Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kirúghatják Alföldi Róbertet 2011. május 24. kedd 0:05 | AN Forrás: hetivalasz.hu

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kirúghatják Alföldi Róbertet

Budapest – Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója péntek délelőtt évadértékelő sajtótájékoztatójának helyszíne az intézmény előtti víz nélküli medence volt. Az igazgató ezzel is nyomatékosítani akarta,  a színház anyagi problémákkal küzd, olyannyira, hogy még vízre se futja, ezért nincs az épület előtti „hajóorros” részben víz.

Alföldi a színház évadértékelőjét az anyagi problémák ismertetésével kezdte. Financiális okokból kapták az újságírók a sajtóanyagot újrahasznosított papíron. Kiderült, nem lesz állandó műszaki karbantartás, havi műsorfüzet, hétvégi próba, este tíz utáni bent-tartózkodás és elmarad az Óz, a csodák csodája bemutatója is. Az épület mellett található, már egy ideje zárva levő Zikkurat galériát se fogják újra nyitni, mivel abban olyan kivitelezési hibák találhatók, amelyek használhatatlanná teszik. Elbontása 40-50, rendbehozatala csaknem 140 millióba kerülne.

A nehézségek mellett szólt sikerekről is, darabokról, projektekről: többek között a siketek és nagyothallók számára készült előadást, vagy a Művészetek Palotájával való együttműködést említette. Külön szólt a soroksári óvodásoknak tartott programról, külföldi fesztiválokon való sikeres szereplésekről, további meghívásokról. Mélyen üdvözli és felolvasta a Magyar Teátrumi Társaság nyilatkozatát, amelyben a Társaság szolidaritást vállal Vasvári Csaba menesztett székesfehérvári színigazgató iránt és a színházművészeti tevékenység szabadság védelmében kezdeményezi, hogy az előadó-művészeti törvény tervezett módosítása tiltsa a határozott vezetői jogviszony rendes felmondással történő megszüntetését.

Az elmúlt évadban 398 előadást tartottak, mintegy 120 ezer nézővel, 93 %-os látogatottsággal. A bérletesek száma is javulást mutat, 1776-os darabszámmal. Ezek a számok bizonyítják, hogy nem réteg- vagy kísérleti színház a Nemzeti, hanem olyan művészeti intézmény, amelynek megítélésében nem mindenkinek azonos a véleménye és amelyen belül is vannak viták, de arra büszkék, hogy megkérdőjelezhetetlen minőséget képviselnek.

Az évadértékelő beszámoló után lehetőség volt kérdéseket feltenni. Sinkovits Szilvia, a Jobbik-közeli Nemzeti 1 Televízió munkatársa kérdésére, miszerint azok után, hogy Nagy József műveit provokatív és megosztó módon vitte színre, nem gondolja-e, hogy le kellene mondania, a direktor röviden úgy válaszolt, hogy: nem. Alföldi kérdésére, hogy látta-e a darabot, kiderült, hogy az újságírónő olyan darabról nyilvánít véleményt, amelyet nem is látott. Az újságírónő által kifogásolt Az ember tragédiájának római színében az orális jelenet megértéséhez Alföldi ajánlotta,  hogy olvassa el a római színt.  További kérdésére, hogy bemutatná-e a jeleneteket 12 éves gyerekeknek is, Alföldi igennel válaszolt, majd hozzátette, hogy „önnek pedig kívánok ilyen orális szexet, innentől kezdve egész életében.” Az újságírók egy részének rövid szócsatája után, amelyben Alföldit védelmébe vették, folytatódott a sajtótájékoztató, de erről az újságírónő már távozott.

Utóirat: Réthelyi Miklós vizsgálatot indított  Alföldi Róbert múlt heti kijelentései miatt – ezt a nemzeti erőforrás miniszter jelentette be hétfőn a parlamentben, amikor a jobbikos Pörzse Sándor azonnali kérdésére válaszolt. A miniszter azt mondta: ha igazak a hírek arról, hogy az igazgató mit mondott sajtótájékoztatóján, akkor a “viselkedésével átlépett egy határt”. Kijelentette, ha bebizonyosodnak a sajtóhírek, akkor Alföldi Róbert méltatlanná vált egy kiemelt nemzeti intézmény vezetésére.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. A kis renitenskedő színészecskét majd jól helyrerakják Okosapuciék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  2. A Fidesz a viselkedésével átlépett egy határt, amit pedig már meghaladottnak véltünk a Rákosi-Kádár korszak után.

    Ezért méltatlanná vált egy kiemelt intézmény, jelesül Magyarország vezetésére.

    Javaslom ennek a farizeus, képmutató bandának, hogy húzzon el és ne pofázzon bele színdarabokba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  3. Mucsa “vizsgálódik” – azért Mucsa. Nem küldi el Pörzsét meg az egész újnyilas társaságot a fenébe, nem szólítja föl őket arra, hogy ne üssék az orrukat olyasmibe, amihez egészen föltűnően hülyék; azt sem utasítja vissza, hogy rendszeresen olyan témát hurcoljanak a parlamentbe, amelyben a képviselők egyszerűen nem illetékesek.

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/05/23/Ht_eljtt_az_id/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  4. Alföldi napjai meg vannak számlálva, mert mégis csak türhetetlen, hogy a nemzet – Vezérnylő tábornok által építtetett – főszínházát egy ilyen ellenséges alak vezesse.
    Az eltávolításáról a Jobbikkal már valószínűen régen megállapodtak, csak az alkalmat várják. Ez most bekövetkezett, mert Alföldi nem néma Levente, a Fidesz meg sosem volt számára Zília.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Ezért kéne lemondania? Nem látom az okot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Nemzeti: 120 ezer néző, 93 %-s látogatottság, ahol a nézők fizetnek
    **
    hogyan áll ez parlamentünkkel???
    nem kellenek visszamenőleges statisztikák, elegendő honatyáink üléssorok közötti költözködésére gondolni
    **
    hogyan alakul ez pl az MTV, hirtv adások nézettségénél??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. Mióta azon törik a fejüket, hogyan szabaduljanak meg Alfölditől.
    Na a sok munka meghozta gyümölcsét: végre van INDOK!!
    Gratula hozzá! :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Nevetséges! Rég arra várnak, hogy Alföldinek útilaput kössenek a talpa alá!
    Mondhatott volna akár szelet, akár esőt, addig provokálták volna a hülye kérdéseikkel, míg egyszer csak odavág.
    A nagy intellektusú urak, mint Pörzse (a verekedő), Pálfi (az alkoholista)úgy érzik jogot formáltak arra, hogy kirúgják Alföldit.Aztán majd a direktori székbe beraknak egy vizesnyolcast, aki úgy ugrál, ahogy ők fütyülnek. Ismerős a képlet!
    Az elvégzett sikeres munka nem számít!Mint ahogy semmi nem számít már ebben az országban, csak a mi kutyánk kölykének legyen egy lehetőleg jól fizető állása!
    Így kell ezt fiúk, ha nincsenek romok, akkor csináljatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Azért küldték a jobbikos, mtv-s nyalólányt, hogy provokáljon. Régen ilyen sajtótájékoztatóra csak olyan szakembereket küldtek, akik betéve ismerték a színházi világot. Először őt kéne kiebrudalni minden sajtóból, aztán pörzse kuruc senkiházi sándor is megérdemelne egy perzekútoros vallatást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. Az ilyesmit csakis némi humorral lehet elviselni. Alföldi, mint az újságíró (hölgyön) verbális erőszakot tevő?!
    http://bolcspupu.blogspot.com/2011/05/alfoldi.html#comment-form

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Csodálom, hogy eddig nem találtak fogást Alföldin, és hagyták az ő nemzetijük élén. Na most végre lesz ok, hogy eltávolítsák.
    Nagyon sajnálom, ha sikerül nekik ez is, egyrészt mert Alföldit nagyon tisztelem, másrészt útálom a seggnyaló művészeket, akik némi pozicióért eladnák még az anyjukat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Alapvetően két dolgot szűrtem ki a tudósításból:
    1. Ma már akármilyen műveltségi szinttel és tárgyi tudással lehet valaki újságíró és/vagy képviselő.
    2. Alföldi örülhet, hogy csak kirúgják, lehet, később kivégzőosztag elé került volna.
    Ui.: Mintha az egyik házelnök kötél-ajánlata, vagy Für (ja, bocs, már megint Német – ja, az sem, megvan: Deutsch) Tompika nem éppen civilizált szövegei nem vernék ki a biztosítékot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. A sajtótájékoztatóról citált mondatra, mondaná a fidesz, hogy kiragadták a szövegkörnyezetéből ?
    Eperjes Károlynak meg azért nem szavazták meg a győri pályázatot, mert lehet hogy “”magasabb”" pozicióba szánták. A Nemzeti Színház igazgatójának menesztésére, már csak valami kézzelfogható okra vágytak, hosszú hónapok óta a levegőben lóg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. A bevétel, megtakarítás, látogatottság, megelégedési, stb. mutatók teljesen mellékesek. Csurka óta tudjuk, hogy a szakmai ismeret bolsevik trükk, tehát érdektelen. Végre van casus belli, jöhet szamóca! Majd ő kap zsét vastagon, hiszen ifjú kegyelmes urunk, szeretve tisztelt, tévedhetetlen, bölcs nagyvezírünk s nemzet(meg)vezetőnk, ormány bolseviktor a pápának is “a barátom”-ként mutatta be…
    Hogy netán majd üres helyek, netán sorok is lesznek a nézőtéren? Sebaj, majd hoznak potyaleső fidesznyik bértapsolókat FIZETSÉG ellenében. Ha netán nem érnének rá, akkor meg kiszedik vagy virágvázának álcázzák azokat, hogy ne legyen szembetűnő!
    Hogy netán romlanak a pénzügyi mutatók? Lárifári! (Szerzői jogdíj: GyF! ;-) ) Lesznek itt olyan árvalányhajas, szempárásító, múltba révedő, hun-szittya-etruszk örökséget, nagyságot idéző, Mária országát bemutató előadások, hogy csak ne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. “Először is tovalebben lenge bájjal kalapom,
    majd követi köpenykém is, és a szablyát megkapom.”
    Ja, ezt szerencsére nem rendezte, csak a ” Tragédiát”
    Ilyen az, mikor a megerőszakolt darab visszanyal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. A fidesz még az élő fába is beleköt. Ezt már tudjuk pár éve. A jobbik csak mindennek az előkészítője, a fidesz álmaihoz. Egy akólból valók.
    Alföldi Róbert tehetséges színész, tehetséges rendező. Nyilván kell most a helye a még ügyeletes talpnyalónak, nevezetesen orbán szamócájának (kisbetűvel minden és mindenki). Lehet, hogy Alföldit eltávolítják, de a tehetségét, elveit és kitartását nem vogják megtörni.
    Lehet az is, hogy egy ideig a Brodway “vendégszeretetét” fogja élvezni, de rá emlékezni fognak, elismerik itthon és külföldön még akkor is, amikor ez az iszapdagonyázó disznó banda, élükön orbánnal a történelem trágyadombján sem tudnának már kapirgálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Alföldit már régóta fúrják…remélem nem tudják kirúgni. Nem tartozik a narancsos művészekhez, nekik ez elég indok arra, hogy ne tölthesse be az igazgatói pozíciót. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Alföldi már régóta nem kívánatos. Ha egy emberben ennyi tartás nincs,….
    Na ne részletezzük. Mehet a Broadwayra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. Sajnálom, hogy Alföldi “nem birta tovább cérnával”, és igy “elragadtatta magát.
    Maga ásta sirját. Jajj, dehogy is, az már meg volt ásva, várta, hogy mikor tehetik bele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos