Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerikából figyelik Orbánt 2011. május 4. szerda 5:16 Forrás: MTI, fn

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerikából figyelik Orbánt

Budapest, Washington – Amerikában már jó tíz éve szalonképtelen Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök legnagyobb diplomáciai sikerének számít, hogy egy közös fotó erejéig együtt mosolyoghatott a volt amerikai elnök édesapjával. (Aki korábban maga is elnök volt.) Ettől eltekintve nemigen terem számára babér a tengerentúlon – talán már ő maga sem  ambicionálja a sikert.

Az Orbánnal – és sajnos Magyarországgal – szembeni gyanakvás újabb jele, hogy emésztik az új alaptörvényt, és azt szeretnék, ha a sarkalatos törvények tárgyalásán valamennyi párt részt venne. A világ vezető hatalma külön figyelemmel kíséri a választási és a médiatörvény alakulását – ez derült ki a térségünkkel foglalkozó legmagasabb rangú amerikai diplomata budapesti látogatásakor.

Washington egyelőre “emészti” az új alaptörvény tartalmát, a kormányzó pártnak az új törvények megalkotásánál mindenesetre úgy kell eljárnia, hogy ez a folyamat példaszerű legyen a demokrácia szempontjából. “Várakozásunk szerint mindent meg fognak tenni azért, hogy ez így legyen” – mondta Pamela Quanrud amerikai helyettes külügyi államtitkár az MTI-nek adott interjújában Budapesten.

Az amerikai kormány különös figyelemmel követi ezt a folyamatot a bírók szabadsága szempontjából, és ugyancsak várják az új választási törvényt. Ezeknek alapvető szerepük van abban, hogy a magyar alkotmányos demokráciában fennmaradjon a fékek és ellensúlyok rendszere – fogalmazott az amerikai külügyminisztérium közép-európai országokkal foglalkozó vezető diplomatája.

Az amerikai diplomata elmondta: tárgyalásain a médiatörvényről is érdeklődött, és elmondta, hogy az Egyesült Államok “nagy érdeklődéssel” követte az Európai Bizottság és Magyarország közötti egyeztetést a jogszabály módosításáról.

Az alapvető kérdés az, hogy a médiatörvény szilárd környezetet biztosít-e majd a szólásszabadsághoz – fogalmazott a diplomata, aki szerint a magyar nép, amely büszke hagyományokat ápol a véleményszabadságot illetően, kitűnően helyt fog állni annak fenntartásában. “Figyelek, ahogy szerintem mások is” – mondta erről a kérdésről Pamela Quanrud.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 14 szavazatból)
Amerikából figyelik Orbánt, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Kovacs Pal! Sokszor nem értek egyet Hannával,de most neki adok igazat.Amerikai létedre nem tudod mi van Amerikában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  2. Kedves bumburi!
    Pont arra igyekeztem rávilágítani, hogy ez egy csapda. Megjegyzem Schiffer úr úr már többször kinyilvánította, hogy ők ott lesznek a sarkalatos törvények megalkotásakor. Az MSZP álláspontját még nem látom tisztán. Én pont azt mondom, hogy aki ebben résztvesz az legalizálja az alkotmányt, mert wgyrészt ez az alapja a sarkalatos törvénykezésnek, másrészt ott lehetnek, de úgyis leszavazzák őket. Ez borítékolható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. az elég érdekes, hogy már az usa is ránk figyel.
    lassan már szabályosan jól esne egy amerikai megszállás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Mint viszonylag friss NATO tag, majd a végén még jól hadat üzenünk az alapítónak. Hát mit képzel az a kis mitugrász, hogy a nagy O.V.-t és kormányát kritikával illetheti?
    Kedves Hanna! Nehogy a szívedre vedd Kovács mester megjegyzéseit! Mi lenne velem a véleményed olvasása nélkül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. Kedves EdCarping
    Ezek szerint teljesen egyetértünk. Mégis nyomaszt, hogy az MSZP még mindig rózsaszín álmokat kerget,amikor azt hiszi, hogy lehet beleszólása( olvastam valahol) a sarkalatos törvények meghozatalába.Én botor módon azt hittem, hogy a távolmaradásukkal negálják ezt az eljárást is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Kedves Öregszeder, ölellek!
    Valahogy még csak felkavarni sem tudott.
    Látom magam, pár hónappal ezelőtt, mikor még nem láttam azt, amit látok, s én is vitatkoztam azokkal, akik ma azt mondják, amit én. S ezért határtalanul türelmes vagyok velük szemben. Természetesen nem ilyen személyeskedve vitatkoztam, de majd kinövik.
    Ha ahhoz igazítanám a nézeteim, hogy másoknak tetszik vagy nem tetszik, akkor már fidesz-tag lennék! És szerintem tényleg helye van a másik véleményének. Hát nem lehetünk ennyien egyformák! S mi a csodából tanulok én, ha mindenki egyetért velem? :D Ezért mondom Gusztávnagynak is mindig, hogy inkább vitázzon, ne dicsérjen. Egy jó kritika ezerszer többet ér annál, ha felpontoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos