Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rákócza Richárd: A férgese felhullik 2011. április 3. vasárnap 6:24

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rákócza Richárd: A férgese felhullik

Előrebocsátom, az elitizmus nem idegen tőlem. Libertárius szemléletű vagyok, vallom, hogy a munkának értéke kell legyen, a heverészésnek pedig következménye. Akinek nem jut a szakmájában megfelelő munka, az ne válogasson, sőt, ha úgy hozza a sors, menjen odébb egy faluval, egy várossal, de akár egy országgal vagy egy kontinenssel is.

A látszat úgy hozza, hogy aki libertárius módon gondolkodik, egy húron pendül az olyan, feljövőben lévő csillagokkal, mint Lázár János, vagy a Fidesz zuglói üdvöskéje, Virágné „hát akkor haljál éhen” Máté Krisztina. Lázár, úgy is, mint korunk egyik fő alkotmányozója (ez a klerikálfasiszta kívánságlistával felturbózott jogi förmedvény főként az ő nevéhez köthető), de úgy is, mint hódmezővásárhelyi polgármester és notórius álláshalmozó, alias az Audi új reklámarca, úgy vélekedett, mindenki annyit ér, amennyi a pénze.

Van abban valami, amit Virágné – ez a drága – mondott, és abban is van valami, amit Lázár mondott, bennem azonban riasztó gyanú ébred.

A fideszesek kezdik azt hinni magukról, hogy ők az elit.

Ezzel nagyon kell vigyázni, mert ha komolyan azt kezdi magáról hinni az Orbán Viktor sokat látott köpönyegéből előbújt agyatlan droidcsoport, hogy ők nemcsak szuverén lények, hanem még elit is a tetejébe, ivadékaik pedig a holnap arisztokráciája – lásd Kontrát Károly kedves kislányát az analfabéta köztársasági elnök hivatalában, ahol közösen írják két effel, hogy ablak –, akkor valami rettenetes baj van, akkor ezek az emberek nincsenek tisztában a valósággal; ők nem tudják, hogy teljesítményüknek nincs köze ahhoz, ahová a sors, a történelem és főként a szegény, szerencsétlen magyar nép jóvoltából kerültek.

Ha csak nem a fonákjáról van köze.

Lázár János, Virágné Máté Krisztina, Schmitt Pál, a magyar politikai élet leggusztustalanabb figurájává züllött Wittner Mária, és még sorolhatnánk, nem azért kerültek magas polcra, mert a múltjuk, az eszük, a teljesítményük, uram bocsá’ a szociális érzékük erre predesztinálta volna őket. El vannak tévedve. A kontraszelekció országában, amelyről sokáig tévesen azt hittük, csak azért a kontraszelekció országa, mert kommunizmus van és a nyakunkon ülnek az oroszok, eleve gyanús, ha valaki viszi valamire; nem véletlen az egyszerű ember elitellenessége. Ahhoz, hogy meggazdagodj, lopnod-csalnod kell, ahhoz, hogy állami pályán előrehaladj, a megfelelő fejeken taposnod és a megfelelő talpakat nyalnod; ahhoz pedig, hogy a Fideszben légy valaki – nos, inkább ne részletezzük, ahhoz mi kell, vannak még decens népek, akiknek az ilyesmitől a gyomra fordulna fel, meg hát mindannyian tudjuk jól, miről van szó.

A Fidesz részéről elég érdekes felvetés, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék. Mintha nem is ők lettek volna azok, akik nyolc éven át azt sugallták választóiknak, hogy nincs szükség semmilyen megszorításra, egyedül a népnyúzó komenyistákat kell kispadra ültetni (már a másik oldal komenyistáit, soha nem az övéiket), és akkor varázsütésre visszatér 1975 terüljasztalkámja a legellátottabb barakkban. (Amit most, egyéves Fidesz-uralom után, a valaha kongó hentesüzleteiről hírhedt Romániából is körülröhögnek. Kettős állampolgárság? Viccelni tetszenek? A román lassan értékesebb útlevél lesz, mint a magyar… itt tartunk.) Nem: a Fidesztől nyolc év alatt egyszer sem hallottuk, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék. Nem véletlen, hogy nem mondtak ők ilyet.

A Fidesz mint egyszemélyes kft. természetes módon hozta magával az intézményesített kontraszelekciót. Orbán Viktor vezetésével ez a kormányra törő párt már az első években folyamatosan kiszórta magából azokat, akik egyéniségek voltak, és veszélyeztethették Orbán uralmát. 1998 és 2002 között írmagjuk sem maradt azoknak, akik a pártvezért elmozdíthatták volna, és ekkor már elkezdődött a saját embertípus kitenyésztése. Ilyen körülmények között mi sem magától értetődőbb, minthogy minden posztra a lehető legalkalmatlanabb került. A férgese felhullott. Azok, akik kellő hatalmi bázissal rendelkeztek, mint Kósa Lajos, akikben megmaradt az autonóm ember, mert régi motorosok voltak, mint Pokorni Zoltán, vagy mert képesek voltak kellő ideig játszani az idióta pártszóvivő-verklit, mint Rogán Antal, vagy akik soha nem tartoztak szervesen az akolhoz, mint Tarlós István, most saját birodalmukat építgetik vagy tartják fenn.

A második hullámban azonban elárasztotta az országot a linkség. A semmire nem jó emberek tort ülnek, és nem azt mondják, mint a régi, „úri” Magyarország heréi, hogy akinek a jó Isten hivatalt adott, észt is ád hozzá. Erről szó nincs. Nekik van eszük, sőt: ők maguk az ész, erre a bizonyság, hogy oda jutottak, ahová, luxuskocsiban feszíthetnek, kasszákban turkálhatnak, leugathatják azt, aki nem akar feketén – törvénysértő módon! – mosogatni.

Az új antielit sokkal veszedelmesebb, mint amely valaha uralmon volt Magyarországon, pedig hát ez az ország azért megért már néhány igen kártékony vezető réteget a vadászgató párttitkároktól az ávós terrorlovagokon át a horthysta operettkirályság „nemességéig”. De a korábbiak közül mindegyikről, még a tanácsköztársasági Lenin-fiúkról is el lehetett mondani, hogy hittek valamiben. Mégis lebegett egy vízió a szemük előtt. Világforradalom, revízió, tarokkparti, szocialista iparosodás – akármi. Nem jutottak el odáig, hogy a pénz egyenlő a sikerrel, a siker egyenlő velük, ők pedig egyenlők a pénzzel.

Ez a kör most bezárul, az egyenletet kipipálják. Jellemző módon hatalmas önbizalommal, és jellemző módon akkora mellénnyel, amely sejtetni engedi, mekkora erővel áhították a hatalmat ezek az emberkék az elmúlt nyolc évben. Olyan emberkék, akik egy magára minimálisan adó, tisztességes országban drogériai eladóságig, kutyapecérségig, kocsikísérőségig vitték volna, mert képességeik ilyesmire predesztinálják őket.

Velük ezzel végeztünk is, máris ott vagyunk az országnál, amely joggal tehetné fel magának a kérdést: miért hagytuk, hogy így legyen? Igen: van mit a magyar ember szemére vetni, akár azt is, hogy hajlamos nem vinni semmire, de még azt is, hogy nem vállalja el a mosogatói munkát, ha más nincs. Ez mind igaz.

Csak nehogy már ezt egy Lázár János és egy Virágné Máté Krisztina mondja meg nekünk.

Régi, sokszor próbált igazság, hogy minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Aki konjunktúralovagokkal alkotmányoztat és zűrös múltú, büntetett előéletű, helyesírni nem tudó, ellenben bármilyen rendszert hibátlanul kiszolgáló gumigerincűeket tűr meg a Sándor palotában, az bizony megérdemli a sorsát, és nem csak azt, amit eddig kapott, hanem ami most jön, azt is – és a java még csak most jön.

Öröm azonban az ürömben, hogy minél kiadósabb, annál hamarabb lesz vége. Magyarországnak most rengeteg zakóra van szüksége. Minél több pofátlan senkiházira, aki kioktatja, miért nem vitte semmire; minél több felkapaszkodott dísztyúkra, aki pöffeszkedve elhajtja a munkát keresőt.

Egyszóval: Fideszre.

A kétharmad nem volt elég. Hulljon a férgese. Felfelé.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 43 szavazatból)
Rákócza Richárd: A férgese felhullik, 5.0 out of 5 based on 33 ratings

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Sajnos egyet kell értenem, de azt is figyelembe kell venni, hogy milyen gazdasági luciferi kiszámítottsággal jutottunk el idáig , hiszen a deviza hitelben történő eladósodottság veszélye kiszámítható különösen a nemzetközi pénzvilágot ismerő tisztségviselők körében. Véleményem szerint 2007-ben már nem lett volna szabad a bankoknak versenyeztetni egymást a deviza hitelek kihelyezésében , és ezt az akkori pénzügyminiszter Járainak meg kellett volna akadályozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  2. Hát igen…
    Sajnos ehhez már nem igen lehet hozzátenni semmit sem, mert szóról szóra úgy igaz, ahogy le van írva… :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  3. Reméljük, hogy 42év után fellázadnak a magyar Gadaffi alattvalói – de addigra hol lesz már Európa a testén betokosoddott góccal, a leprásként kezelt Magyarörszágtól, akarom mondany, Wittnerisztántól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  4. Ricsi, kezdik azt hinni magukról,hogy ők az elit?
    Mikor feljöttek vidékről a koleszba, akkor lettek ők a menő fiúk (már ha hazalátogattak… :P ) Valószínűleg ott gyökeredzik orbán kisebbrendűségi komplexuma is, mikor kénytelen volt összehasonlítania magukat a pesti értelmiséggel. De ezt nálam sokkal-sokkal okosabbak már megírták.
    Jut eszembe, mégis foglalkozol belföldi politikával? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  5. Remekul megirt super cikk!
    Feltettem a facebookomra, utaljon meg az a keves fideszes ismerosom is aki meg van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  6. a cikkben sok megállapítás ül, pl. ” klerikálfasiszta kívánságlistával felturbózott jogi förmedvény” ragyogó definíció :/)
    ám a cikk minnél-rosszabb-annál-jobb elvhez vezető eszmefuttatását nem tartom sem őszinte sem libertáriánus megközelítésnek.
    - a valóság attól még valóság marad, ha senkiháziak mondják,
    - ami a mostani senkiháziakat jellemzi nem a valóság felismerése, hanem a gátlástalan hazudozás,
    - azért mert ugyanazokat a jelenségeket észlelik a senkiháziak mint bárki más tisztességesen gondolkodó ember, attól miért pendülnének egy húron?
    - miért bosszantó az, hogy valaki azt gondolja magáról, hogy elit? hadd gondolja…
    - bizonyos Lázár és társai (elitségük tudatában) másokról, nevezetesen azokról, akik őket helyzetbe juttatták és akiket gátlástalanul cserben hagytak, mondanak arrogáns és gátlástalan véleményt. ez a felháborító!
    - nem hiszem, hogy az egykori KISZ bizottságok és a központi bizottság körüli káderekről el lehetne mondani, hogy hittek valamiben. rájuk sokkal inkább a Gubcsi Lajos féle cinizmus és elitlét volt a jellemző (azt hiszem mindenki környezetében voltak ilyen “hívők” szép számmal)
    - végül ha magunkra, családunkra, az eliten inneniek túlélési esélyeire gondolunk, akkor nem őszinte örömmel (az ürömben) várjuk a senkiháziak tovább folytatódó kalandor politikáját, az újelit nemzetrontó randalírozását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  7. Ragyogó gondolatok, “anti-snittpaliul” kifejtve a kleptokratikus klerikálfasiszta viktokraták “fényes” jövőjét. KÖSZÖNJÜK!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  8. Kedves Minuszolo!
    Itt ezen a forumon nyugodtan leirhatod a velemenyedet, minuszolasok helyett, meg a sajat nevedet is, nem er bantodas, legfeljebb utkozol velunk /szavakban/, hidd el jot fog tenni a meltosagodnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  9. Olah Zsuzsanna,
    ne törődjön vele, nyilván ez a jóember szépen megdolgozik a pénzéért, és azt nyom, amit előírnak neki, olyan ő, mint a bértapsolók a Nemzeti Múzeumnál

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. A cikk jó.
    Valaki meg itten mínuszol.( Eléggé stohastikusan. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Beata Toth "kivancsi"

    Beindulta a “berminuszolok.” !! Feladatuk, hiszen a megbizott a munkajukat vegzik. Ne minuszoljanak,hanem merjek leirni a velemenyuket, ha valamirol eltero . Ma kezdtem eszrevenni, hogy minden cikknel gyulnek a minuszok. Jo munkat !!
    A cikk nagyon jol osszefoglalo helyzetkepet nyujt. Sajnos ez a valosag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. ” azt kapjuk amit megérdemeltünk ” Legalább 10 év dermettség jön !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Nem írnak mert letipornánk őket érvekkel, viszont ha a a jólmegszokott FIDESZ – JOBBIK retorikát követve elkezdenének mocskolódni, azonnal törölve lennének.
    Úgyhogy marad nekik – József Attilla szavaival- ( kissé átfogalmazva ) e sekély kéj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Oláh Zsuzsanna,
    látom, Ben húron pendülünk! :)
    Én is most tettem fel a face-re. “Hadd lássák és hadd olvassák…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Hú, de jó cikk!

    Megy a fészbúkra :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos