Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tardos János: Ország a lejtőn – arccal a Rajk-per felé 2011. április 29. péntek 14:31

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tardos János: Ország a lejtőn - arccal a Rajk-per felé

Hallom ma reggel a rádióban, bár csak félálomban, mert erre ébredtem ugyanis, hogy a kormány vagy mi kivizsgálja, kik álltak a gyöngyöspatai események mögött, melyik idegen titkosszolgálatnak állt érdekében Magyarország lejáratása, és miféle nemzetközi összeesküvés és ahhoz kapcsolódó hazaárulás vezetett a romák úgynevezett „kimenekítéséhez”.

Azt nem mondom, hogy déja vu érzés kerített hatalmába a kora reggeli nemzeti hírek hallatán, hiszen a Sztálinon és nyomában Rákosin elhatalmasodó paranoia, vagyis üldözési mánia idején még nem éltem, de olvasmányélményeim azért megelevenedhettek. Már csak azért is, mert az LMP tavalyi bőkezű amerikai támogatójának vezetékneve pechére ugyanúgy Field, mint a Rajk-per talán legjelentősebb mellékszereplőjéé, akivel egy időben az ÁVO börtönében tartózkodtak Schiffer felmenői is. Nomen est omen. (Ja, hogy apám is ült? Nyugi, csak később, a forradalom után.)

Persze Rákosi cseppet sem őrült meg, és Sztálin paranoiája is csak ugyanolyan volt, mint Hitleré, s azóta is minden diktátoré Fidel Castrótól kezdve a derék Chávezig. Vagyis ez nem klinikai, hanem politikai betegség, amely sajnálatos velejárója az egyébként talán felhőtlenül élvezhető diktatúráknak.

Az összeesküvés-elmélet tehát éppen olyan elengedhetetlen kelléke az önkényuralmi rendszernek, mint a sajtószabadság eltiprása vagy a szakszervezetek gleichschaltolása, a tömegek közé lövetés (nem volt, hanem lesz), a törvényen kívül álló rohamcsapatok, a szavazógéppé züllesztett törvényhozói, valamint a korrumpált és állandó rettegésben tartott végrehajtói hatalom, akárcsak a kézivezérelt igazságszolgáltatás, teljesen függetlenül a diktátor és udvari bolondjai valóságos elmeállapotától.

Hanem Orbán Viktor egészségi állapotáért mégis aggódnunk kell. Ő amolyan mániás-depressziós, vannak még világos pillanatai, ilyenkor lecserélteti magát a 79. percben, mondván, most már a fiatalok is focizzanak egy kicsit. Feltűri a nadrágja szárát, leáll dekázni és fejelgetni egy fiatal sráccal a Parlament előtt, még akkor is, ha lerontja az összképet egy seggnyaló kamera véletlen jelenléte. Hámé, ott volt, azért elég jól elfértünk tőle, ráadásul az operatőr kedvesen visszarugdosta az elgurult labdát.

Apropó elgurult: hallom, hogy a kormány, esetleg személyesen Orbán Viktor azt is ellenőrizni kívánja, hogy mindenki szépen beveszi-e a gyógyszerét és mos-e fogat-lábat lefekvés előtt. S hogy ingünk nyaka nem koszos-e, mikor a jövőbe vetett bizakodó tekintettel kilépünk csinos portánk zöldre festett kapuján, hogy onnan már mobiltelefonunk segítségével legyünk követhetők és lehallgathatók egész nap, míg este fásultan meg nem térünk hajlékunkba.

Ez a mindenre kiterjedő gondoskodás sajnos egyelőre megfeledkezik havi fizetésünk megfelelően magas mértékéről, de mindez megváltozik majd, mihelyt megfelelő mennyiségben a felszínre kerül a kőolaj az Alföld vadul kavargó homokja vagy a lágy zalai dombok alól. És ha ez mégsem következne be záros határidőn belül, még mindig meg lehet rendezni a második MAORT-pert. (Erre már kevesebben emlékeznek: a MAORT a ma részben orosz kézben lévő MOL, részben akkor amerikai tulajdonban álló elődje volt. Persze az amerikai részt államosították. Persze az orosz részt sem fogják hagyni érvényesülni.)

Ja és még egy dolog: nem ártana, ha a Fidesz-KDNP-ben önvizsgálatot tartanának a másodvonalbeli vezetők, különösen az átlagnál valamivel népszerűbbek. Ne ringassák magukat abba a hamis illúzióba, hogy nem lesz második Nagy Imre-per. Közvetlenül a szociáldemokrata árulók és a jobbikos társutasok kirakatpere után ugyanis rájuk kerül majd a sor. (Persze az is lehet, hogy előtte jön még egy felkelés is.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 14 szavazatból)
Tardos János: Ország a lejtőn - arccal a Rajk-per felé, 4.4 out of 5 based on 9 ratings

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Még a végén majd a Poltot is visszasírjuk, mint most a Sólymot….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. A GyF kihallgatásait tegyék nyilvánossá, hallja a nép rádióban televízióban mit mond. Mint a Rajk László perében, az utcai hangosbemondók egész nap bömbölték, hogyan akarta aláásni a népi demokráciát.
    Mert ez nagyon jót tett a Rákosi diktatúrának, amit talán egyedül ő nem tudott fölfogni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Nono, kedves tori, Polt áldozatos munkája mára beérett és szárbaszókkent !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Roland Freisler díjat Poltnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos