Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szávay súlyos gerincsérüléssel bajlódik 2011. május 10. kedd 10:32 | MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szávay súlyos gerincsérüléssel bajlódik

Budapest – Szávay Ágnest komoly sérüléssel kezelik: a magyar teniszező gerincében fáradásos törés keletkezett, ezért szteroidinjekciókat kap.

A világranglistán 40. játékos a keddi sajtóbeszélgetésen elmondta: sérülése ellenére bízik abban, hogy indulhat a jövő vasárnap kezdődő Roland Garroson, majd Wimbledonban és talán a budapesti tornán is – amelyet sorozatban kétszer nyert meg -, ám egyelőre minden a gyógyulásától függ.

“Dinara Szafina segítségével, aki maga is hasonló cipőben jár, eljutottam egy madridi orvoshoz. Megállapították, hogy mi a baj, az ötödik csigolyában fáradásos törést látnak” – mondta Szávay. “Egy hete kaptam meg az első injekciót, amitől olyan pokoli fájdalmaim voltak, mint még életemben talán soha. Az oltás hatásának most már kellene megmutatkoznia, így azután elkezdem az edzéseket, és meglátjuk, mi lesz.”

A magyar játékos elmondta, hogy ebből az injekcióból legfeljebb kettőt kaphat. A sérülését illetően úgy fogalmazott: “több teniszező is akad, aki így játszik”, majd hozzáfűzte, hogy a műtétet nem vállalja. A folytatást illetően kijelentette, hogy a jövő héten megpróbál elindulni a brüsszeli viadalon, továbbá nevezett a Roland Garrosra, az egyik wimbledoni előversenyre, továbbá az angol nyílt bajnokságra is.

“A budapesti torna még nagyon messze van, el is kellene jutni odáig” – mondta az MTI tudósítójának arra a kérdésre, hogy pályára lép-e a hazai GP-n, amelyet egymás után kétszer is megnyert. “Most már elárulhatom: tavaly Budapesten és a következő tornán Prágában is végig fájdalomcsillapítókkal teniszeztem, és lehet, hogy sikereket értem el, de ez nagyon sokat rontott a helyzetemen.”

Egy másik felvetésre Szávay úgy vélekedett, ha korábban, tehát már két vagy három éve megtalálják a baj valódi okát, nem következik be ez a súlyos sérülés. Szávay azt is bejelentette, hogy nem folytatja a munkát edzőjével, Köves Gáborral.

“Nem volt semmi gond közöttünk. A különböző gyógykezelések miatt már nem tudtunk együtt tréningezni, ezért barátságban elváltunk. Most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljak, aztán meglátjuk, mi lesz.”

A 22 esztendős magyar teniszező öt WTA-tornát nyert egyesben, pályafutása legjobb helyezését 2008. április 14-én érte el, amikor 13. volt a világranglistán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Mielőbbi gyógyulást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szávay Ágnes Amerikában is orvost keresett 2012. szeptember 11. kedd | AN

Novak Djokovics a US Open bajnoka 2011. szeptember 13. kedd | AN

US Open: bombameglepetés a női döntőben 2011. szeptember 12. hétfő | AN

Meglepetések nélkül folytatódott a US Open 2011. szeptember 9. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos