Amerikában lesz a világ legnagyobbja a VW 2011. május 24. kedd 12:42 | AN Forrás: AP

Amerikában lesz a világ legnagyobbja a VW
Ma még csak terv, holnap valóság lehet

Chattanooga, Tennessee – Ma nyitják meg ünnepélyes keretek között a Volkswagen legújabb, egymilliárd dolláros összeszerelő-üzemét. Ezzel a német cég letaszítja a trónról a Toyotát, és a világ legnagyobb gépjárműgyártója lesz.

Úgy tűnik, véget ér a nyugati nagyberuházók öngyilkos Kína-láza: egyre többen jönnek rá, hogy a kizsigerelhető és engedelmes munkaerő nem minden. A Hyundai után a Volkswagen is az Egyesült Államokban terjeszkedik tovább: a 2012-es Passat már Tennessee-ben kerül le a futószalagról.

A Volkswagen azzal, hogy az Egyesült Államokba helyezi át a gyártást, és helyi beszállítókat alkalmaz, kivédheti a valutaátváltásból származó, a profitot akár felemészteni is képes árfolyam-különbözeti anomáliákat.

A VW lépésének komoly pszichológiai következménye is van: a német óriás bízik az amerikai piac gyógyulásában, s azt tervezi, hogy a 2010-es 360 ezer darabos eladást 2018-ra megháromszorozva egymillió járgányt értékesít.

Van honnan bővülni: a VW 2010 végén az amerikai piacon 3 %-os részesedést mondhatott magáénak, míg a Toyota 15, a GM pedig 19 %-ot.

A cég legjobb amerikai éve nagyon régen volt: 1970-ben, amikor a piac hat százalékát bírva 569 696 darab járművet adott el. Ez volt a bogárhátú VW fénykora. Az eladások a nyolcvanas évek végén csökkentek, és a Volkswagen azóta is csak keresgélte önmagát az amerikai piacon. Üzemet utoljára 1988-ban nyitott Pennsylvaniában.

Címkék:, , ,

Kapcsolódó cikkek

Kína büntetővámmal sújtja az amerikai autóipart 2011. december 15. csütörtök | RR

Meghosszabbították az autóipari kollektív szerződést 2011. szeptember 15. csütörtök | RR

Újraárazzák a Chevrolet villanyautóját 2011. június 5. vasárnap | AN

Kisebb kocsik épülhetnek Amerikában 2011. május 31. kedd | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók