Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tétényi Éva lehetne Orbán Viktor kihívója? 2011. április 28. csütörtök 9:57 | AN – Rafael Balázs

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tétényi Éva lehetne Orbán Viktor kihívója?

Esztergom – Egy ideje felmerült, hogy Esztergom kiváló kapcsolatépítő-képességű, közvetlen hangú polgármestere, akit fideszes ellenzéke gyakorlatilag tökéletesen ellehetetlenített, három év múlva beszáll a ringbe  – de akkor a miniszterelnökségéért. Erről kérdeztük.

– Önt több tévéadásban, újságinterjúban faggatták már arról, hogy valóban Orbán Viktor miniszterelnök kihívójaként akar-e fellépni a következő parlamenti választásokon. Igaz ez?

– Ezt én így még nemigen fogalmaztam meg. Annak örülök, hogy egy független politikusról, ráadásul egy nőről ezt feltételeznék, de egyelőre semmi ilyenre nem készülök.

– Ön kétharmados többséggel lett független polgármester Esztergomban. Elképzelhető, hogy ennek lenne valamilyen üzenete?

– Azt gondolom, hogy a pártpolitikától sokan megcsömörlöttek. Én nem megyek szembe semmivel, csak azzal, ami Esztergomban történik. A Fidesz-frakció teljesen ellehetetleníti a munkámat, a városban áldatlan állapotok kezdenek uralkodni kierőszakolt döntéseik miatt. Ez kapott nagy visszhangot, az ezekhez az eseményekhez fűződő akciók, a népgyűlések, az ügyek nyilvánosság elé terítése, a feljelentések, gyalogos  zarándoklatunk egy éjszakán át Budapestre, a Parlamenthez.

– Van megoldás Esztergomban?

– Természetesen lenne, ha az ellenfeleim vállalni mernék az újbóli megmérettetést, ők azonban azt mondják, hogy már megkapták a bizalmat az esztergomiaktól. Azt hiszem, ez azóta meglehetősen megcsappant.

– És az országos színtéren?

– Én azt gondolom, hogy abban az országban, ahol az önkormányzatok több mint kétharmadának élén független vezetők állnak, lenne esélye egy pártoktól független nőnek, aki nagyobb empátiával, beleérző-képességgel politizál, mint a túl racionális férfiak. De nekem Esztergomban van dolgom. Azt vállaltam, előbb ott kell rendet csinálni.

*

Esztergom elmúlt tíz éve katasztrofális eredményeket hozott; a volt polgármester rálépett egy olyan útra, amely folyamatos gazdasági csődöt generált. Ez a melegített vizes élményfürdő Széchenyi-terves építésével indult, amit errefelé inkább csőd- vagy befürdőnek neveznek. Soha nem volt gazdaságos, állandóan súlyos tízmilliókkal kell támogatni, s a mellé épülő, évek óta még félkészen sem álló szállodaberuházások, az ellentmondásos állagú mélygarázs is mutatja az értelmetlen kényszerpályát. Sőt, a belvárosi, avítt Fürdő szálló rombolással indult és soha el nem kezdődött rekonstrukciója is beleillik abba a sorba, amely mára 24,9 milliárdos adóssághalmazt okozott. Hogy ez mekkora pénz? Nagyjából a város egy éves költségvetése…

Ami itt jól elkészült, azt kívülről építették: Nemzeti Múzeum, egyház.

És közben a mai tízek, a városi képviselők, a korábbi tizenkettők „méltó” utódai azt hiszik, Tétényi Éva majd belebukik ebbe a csődhalmazba. A kikészítés kétesélyes – hiszen jól tudják: a hatalom mellettük áll, nem Tétényi mellett, csak egyelőre még kínosan ügyelnek a látszatra. Aztán véget ér a féléves uniós elnökség, gyorsan elfelejtenek minket a világban azon kevesek is, akik egy ideig errefelé pislogtak, s akkor lehet… Ki ne mondjuk, mit.

Tétényi Éva hosszan reflektorfényben van. Sokan azt gondolják, hogy ha ez így marad, lehetnek majd komoly miniszeterelnöki esélyei.

Pedig ő nem készül el innen. Itt akar rendet csinálni, komolyan veszi az alkotmányosságot, az együttműködés fennen hirdetett szellemét. Persze, ha nem megy a dolog…

Sokan a Vasladyhez, a valamikor angol miniszterelnökhöz, Margaret Tatcherhez kezdik hasonlítani. Nevet ezen. Más fegyverei vannak: végtelen türelem, új stílus. Hivatali, önkormányzati gyakorlat, szakma, diploma, nyelvtudás, diplomáciai érzék. Nem kihívója Orbánnak. De győzelemre termett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Nehogy addig kikészítsék…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Kézcsók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Sok sikert a terveihez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Hajrá :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Drukkolok neki,de előbb esztergomot kellene rendbetenni.mit gondol Tétényi Éva,följebb másképp megy?Gondoljon az elmúlt 8 év ellenzékére,neki is az lenne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Esztergomot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Arra számíthat, hogy ahol tudnak keresztbe tesznek neki…és sok helyen tudnak. Mindenütt ott vannak hű csatlósaik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. TÉTÉNYIT a Parlamentbe !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. mucus! Szép napot!
    Esztergom a “tákolmány” után elesett! Hasonló sors vár a többire! Már a cél, ahogy mások is mondták, a demokrácia helyre állítása! Ehhez kell Tétényi Éva és még nagyon sok hasonló gondolkodású, tettre kész, elszánt ember, aki hajlandó
    kiállni az élre, mutatva az utat! Kellünk mi is! Megbízva bennük, mellettük haladva, támogatásukkal, elszántságunkkal biztosítva Őket, a közös CÉL érdekébe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Ott az elődöket nem kell letartóztatni hűtlen kezelésért meg stb??
    Aki narancsos az lophat?
    Szelektív a törvény, csak szegfűs irtás van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. nade Csibeanyó :
    Régi jelszó : ” Egységben az erő ”
    ( A többi nemszámít )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Tétényi Éva még hiteles Jó lenne támogatására egymozgalmat inditani!! Addig mig a fűGGetlen Magyar media ki nem deriti hogy Elvett Egy vajas kiflit az ÓVODÁBAN Probáljuk meg országosan támogatni!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Jóvanna, ez már átíródott “egyzsebben a lóvé”
    erő nélkül

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Anamnesis Familiaris

    Nagyon örülök, hogy a cikk írója mellőzte a “hölgy” kifejezést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Anamnesis Familiaris írta:
    Nagyon örülök, hogy a cikk írója mellőzte a “hölgy” kifejezést.

    Ha lehetne, legalább 30 további szavazatot adnék le erre.
    A hátamon feláll a szőr, amior ezt a högyezést hallom.
    Nem emlékszem milyen adásban, de esküszöm, hogy egy kurvára mondta a riporter.
    Sírtam a röhögéstől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Elég kitartó, nem elég neki Esztergom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Ego! Üdvözlöm! Tiszteletbe tartom véleményét, de nem értek vele egyet! Ez, az adás riporterének, mélységes szégyene! Tudni kell alkalmazni! A cikk írója tudta!

    Tisztelt Tétényi Éva Úrhölgy!
    Köszönöm, hogy kiáll az igazáért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Ezek jó jelek, de a lényeg az, hogy ezt a kleptokratikus klerikálfasiszta viktokrata, szervilis bandát a “emberek” kisöpörjék végleg és ezt hiteles arcok tegyék. Pélául Ő!!!!!!))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. sajnos teljesen esélytelen. Orbán és az ügyészség bedarálja. Már régóta rajta vannak, minden lépéséről tudnak. Ha egyszer már arról is van országos lista ki melyik pártra szavaz, akkor egy főt kiiktatni az szinte gyerekjáték, azoknak akik soha nem hazudtak. A technika mai fejlettségi fokán még azt is tudják ha Tétényi Éva egyet tüsszent. Orbán nem fogja hatalmát átadni és semminemű tisztességes versenybe nem megy bele. Emlékezzünk, a választás előtt még vitára sem állt ki. A bátrak bátra, az erő embere, persze csak addig amig a rendőrök védik. Ha nincs a rendőrség és nincs az ügyészség védelme, bizony beremegnek azok a hires focista lábak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Kedves Vélemény :
    Csakis a zembereken múlik hogy vevők e a kormánybohóc maszlagjára.
    Ha igen, nincs mit tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos