Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán jobb ember lett 2011. május 2. hétfő 6:59 Forrás: Föld S. Péter

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán jobb ember lett

Budapest, Vatikán, Magyarország – A Magyar Köztársaság miniszterelnöke, miután részt vett II. János Pál pápa boldoggá avatásán, azt nyilatkozta, hogy reményei szerint Rómából hazatérve jobb ember lesz. A szerző hozzájárulásával közöljük az ezzel kapcsolatos, a Nolblogon megjelent jegyzetet.

Orbán jobb ember lett

Nem mintha idáig nem lett volna jó, eddig is az volt, különben nem rá és pártjára szavaztak volna az ország kétharmadát kitevő fülkeforradalmárok. Jó volt Orbán eddig is nekünk, de mostantól, legalábbis a reményei szerint, még jobb lesz. Ő maga mondta ezt, mert kint járt Rómában, II. János Pál boldoggá avatásán, és ez olyan hatással volt rá, hogy ami eddig volt, semmi ahhoz képest, ami majd ezután lesz.

Nem tudom, hogyan lehet ezt a mostani jóságot felülmúlni, amit eddig kaptunk tőle, már az is épp elegendő volt, mondhatjuk úgy, hogy több generációnak is sok lenne.

Az alkotmánybíróság jogköreinek megcsonkítása, a költségvetési tanács szétzavarása, vagy teszem azt, amit a munkavállalókkal és a szakszervezetekkel tett – egy dolgos élet színe, java is kevés lenne ahhoz, ha történetíróként, vagy holmi középkori lantosként kívánnánk megénekelni jótetteit.

Vagy itt van például a legújabb, a szabadság kérdése. Nem úgy általában a szabadságé, hanem, amit alig néhány napja jelentettek be, hogy megkurtítják a dolgozóknak járó munkahelyi szabadságot. De nem ám úgy, mint ahogyan azt minden más kormány kurtítaná – önös érdekből, gazdasági szükségszerűségből, vagy csak úgy. Éppen ellenkezőleg: mint a Nagy Áprilisi Dicsőséges Fülkeforradalom óta minden, ez is az emberek érdekében történik. Merthogy, így a kormányszóvivő, egy csomó negyven-ötven éven felüli embert eddig azért nem foglalkoztattak, mert túlságosan sok volt a szabadságuk, és ez elriasztotta a munkaadókat attól, hogy alkalmazzák őket.

Eddig ugyan erről nem nagyon hallottunk, de nincs okunk kételkedni a Kedves Vezető szavaiban. (Meg aztán, őszintén szólva, egy ideje nem is nagyon merünk.) Mert, ha jobban belegondolunk, akkor tényleg. Itt vannak a munkáltatók, csupa derűs, bizakodó, a Széll Kálmán tervtől szárnyalásra kész ember. Akik már eddig is tárt karokkal várták a középkorú és az idősödő munkavállalókat, ám abban, hogy valóban a keblükre ölelhessék mindahányat, idáig visszatartotta őket az a szomorú körülmény, hogy az említett munkavállalóknak, koruknál fogva, túlságosan sok a szabadságuk. A túl sok szabadság pedig nem jó a munkáltatónak. Mostantól azonban azt is tudjuk, hogy ez a munkavállalónak is káros, mert éppen emiatt nem veszik fel sehová.

Mindehhez csak annyit érdemes még hozzátenni, hogy az egy évvel ezelőtti Nagy Áprilisi Dicsőséges Fülkeforradalom környékén Kéri László politológus több helyen is odanyilatkozott, miszerint az elmúlt évekhez lépest Orbán Viktor előnyére változott. Ezzel sem lehet nagyon vitatkozni, már csak azért sem, mert – és ezt most minden irónia nélkül mondom – Kéri nagy tudású és igen felkészült ember, ráadásul még tisztességes is, akinek a szavára oda kell figyelni.

Éppen ezért volna jó, ha elmondaná: hogyan is kell értenünk a kijelentését, miből gondolta egy évvel ezelőtt, hogy Orbán előnyére változott? És, hogy még mindig így gondolja-e, különös tekintettel arra, hogy azóta Orbán már a Vatikánt is megjárta, ahonnan, mint tőle tudjuk, még az eddiginél is jobb emberként tért vissza.

Sőt, nem egyszerűen jobb lett a Kedves Vezető, hanem valóságos szent. Mi meg, emberek, boldogok vagyunk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 17 szavazatból)
Orbán jobb ember lett, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Annál nem lehet jobb, mint amilyen volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. Boldog, pedig még nem is Őt avatták!

    Pedig megtehetnék vele, nem vétóznám meg Vatikán ez irányú döntését!

    Csak azt nem értem miért nem teszik a boldog címszó elé a posztumusz sócskát?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  3. Na, megyek nyelvet mosni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Ez nem lehet igaz! Hanna te mindig megelőzöl!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Még extra fresh daily mouthwasht is használtam, de csak nem múlik a szag! Pedig csak virtuálisan, és tényleg csak viccből…
    Mások ezt hogy bírják???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Már itt se vagyok, Tiéd a pálya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Hanna maradj! állítólag a tömjénfüsttől csak az Őrdög menekül(a felvilágosult katolikusok szerint) bár én is rühellem a szagát, lehet én is őrdög vagyok? Ők biztos annak tartanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Orbán a jövőben, még Medgyessyvel is kezet fog fogni!
    Sőt, hajlandó egy repülőn is utazni vele!
    (A kérdés most már csak az: Medgyessy akar-e kezet fogni Orbánnal, meg egy repülőn utazni?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Bocsánatot kérek, valamiből kimaradtam! Az éves szabadság mennyiségét csökkenteni akarják?
    A védett korról ugye a legújabb kérdőívében fog kérdezősködni a vezér, de hát azt tudjuk, hogy ez egy marhaság. Tegyük fel, ha a védett kor 45 év, akkor a tisztelt munkavállalókat majd 44 évesen teszik utcára, amikor még gyenge esélyük sincs korengedményes nyugdíjra.
    Az Orbán-fanatikusok szemében tényleg egyre jobb ember. A bugyuta kérdőívet is elhiszik, többen meg is köszönték OV facebook oldalán. Imazsámolyukkal a vezér felé fordulva, fénylő orcával várják a következő jó tetteit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Ne higgyetek semmit el…hamis a játszóteres OV kép is, a face book-on biztos bértollnokok vannak, mint ahogy március 15-én bértapsolók…Ez mind a fizetett kommunikácó része….Akármennyit imádkozik, nem lesz jobb ember.Ez a mondat is a kommunikáció része.Hogy imádkozik, és Rómába ment, az is Ő soha semmit nem mond magától..ő nem ember, ő maga a kommunikáció…ne higgyetek el semmit se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Már hallom, igen, hallom. Vagy még csak az asztal döngött?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Orbán és a vallás.Na erről külön tanulmányt lehetne írni.
    Az ilyen sötét lelkű, köpönyegforgató, hazug embernek csak azért, van szüksége az egyházra, hogy időnként feloldozza bűnei alól, hogy ott folytathassa, ahol abbahagyta. Ennek az idióta fülkeforradalmárnak tényleg sikerült egy rendszert megdöntenie, a demokrácia rendszerét.

    Valamikor majd, amikor a jövőben értékelni fogják munkásságát, valószínűleg, mint az 56-os eseményeket is átértékelték, az ő forradalmával is meg fogják ezt tenni. Átminősítik azt ELLENFORADALOMMÁ .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Orbánt ismerjük! De sajnos Kéri sem előnyére változott az utóbbi időben, különben nem beszélne zöldségeket, és nem Gyurcsány Ferencre tekintene közellenségként, a nemzet tönkretevőjeként

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Orbán minden nappal jobb ember lesz, és így – mire elmúlik ebből az árnyékvilágból – el is jut egy átlag jóember szintjére (vagy annak közelébe).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Szél van. Nyomott, utálom, elfújja a levegőt előlem és mindig felhőket hoz.
    A fenébe van ennyi felhő, miért nem viszi?
    Elvitték a kutyák eledelét a hűtőböl. Miért? Nem színesfém ez, minek? Meg aszongyák, emberi fogyasztásra alkalmatlan.Nem érte, akkor mire kellhet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Mindegy Gonoszka! Itt az idő! Örülni. Nyugi!
    Über alles Gipfeln ist Ruh!
    Mert most már van egy jobb emberünk, meg egy jobbikunk. A miénk,m mert magyar.
    S az übermenscheké a szebb jövő!
    Ha ezt Te sem tudod élvezni, akkor ki?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Te, már a csapból is Orbán folyik Ragacsos, jújj !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Orbánék esetében már az sem igaz amit kérdeznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. ov. nem református talán. Bocsi reformátusok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Bögöly!
    Miféle bűnök alól kell feloldozni a mi dicső vezírünket!
    Tudod te mit beszélsz?! Vigyázzá ám!

    Ő oldozza és keni fel az egyházat!
    mit te gondolsz, pogánya!

    Ja és még egy eltévedt léleknek!
    Orbán senkivel nem fog kezet, legfeljebb kiváltságosok színe elé járulhatnak homlokuk földhöz szorított állapotban és csak annyi rövid időre emelhetik fel fejöket, míg az áldó, áldott kezet megcsókolhassák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. De ha valaki a legújabb agyszellentését, akarom mondani tüsszentését nem kívánja hangosan egészségére, az halálnak halálával hal meg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Orbán András Lajos

    DE MINEK KELLETT HAZAJÖNNIE???????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. De ugye senki sem csodálkozik a történteken?Emlékeztek 2002-re?Az akkor elvetett mag nemcsak kikelt,szépen szárba is szökkent.Így már Orbán hiába lesz jobb ember-ami enyhén szólva kétséges-az általa szított gyűlölet csak valami nagy trauma által mérséklődhet,szűnhet meg, és talán egyszer majd szeretni fogja a magyar a magyart,de legalábbis elviselni,netán az ország érdekében összefogni.És akkor végre európai ország lehetünk,nem csak papíron,hanem fejben is.Ami Orbán Viktor javára írható,mindent megtesz a magyar összeomlásért,és az ő ámokfutása meghozza majd az összefogást.A vicces az,hogy olyan hatalmat kapott tavaly,hogy erőlködés nélkül végrehajthatta volna a húsz éve halogatott reformokat,valóban az ország javára cselekedni.Történelmet írhatott volna.Így is ír,csak keserveset………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes! 2013. október 31. csütörtök

Orbán Viktor, az élő isten 2013. október 29. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos