Ronai and Ronai
AMERIKAI

Harminc milliót keresnek Farkas Flóriánon 2011. május 23. hétfő 18:22 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Harminc milliót keresnek Farkas Flóriánon

Budapest – Bűncselekményekkel vádolta és lemondásra szólította fel az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét, Farkas Flóriánt és Lukács Mihály elnökhelyettest hétfőn a roma érdek-képviseleti szervezet korábbi vezetője; Kolompár Orbán állítása szerint a két új vezető február közepén 30 millió forint költségvetési pénzt csalt ki a kormánytól azzal a hazugsággal, hogy romos épületet vett át az előző vezetéstől, miközben az épületben keletkezett rongálási károkat ők maguk okozták.

Állításának alátámasztására a sajtótájékoztatón egy videofelvételt mutatott be. A felvételen – amelyet a roma érdekképviseleti szervezet budapesti, Dohány utcai székházában a biztonsági kamera rögzített – az látható, hogy egy férfi a cipőtalpát lehúzza a falon, majd egy vödörből folyadékot locsol az épület lépcsőházában a falra. Kolompár Orbán szerint a felvételen a Lungo Drom és az ORÖ elnökhelyettese, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Lukács Mihály látható, ezért azonnali lemondásra szólította fel és “mivel a bűncselekményről Farkas Flóriánnak is tudomása volt”, szintén meg kell válnia az ORÖ-ben betöltött tisztségétől – tette hozzá. A bemutatott felvétel alapján Kolompár Orbán azt mondta: a kormánnyal és a Fidesszel szövetségben lévő Lungo Drom és az ORÖ két legfelsőbb vezetője nem méltó a cigányság képviseletére. Azt követelte, fizessék vissza a kormánytól jogtalanul igénybe vett  támogatást, és a felújításra szánt összeget saját pénzükből fizessék meg az ORÖ hivatalának.

Kolompár Orbán szerint a rongálással a képviselőknek egyrészt az volt a céljuk, hogy az önkormányzat előző vezetését rossz színben, bűncselekményekkel vádolva tüntethessék fel Latorcai Csaba nemzetiségi ügyekért felelős helyettes államtitkár, illetve a hivatal átadás-átvétele utáni, február 11-én tartott sajtóbejáráson megjelent újságírók előtt, másrészt jogtalanul jussanak több millió forinthoz.

Emlékeztetett: az államtitkár azonnali pénzügyi segítséget ígért az épület padlásterében tartott sajtótájékoztatón, Farkas Flórián ugyanis azt állította, “emberi tartózkodásra és hivatali munkavégzésre alkalmatlan épületet vett át”. A székház egyéb irodahelyiségeit, a felújított dísztermet, a könyvtárat és a több mint 30 millió forintos beruházással létrehozott médiacentrumot az ORÖ új vezetői eközben kulcsra zárták a kormány és a sajtó képviselői elől. Megjegyezte, az átadás-átvételt tanúsító hivatalos jegyzőkönyv sem rongálási kárt, sem adósságot, sem pedig leltári hiányt nem tartalmaz, így a felvételen látható rongálásért már korábban feljelentést tett a rendőrségen. Mint fogalmazott, abban bízik, hogy a parlamentben jelenleg tárgyalás alatt levő új büntető törvénykönyvi szabályozás elfogadása után már nem csak rongálásért, hanem költségvetési pénzzel való visszaélés miatt is eljárás indulhat. Reméli, hogy “nem fog ismét köztársasági elnöki kegyelemért folyamodni Farkas Flórián, és titkosíttatni az iratokat harminc évre, mint az 1998-ban megtörtént”.

Farkas Flórián régebbi ügye

Farkas Flóriánnal, az akkori Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökével szemben az ügyészség kétrendbeli sikkasztás bűntette, valamint a számviteli fegyelem megsértésének vétsége és hűtlen kezelés vétsége miatt indított büntetőeljárást, amelyet 1998. március 4-én Göncz Árpád akkori köztársasági elnök kegyelemből megszüntetett. A kegyelmet maga Farkas Flórián kérte az államfőtől.

Az Kolompár Orbán, az MCF elnöke utalt arra, hogy pénteken nem engedték be az ORÖ Dohány utcai székházába a miniszterelnökkel kötött keret-megállapodás aláírására, de köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért a kisebbségi önkormányzatoktól január elsejével elvont normatív támogatást egy összegben odaadta az ORÖ-nek. Kolompár Orbán egyúttal arra kérte a helyi érdekképviseleteket, amelyek működési nehézségeik miatt a megszűnés és önfeloszlatás határán állnak, hogy igényeljék az elvont 300 ezer forintjukat az országos önkormányzattól. Közlése szerint forráshiány miatt kétszáz helyi kisebbségi önkormányzat szüntette be a működését.

Félő, hogy a kormánytól székházfelújítás címszó alatt kicsalt több millió forint, az előző vezetés által felhalmozott 160 millió forintos készpénztartalék, és az évi 270 millió forintos normatív támogatás mellett intézményhálózat bővítés címszó alatt juttatott 300 millió forint is a Lungo Drom elnökségi tagjaihoz vándorolhat – mondta az MCF elnöke.

Az MTI Kolompár Orbán sajtótájékoztatóját követőn többszöri próbálkozás ellenére sem tudta elérni telefonon Farkas Flóriánt és Lukács Mihályt, illetve az ORÖ hivatalát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Madarat tolláról, Orbánt barátjáról…..
    Holló a hollónak……
    Ennyit a 100.000 munkahely “szerződésről”.
    :) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. SCHmitt majd aláírja a kegyelmi kérvényt. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. És attól tartok, a 160M-s felhalmozott TARTALÉKból secc-pecc 160M-s HIÁNY fog keletkezni, amit senkinek nem fog nehezére esni a már jól bevált receptet alkalmazva az előző garnitúra nyakába varrni…
    Nem szeretnék igaztalanul ítélni, de látva, hallva az állandó botrányaikat, az az érzésem, hogy az ORÖ, OCÖ, MCF, Longo Drom gittegyletek vezetői semmi mást nem tesznek, mint hogy maguknak és még néhány dísz-cigánynak remek megélhetést biztosítanak (akiket a választások előtt véres kardként körbe lehet hordozni), de egyébként csak a saját pecsenyéjüket sütögetik, miközben az általuk állítólag képviselt cigányokat mélységesen megvetik, félrevezetik, kihasználják, kizsákmányolják. :-(
    Fejétől bűzlik a hal – szokás mondani. Így aztán bármennyi pénz is folyik be ezekbe a szervezetekbe, semmi érdemi változást nem fog hozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. HÉ!
    EMBEREK!
    EZEK MÉG HATALMON VANNAK!
    MI MEG ILYEN ÜGYEKKEL FOGLALKOZUNK?!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Gonoszka – aláscmitteli. Mint a vöcsök (bár nem is tudom, lehet, hogy a vöcsök tud helyesen írni?)
    Egyébként meg elemi matematika: ha Kolompárék 160 millás tartalékkal adták át, és ehhez még kaptak 30-at, akkor már közel jár a 200-hoz, amit pár hónap alatt eltapsoltak. Azaz igazán méltó társai a fidessnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Megint kiderült, Orbán Viktor mindig azokban bízik akiknek vaj van a fején, így láncon tarthatók, kézben tarthatók.Mert ő Farkas Flóriánban bízik, vele aláír szerződést.Hát nem véletlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Gregory Blunder

    kekec: Léccí ne bántsd meg azt a szép madarat azzal, hogy összefüggésbe hozod az ál’amfővel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    A nyalógép nem tudja magát megtagadni, csak ugyanazt csinálja mint a példaképe, csak kisebb értékben………..Végre már el kellene kezdeni takarítani szép hazánkban, valahogy nagyon felszaporodott a szemét, a kosz, rendet kell tenni végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Még tiszta szerencse, hogy Orbán nem hajlandó “akárkivel szerződést aláírni”!
    Megjegyzem, Kolompár Orbán sem különb, mint ez a Farkas! Ezért aztán kénytelen vagyok a legmesszebbmenőkig egyetérteni “Gugyerák”-kal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Ez nem a “100000 munkahely program” első lépése? A társaság egyik fele kárt tesz, a másik – állampénzen – helyrehozza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Ki kellene végre takarítani a disznóólat amit csináltak.Ellep bennünket lassan a szmetyi belefulladunk.Megvárjuk??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. A rongálást a Ducétól tanulták aki szóvá teszi . Az Rasszista Nemzet ellenes és Kommenista. Egy egész világot kell megváltoztatni.Hivó Szóra Várunk!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Husz János Puszita

    Eszem megáll, képesek szándékosan rongálni. Remélem tettek feljelentést. Szomorú, de egyedül a cigányok tudnák elzavarni ezeket a megélhetési bűnözőket, mivel joguk van az érdekképviseletre. A szegénység és tudatlanság vámszedői, semmiben nem különböznek a cigányokat sanyargató uzsorástól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Farkas Flórián tud írni 2013. október 16. szerda

Balog a cigányokat vádolja rasszizmussal 2012. december 8. szombat | AN

A cigányság sosem volt így kiszolgáltatva 2012. július 23. hétfő | AN

Farkas Flórián furcsán visszakozik 2011. május 26. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos