Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elhunyt Jackie Cooper 2011. május 5. csütörtök 20:53 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elhunyt Jackie Cooper

Los Angeles – Izgalmas gyermekkor, zsúfolt karrier és magas kor jutott osztályrészéül a több mint húsz éve visszavonult színésznek, aki több mint száz mozi- és tévéfilmben szerepelt.

A legtöbbet foglalkozotatott hollywoodi színészek között volt Jackie Cooper, aki egy beteges olasz nő és egy zsidó apa törvényen kívüli gyermekeként látta meg a napvilágot L. A.-ben, ifjabb John Cooper néven. A filmezésbe nagyanyja vitte bele még gyermekkorában; első szerepét 1931-ben kapta meg, és attól kezdve hat évtizeden át szinte megállás nélkül forgatott.

A nagymama annyira komolyan gondolta a karriert, hogy egy alkalommal, amikor a gyereknek sírnia kellett a kamera előtt, az egyik biztonsági őrrel eljátszatta, hogy agyonlövi a gyerek kutyáját, így a könnyek valódiak lettek. Csak a jelenet befejezése után mondták meg neki, hogy színjáték volt az egész, az állat él. Cooperben az incidens mély nyomot hagyott, 1981-ben memoárjának is a Kérem, ne öljék meg a kutyámat! címet adta.

Igazi sztáréletet élt, állítása szerint már tizenhárom évesen húszéves szeretőt tartott, tizennyolc évesen pedig a nála csaknem kétszer idősebb Joan Crawford volt a barátnője. Harmincas évei elejére már kétszer elvált. A második világháborúban a haditengerészetnél szolgált.

A Hennesey című sitcomban nyújtott alakításáért Emmy-díjjal jutalmazták, miként később, a hetvenes években a M.A.S.H. és a Fehér árnyékok sorozatok rendezéséért is. Harmadik feleségével, Barbara Krausszal ötven évet éltek együtt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kirk Douglast ünnepli a hollywoodi fesztivál 2011. április 3. vasárnap | MTI

Hollywoodi sztárokat keres reklámjaihoz a Google 2011. március 28. hétfő | MTI

Mesefigurákká változtak a hollywoodi sztárok 2011. március 6. vasárnap | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos