Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hazudott a kormány a Mol visszavétele kapcsán 2011. május 24. kedd 23:45 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hazudott a kormány a Mol visszavétele kapcsán

Budapest – Az, hogy az IMF-pénzből vette meg Magyarország a Mol-részvényeket az oroszoktól, finoman szólva több mint csúsztatás, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank tartaléka erre nem használható, az MNB nem folytathat tőzsdei ügyleteket – hangsúlyozta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Mihályi Péter közgazdász. Ez úgy szamárság, ahogy van, és tudja ezt Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter is. A közgazdász szerint ez kommunikációs fogás, amit azonban valószínűleg ki fog kérni magának az IMF – tette hozzá.

Ez a mostani lépés Orbán Viktor korábbi baklövésének korrigálása. A történet ugyanis akkor kezdődött, amikor 2000-ben, az első Orbán-kormány idején befagyasztották a gázárakat. Ettől elkezdtek zuhanni a Mol-részvények, a cég sok száz milliárdos veszteséget szenvedett, az osztrákok éltek is az alacsony árfolyam kínálta lehetőségekkel, és bevásároltak a magyar Mol-papírokból, amin aztán 16%-ot nyertek azzal, hogy eladták az oroszoknak. Mi ezt most tőlük 34 %-kal többért vásároltunk vissza – hangsúlyozta Mihályi Péter.

Ha annak idején Orbán Viktor nem teszi tönkre a Molt, akkor ez most elő sem kerül, azaz nem kell több mint 500 milliárd forintot erre kifizetniük a magyar adófizetőknek – mondta a közgazdász, aki szerint itt elég rejtélyes árukapcsolási ügyletek lehetnek, amelyek részletei még nem ismertek. A magyar állam ugyanis nagyon sok ügyben tárgyal az orosz állammal, a Malévtól kezdve a metróig, a Paksi atomerőmű új blokkjaiig.

Nem biztos, hogy ez volt a megfelelő pillanat 500 milliárddal növelni az államadósságot, bár valószínűleg a másik oldalon az a cinikus érv győzhetett, hogy a 3000 milliárdos nyugdíjpénzből futja – tette hozzá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 15 szavazatból)
Hazudott a kormány a Mol visszavétele kapcsán, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Olyan a kormány hazugság nélkül mint a MOL kőolaj nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  2. Amikor a nyugdíjpénztárak tartották részvényben a befektetések pár százalékát,
    akkor “eltőzsdézték”.
    Ha az állam teszi ugyanezt, “megmenti a MOL-t”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  3. Tud ez a Viktor a mi pénzünkből élni. (A képet is elnézve.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  4. Az ötszázmilliárd eltapsolók tablóképe. “Végelszámolási” egyik tételeként rögzítve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos

    Budi tulok Gyula íme a legújabb eset még nyomozni se kell, nem kis kárt okozott az országnak a csutiszörny evvel a lépéssel, csak fél milliárd eurónyit, nem semmi!!!!!!!!!!!!!!!Nem kellene ráhajtanod az ügyre ügyefogyotkám????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  6. A “mosoly országa” leszünk ! Van 21% MOL részvényünk, viszont nem lesznek orvosaink,ápolóink,lassan már 1 sem, mert ha megpusztul az a sok táppénzcsaló, meg áll rokkant ingyenélő, akkor máris sínen vagyunk mint József Attila

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. Magyarország, egy GAZDAG KATONATISZT!
    Most aztán, jól leszegényítettük az oroszokat!
    Nem baj, ami elveszett a réven, visszajön a „csaló, leszázalékolt nyomorultakon!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. Orbán elárulta Magyarországot! A piszkos gyarmatosító pénzén vásárolt drága MOL részvényeket. Először fellázadt, most meg lefeküdt a valutaalapnak. Úgy vélem a valutaalap ezután már parancsolgathat nekünk. Egy jellemtelen alak pedig lelepleződött. Összevissza hazudozik, hablatyol, az szerint, hogy éppen milyen gatya van rajta. Ha a kapitalista akkor nyal az IMF-nél, ha a populsta, akkor pedig harcol ellene. Mi meg majd fizethetjük az államadósságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  9. Szerintem rossz a cím. Íme a jó: Hazudott a kormány a Mol visszavétele kapcsán IS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  10. Szívesen elolvasnám a szerződés alján lévő apróbetűs záradékot… Ki, kinek, mikor, mennyit? Az Oroszok ugyanis nem hülyék. Ha olyan jó biznisz ez a MOL, akkor miért adnák el potom pénzért. (Nekik az.)

    Kíváncsi vagyok, mikor borul a bili … Orbánra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  11. Bugyutagyulának szólni kellene,hogy 140 milliárdos kár érte az államot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  12. Én arra lennék kíváncsi, hogyan fogják megmagyarázni:
    - hogyan is “került vissza magyar tuladonba” a MOL, amikor a mostani felvásárlással is csupán 39,1% a “belföldi” részvényes (mindenkivel együtt!)?
    - miért kellett erre összesen 507 milliárd forintot (1,88 mlrd eurót) költeni?
    - kinek/kiknek az érdekeit szolgálja (ettől semmiféle energiahordozó olcsóbb nem lesz!)?
    - miért kellett cca. 34%-os, 488 millió eurós extraprofithoz juttatni az orosz céget?
    - miért kellett azt hazudni, hogy a biznisz az IMF-hitelből lett lebonyolítva?
    - miért ellett 507 mlrd. forinttal tovább növelni az államadósságot?
    - hogyhogy erre volt keret, amikor tételenként 4-5 milliárd “megtakarítás” érdekében minden létező társadalmi réteget megsarcolnának?
    Hogy az a jó, büdös ….. stb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  13. Sem nem vagyunk függetlenek az IMF-től, de még ráadásul kedvezőtlenebb feltételekkel jutott az ország hitelhez államkötvények kibocsájtásával. És akkor még államosítanak is…
    Egyébként a magyarázatot sem értem, hogy az orosz részvényesek kivásárlása miatt a magyar orosz gazdasági kapcsolatok javulhatnak a jövőben. Ez szerintem parasztvakítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. No de tisztelt Olvtársak, legyetek már egy kis belátással! Azt mégsem mondhatták, hogy az eltőzsdézés miatt lenyúlt manyup pénzen vásároltak tőzsdei papírokat. Mondjuk a szabadságharccal elhajtott IMF hitele is egy kissé snassz (akkor most véget ért a szabadságharc?) ráadásul amikor az alkotmányban az 50 % államadóssághoz kötnek ezt-azt, akkor nem illik majd 500 mrd-al megnövelni (már az eddig is megnövelt 700 mrd FELETT) Ráadásul egy olyan tőzsdei papírért, ami az elmúlt években nulla forint osztalékot fizetett, ráadásul ezzel az energiaárakat sem lehet befolyásolni, mivel az olajat importáljuk.
    Viszont mindenki, aki már most szív, vagy szívni fog, büszke lehet arra, hogy viszont a Magyar Állam kisebbségi tulajdonos lehetett egy cégben. A hülyének is megéri! A hülyéknek megéri?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Érvényre kelll juttatni a Fideszes törvényt, amely büntetni rendeli a költségvetési pénzek hanyag, bűnös kezelését. Orbánéknak ezen az alapon kb 250 év dukál(na)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Geyza, Diogenes:
    Mikor NEM hazudott ez a kormány???
    VIP:
    Támogatom az ötletedet!!! :-)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. Ebből a pénzből meg lehetett volna oldani a legfontosabb problémákat,de úgy látszik ez a kormány végkép lemondott emberekről.
    Most már el lehet dönteni melyik kormány ártott vagy árt országunk népének.
    MEDDIG TŰRJÜK MÉG EZEKNEK A KONTÁR ORSZÁGRABLÓKNAK HATALMÁT! VESSZENEK NÉPNYOMORÍTÓK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Nem tudom de nekem a képről ez jut eszembe: “Éljen, Rákosi! Éljen, Rákosi!” Persze most más névvel kiabálják….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Aszonta viktátor. Így most nem vagyunk elkötelezve senkinek. Milyen klassz, nem. Majd feldolgozhatjuk a nálunk bányászott magyar kőolajat és fölgdázt- Ebből úgyis nagyhatalom vagyunk, vagy nem? Az oroszok (akiktől a legolcsóbban lehetett megvenni ezeket az energiahordozókat) majd emelnek 20 %-ot az áron a kiesett nyereség helyett, mi meg majd fizethetjük az 500 Ft-os üzemanyagot és télen sorra zárják majd el a gázt a lakásokban, mert fizethetetlen lesz. Emlékszem a 80-as években volt ilyen ország. Akkor a végén agyonlőtték a diktátort…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. Dakota….csak erre nem gondol, hiszen még mindig azt mondják neki, hogy nagy a támogatottsága. Ámde asszem valaki már (mert neki már mind1) pucolja a fegyverét:) Ennyi keserűséget nem igazán lehet mással eltörölni, megköszönni, jutalmazni! (megfelelő aláhúzandó).
    Nem vagyunk elkötelezve senkinek? tényleg? elég volt a fejét nézni, ahogy bejelentette., még a kötelező gúnyos vigyor sem látszott, csak a tele gatya!
    Hát legyen is, van miért! HAZAÁRULÓ !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. Hallottam mar erveket a reprivatizaciora(mondjuk azoknak volt nemi ertelmuk) de a nemzeti buszkeseg a legnagyobb baromsag amit indoknak ki lehet kialtani ,bmeg ez nem az orszaghaz csak egy kis-kozepes olajceg a sok kozul,lfsz tokevel,es most mar egy a tobbinel is csorobb tulajjal,az allam fog toket emelni a Mol novekedese erdekeben?!Mert ha nem ez buncselekmeny.(Ha megis a ,,polgaroknak,, kene agyonverni oket)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Ez már borzalom! :evil:
    Én nem engedtem, hogy a nevemben 50.000 Ft értékű MOL részvényt vegyen a törpe!
    Márpedig tízmillió magyar pénzét tapsolta el őkelme.
    Ennyi pénzből egymillió új munkahely teremtődhetett volna, fejenként 500.000 Ft besegítéssel.
    Belegondolt ebbe valaki?
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Kezdődhetnek a fidesznél is a hűtlen kezeléses perek….mert hát veszteséget okoztak, tehát hűtlenül kezelték a manit. Beállhatnak a szocik mellé a vádlottak padjára….vagy most ez más elbírálás alá esik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Kadlott Károly

    Részvényvásárlás hitelből? – az IMF reagált
    2011. május 25., szerda 10:05 (MTI-Eco)
    Nem köti semmi Magyarország kezét, hogy szabadon felhasználja az IMF-hitel fel nem használt részét az orosz Szurgutnyeftyegaz Mol-részesedésének a visszavásárlására – közölte az IMF magyarországi képviseletének a vezetője szerdán.
    Iryna Ivaschenko a Reuters e-mailben elküldött kérdésére válaszolva közölte: a kormány sajtójelentésének megfelelően a kormány a letétbe helyezett pénzforrást a tranzakció finanszírozására költi. Ez abból a forrásból valósul meg, amit Magyarország lehívott, de nem használt fel a tavaly októberben lejárt IMF-EU készenléti keretből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos