Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Életfogytig 2011. április 30. szombat 9:59

  • Hozzászólások(142)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Életfogytig

Szerencséje van Gyurcsány Ferencnek, hogy Magyarországon jelenleg nincs halálbüntetés, mert ha lenne, valószínűleg nem úszná meg. De még ne kiabáljuk el, mire megszületik az ítélet, még visszaállíthatják a halálbüntetést, és akkor ő lehet az első, akin alkalmazzák. Nem kell hozzá más, mint kiküldeni újabb 8 millió kérdőívet azzal a kérdéssel, javasolja-e Ön a halálbüntetés visszaállítását. Majd feldolgozzák ugyanolyan átlátható módon, mint a Fidesz-alkotmányra küldött válaszokat. Még nem is kell akkorát hazudni, mint ennél. A magyar lakosság nagy része igennel válaszolna. Barbár országokban szeretik a kivégzéseket, egyes testvéri barbár országokban a nyilvános kivégzéseket is.

Az Orbán-kormányt eddig sem nagyon érdekelte, mi ütközik az uniós jogba, mire vállalt Magyarország kötelezettséget. Ha a nép mást akar, nekünk nem diktálhat senki. Ne feledjük, hogy Orbán alkotmányába már beleírták a tényleges életfogytiglani büntetést. Ennek eddig sem volt akadálya, bírói mérlegelés tárgya volt. Ha ezt alkotmányban rögzítették, akkor valakivel szemben alkalmazni akarják. Majdnem biztosra vehetjük, hogy a következő törvénykezési periódusban születik majd egy olyan törvény, ahol az Orbán-alkotmányra hivatkozva nem hagynak mérlegelési lehetőséget, hanem a „bűncselekmény” megállapítása esetén ki kell szabni a tényleges életfogytiglan tartó büntetést. Úgy tippelek, hogy ez olyan bűncselekmény lesz, amelynek esetében teljesen indokolt lesz a legsúlyosabb büntetés kiszabása, és ezzel a magyar nép megint egyet fog érteni: például az ország tönkretétele, a választók becsapása, a nép meglopása és kirablása, költségvetési adatok meghamisítása, ezekkel összefüggő hazaárulás, és hasonlók esetén.

Ebből az a meggyőződésem is következik, hogy az Orbán-alkotmányba kizárólag Gyurcsány Ferenc kedvéért kerülhetett be a tényleges életfogytig tartó büntetés lehetősége. Gyurcsány Ferencnek már most menedékjogot kellene kérnie valamelyik demokratikus országtól, amíg nem késő. Vagy elmenekülni egy olyan országba, amely nem adja ki Magyarországnak. Ma még kevesen tartják elképzelhetőnek, de a magam részéről meg vagyok győződve arról, hogy Orbán Viktor őt vagy életfogytiglanra ítélteti, vagy ha tehetné, akkor  halálra, ha a sok éven át tartó előzetes letartóztatása alatt valamilyen formában mégis visszahoznák a halálbüntetést. Nem olyan lehetetlen. Ki hitte volna tavaly ilyenkor, hogy egy év alatt felszámolják a jogállamot, eltörlik az ország demokratikus alkotmányát, és egy diktatúrát megalapozó alaptörvénnyel váltják fel azt? És mindez az ország soros EU-elnöksége alatt. Hitte volna valaki, hogy az országnak egy év múlva nem lesz demokratikus alkotmánya, hogy a nevéből is kitörlik azt, hogy köztársaság? Ha a legrosszabbat megússza is, sok jóra ne számítson. Az biztos, hogy sok évre lecsukják.

Véleményem szerint a következő várható: Gyurcsány Ferencet megvádolják, majd a kamerák kereszttüzében pórázon és bilincsben elvezetve, letartóztatják. És onnan már nem jön ki az ítélethirdetésig. Újabb és újabb koholt vádakkal gyanúsítják meg, a külföld tiltakozik majd, de Orbán Viktor mint a világ legnagyobb demokratája tárja szét ártatlan karjait, hogy ő nem avatkozhat a független igazságszolgáltatás dolgába. Úgy számol, hogy emiatt légicsapást talán nem mér majd az Egyesült Államok és a NATO Budapestre.

Próbáljuk végigvezetni a logikát. Ha Orbán kézzel vezérelt lakáj ügyészsége kérte a mentelmi jog felfüggesztését, akkor biztosan gyanúsított lesz Gyurcsány. Ha meggyanúsítják, és nem emelnek vádat ellene, az még akkor is blama lenne egy volt miniszterelnök esetében, ha ezt a baklövést egy valóban független ügyészség követné el. De itt erről szó nincs, tehát mostantól nincs visszaút. Ha Gyurcsány Ferenc szabadlábon védekezhet, akkor azt a benyomást kelti, hogy nem komoly az ellene hozott vád, igazából nem is bűnöző. Szabadlábon telekiabálja az országot és a világot. Mindenképpen le kell tartóztatni, mert az úgy látványos, másrészt, aki börtönben van, az kriminalizálódik akkor is, ha nem követett el semmit. Ha bekerül a börtönbe, és onnan kiengedik, mielőtt elítélnék, az szintén veszélyes lehet, mert gyengíti a koncepciót, hogy egy veszélyes bűnözőről van szó. Ezért ha egyszer bekerül a börtönbe, onnan már nem engedik ki. Ezer indokot lehet találni: fennáll az összejátszás és a menekülés veszélye. Ha ezek után nem ítélik el, az akkora blama, amit nem lehet vállalni. De – mint azt jeleztük – itt eleve nincs szó arról, hogy az igazságot kutatná bárki. Az a cél, hogy elítéljék. Ha csak néhány évre ítélik, azzal azt sugallják, a bűne nem is olyan súlyos, Gyurcsány mégsem akkora bűnöző. Az nem jó. De a legfontosabb érv az, hogy Orbán első perctől kezdve azon izgulhatna, mikor jön ki Gyurcsány a börtönből. Úgy érezné, hiába csukta le, minden kezdődik elölről. Ennek a gondolatától is tombol a bensője, ezért örökre kell megszabadulnia tőle. Ha bebörtönzi, soha többé ne jöhessen ki. Vagy csak nagyon-nagyon soká. Különben az egésznek nincs értelme.

Azzal, hogy Orbán kiadta a parancsot Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztésére, egyirányú utcába került. Innen már nem lehet visszafordulni. A szegény magyar nép is látni akarja rabláncon a bűnösöket, akik miatt mégsem úgy él, mint az osztrákok. Velük pedig elhitették, hogy mindez Gyurcsány miatt van. A szegény magyar népnek szüksége van Gyurcsány bebörtönzésére, mert különben előbb-utóbb szembe kellene néznie saját felelősségével, hogy a rendszerváltás kudarca, az ország elszegényedése kizárólag a szegény magyar nép magatartásából következik, azt nem a politikusok, hanem ők okozták. A politikusaik csak annyiban bűnösök, hogy igyekeztek a kedvükben járni. Csak magának köszönheti az ország, hogy itt tart. Mivel nem akar ezzel szembenézni, szüksége van bűnbakra, akire mindent ráfoghat. A közszolgálati és a jobboldali média majd naponta szállítja a „bizonyítékokat”, az egyre súlyosabb vádakat, megszólalnak az ürgebőrbe varrt búvárok, lesz tanú annyi, amennyi kell. A másik oldalon álló média egyrészt gyenge, másrészt hiteltelen, hiszen azok érdekeit szolgálja, akik nem tudták megemészteni, hogy kiestek a hatalomból, bla-bla-bla. A végén még az is elbizonytalanodik, aki ma még Gyurcsány ártatlanságában hisz. Gyurcsány lassan egyedül marad a börtönében. A nép ünnepli az igazságtevő Viktort, aki helyreállítja végre a rendet és felelősségre vonja a tolvajokat. Természetesen a vagyonelkobzás sem marad el, amely Orbán Viktor népszerűségét az egekbe emeli. Ezt szereti a jó magyar ember. Ha neki nincs, másnak se legyen. Ha van neki, biztosan lopta, rohadjon meg. Hátha még osztanak is belőle, és jut neki is valami. A demokratikus országok tiltakoznak, de Orbán bemutatja az aktákat, amelyeket a legaljasabb gazemberek állítanak elő. Még angolra is lefordítják úgy, ahogy szokták. A médiatörvény főpróba volt. Ha az átment, minden átmegy az Unióban. Hiába tudják, hogy egy aljas koncepciós perről van szó, hogy Polt Péter a Fidesz csicskása. Amikor elő kell állni a tényekkel, hogy mit és miért kifogásolnak, akkor majd Navracsics bejelenti, hogy három technikai jellegű kifogása van az EU-nak, de azokat orvosolják. Aki felemeli a szavát, arról a jobboldali sajtó egy nap alatt kideríti, hogy pedofil, buzi, zsidó, cigány, tolvaj, alkoholista és kábítószeres. Gyurcsány Ferencnek pedig biztosítják a rendszeres séta lehetőségét napi három percben.

Gyurcsány koncepciós perének árnyékában már észre sem veszi senki, amikor lekapcsolják a többi hazaárulót, Gyurcsány cinkosait, akik hazugságokat mertek írni az ország vezetőiről, lejáratták Magyarországot külföldön. Amit ők szabad polgári gondolkodásnak, esetleg újságírásnak gondoltak, az hazaárulás. Néhány ilyen embert perbe fognak, börtönbe zárnak, és olyan csend lesz, hogy a légy zümmögését is meg lehet hallani Semjén Zsolt puskája csövén, amikor védett madarakra vadászik.

Gyurcsány Ferenc jelenleg csapdahelyzetben van. Ha elmenekül, azt mondják, azért fut, mert tudja, hogy bűnös. Még külföldi demokrata barátai is azt mondják, hogy oda kell állni a bíróság elé, és meg kell védenie az igazát. De eközben tudnia kell, hogy az igazát nem tudja megvédeni, mert az igazságra senki nem kíváncsi. A bíróságok és a bírák elleni támadások, megfélemlítések itt nyerik el értelmüket. Akad olyan bíró, aki elítéli akkor is, ha nem bűnös. Ezért ha nem menekül, biztosan börtönbe kerül, és onnan nem jön ki addig, amíg Budapest lángokban nem áll, és egy forradalom el nem söpri Orbán diktatúráját. Arról ugyanis gondoskodnak, hogy azt demokratikus úton leváltani ne lehessen. Éppen azért fog sokáig tartani, mert senki nem akar gyújtogatni.  Normális ember az ilyentől irtózik. Gyurcsány tehát nem menekülhet, de nem is maradhat. Az egyetlen, amit tehet, hogy amíg szabadlábon van, végigjárja Angela Merkelt, Sarkozyt, David Cameront, a spanyol, a belga, a dán, a finn és a lengyel miniszterelnököt, ha lehetséges, akkor Obamát is, bemutatja saját bizonyítékait, és nemzetközi megfigyelőket kér a tárgyalásra. Ez persze nem akadályoz meg semmit, de legalább megnehezíti Orbán dolgát, és nehezebbé teszi a hazudozást. Egyet nem tehet: az oroszokat nem hívhatja be, pedig szívesen jönnének. Helyettük majd ENSZ békefenntartók jönnek, de az egy kicsit később lesz.

Mire alapozzuk, hogy ez a forgatókönyv lehetséges? Két dologra: az egyik, hogy az Orbán-rezsim működése és gondolkodásmódja elérte a totális diktatúrákra jellemző összeesküvés-elméletek szintjét, a legfőbb vezető és népe készen áll a koncepciós perekre, érett rá a helyzet. A másik a diktátorok skizofrén paranoiája, amely megakadályozza őket abban, hogy nyugalmuk legyen addig, amíg egyetlen komoly riválisuk, versenytársuk van. Soha egyetlen diktátor nem hagyta szabadon vagy élve azt az ellenlábasát, akitől rettegett, aki valamikor már legyőzte, és akivel szemben kisebbrendűségi érzései vannak. Kádár János és Nagy Imre, Putyin és Hodorkovszkij, Sztálin és Trockij, Hitlernél nem is egy ember, hanem maga az árja faj legnagyobb ellenfele volt a zsidóság, a végeredményt láttuk, és sorolhatnánk. Nemcsak a büntetés, a gyűlölet és a bosszú is életfogytig tart. De az ellenfelek kinyírásába, a gyötrő lelkiismeretbe, a végén többnyire bele is bolondulnak.

Ami a koncepciós perekre való érettséget és hajlandóságot illeti, elég csak arra gondolni, hogyan hazudták a gyöngyöspatai romák kimenekítéséről azt, hogy az egy korábban betervezett üdülés volt húsvétkor. Akik ezt elhiszik, azok készen állnak arra, hogy bármit elhiggyenek, hogy elfogadjanak egy Gyurcsány elleni koncepciós pert. A másik oldalról gondoljunk a korábban soha nem hallott nevű Kocsis Máté fideszes képviselőnek, a rendészeti bizottság elnökének „tényfeltáró bizottságára”, amely már azt kutatná, kik és milyen céllal vettek részt a romák utaztatásában, és miért állították, hogy üdültetés helyett evakuálásra került sor. Ez már igazi koncepciós eljárás. Ahol erre képes a politika, ott a hivatalos oldal is készen áll egy Gyurcsány elleni koncepciós perre. Ez a Kocsis már Richard Field és az Egyesült Államok, valamint az esetleges külföldi szálak szerepét is vizsgálná, továbbá azt, hogy ki pénzeli azt a Véderőt, akik elől menekíteni kellett a romákat. A koncepciós kérdésfelvetésből már előre lehet tudni a bizottság vizsgálatának eredményét: ugyanazok pénzelik a nácikat, mint akik előlük kimenekítették a romákat, hogy lejárassák édes hazánkat, a tejjel és mézzel folyó földet. Ebben már Gyurcsány is benne van a maga egymillió forintos adományával, és ha lehet, akkor még az összes filozófus és filmes, akiken még nem álltak bosszút eléggé. Normális országban egy ilyen felvetés után ezt a Kocsis Máté nevű nímandot félórán belül zárnák a bolondok házába. Magyarországon viszont rendes vizsgálatot vezethet ezzel a koncepcióval, még szerencse, ha nem üzennek hadat Amerikának. Ahhoz hasonlóan, ahogyan gyakorlatilag már hadat üzentek Oroszországnak. Átkeresztelték a Moszkva teret, Orbán kitüntette Putyin legnagyobb bírálóját, és készülnek elmozdítani a szovjet hősi emlékművet. Így jár az, aki megalázza Orbán Viktort. Putyin vessen magára, nem járt ő rosszabbul, mint Heller Ágnes. Ne legyenek kétségei senkinek, mindenki sorra fog kerülni, mi is, mások is. Biztosak lehetünk abban, hogy az esztergomi fideszes feketelistához hasonló országos listájuk is van, gondosan megrajzolva rajta a kapcsolati háló. És majd a koncepciós perek meghatározott pontján kerülnek a nyomozóhatóság látókörébe a bűntársak. Bűnszövetkezetet fogunk alkotni olyanokkal, akiket soha nem ismertünk, de a tanúk és az ürgebőrbe varrt búvárok igen. Ez lesz az igazán fontos, nem a költségvetési hiány, mert Magyarország megújulása elképzelhetetlen addig, amíg a kártevők köztünk vannak, és nemcsak a felelősségre vonásuk marad el, hanem romboló tevékenységüket szabadon folytathatják. Ezek akadályozzák az új világot, a múlt erői tartanak bennünket vissza. Ezért nincs tízmillió új munkahely, csak tyúktolvajok vannak, akiket ezek biztatnak. Hiába teszünk bármit, ha ezek visszahúznak. Ezért kell megszabadulni tőlük.

Hogy miért éppen most kerül sor Gyurcsány eltávolítására? Egyrészt azért, mert ő nevezte egyedül az Orbán-alkotmányt annak, ami. Mindenki összevissza hablatyol egyes erényeiről és használható részeiről, elfeledkezve, hogy ezt az alkotmányt ők fogják használni, nem mi. Még olyanokat is mondanak, hogy azért még demokrácia van. Egyedül Gyurcsány nem mismásol. Mondott egy beszédet is, ami nem volt igazán jó, nem volt átütő, még azt is mondanám, hogy gyenge volt. Azért, mert nem tudott szívből beszélni, mert nem azt mondta, amit kellett volna, amikor az MSZP-ben való maradását bejelentette. Megint nem volt őszinte. Ha Orbán békén hagyná, csendben kinyírná magát is, a pártját is. Innen látszik, hogy Orbánt nem a racionális megfontolások, hanem az indulatai, a bosszú vezérlik. Tudja, hogy ez az ember nem fél tőle, és átlát őrajta. Ez már elég indok arra, hogy likvidáltassa a politikai életből. Ráadásul aktivizálta magát. Rossz példát mutatott, amit meg kell torolni mások miatt, hogy féljenek. Az orbáni béke arra az ajánlatra épül, hogy ha meghúzod magad, akkor békén hagyunk. Másrészt megvárták az új alaptörvény elfogadását. Ők úgy tekintenek rá, mintha már érvénybe is lépett volna. A demokratikus alkotmány nekik idegen légkört jelent, de a saját alaptörvényük törvényessé teszi a törvénytelenséget. Mostantól otthon érzik magukat, ez az ő országuk. Ezt az alaptörvényt úgy forgatják, ahogyan akarják. Tessék egy pillantást vetni az alábbi fotóra. A képen Orbán Viktor és Polt Péter legfőbb ügyész látható a Fidesz-alkotmány elfogadása után:

Akár képaláírásokat is gyűjthetnénk. Minden az arcokra van írva. Orbán erre várt, megkönnyebbülten veszi tudomásul, hogy minden akadály elhárult. Polt mintha csak azt mondaná, hogy mehetünk Gyurcsányra és a bandájára. Mozdulatával hízeleg, ajánlkozik. Tekinthet-e így független legfőbb ügyész a miniszterelnökre? Ki bízik meg egy ilyen emberben? Kovács Tamás, a korábbi legfőbb ügyész ellenállt a Gyurcsánnyal kapcsolatos politikai nyomásnak, miután tudta, hamarosan nyugdíjba vonul, neki már nem árthatnak. De az ő akkori viselkedésén lemérhető, hogyan állna egy független ügyészség azokhoz a hamis vádakhoz, amelyekkel a volt miniszterelnököt illetik. Említsük meg, hogy Polt Péter Fidesz-aktivista egy ciklusban már kiszolgálta a pártot, és megakadályozta, hogy az Orbán-kormány korrupciós ügyeiben büntetőeljárások induljanak. Teljesítménye százszázalékos volt. Ezt csak azért említem meg, hogy tudjuk, most sem lehet jobbra számítani. Polt Péter a politikai megrendeléseket maradéktalanul végrehajtja. Másrészt azért emelem ki, mert azt ne felejtsük el, hogy ez az ember a törvény őreként ferdíti el az igazságot, és ha igaz az, ami sejthető, akkor az előző ciklusbeli és a mostani periódusában is, amit tesz, az bűncselekmény. És ha egyszer valóban lesz Magyarországon elszámoltatás és felelősségre vonás, ennek az embernek felelnie kell azért a gyalázatért, amit művel, és azért a rombolásért, amit a jogállamban véghezvitt. Polt előtt az ügyészség egy nagy tekintélyű szakmai szervezet volt Györgyi Kálmán kezében, akit a pletykák szerint valamiféle zsarolással távolítottak el, hogy helyet készítsenek Poltnak. Azóta az ügyészség legplasztikusabban a politikai prostituált elnevezéssel írható körül, megalázva a szervezetben dolgozó kiváló szakemberek sokaságát.

Végezetül, a teljesség igénye nélkül, soroljunk fel néhány olyan ügyet és jelenséget, amelyek a bűncselekmény alapos gyanúját vethették volna fel, sokkal inkább, mint a Gyurcsány elleni koholt vádak Sukoró ügyében. A Fico Kft. ügyeit kellene előkeresni a kilencvenes évek elejéről, a MAHÍR ügyeleteit, a sok százmilliós MHB hitelekkel együtt, amelyeket soha senki nem fizetett vissza. Hasonlóképpen listázni kellene a Postabanktól felvett pénzeket, amelyeket aztán a dolgozó magyar nép fizetett meg a bank adósságainak állami pénzből való rendezése során. Nem kellene elfeledkezni az A-Reklám, B-Reklám és egyéb kft.-kről, amelyek százmilliós köztartozással fejezték be dicstelen pályafutásukat. Az állam által nyújtott székház eladásából származó bevétel kacskaringós útjának célállomásául annak idején magáncégek és bizonyos bányatulajdonok jelentek meg a korabeli sajtóban. Magam is írtam egy kétrészes, egész oldalas cikket a Millenáris Parknál pofán vert pénzekről, amelyek értéke dokumentáltan a kétmilliárdhoz közelített. Ki ne felejtsük a Fidesz és Orbán Viktor barátainak múltjából a derék Kaya Ibrahimot és Joszip Totot, akik voltak olyan szerencsések, hogy egy nap alatt több mint egy tucat Fidesz-közeli céghez jutottak hozzá potom áron, és még a cégek százmilliós köztartozásaiért sem kellett felelniük, mert soha nem látták a Fidesz-közeli eladókat. Így ezeket az összegeket is a derék magyar nép fizette meg a Fidesz-közeli fiúk helyett. Érdemes lenne feleleveníteni azt, hogy az ominózus Fidesz-közeli cégek hogyan váltogatták egymás közt a tisztségviselőket, ugyanígy a székhelyeiket, az APEH területi ellenőrei elől bujdosva, mindig újabb területi igazgatósághoz helyezve az illetékességet, míg mindegyik kikötött egyetlen területi igazgatóság alá tartozó címen. Itt egy Fideszhez közelálló vezető révén végre nyugalmat találtak – nem kellett fizetni. Felsorolhatatlanok a vélhetően bűncselekmény kategóriájába sorolható esetek a révfülöpi nyaralótól az autós és nyomdai cégekig. Elég sok cikket volt szerencsém írni a fiúk viselt dolgairól. A magyar nép elfelejtette, hogy az Orbán által az “átmenet” évtizedeinek nevezett időszakban ez a párt a korrupciós botrányok állandó szereplője volt. Természetesen egyetlen esetben sem történt felelősségre vonás. Ha már a miniszterelnöki felelősség is büntetőjogi kategória, említsük meg szerényen az ország 12 legjobb állami gazdaságát, amelyeket az előző Orbán-kormány egy határozatával (amelyhez köze volt az akkori miniszterelnöknek is) kijelölt tulajdonosoknak juttatott, ahelyett, hogy privatizációs pályázaton értékesítette volna ezeket. Nem lenne érdektelen megvizsgálni az akkor kijelölt tulajdonosokat, hol helyezkednek el a mai fideszes maffiahálóban.

Szerény véleményem szerint ugyanis a Fidesz nevű párt egy klasszikus maffiára emlékeztető módon működik. Vélhetően azért vannak pártként bejegyezve, mert a magyar bíróságok nácikat ugyan bejegyeznek, de maffiát nem. Az élén a főnök morálisan „kivégezteti” az ellenfeleket (amortizációnak is nevezik ezt). Módszereik valahol az ukrán-orosz maffia, a Camora és a szicíliai Cosa Nostra között helyezkednek el. A közönséges zsarolás és fenyegetés mellett a gondosan elfoglalt ügyészséget, APEH-et és a titkosszolgálatokat is használják a hatalom és a pénz megszerzésére. A taggyűlésekről nem készül jegyzőkönyv, amit pedig készítenek, az nem jegyzőkönyv. A Vatikánnal ugyanolyan jó kapcsolatot tartanak fenn, mint egykor Don Corleone. Semjén még külsőre is úgy néz ki, mintha a Keresztapa című filmből lépett volna ki. Az újságírókat nem kell megvenni, mert az újságok az övék. A Fidesz annyiban különbözik az általunk jól ismert klasszikus maffiáktól, hogy míg azok próbálnak a politikusokkal összefonódni, addig ők maguk a politikusok is egyszemélyben. Ennek köszönhetően mindent hatalmi szóval és erővel képesek elintézni, és nem szorulnak arra, amire szakmabeli társaik, hogy politikai hatalom híján kétségbeesésükben szitává kelljen lőniük bárkit is. Nekik e célra rendelkezésükre áll az ügyészség, a rendőrség, az adóhivatal és egyre inkább a bíróság is. A Pax Mafiosa állapotát eddig megzavarta, hogy a választások alkalmával időnként elveszítették egyes bázisaikat, de mostantól ez nem lesz így, mert egy maffia törvényét tették az ország alkotmányává. Ilyen tökélyre egyetlen szervezett bűnözői csoport jellegzetességeit mutató alakulat sem jutott még a történelemben. Simicska Lajos híres mondását, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni, sokan félreértették. Ezt vélhetőleg ránk értette, mert ebben a történetben a hülyék mi vagyunk, ők legfeljebb azok, akik hülyének néznek bennünket. Működésüket csak azok nem értik, akik csupán egy politikai párt logikáját kérik számon rajtuk. Más országok azért nem értik a magyar kormány viselkedését, mert a Fidesz más országok kormányaira és politikusaira is úgy tekint, mintha azok egy másik maffia lennének. Ha szót akarnak érteni Orbánnal, úgy kell vele tárgyalniuk, mint ahogyan a Gambino, a Genovese és a Lucchese család vezetői tárgyaltak egymással a szebb napokon. Azt megérti.

A maffiózók és a diktátorok maguk hozzák létre saját ellenzéküket is, és azokat, akik őket leváltják. A Gyurcsány elleni támadás egységbe tömöríti az ellenzéket, mert így Gyurcsány mellett annak is ki kell állnia, aki nem szereti. Ez nem tesz jót a demokratikus erők belső fejlődésének, de sokakat ráébreszthet arra, kiknek a kezébe került az ország. Orbán leginkább védett embere (aki személyében megtestesíti mindazt, ami a Fidesz), Meggyes Tamás nevelte ki az ő legközelebbi ellenfelét. Amíg Gyurcsány börtönben lesz, Tétényi Éva ad majd új reményt az embereknek. Ha Tétényi csak fele olyan, mint amilyennek most kívülről látszik, amit az emberek belelátnak, akkor ez a csaj legyőzi az apró termetű Góliátot.

Orbán veszélyes játszmába kezdett. A dolgok most kezdenek komolyra fordulni. Olyan folyamatot indított el, amely megnyitja az utat a további durva törvénytelenségek előtt. A Nemzeti Együttműködés Rendszere ennek révén most fordulhat majd át nyílt diktatúrába. Kiszámíthatatlanok a következmények. Vakarózhatnak Európa politikusai. Gyurcsány kinyírása Orbán vesztét is okozhatja. A Fideszben lapátolóknak már csak kevés idejük van, hogy elhagyják a kalózhajót, mert utána olyan mélyen részesei lesznek a bűnöknek (szándékosan teszik őket bűnrészessé), hogy kénytelenek lesznek azonosulni velük, védeni a diktatúrát, amíg lehet, az azt követő megtorlástól való félelem miatt. Ha Orbán Viktor nem tér észhez, és nincs néhány jó barátja, aki most ezen a ponton megállítsa, nagy valószínűséggel a hágai nemzetközi bíróságon végzi.

Gyurcsány Ferenc pedig csak annyira bízzon a kegyelemben, hogy erre irányuló kérelmét Schmitt Pál fogja elbírálni. Ez lesz az első papír, amit nem fog aláírni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (115 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +188 ( 212 szavazatból)
Bartus László: Életfogytig, 4.7 out of 5 based on 115 ratings

  • Hozzászólások(142)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

142 Reader’s Comments

  1. Kedves Sly,
    a mi magányunk csoportos magány. Az ő magánya sokkal súlyosabb. Ő a vezető. Az ő vállán a felelősség. Rajta mindannyiunk szeme. Tőle várják az erőt, akinek magánák az erőt, akinek magának is kapaszkodót keres a keze…
    S tudja, ha nem jön össze neki, a kutya se fog törődni vele. S ez benne volt a szemében. Mert ő már tudja, hogy nem jön össze. Nincs bátorsága meglépni. Minket siratott, a pásztor nélkül maradó nyájat. Akit ki fog szolgáltatni a puch-sakáloknak és mesterházy-szanyi farkasoknak. Meg elsiratta dicső múltját.
    Ezt a kis hazát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (17 szavazatból)
  2. Pokfulu
    Si vis pacem, para bellum!
    S ezért minden szövetségesre szükség van!
    Isten látja lelkem nem vagyok bólogató János,nem mondom Bartus úrnak sem azt hogy egyet értek ha nem úgy gondolom de kirohanásod nem igazán értem.Pont ez vezetett idáig, a megosztottság. No meg az hogy mindenki a “saját pecsenyéjét sütögette”! Azt hiszem az árulás az amit Gyurcsány kapott a hátába,a szemébe persze meg voltak a nagy szavak.”Öszöd” belső munka volt.Ez elég undorító nem?
    Hagyón Bartus magunkra s meg oldjuk? Úgy mint eddig? Hát ha erre gondolok azt hiszem igaza van Lászlónak s Gyurcsány Ferenc jobb ha fut,ha kedves az élete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  3. Üdv Hanna kedves.

    Most nem lett jobb kedvem, könny szökött a szemembe,a reménytelenség könnye.
    Nehéz meg szólalni,nehéz bármit is mondani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha valakinek a hozzászólása eltűnik, az itt mit jelent?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. Kedves Hanna! Nem tudom Te hol voltál és kit hallottál, mert mi is ott voltunk és nem síró, hanem bátor hangot hallottunk. Nem voltunk egyedül, hanem a ronda időjárással dacolva elég sokan. A baj csak az, hogy a bátor hang az még mindig nagyon kevéstől hallható (talán egy nőtől még)! Egyébként ha a legrosszabb történik GY.F. akkor sem fog sírni. Sajnos előbb fogunk mi.
    Shalom, shalom avagy békét mindnyájunknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. Kedves Sly, áldott a férfi, aki nem emberekben bízik. S ezt egy gyenge nő mondja Neked…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  7. Kedves Trulla, az elég sokan az 2-3 ezer ember. Mikor egy demokrácia bukása a tét? Mikor Gyurcsány Ferenc igazságtalan bebörtönzése a tét, ennyi ember mozdul meg? Na, ez minden volt, de sok nem.
    Én egész elől álltam, láttam az arcát. Láttam a megroggyant testtartását. A reménytelenségbe vesző szemeit.
    Lehet, hogy Téged a nem szokott tömeg bátorsággal öntött el, hogy végre hasonló gondolkozásúak közt vagy…, ezt nem kérdőjelezem meg.
    A bátor női hanggal Tétényi Évára utalsz? Ő független, s nem mszp-s.
    Egy szalmaszálba is belekapaszkodnátok…, s megértem. De a szalmaszálakat elviszi az ár.
    Én nem a reményt akarom elvenni Tőled. De a hamis remény nem ad erőt. Csak a valóság. Tehát: ÉBRESZTŐ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  8. Nikktelen, olvasni is tudsz, vagy csak írni?
    Bartus Laci soha sehol nem írta, hogy Gyurcsány fárosz lenne. Sőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  9. nikktelen

    Olyan ismerős ez a duma. Csak mikor utoljára hallottam ez a Szálasi paródia okádta az éterbe.No meg azt is hogy a Hit Gyülekezete “IMA KOMMANDÓT” állított fel az ő megátkozására.”rontására”!!
    Továbbá azt is meg állapította “eszesen” hogy a történelmi egyházak bizonyították hasznos SZERVEZETEI (ezzel a szóval mondta ez a csőd tömeg)a társadalomnak!!! Tényleg Vona “úr”?? nem mondja komolyan?? Erre egyedül jött rá??
    Vonát bántja hogy a katolikus egyház nem lép fel a hit gyülekezete ellen!! S ha fel lépett utána ki ellen lépjen? A Zsidók? Vagy a református egyház ellen?
    Tudtam hogy nem valami eszes az “árja” szövetség!Das ist mir über!
    Komolyan hogy lehet valaki ennyire korlátolt?? Azt hiszitek mert meg próbált “finomkodni” nem látszik nácinak?? Hogy hordhat ekkora sületlenséget össze valaki a rádióban?? (infó rádió “aréna” című műsorát hallgassa meg aki kacagni szeretne)
    Ki adta a következő mantrát a Anführer te meg engedelmesen már ismétled is??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  10. nikktelen
    “hid vám”??
    El árulok most neked valamit hogy legyen min gondolkodnod.Nem lenne még szabad de meg teszem,készülök nektek valamivel. S ott nem olyan mézes mázos Vona úr.Úgy is mondhatnám ;köztetek járunk. Csak még nincs itt az idő be dobni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Nem nő a jobboldal támogatottsága hatványozottan, Valószínűleg sokat olvasod a kuruc.infot.
    Lengyelország megrázta magát, mi nagyon messze vagyunk tőlük.
    Kérlek, döntsd el, most fárosz vagy mártír Bartus Lacinál Gyurcsány! Ha nem megy, segítek: egyik se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  12. Akkor miért ismétled oly lelkesen Vonát???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  13. Ha nem mártírizálja, miért vetíti előre, hogy Gy:F.-t ki fogja végeztetni Viktor?
    Mert esetleg látja előre???
    Én nem járok jobbikos dzsemborikra, nem tudom teltházasak-e avagy csak azt hazudják. Te igen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Kiszsherceg:

    ha fennakadt a moderáción, akkor valamelyik bejegyzése sértette a website alapszabályát. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  15. jó éjt még neked is te “nikktelen”
    jah,várd ki a végét annak az “ünneplésnek”.

    de nem válaszóltál,miért ismétled Vona dumáját??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. Én sem állítom, hogy előretört a baloldal, de a jobbik tábora sem nőtt. S főleg, nem drukkolok nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. nikktelen
    “Attól még mert paranoiás vagy nem biztos hogy nem követnek”.
    Mi ez megint valami “ideológia”kommandó?? Vona el küldte leghűségesebb emberét nézzen rá az ellenre?
    Tényleg mindenkit Agyalágyultnak gondoltok?
    Egy valamire meg tanított az élet,ha valami úgy néz ki mint egy kacsa s úgy is hápog és a tetejébe még totyog is….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  18. Sly, vannak kacsák, akik látják, hogy a kacsákokat nem engedik be e totyogóba, s libának öltöznek, kicsit még gágognak is, aztán jöhet a hápi-hápi…
    Viszont a szaguk, az kétséget kizáróan kacsaszag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. Hanna
    no nem baj,sőt. Nagyon is jól van ez igy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  20. Nikktelen megsértette a website szabályzatát, a felhasználási feltételek alapján megvontuk jogosultságát. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. admin.
    ki ugrott ez is a bokorbol.
    nem csoda hogy megsértette, “Vona Embere”. De ez jó ,ha már “küldik”őket. Nem baj az ha figyelnek,az azt jelenti félnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. de én utálom a kacsaszagot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Bartus úr, hálás köszönet, hogy van Ön és ez az online lap, és mindig sikerül más nézőpontból és/vagy alaposabban megvilágítani az itthoni problémákat.

    Mi sok esetben túlságosan is közel vagyunk az eseményekhez – és “nem látjuk a fáktól az erdőt” idő hiányában én is csak néhány újságot és blogot tudok figyelemmel kísérni, ráadásul a gyenge gyomrom miatt egyre kevésbé van gusztusom jobbos médiákat is figyelni a “hallgattassék meg a másik fél is” elv alapján. Hát kinek hiányzik egy állandó hányinger? Bőven elég az, amit kimoderálás előtt egy-két beszabadult troll bemutat belőle!

    Mi baloldaliak nagyjából és egészében hasonlóan ítéljük meg az Mszp-t, képtelenek belátni, hogy főleg kommunikációs téren verték őket ripityára, és a jövőben sem a kommunikáció javításával akarnak eredményeket elérni.
    Azt hiszem, Önnél kevesen látják tisztábban, hogy ez mennyire reménytelen elképzelés.
    Az Mszp.hu-t ugyan átalakították, jobban a XXI.századhoz igazították – de még most sem indítottak (pedig jobb anyagi helyzetben vannak), mint Önök önálló TV adást, viszont a sok kényelmetlenséget okozó fórumot, ahol a vezetőség szembesülhetett önálló véleményekkel “elérhetetlenné tették”
    Azaz a modern máz alatt maradt a régi beidegződés: a vezetőség osztja az észt, a mezei párttagok meg a pártfegyelemnek engedelmeskedve bólogathatnak – aki merészel bármi egyéb véleményt megfogalmazni az a “baloldalt” gyengíti.
    Tényleg nagy szerencséjük, hogy Gyurcsány nem csinált új pártot, mert sokan hagynák már őket a francba. Így viszont eszi-nem eszi, nem kap mást alapon kénytelenek vagyunk Gyurcsány kedvéért őket is lenyelni. Talán erre jöttek rá, amikor a vezetőség egyhangúan állt ki Gyurcsány mellett, talán rájöttek, hogy a diktatúrák – ha egyszer rákaptak az ízére – nem nagyon szoktak 1-2 áldozati báránnyal beérni.
    Balogh “alelnök úr” és valamilyen szinten Botka sem fogja tudni magáról lemosni, hogy ők adták meg a kilövési engedélyt Gyurcsányra az elmúlt heti nyilatkozataikkal, talán ezt ellensúlyozták az egységes kiállással – talán magukat védik a jövőre nézve. Egyik sem teszi őket szimpatikusabbá.

    Lehet, hogy mi kevesek vagyunk Gyurcsány sorsát eldönteni – vagy akár csak befolyásolni, viszont “hol zsarnokság van, mindenki egy szem a láncban” – ezért csak annyit tehetünk, hogy a magunk láncszemét vékonyítjuk, vagy megszakítjuk, a lehető legtöbb megmozduláson részt veszünk. Ha 500-an napsütésben, ha 2-3ezren az esőben. Vagy sétálunk néhány kilométert az esztergomiakkal. Meg írjuk a véleményünket, amennyi időt tudunk rá szakítani. Azaz megteszünk mindent, ami egy-egy embertől elvárható.
    “Ez a mi dolgunk, és ez nem is kevés”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Köszönöm Kekec, hogy nem hagytál egyedül, már kezdtem azt hinni, egy csak egy leány van talpon a vidéken…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Hanna, Tétényi az Orbán leváltására kialakítható egész ellenzék élére állhatna – amely magában foglalja a tisztességes jobboldaliakat is, tehát semmi köze a baloldal vezetéséhez. Egy lehetséges szövetséges, nem tudja, de nem is akarhatja “Gyurcsányt pótolni”. De talán kezdhetne az Mszp vezetőségének derengeni, hogy egyikőjük sem képes rá. Ha Gyurcsányért harcolnak – magukért harcolnak, ha elengedik, beáldozzák, hátba döfik: maguk alatt vágják el a fát. Az hagyján: de az országot is hagyják tönkre tenni akár évtizedekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. Kedves Kekec, kint voltál ma nagyréten? Szavaidból úgy tűnik, nem.
    Először is, az mszp-sek mind azt harsogták, hogy 3 év múlva ők győznek. (Gyurcsány nem mondta…) Megveszekedetten tartják magukat ehhez a mantrához, holott tudják, lehetetlen lesz. Se Gyurcsánnyal, se nélküle. Siralmas pojácák, ahogy eljátsszák a hitet üres tekintetekkel.
    Tétényi Éva udvariasan eleget tett a meghívásuknak, de nem lépett elő vezérré. Nagyon visszafogott volt. S jól is teszi, hogy tájékozódik, mert nagyon ingoványos mszp-nk felé is a talaj…
    Az ország már tönkre van téve évtizedekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  27. Geri Tibor! /koszonom a valaszt/ Nem ertem, de kivanom, hogy ugy legyen! Azt hiszem most fontos, hogy sokan akik otthon elnek tudjak mit kell tenni, ha majd csak arrol szol ………hogy ezt megertsek az emberek, mar akkor “nem eltek hiaba”!
    Udv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Nos, az a véleményem, hogy Orbán ezzel a Gyurcsány üggyel most a legnagyobb hibáját követte el. Bele fog bukni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  29. Zentainé Singer Ágnes

    Anyámmal, mint kislány a temetőben sétáltunk. Azt találtam mondani, hogy nagyon félek a halottaktól.
    Anyám megállt, magafelé fordított és azt mondta: Jegyezd meg egy életre, hogy nem a halottaktól kell félni, hanem az ÉLŐKTŐL.
    Azóta sem tudok e mondatától szabadulni. Kétségbeejtően IGAZ !
    Ágnes

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. Hanna kedves! Te miről írogatsz? Két ezer ember és zuhogó eső,majd ” remegő ”
    Gyurcsány. Ott igen is bátor és a széltől s esőtől fázó emberek tartottak ki.
    Láttuk közelről Gyurcsány bátor és erőteljes kiállását és régen megszokott arcát.
    Hanna kedves,te pedig jól tetted volna,ha a Vatikánba mégy a királyoddal. A füllentések és ellenségeskedés ideje lejárt,ha szabad akar valaki maradni. Már,már követhetetlen vagy,annyi badarságot írtál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. Hanna, bizony ott áztam-fáztam én is. Egyébként is én Tétényi EGÉSZ ellenzék vezetésére utaltam, fel sem merülhet a baloldal vezetése – ő inkább egy tisztességes jobboldali konzervatív – amiből eddig elég nagy hiány mutatkozott az országban. Akit jobbról-balról el lehetne fogadni, és van annyi esze, hogy minden lehetséges támogatást elfogad. Már ezzel is bölcsebbnek mutatkozott, mint Schiffer vagy akár a civilek.
    Egyébként meg nem értelek: hát mi a francot mondhattak volna 2-3 ezer embernek, akik a kedvükért kijöttek az esőbe? Hogy esélytelenek vagyunk, adjuk fel és vonuljunk mindnyájan vissza, hagyjuk a jobboldalt hadd csináljon az országgal, amit akar? Amikor látják, hogy az merre vezet?
    Már nem is tudom melyik szónok mondta, hogy hiába dugja a strucc a fejét a homokba – attól még a veszedelem nem fog elmúlni?
    Ahhoz képest, hogy két hete még arról ment a polémia, hogy Mesterházy vagy Gyurcsány beszéljen – legalább az egység látszatát sikerült fenntartani. Talán a látszat után megjön a tényleges egység is.
    Szerintem meg direkt jót tett, hogy Balogh áés Botka múlt heti nyilatkozatai UTÁN kezdtek Gyurcsány elleni akcióba. Az Isten sem mossa le róluk, hogy ők adták meg a “kilövési engedélyt”. Ha ez a párton belüli széthúzás már csak a szégyenérzet és a látszat őrzése miatt is egy kissé alábbhagy – az nagy lépés a tényleges egység felé. Az Mszp MINDIG is összezárt külső nyomásra – Orbán tehát nagy szívességet tett nekik egy ilyen szétesett állapotban.
    Talán kedvet kapott a játszótéren a “Kinn a farkas – benn a bárány”-t játszani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Ne féljetek!
    Mi, munkások nem engedjük! Ö ö izé, hát mi, munkások.
    Huh, ez ütős volt! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  33. Kedves Ágnes, kérlek fordulj ide!
    Nem ezektől kell félni, mert ezek igazából már halottak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Kedves Bingóka, valamit nagyon de nagyon félreértettél. :)
    Talán fentről lefelé kéne olvasni, nem visszafelé, s nem kiragadva a többi kommentből.
    Nekem nincs királyom, főleg nem az a paprikajancsi, aki Rómában javult.
    De Gyurcsány Ferencet sem hazudom erősnek, mert gyengének láttam. S részemről az lenne a hazugság, ha igazat adnék Neked. Most akkor mondjam el szabadon a véleményem vagy mondjam azt, amit hallani akarsz?
    Kérdésem természetesen költői.
    Azt mondom, amit jónak gondolok. s nem ellenségeskedtem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Hanna,hol van Emerenc?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Nem tudom. Semmi hírem Róla. Nekem is hiányzik. De ő elég szellős volt errefelé. Remélem, nyaral valahol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Itt csak akkor lesz béke és nyugalom, ha egy bátor ember (moderálva) Orbán Viktort és a fullajtárjait. Ámen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Kedves Hanna! Lehet, hogy egy erősödési folyamatnak a szemtanúi vagyunk, azaz az MSZP állapota változik, Van aki már látja a változást, van aki még nem. Személy szerint én az utóbbiak közé tartozom, konkrétan olyan boxolónak (harcosnak) látom őket, akinek a cipőtalpát veszik meg reklámfelületnek. De örülök annak, ha vannak már olyanok, akik erősebbnek látják őket. Lehet, hogy átragad rám is a lelkesedésük. Tisztelem az optimizmusukat és várom a bíztató jeleket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Kedves Öregszeder, a mi optimizmusunk rólunk szól, nem a tényekről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Forradalmár! Nem, nem!
    Itt akkor lesz nyugalom, amikor orbán özvegye meglátogatja a börtönben kósát, és elujságolja, hogy most vitt virágot a szíjgyártó sírjára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Rendben,hogy ezeket leírtad László.Mit lehet tenni?Ezt válaszold meg.Öngyilkosság a legegyszerűbb,de jómagam,bár számos betegségeben szenvedek,élni szeretnék.Mi a teendő????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Kedves admin, a 92-es hsz-ban utaltam egy érdekes szerepjátékra.
    Lehetetlen? Hihi. Vagy nézzük csak reálisan, a Szurfutnyefteék azért vették meg a Mol papírokat, hogy csak legyen? Papírhiány az irodákban, vagy az európai energetikai piacra belépés? Európai egyezmények? Ugyan. Líbiai egyezmény
    nem volt? Meg néhány más egyezmény. :-) Tudom, cinikus vagyok, de vannak felülírhatatlan gazdasági érdekek. Európának szüksége van energiahordozókra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos