Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szélütés vagy időhúzás? 2011. május 16. hétfő 3:48 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szélütés vagy időhúzás?

Perth – Állítólag szélütés érte Zentai Károlyt ausztráliai otthonában kiadatási ügyének hétfői újratárgyalása előtt. Az enyhébb lefolyású agyvérzés következtében a 89 éves férfi elvesztette beszédkészségét – jelentette hétfőn az ausztráliai ABC News a honlapján.

Magyarország még 2005 tavaszán kérte Zentai kiadatását. A gyanúsítás szerint Zentai 1944 novemberében Budapesten két katonatársával együtt megvert és megkínzott egy zsidó fiatalembert, a 18 éves Balázs Pétert, amiért az nem viselte a megkülönböztető sárga csillagot, s miután a fiatalember belehalt a bántalmazásba, holttestét a Dunába dobták. A gyanúsított ártatlannak vallotta magát. Védője tavaly júliusban azzal érvelt a kiadatás ellen, hogy Zentait Magyarországon hivatalosan nem vádolták meg semmivel, csupán kihallgatni akarták.

Tavaly júliusban egy szövetségi bírói döntés megakadályozta Zentai kiadását, de ez ellen az ausztrál belügyminiszter januárban fellebbezést nyújtott be.

Az ABC News szerint Zentai fia, Ernie Steiner tájékoztatott arról, hogy apját perth-i (willettoni) házában érte kisebb agyvérzés még pénteken: elvesztette beszédkészségét, s kórházba került. Steiner a bírósági eljárás folytatásával hozta összefüggésbe apja agyvérzését. Szavai szerint a magyar hatóságok Ausztráliában is kihallgathatnák Zentai Károlyt, aki már többször jelezte, hogy hajlandó válaszolni kérdéseikre, hiszen „nincs mit rejtegetnie”.

A The West Australian honlapján arra emlékeztetett a szélütés kapcsán, hogy az ausztrál szövetségi kormány már eddig is 455 ezer dollárt költött a kiadatási eljárásra, amit tovább növel a legutóbbi fellebbezés költsége is. Perthben hétfőn három szövetségi bíró kezdi el a meghallgatásokat a belügyminiszter fellebbezése ügyében, de fia szerint Zentai nem jelenik meg a bíróságon – írta az ausztrál lap.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Az igazság az, hogy azért kell hazahozni, mert biztos Fidesz szavazó. Azok egy része ilyen. Majd Felcsúton díszpolgár lesz. Aztán Fidesz képviselő.
    Ez most a “magyar álom”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Ha haza hozzák egy “gesztus” az egyik irányban. Utána szobrot kap,Puszi a másik oldalnak Diplomatikus!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Csak had szenvedjen a tata..nehogymár pont neki legyen felhőtlen öregkora !
    Kívánom hogy éljen sokáig és rettegjen attól hogy megkapja azt ami jár neki !
    ( A háborús és népelleni bűnök nem évülnek el )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Szerintem még végezhet a fideszben hasznos munkát. Aztán rendezhetnek neki disztemetést, kaphat szobrot Szálasi mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Zentai megússza 2012. augusztus 15. szerda | AN

Újabb háborús bűnöst találtak Pesten? 2012. július 15. vasárnap | AN

Magyarország, a visszaeső bűnös 2011. április 20. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos