Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb kereset a katolikus egyház ellen 2011. május 10. kedd 11:06 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb kereset a katolikus egyház ellen

Philadelphia – Polgári keresetet adtak be egy magánszemély ügyvédei a philadelphiai katolikus érsekség ellen, amely már eddig is számos pedofil botrány negatív főszereplője volt. A mostani állítás szerint az érsekség el akarta tussolni egy papjának bűnét, miközben az áldozat öngyilkossági kísérletet követett el.

Tizenöt éves volt 1995-ben a fiú, amikor a pap első ízben nemi erőszakot tett rajta; ezt követően lelkileg olyan állapotba került, hogy húsz alkalommal kezelték kórházban, végül nem bírta a szégyent és a rá nehezedő nyomást, és megpróbált önkezével véget vetni életének – állítja a kereset. Az áldozat ma 32 éves. A kereset szerint a tettet Robert Brennan tiszteletes követte el, aki a gyanú szerint mintegy húsz gyerekkel fajtalankodott.

Ez a kereset sorrendben a hatodik, amelyet az érsekség ellen kiskorúak megrontása miatt nyújtanak be. Büntetőjogi vádakkal néz szembe három pap, egy monsignor és egy katolikus iskolai tanító. A philadelphiai érsekség a hatodik legnagyobb katolikus egyházkerület az Egyesült Államokban, mintegy másfél millió hívővel.

A keresetben szerepel Justin Rigali jelenlegi érsek, monsignor William Lynn és Brennan, valamint a nyugalomba vonult Anthony Bevilacqua érsek, aki az ügyvédek szerint a kereset központi szereplője. Bevilacquáról azt állítja az egyház, hogy részben elhatalmasodott rajta a szenilitás.

Egy philadelphiai sajtókonferencián elhangzottak szerint az érsekség részese annak az összeesküvésnek, amellyel a Vatikán el kívánja titkolni az egyház papjai által tömegesen elkövetett szexuális bűncselekményeket. Az ügyvédek egyike felolvasta az áldozat Connie W. néven azonosított édesanyja nyilatkozatát: „Nem vagyok képes elhinni, hogy az általam imádott katolikus egyház, amelynek gondjaira bíztam a gyermekeimet, meg tudta tenni azt, amit megtett, amikor rejtegette ennek a papnak a mocskát.”

A felperes ötvenezer dolláros kártérítésre tart igényt az elszenvedett sérelmek miatt. Donna Farrell, a philadelphiai érsekség szóvivője nem volt hajlandó kommentálni a folyamatban lévő ügyet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Újabb kereset a katolikus egyház ellen, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. A katolikus egyház, mint tudjuk, paphiánytól szenved.
    Lehet, így próbáltak szaporodni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. Nekem az a véleményem, hogy az egyház, egy olyan háttér intézmény, mint az a szervezet, aminek a fejét úgy hívják, hogy Il padre.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. “az áldozat öngyilkossági kísérletet követett el.”
    eszedbe ne jusson! tudom a közelébe sem férnél, de ha tehetnéd, tépd le a tökeit annak a mocsok álszent pedo görénynek és lépj tovább.
    tudom könnyen beszélek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. FIGYELEM :
    ERÉNYÖVET MINDEN gyereknek , aki kénytelen egyházi iskolába járni !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Egy természetellenes vallás természetellenes papi követelményének teljesen természetes következménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Az 1házban valamit nagyon elrontottak az alapnevelésnél a papok többségénél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Sandusky 98 évesen szabadulhat 2012. október 10. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos