Újabb kaszinókat engedélyez Illinois 2011. május 31. kedd 10:50 | AN Forrás: AP

Újabb kaszinókat engedélyez Illinois

Chicago – Az illinois-i képviselőház 65:50 arányban elfogadta a szerencsejátékról szóló új állami jogi szabályozást.

Rahm Emanuel, Chicago nemrégiben hivatalba lépett polgármestere támogatta a kaszinó engedélyezését, és most arra kéri a Szenátust, bonyodalommentesen bólintson rá a Kongresszus által frissen elfogadott törvényre.

Emanuel a helyi gazdaság élénkülését és új munkahelyeket vár a kaszinótól. A törvényjavaslat beterjesztője, Terry Link demokrata szenátor kijelentette: a Szenátus korábban a javaslatnak már több verzióját elfogadta, így a mostanival sem lehet probléma. A szavazásra kedden délelőtt kerül sor.

Az új törvény értelmében az állam területén négy további kaszinó kaphat működési engedélyt, emellett nyerőgépeket állíthatnak fel versenypályákon és Chicago két repülőterén. Az állam az engedélyezési díjakból 1,5 milliárd dolláros bevételt remél, adó formájában pedig további évi 500 millió és egymilliárd közti jövedelmet. A befolyt összeget Illinois adósságának csökkentésére használják fel.

Címkék:, , , ,

Kapcsolódó cikkek

Százmilliárdot veszíthet a magyar állam 2013. november 16. szombat

Indul a kaszinó-mutyi 2013. november 5. kedd


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók