Ronai and Ronai
AMERIKAI

Líbia lehet az “új Szomália” 2011. április 12. kedd 12:19 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Líbia lehet az "új Szomália"

Luxembourg – A  brit és a francia külügy vezetője is komolyabb fellépésre szólította fel a NATO-t Líbiában.

Alan Juppé szerint a civilek még mindig veszélyben vannak, mégpedig Kadhafi serege fenyegeti biztonságukat. William Hague brit külügyér pedig komolyabb fellépésre szólított fel, illetve újból követelte Kadhafi távozását.

„ A NATO-nak végi kell csinálnia, amit elkezdett, a mostani fellépése nem elégséges.”- mondta a francia külügyminiszter. Mindezek a bírálatok, vagy inkább ösztönzések Luxembourgban hangzottak el, ahol az Európai Unió külügyminiszterei ültek össze kedden. A francia külügy vezetője szerint a fő feladat, hogy a megóvják a civil lakosságot Kadhafi nehézfegyverzetű egységeitől.

Az Egyesült Államok és más nyugati országok részvételével március 19-én kezdődtek meg a légicsapások a líbiai civil lakosság védelme érdekében. Március utolsó napján vette át hivatalosan az akció irányítását a NATO, miután az USA kihátrált a vezető szerepből.

A felkelők által véráldozatok árán is tartott Miszráta városa ellen továbbra is folyik a Kadhafihoz hű erők általi ostrom, amiben nehéz fegyvereket is bevetnek, miközben a civil lakosság egy része csapdába esett a településen. Miután kedden hajnalban kitudódott, hogy a lázadók elutasították a Kadhafi által már elfogadott tűzszüneti tervet, újra intenzívebbé váltak a kormánypárti támadások.

A tripoli székhelyű állami televízió szerint a NATO általi bombázásokban civilek vesztek oda Kiklah városánál, a főváros közelében, de ezt egyelőre független források nem erősítették meg.

Londonban Moussa Koussa, a volt líbiai külügyminiszter, aki nemrég az Egyesült Királyságban kért menedéket azt mondta, hogy országából egy „új Szomália” lehet, ha nem járnak gyors sikerrel a nyugati szövetséges erők beavatkozásai.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Líbia lehet az "új Szomália", 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Allen tábornok az európai NATO élén 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos