Ronai and Ronai
AMERIKAI

Istenre hivatkozva vonnák meg a nyugdíjat 2011. május 17. kedd 17:56 | AN

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Istenre hivatkozva vonnák meg a nyugdíjat

Budapest – Vejkey Imre kereszténydemokrata képviselő meglepte a mennybéli angyalokat és fejedelemségeket, és még a testben felvétetett Mózest is, amikor a nyugdíjmegvonással kapcsolatos alkotmánymódosítás vitájában a tízparancsolatra hivatkozott.

Mi több, Istenre hárítja a felelősséget, amiért a Fidesz-KDNP utólag elveszi a polgároktól a jogszerűen megszerzett járandóságukat. XIII. Leó pápa is a felelősök között van, de őt már nem lehet leváltani a 2014-es választásokon. Igaz, az istengyalázó Vejkey Imrét sem, hiszen a választási törvény módosítása még hátravan.

Vejkey Imre a “Több fényt!” jelszóval kampányoló, mérhetetlen támogatottságú KDNP vezérszónoka Istenre hivatkozva támogatta a Fidesz alkotmánymódosító javaslatát, és ezzel a frappáns ötlettel ebben a hónapban sem veszítette el jól fizető képviselői állását. Ha esetleg a Fidesz az ellenkezőjére módosítaná a javaslatát, Vejkey Imrére akkor is számíthat: ugyancsak Istenre hivatkozva el tudja mondani ennek a beszédnek az ellenkezőjét is, ugyanezért a pénzért. Szó szerint közöljük a képviselő felszólalását, ínyencek alul videón is megnézhetik, miért nem akarja Isten, hogy nekik nyugdíjuk legyen. A szakszevezet szerint az “isten” tiltakozása itt olvasható.

Íme a beszéd, amely megrengette a mennyet és a Földet:

“Köszönöm a szót Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Ház, Tisztelt Képviselőtársaim!

Engedjék meg nekem mint kereszténydemokratának, hogy az idén, május 1-jén boldoggá avatott II. János Pál Pápa citátumával kezdjem vezérszónoklatomat, melynek szellemisége áthatja felszólalásom egészét.
„Az igazság nem hathat másként, csakis saját erejével, mely szelíden és mégis erőteljesen hatol az elmékbe.”

A korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adni kívánó, előttünk álló alkotmánymódosítás, az elmúlt években nyugdíjba vonult, ám az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött, 57 év alatti rendőrökre, tűzoltókra, vám- és pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozna, a társadalmi igazságosság jegyében.

A társadalmi igazságosság érvényre juttatása az a jogalkotói erény, amely arányosan rendezi Isten és ember, továbbá ember és ember között a helyes viszonyt. Valójában a tízparancsolat erkölcsi törvénye is erre épül: add meg Istennek, ami az Istené, valamint az embernek is biztosítsd a jogait, ha azt akarod, hogy veled szemben igazságosak legyenek.

A Fidesz-KDNP parlamenti többségnek az a nyíltan meghirdetett célja, hogy a magyar társadalomban – oly sok év hiátusa után, végre a mindennapok gyakorlatában is, s ne csak az elmélet síkján – érvényesüljön az igazságosság erénye, azaz a társadalmi és a politikai  jogegyenlőség!

XIII. Leó pápa ,,Rerum novarum” kezdetű enciklikája már több, mint 100 éve egyértelműen rámutatott arra tényre, miszerint társadalmi igazságosság nélkül, nem lehet társadalmi béke. Az enciklikában foglaltak igazságát igazolják makroszinten a XX. század háborús és hidegháborús eseményei! Mikroszinten pedig gondoljunk csak arra, ami már a gyermekek között is megtapasztalható, hogy egy kialakult veszekedés csak akkor szűntethető meg, ha minden gyermek megkapja azt, ami neki jár az igazságosság alapján.

Látnunk kell, hogy Magyarország 2011-ben, a társadalmi igazságosság jegyében nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson harmincezer életerős (57 év alatti), munkaképes ember nyugdíj ellátására.

Tisztán közjogilag tekintve a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíját megállapítható az is, miszerint az valójában nem is minősül nyugdíjnak, ugyanis nem járulékfizetés alapozza meg, hanem csak a központi költségvetésből utalnak rá pénzt a nyugdíjalapba.
A rendvédelmi dolgozók a szolgálati idejük alatt nem fizetnek több nyugdíjjárulékot, pláne nem annyival többet, amennyi matematikailag megalapozná a korkedvezményes nyugdíjjogosultságukat.

Hazánknak kifejezetten szüksége is van az érintett harmincezer rendvédelmi ember szakértelmére és kiváló munkájára, az ország belbiztonságának további erősítése érdekében.
Az Alkotmány módosítás célja tehát az, hogy a hatályos magyar Alkotmány tegye lehetővé azt, miszerint a rendészeti dolgozók térjenek vissza a munkaerőpiacra, és az állam ajánljon nekik szolgálatot azért a pénzért cserébe, amit jelenleg korengedményes nyugdíjként kapnak.

A társadalmi igazságosság szempontjából nem tekinthető reális dolognak az, hogy valaki havi 150 ezer forint korengedményes nyugdíjat kapjon negyvenegynéhány évesen, a mai pénzügyi válságokkal teli világban, továbbá ezért ne kelljen semmit se tennie, miközben egyébként egészséges, tettre kész, és munkájával hozzájárulhatna Magyarország boldogulásához.
Természetesen mindez azzal a feltevéssel áll fenn, hogy mindenkinek, az egészségügyi állapotának, a munkavégző képességének, megfelelő munkát kell végeznie, és lehessen az állami szektorban annyi és olyan munkát találni, ami mindezt biztosítja a volt rendvédelmi dolgozók számára.

A rokkantnyugdíj kérdésében pedig egyrészt azt kell megállapítani, hogy a munkaképes korú magyarok mintegy 12%-a kap rokkantsági nyugellátást, másrészt azt, hogy ez a mérték kétszerese a régiós versenytársainknál tapasztalható 6%-os mértéknek. Nyilvánvaló, hogy a trianoni határ túloldalán az Anyaországéhoz genetikailag nagyban hasonló személyek élnek, ebből következően a határváltás nem okozhat kétszeres terheltséget a rokkantság tekintetében.

Mindezekből a logika szabályai alapján csak az a következtetés vonható le, hogy Hazánkban ténylegesen jóval több a rokkantnyugdíjas, mint ahány személynek egészségügyi állapota következtében ilyen típusú nyugellátásban kellene részesülnie, a magyar adófizetők pénzéből. Több tanulmány is rámutatott arra, hogy Hazánkban az elmúlt 20 évben a leszázalékoltatás sajnos iparággá vált. Ezek az alaptalan többlet terhek mint mondtam az aktív magyar munkavállalók adóiból kerülnek kifizetésre, melynek következtében több az elvonás nyugdíjjárulék címén annál, mint amennyi valójában, tisztességes viszonyok között szükséges lenne!

Ezért a társadalmi igazságosság jegyében szükséges, hogy a rokkantnyugdíj-jogosultság felülvizsgálatra kerüljön oly módon, hogy az általános nyugdíjkorhatár előtt öt évvel lévők esetében végig kell gondolni azt, miszerint az érintetteknek milyen helye van a munkaerőpiacon, a jelenleg 57 évnél fiatalabb rokkantnyugdíjasokat viszont munkavégző képességüknek megfelelő módon, mindinkább vissza kell vezetni a munka világába.

Kifejezetten jogtechnikai kérdésnek tekintendő az, hogy a jelenleg hatályos Alaptörvénnyel összefüggő egyes átmeneti rendelkezések megalkotása érdekében, szükséges a sarkalatos és más törvényeket az Alaptörvény hatálybalépésével egyidejűleg hatályba léptetni, vagyis e törvényeket még az új Alaptörvény hatálybalépését megelőzően, még ebben évben elfogadni.
A sarkalatos törvények elfogadása tekintetében még a jelenleg hatályos Alkotmány rendelkezései az irányadók.

Annak érdekében pedig, hogy a sarkalatos törvényeket már az új Alaptörvényben előírt szavazattöbbséggel lehessen elfogadni, szükséges ennek a hatályos Alkotmányban való rögzítése is. Ezzel egyértelművé tehető a jövőre nézve az, hogy mely törvények minősülnek sarkalatos törvényeknek.

Ugyancsak kifejezetten jogtechnikai kérdés a javaslat szerint az, hogy az alkotmánybírák száma már az Alaptörvény hatálybalépését megelőzően tizenöt főre nőjjön, annak érdekében, hogy a kibővített létszámmal működő testület az évek során felhalmozott ügyhátralékát megfelelő időben ledolgozhassa.

Ez a módosítás tenné lehetővé, hogy az Alaptörvény alapján kibővített hatáskörű – az ún. valódi alkotmányjogi panasszal kapcsolatos eljárások miatt várhatóan növekedő ügyteherrel rendelkező – testület megfelelő, ésszerű határidőn belül tudja majd meghozni döntéseit.
A Javaslat továbbá lehetővé teszi, hogy az új alkotmánybírák, továbbá az Alkotmánybíróság elnökének megválasztása – figyelemmel arra, hogy a jelenlegi elnök dr. Paczolay Péter megbízatása 2011 júliusában megszűnik – az Alaptörvény szerint, tizenkét évre történjen.

Kérem támogassák a törvényjavaslatot.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Dr. Vejkey Imre
parlamenti képviselő”

+

A vitában Nagy Kálmán azt mondta, hogy a nyugdíj egy ledolgozott élet, egy bizonyos kor után járó ellátás. Szó nincs arról, hogy valakinek automatikusan korábban folyósítsanak nyugdíjat, minden előre hozott nyugdíjba vonulás társadalmi megállapodás része, mögötte járulékbefizetés nincs. Az érintetteknek vissza kell jönniük el kell végezniük azt a munkát, amire a rendvédelem jelenlegi létszámában nem képes. Etikusan nem lehet tiltakozni azért, ha munkákra igényt tart az állam – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus, aki szerint nem kérnek rendkívüli dolgot, van egy szükséghelyzet, aminek meg kell felelni. Egy tisztességesen ledolgozott életpálya egy sokkal stabilabb, lelkileg kiegyensúlyozottabb öregséget biztosít – mondta Nagy Kálmán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -25 ( 29 szavazatból)
Istenre hivatkozva vonnák meg a nyugdíjat, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. Kedves Ed Carping:
    Mert igazság nélkül nincs béke. Ez igaz. Tehát nézzünk egy nem katolikus fordításban (elfordításban) a tízparancsolatot: mondjuk a II. parancsolatot, mert az övékből hiányzik egy-és-más. Ne csinálj magadnak semmiféle szobrot, vagy hasonlót azokról, amik fenn az égen, lenn a földön, vagy a föld alatt a vizekben vannak! Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én az Úr, a te Istened féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az apák vétkét a fiakban, harmad-és negyedízig, ha gyűlölnek engem. De irgalmasságot cselekszem ezer íziglen azokkal, akik engem szeretnek és megtartják az én parancsolataimat.
    És Ez csak a II. parancsolat. Miért ilyen rövid az övék? Talán, mert a templomaikba már nem lehet a sok szobortól belépni? Szabad e az Isten Igéjéből elvenni, vagy hozzátenni? Ez az igazság! Amit csak mondanak, mind hazugság. A kedves képviselő a gyermekeit sem szereti, mert átok alá viszi, amikor Istenre hivatkozik, közben megcsúfolja Isten Igéjét.
    A rendvédelmi dolgozók munkájába meg töltsön el két hetet, amikor darabokban szednek össze valakiket agy balesetnél, vagy megégett hullát egy lakásból. Majd elmegy a kedve a hülyeségétől!

    Üdv: “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. I. 2. Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földérõl, a szolgálat házából.3. Ne legyenek néked idegen isteneid én elõttem.

    II. 4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. 5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltõn- szeretõ Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyûlölnek. 6. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.
    III. 7. Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az õ nevét hiába felveszi.
    IV. 8. Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. 9. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat; 10. De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, [se] szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belõl van; 11. Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.
    V. 12. Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked.
    VI. 13. Ne ölj.
    VII: 14. Ne paráználkodjál.
    VIII. 15. Ne lopj.
    IX. 16. Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.
    X. 17. Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Lázár cinizmusa pofon után kiált 2011. december 16. péntek | AN

Kimaradt Isten Obama hálaadásából 2011. november 26. szombat | RR

Leszámolnak a kommunista utcanevekkel 2011. november 9. szerda | AN

Bolsevikozás a “tisztelt” Házban 2011. szeptember 27. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos