Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az amerikaiak többsége támogatja a melegházasságot 2011. május 22. vasárnap 16:41 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az amerikaiak többsége támogatja a melegházasságot

Los Angeles – A Gallup felmérésének tanúsága szerint az Egyesült Államok lakosságáank 53 %-a legálissá tenné az egyneműek házasságát. Egy éve még fordított volt az állás.

A közvélemény-kutatási adatok szerint a demokrata és a politikailag független szavazók véleményének megváltozása okozta az eltolódást: 44 százalék tartotta az intézményt megengedhetőnek, és 53 százalék utasította el. A republikánusok közül változatlanul csak kevesen, 28 százaléknyian támogatják az azonos neműek törvényes egybekelését.

Véleménykülönbség van a tárgykörben a különböző generációk között. A 18 és 34 év közöttiek hetven, míg az 55 évnél idősebbek csak harminckilenc százalékban elfogadóak.

Az Egyesült Államokban jelenleg Washington D. C.-n kívül Massachusetts, Connecticut, Vermont, New Hampshire és Iowa ismeri el a melegházasságot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Az amerikaiak többsége támogatja a melegházasságot, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Még jó, hogy nem kötelező!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Thank YOU, mr. Obama !
    http://www.youtube.com/watch?v=wJObUjrZl9Q

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. A becsult erteke a gay lakossagnak kb 3%, persze ezt pontosan nem lehet tudni de valahol e koruli lehet. Megis miert tema lehet ez tema ? Mert nagyon agresszivan nyomulnak. Benne vannak a politikaban, mediaban, es rengeteg szimpatizans egyet ert veluk. Persze a TV az ujsag, es mindehonnan az a szoveg jon leh, hogy egyenloseg, tolerancia. Lattam olyan amerikai felvetelt ahol az 5 eves gyerekeknek beszelt a homosexualizmusrol az ovo bacsi. Sajnos a legtobb szolu nem is tudja hogy “tamadas” alatt vannak a gyerekek, de persze a felnottek is.
    Ne ertsenek felre, nem akarnam semmifele modon buntetni a homokosokat, szerintem a szabad szexualitas, es a hazassagtores is ugyanez a kategoria, de a homoszexualitas eseteben egy erosodo tendenciaval allunk szemben. Szerintem a szexualitas magan ugy. (a pedofilia azonban nem). Ha valaki azonos nemuvel akkar egyutt elni/lenni, az mindenkinek a sajat dolga. Az azonban mas kerdes, hogy rakenszeritik a velemenyuket es a szexualitasukat a tarsadalamomra. Hogy a gyermekek akik meg nem erettek a szexualitasra, hamarabb kapjak a homosexualis injekciot mint a normalis sexulais felvilagositast. Persze mert meg egyiknek sem volna itt az ideje, de a sorrend akkor is elsosorban a szexualitas, szaporodas, es csak utana az extrem dolgok.
    Sokan azt mondjak hogy a homosex vele szuletett dolog. Hogy genetikus. Miert is nem hallt ki az evolucio soran ez a gen ? Hiszen nem orokolheto ugye ?
    Vannak homosexualisok akik ki tudtak torni az ordogi korbol es meghazosodtak ( mas nemuvel) gyermeket nemzettek es magukmogott hagytak a homosexualizmust. Nagyon nehez dolog azt mondjak a sex nagyobb fuggoseg mint a drog, de akkor is van valasztas. A homosexualitas nem veleszuletett hanem valasztott eletforma.
    De miert kell ezt hazassagnak nevezni ? OK, koltozenek ossze, de legyen valami mas a kapcsolat neve, ne hazassag hanem valami mas. A legtobb orszag alkotmanyaban a hazassag egy ferfi es egy no kozott all fen. Meg az egy ferfi tobb no is kirivo dolog, meg Iranban is.
    Szerencsere ez is olyan dolog mint a katolikus papsag , nem oroklodik aparol fiura, a problema azonban az hogy az orokbefogadott gyermek eleve ebben a miljoben no fel es igy szamara mar termeszetes lesz a “termeszetellenes”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Kedves Commonsense,
    a homosexualitás nem extrém dolog, ahogy Ön fogalmaz. Talán erről olyannal kellene elbeszélgetnie, akik ebben a témában jártasak (orvosok, genetikusok). Nem örökölhető, nem is választott életforma .
    Ők is emberből vannak, akik jogokkal rendelkeznek. A homosexuális férfi jobb, ha nem nősül, alapít családot, mert idővel a kétszínűsége, hazudozása miatt válik boldogtalanná és teszi tönkre családja életét, akik előtt mindezt titkolta. Ezért humánusabb, ha békén hagyjuk őket, éljenek érzelmeik szerint, házasodjanak azzal, akit szeretnek. Ne feledjük, nem bűnözőkről beszélünk!
    Mindezt tapasztalatból mondom, majdnem egy ilyen házasságot kötöttem, de idővel kiderült, így kulturáltan megbeszélve, barátsággal elváltunk.
    Ennyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Meleg bíró ítélt a melegházasság mellett 2011. április 26. kedd | AN

Obama kiáll a melegházasság mellett 2011. február 26. szombat

Obama a melegházasság védelmében 2011. február 23. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos