív legfőbb ellenlábasával, a Zeta genggel.

A kartell rövid időn belül már a második legfőbb vezetőjétől kénytelen megválni. Decemberben a rendőrséggel folytatott tűzharcban vesztette életét az előző maffiafőnök, Nazario Moreno.

A La Familia a klasszikus terrorcselekmények elkövetésétől sem riad vissza. 2008. szeptember 15-én – Mexikó Függetlenségi Napján – kézigránátot robbantottak az ünneplő tömegben, megölve nyolc ártatlan embert. A cselekményt megfélemlítés céljából hajtották végre, valamint azért, hogy a szövetségi kormánynak demonstrálják: semmilyen gátlásuk nincs, az erkölcsi megfontolásokat nem ismerik és mindenre képesek.

A banda 2009. júliusában hajtotta végre legemlékezetesebb tettét, amikor tizenhat rendőrrel végzett; tizenkét rendőr holttestét egy útmenti halomba rakták.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kiszélesedik a mexikói drogháború 2012. március 26. hétfő | AN

Bűnösnek vallotta magát a drogbáró 2012. január 5. csütörtök | RR

Már a mexikói főváros sem biztonságos 2011. december 29. csütörtök | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos