Ronai and Ronai
AMERIKAI

Politikai tőkét kovácsol a bukott pártigazgató 2011. május 11. szerda 5:14 Forrás: Népszava

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Politikai tőkét kovácsol a bukott pártigazgató

Budapest – Nemcsak Budapest hetedik kerületében, hanem az ország több más pontján is feltűnnek a Fidesz korábban elítélt pártigazgatójával kapcsolatos cégek. Dombóvár, Pécs, Hódmezővásárhely és Erzsébetváros – ezen fideszes önkormányzatok közös vonása, hogy az ország több száz tanácsadócége közül mindannyian a Várhegyi Attila volt Fidesz-pártigazgató vezette társaságokkal szerződtek. A hűtlen kezelésért korábban felfüggesztett börtönre ítélt fideszes politikus irányította cégek közpénzből jutnak milliós megbízásokhoz.

Bár a nyilvános nagypolitikából évekkel ezelőtt “kiszállt”, kapcsolati tőkéjét a politikaközeli üzleti életben a mai napig jól kamatoztatja Várhegyi Attila, a Fidesz volt pártigazgatója. Mással aligha magyarázható, hogy az ország több száz tanácsadócége közül több fideszes irányítású önkormányzat is éppen a Várhegyi Attila irányította társaságokat találta a legalkalmasabbnak arra, hogy különféle megbízásokhoz, és ezáltal – közpénzből – milliós bevételhez juttassa.

Az Erzsébetvárosban kötött vállalkozási szerződés amúgy a 2011. február 7. és 2011. december 31. közötti időszakra vonatkozik és “25 Ft+áfa vagy 34 Ft+áfa” újságpéldányonkénti árról szól. Így havi nettó 1 vagy 1,36 millióba kerül az önkormányzatnak az újság gyártása. Ez az év végéig 11 vagy 14,96 millió forint közpénzkiadást jelent.

Egy felfüggesztett börtönbüntetés története

A Pest Megyei Bíróság 2002 őszén két évre felfüggesztett egyéves börtönbüntetésre ítélte Várhegyi Attila képviselőt, a Fidesz akkori pártigazgatóját hűtlen kezelésért. A jogerős ítélet nyomán mellékbüntetéseként félmillió forintot kellett fizetnie. A vád szerint Várhegyi szolnoki polgármesterként 1994-ben vesztegetést követett el azzal, hogy az önkormányzati kampányban helyi cégektől fiktív számlákkal, a Mahir Szolnok Kft.-n keresztül, összesen mintegy 1,3 millió forintot szerzett a Fidesz szolnoki alapszervezetének.

A másik vádpont szerint Várhegyi Attila polgármesterként 1995-ben mintegy 190 millió forintos vagyoni hátrányt okozott a szolnoki önkormányzatnak a városközpontban lévő telkek eladásával. Összességében tehát mintegy 200 milliót róttak a terhére. Ezzel szemben a volt MSZP-s politikus, Zuschlag János 75 milliós visszaélés miatt 6 év letöltendő börtönbüntetést kapott úgy, hogy az okozott kár nagy részét meg is térítette.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Politikai tőkét kovácsol a bukott pártigazgató, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Az egyik a fityisznek lopott pénzt, a másik nem. A törvény előtt egyébként vannak egyenlőbbek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Ehhez csak az kell, hogy a felesége testvére legyen Orbán Viktor feleségének. Itt igaz a mondás “Sógor, koma, jó barát”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Mi itt a gond? Ha ilyen ügyesen megúszta, nyilván nagyon jó tanácsokat tud majd adni, hogyan kell ezt csinálni. Keresve sem találhattak volna jobb embert a feladatra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. A törvény előtt minden Fideszes egyenlő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Tipikus Fidesz morál. Ha Fideszes lop csal hazudik, az ügyes, aki nem, az hülye.Simicsak féle filozófia.Ha ezt MSZP-s csinálja, az gazember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Miért nem vadászták le a szocik, amikor hatalmon voltak?
    Most kuss, most nem ők osszák a lapokat.
    “Teccettek ” volna győzni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  7. Két pogány közt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Várhegyi nem politikai tőkét, hanem vagyonokban mérhető tőkét kovácsol a politikai kapcsolataiból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hunvaldék már nincsenek előzetesben 2011. május 13. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos