Az amerikaiak többsége támogatja a melegházasságot 2011. May 22. Sunday 16:41 | AN Forrás: AP

Share
Az amerikaiak többsége támogatja a melegházasságot
Demonstráció a minnesotai St. Paulban a melegházasság mellett. Fotó: AP

Los Angeles – A Gallup felmérésének tanúsága szerint az Egyesült Államok lakosságáank 53 %-a legálissá tenné az egyneműek házasságát. Egy éve még fordított volt az állás.

A közvélemény-kutatási adatok szerint a demokrata és a politikailag független szavazók véleményének megváltozása okozta az eltolódást: 44 százalék tartotta az intézményt megengedhetőnek, és 53 százalék utasította el. A republikánusok közül változatlanul csak kevesen, 28 százaléknyian támogatják az azonos neműek törvényes egybekelését.

Véleménykülönbség van a tárgykörben a különböző generációk között. A 18 és 34 év közöttiek hetven, míg az 55 évnél idősebbek csak harminckilenc százalékban elfogadóak.

Az Egyesült Államokban jelenleg Washington D. C.-n kívül Massachusetts, Connecticut, Vermont, New Hampshire és Iowa ismeri el a melegházasságot.

Tags:

4 Reader’s Comments

 1. Még jó, hogy nem kötelező!

 2. A becsult erteke a gay lakossagnak kb 3%, persze ezt pontosan nem lehet tudni de valahol e koruli lehet. Megis miert tema lehet ez tema ? Mert nagyon agresszivan nyomulnak. Benne vannak a politikaban, mediaban, es rengeteg szimpatizans egyet ert veluk. Persze a TV az ujsag, es mindehonnan az a szoveg jon leh, hogy egyenloseg, tolerancia. Lattam olyan amerikai felvetelt ahol az 5 eves gyerekeknek beszelt a homosexualizmusrol az ovo bacsi. Sajnos a legtobb szolu nem is tudja hogy “tamadas” alatt vannak a gyerekek, de persze a felnottek is.
  Ne ertsenek felre, nem akarnam semmifele modon buntetni a homokosokat, szerintem a szabad szexualitas, es a hazassagtores is ugyanez a kategoria, de a homoszexualitas eseteben egy erosodo tendenciaval allunk szemben. Szerintem a szexualitas magan ugy. (a pedofilia azonban nem). Ha valaki azonos nemuvel akkar egyutt elni/lenni, az mindenkinek a sajat dolga. Az azonban mas kerdes, hogy rakenszeritik a velemenyuket es a szexualitasukat a tarsadalamomra. Hogy a gyermekek akik meg nem erettek a szexualitasra, hamarabb kapjak a homosexualis injekciot mint a normalis sexulais felvilagositast. Persze mert meg egyiknek sem volna itt az ideje, de a sorrend akkor is elsosorban a szexualitas, szaporodas, es csak utana az extrem dolgok.
  Sokan azt mondjak hogy a homosex vele szuletett dolog. Hogy genetikus. Miert is nem hallt ki az evolucio soran ez a gen ? Hiszen nem orokolheto ugye ?
  Vannak homosexualisok akik ki tudtak torni az ordogi korbol es meghazosodtak ( mas nemuvel) gyermeket nemzettek es magukmogott hagytak a homosexualizmust. Nagyon nehez dolog azt mondjak a sex nagyobb fuggoseg mint a drog, de akkor is van valasztas. A homosexualitas nem veleszuletett hanem valasztott eletforma.
  De miert kell ezt hazassagnak nevezni ? OK, koltozenek ossze, de legyen valami mas a kapcsolat neve, ne hazassag hanem valami mas. A legtobb orszag alkotmanyaban a hazassag egy ferfi es egy no kozott all fen. Meg az egy ferfi tobb no is kirivo dolog, meg Iranban is.
  Szerencsere ez is olyan dolog mint a katolikus papsag , nem oroklodik aparol fiura, a problema azonban az hogy az orokbefogadott gyermek eleve ebben a miljoben no fel es igy szamara mar termeszetes lesz a “termeszetellenes”.

 3. Kedves Commonsense,
  a homosexualitás nem extrém dolog, ahogy Ön fogalmaz. Talán erről olyannal kellene elbeszélgetnie, akik ebben a témában jártasak (orvosok, genetikusok). Nem örökölhető, nem is választott életforma .
  Ők is emberből vannak, akik jogokkal rendelkeznek. A homosexuális férfi jobb, ha nem nősül, alapít családot, mert idővel a kétszínűsége, hazudozása miatt válik boldogtalanná és teszi tönkre családja életét, akik előtt mindezt titkolta. Ezért humánusabb, ha békén hagyjuk őket, éljenek érzelmeik szerint, házasodjanak azzal, akit szeretnek. Ne feledjük, nem bűnözőkről beszélünk!
  Mindezt tapasztalatból mondom, majdnem egy ilyen házasságot kötöttem, de idővel kiderült, így kulturáltan megbeszélve, barátsággal elváltunk.
  Ennyi!

Kapcsolódó cikkek

Semjénék pártja gagyog, s ragyog 2013. December 3. Tuesday

Az elnök bement a hidegről 2012. May 15. Tuesday | AN

Obamának kellenek a meleg szavazatok 2012. May 14. Monday | Rákócza Richárd


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók