Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szégyelli-e magát Pintér Sándor? 2011. április 11. hétfő 20:14 Forrás: hvg.hu

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szégyelli-e magát Pintér Sándor?

Kecskemét, Budapest – Újabb rendőr írt nyílt levelet a miniszterelnöknek és a belügyminiszternek, hangsúlyozva, hogy a rendőrségnél kialakult helyzet tarthatatlan, és hogy a korkedvezményes nyugdíjjal a rendőrök utolsó kedvezményét veszi el a kormányzat. Mivel ezzel szétzüllesztik és degradálják az ország erőszakszervezetét, a kormány semmi jóra nem számíthat, különösen arra nem, hogy erős lesz a rendvédelme.

Április elején nagy nyilvánosságot kapott az a levél, amelyet a budapesti Bajusz Ferenc őrnagy írt a miniszterelnöknek, felhívva a figyelmét arra, hogy jó lenne, ha felébredne és körbenézne, hogy észrevegye, milyen állapotok uralkodnak a rendőrségnél. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a levelet magánvéleménynek minősítette, ám a testületen belüli tarthatatlan helyzetre most újabb egyenruhás, igaz már nyugdíjas hívta fel a figyelmet.

A Kecskeméten lakó, idén 50. életévét betöltő Hortobágyi Istvánnak négy gyermeke van, felesége szintén rendőr, a bűnügyi szakszolgálatnál dolgozik. A nyugdíjas rendőr a levelét a család anyagi helyzetének ismertetésével kezdi:

„Egy 110 négyzetméteres sorházi lakásban lakunk, amelyre még közel 5,5 milliós tartozásunk van. Van egy 11 éves gépkocsink, egy 12 éves motorkerékpárunk, és egy 54 négyzetméteres balatoni nyaralónk – ez utóbbi a kedvesem öröksége. Megtakarításunk nincs, és sosem volt. Éltünk egyik fizetéstől a másikig. Nem iszunk, nem dohányzunk, nem szórjuk a pénzt.”

Hortobágyi István 1984 októberében szerelt fel és 2007. december 31-én vonult nyugállományba „a Nemzeti Nagycirkuszból”. Az őrnagy visszaemlékezése szerint a rendszerváltás előtt még egy garzonban élt. Hogy családot alapíthasson, és ezt egy nagyobb lakásban tehesse, munkahelyi kölcsönt kapott. „Tették mindezt azért, hogy teljes bedobással a munkámra koncentrálhassak.”

Megjegyezte, ennek érdekében vallották azt az elöljárói, hogy ha a rendőr túl van a maszek ügyein, akkor bármikor és bármeddig dolgozik. „S igazuk volt! Dolgoztam éjjel, szabadnapon és ünnepnapokon, betegen, de még a szabadságomról is képes voltam önként bemenni, ha szükségét láttam. Nem kellett parancs, mert a hivatásom egyben a hobbim is volt.”

Aztán jött a rendszerváltás. „Nem vagyok egyedül a véleményemmel, amikor azt állítom, hogy a rendszerváltó kormányok egyikének sem volt igazi érdeke a közrendre, és a közbiztonságra, mert ha lett volna, akkor nem lenne most miről írnom. Nem kéne demonstrálnunk a jogainkért, a megélhetésünkért!”

Hortobágyi azt írta: „2006 őszét követően jöttem rá, hogy nem érek annyit sem, mint egy kóbor kutya. Ugyanis az is gerinces. A politika, és a semmiségi törvény – már korábban utaltam rá -, a becsületünkkel együtt ezt is elvette.” Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter figyelmét felhívta Hortobágyi arra, hogy a politika „minden erőszak,  zsarolás, vagy kérés nélkül” ígért különböző kedvezményeket, amelyeket aztán – a 13. havi bérrel együtt – elvettek.

„Közben a munkafeltételek beszűkülnek. A technikai és anyagi háttér éppen hogy elég a működésre, vagy sokszor elégtelen. Idén már lefelezték a testület éves költségvetését. Fizetésemelés? Üdülési csekk? Beiskolázási pótlék a gyereknek? Ugyan kérem! Itt parancsuralmi rendszer van. S a rendőrt megtanítják félelemből dolgozni.

Mint amikor Önök nemrégiben meghatározták, hogy mindenki írja alá, hogy beleegyezik a megbízhatósági ellenőrzésekkel járó új hátrányokba. Aki nem ír alá, azt leszerelik…”

A nyugdíjas rendőr az eltelt évek fényében közölte, ha előre tudja, hogy „még a nyugdíjban sem érzem majd magam biztonságban, hogy a Borkai Törvénnyel ott is korlátoznak, vagy elvehetik a nyugdíjamat visszamenőleg, és visszaterelhetnek a munkaerőpiacra valami jelentéktelen munkakörbe, kisebb jövedelemért, akkor sosem leszek rendőr!”

Ezek alapján tette fel a kérdést Hortobágyi István, hogy Pintér Sándor vajon szégyelli-e magát, hogy 48 évesen a rendőrségtől nyugdíjba vonult? „Tudják, én 47 évesen döntöttem el, hogy elhagyom a pályát. A fenti zűrzavar mind belejátszott. Szolgálati éveim alatt több akut betegséget sikerült összeszednem.”

„Ezért kérem Önöket, hogy jól gondolják át, mit terveznek! A rendőrségen ma a fiatalok pár év elteltével egymásnak adják a kilincset. Ma egy multinacionális cégnél egy áruházi kirakó is megkeres annyit, mint egy kezdő rendőr!”…

„Summa summarum: az a kormányzat, amelyik szétzülleszti és ledegradálja az erőszakszervezetét, az ne számítson semmi jóra! Ne számítson arra, hogy erős lesz a rendvédelme. Hogy erős lesz a közrend és a közbiztonság! Egy erős közbiztonsághoz életerős, egészséges munkaerőre, kiszámítható életpályára, határozott, és a testületet támogató jogi hátérre, kielégítő eszköz- és anyagi támogatásra van szükség.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 22 szavazatból)
Szégyelli-e magát Pintér Sándor?, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Hortobágyi Úr! Biztosíthatom, hogy Pintér Sándor nem szégyenli magát! Ha lenne egy mákszemnyi szégyenérzete, akkor kiállt volna az állomány mellett!
    Ha lenne szégyenérzete, nem venné fel a 135000Ft-os nyugdíját, a bőven tejelő miniszteri mellé!
    Ha lenne szégyenérzete, nem parolázna Orbánnal,és pártfogoltjávall aki alázza az alárendeltjeit!!!
    Ilyen elöljárótól Önök ne várjanak megértést!
    Ez az ember akkor elveszítette a gerincét, amikor a pénz szaga megcsapta!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  2. Nézzétek a fotót!
    Én tudom amit te tudsz, te tudod amit én tudok!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. Régebben nem volt ennyi öngyilkos rendőr. Múlt héten kettő.
    Félek, lesz még több is.
    Ezért is, meg mert szolidarítok velük, mostantól odamegyek hozzájuk, ha látom őket, s elmondom nekik, hogy sokan szeretjük őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  4. A rendszerváltás idején nagyon összeborult a lakosság és a rendőrség.
    Lehet ez nem tetszett az egymást követő kormányoknak.Álljon itt egy történet, velem esett meg.( Valamikor ‘91-’92.-ben)
    A Hegyalja út lenti végénél igazoltatott két motoros járőr.Csak útlevél volt nálam meg a kocsi iratai.Jogsi is.
    Megnézték, tisztelegtek,én meg elpályáztam.Valahol a Rákóczi út közepénnél jártam, amikor éktelen szirénázással bevágott elém az egyik zsaru, széles vigyorral a képén.Mondom neki -Mivan?
    Erre ő előkapja a zsebéből az útlevelemet, hogy nem e kell nekem véletlenül?
    Hát nála maradt. :D
    Mostanság biztos hogy inkább postán küldik ki hasonló esetben, én meg lemaradtam volna a külföldi tárgyalásomról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Megvolt a csodatévő és mindent megoldó adócsökkentés, megvan a hőn kívánt totális Fideszhatalom, elégedett lehet a Liga és a rendőrszakszervezet sokat tettek érte! A pedagógusok országos szövetsége és az egészségügyi szakszervezet is kivette a részét, köszönjük meg nekik! A Fideszt a potenciális választók túlnyomó többsége jelenleg is támogatja, és évekig azt hallottam éjjel-nappal, hogy nincs szükség semmilyen megszorításra csak Gyurcsány takarodjon!
    -Megtörtént!
    Itt van a korlátlan szabadság, szabad ember szabadon azt mond AMIT SZABAD! Ez itt a Fideszes káanán, tessék örvendezni, a hozsannázást az unatkozó tömegek örömére Semlyén úr vezényli vasárnaponként!!
    Az ígéret teljesült, most valóban jobban él a Fidesz elitje mint négy évvel ezelőtt!
    -Akkor most mi a gond?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  6. Emlékezem a 70-80-as években ha a járőrök bementek egy szórakozóhelyre a simlisek vagy kmk-sok nem tudtak hová bújni ! A faluban elég volt egy kmb-s aki rendet tartson ! Ma ???? a szemébe röhögnek a zsarunak a koherók sőt a T. képviselők is. Ma csak arra vannak, hogy büntessenek úton-útfélen. Milyen rendőrség az ahol reggel kiadja a pk. mennyi legyen a napi bevétele a járőröknek!!! RÖHEJ A PINTÉR ÉS CSAPATA!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. vidoq!
    csak akkor röhej, ha kínunkban röhögünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Pintér Sándor, ahogy főnöke és többi fülkeforradalmár nagyon büszke arra, amit az országgal és polgáraival tesznek. Szégyenérzet itt fel sem merülhet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Ez a rinocérosz bőr, mindent elbír .Annyi köze van már a rendőrséghez ,mint a felcsúti jobbágy gyereknek ,a harang öntéshez .Orbánnak erre a rendőrségre nincs szüksége ,ott a magánhadserege.
    Nagyot téved viszont ,ha abba reménykedik ,hogy ha történik valami, ezek a fiúk kiállnak mellette.Megtanulták, mennyit ér a szava . Lásd : semmiségi törvény !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  10. pintér nem szégyelli magát. az Antall kormány idején politikai s.ggnyalásért jutalomból emelték ki a PMRFK állománából, ahol őrnagyi rendfokozatban, beosztott nyomozóként szolgált. A saját kutyáján kívül addig mást nem vezetett. Ilyen vezetői gyakorlattal emelték ki főkapitánynak. Pártkatonaként jellemtelen politikusnak. Egy ilyen emberben honnét lenne szégyenérzet. Karrierlovag, aki politikai pályafutását jellemtelenségével alapozta meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Ha egyáltalán tudja,hogy mi a “szégyenérzés” akkor sem szégyelli magát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Miért szégyellné magát?! Ez volt a céljuk! A közbiztonságra ügyelő állományt leamortizálni, a politikai ellenfeleket elnémítani, a fideSS terrorlegényeket megerősíteni.
    Bármekkora birkanyájhoz elegendő két három kutya. A lényeg, hogy a hodály tulajdonosi viszonya ne legyen veszélyeztetve…
    Innentől elég kiemelni azokat a kosokat, melyek valagonöklelni készülnek, a többi még bégetni is vezényszóra fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Hol van a Nógrády gyerek? Anno sokat szerepelt olajszőkítés témában.
    Ki tud róla? Nagy a csend!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Sajnos – a korom miatt sajnos – én is emlékszem, amikor a Népstadionban egy kettős meccsen több néző volt, mint ma három NB I-es fordulóban összesen – de nem vonult ki a készenléti rendőrség teljes létszámmal, csak néhány lovasrendőr volt pl. a Stefánia úton, a 15-20 ezres tömeg mégis balhé nélkül vonult hazafelé (igaz, akkor még az ellenfelet is meg lehetett tapsolni anélkül, hogy a saját “szurkolótársaim” vertek volna össze…).
    Azt is el kell mondjam, hogy egész eddigi életemben egyetlen eset volt, amikor azt éreztem, hogy az intékedő rendőr mindenképpen meg akar büntetni (közúti forgalomban), egyébként mindig (még az átkosban is!!!) tisztességes, egyszer még az indokoltnál is jóval toleránsabb eljárásban volt részem, valamint tény: bár határozott rendőri intézkedésnek voltam tanúja az elmúlt évtizedekben, indokolatlan erőszaknak, brutalitásnak soha.
    Noha családomban nincs rendőr – a baráti körömban is “csak” tűzoltó – azt kell mondjam, több kormányzati figyelmet, esetenként több kedvezményt érdemelnének, s az sem lene baj, ha a miniszterüknek is eszébe jutna: honnan indult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. A rendőrség rendszerváltás utáni 20 évéből 18 év Pintérről szól. ‘97-ben volt rá esély, hogy egy új, jogállami rendőrség épüljön, de 98-tól ez megszűnt. Ha a politika nem annyira korrupt és nincs annyira összefonódva a maffiával, akkor néhány törvénnyel és egy jó vezetővel elég hamar át lehetne alakítani a mostani rendszert egy működőképes rendőrséggé. Az állomány képes arra, hogy tisztességes körülmények közt tisztességesen dolgozzon. Az a politika bűne, hogy oly korban élünk, amiben a lealjasodás az követelmény és az előrejutás feltétele.
    A rendszer úgy van felépítve, hogy olyanná válik, mint aki legfelül van. Ez adja majd az Orbán eltakarítása utáni új állam felépítésében az új rendőrség felépítésének is a módszerét. Legfölülre tisztességes embert kell ültetni. Persze ennyi pintér év után, ez majdnem lehetetlen, bár ismerek még néhány tisztességes tábornokot, akik jól titkolták Pintér előtt az elmúlt 12 évben, hogy legbelül rendes emberek maradtak….és csak kényszerből váltak Pintér kutyáivá….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Ha pintérsanya megtiltotta a rendőröknek az egyenruhában törénő tüntetést, akkor is van megoldás! A rendőrök tüntessetek tűzoltó ruhában, a tűzoltók pénzügyér, a pénzügyőrök katona, a katonák smasszer, a smasszerok meg rendőr ruhában! (rofl) És vajon a titkosrendőr mehet polgári ruhában? Mert hogy annak ez az “egyenruhája” ;-)
    Külön szép, hogy szargyártó elvtárs előadta, hogy soha még kormány ennyit nem egyeztetett az ellenzékkel, és most készítik Európa legrugalmasabb munka tv.könyvét, no meg mindennek betetőzéseként a miniszterelnök atyuskánk EGYETÉRT a tüntetőkkel?
    Biztosan bennem van a hiba, de nem értem, hogy ha ennyire egy oldalon áll velük, akkor miért nem megy a szeretett népe közé kifejezendő a határtalan rokonszenvét?! Hiszen ha igaz, amit mond, akkor csakis éljenzésben, szeretetteljes tekintettekben lenne része!
    Vagy mégsem? ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Eberstein Eckbert

    Sanyi bácsi nem egy szégyellős fajta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Pintér Sándor múltja igen csak furcsa. Lehet, hogy szégyellni is kell, de inkább takarni. Az olajszőkítés ügyben Nógrádi állította, hogy táskával jött a pénzért. Mikor az Aranykéz utcai robbantásnál likvidálták Borost,- aki sok szállal kötődött az alvilághoz és a belüggyel is megvoltak a kapcsolatai- Pintér azt állította, hogy nem járt a helyszínen a robbantás után. Később ezt kénytelen volt vissza vonni, mert a helyszíni felvételek ezt cáfolták. Most, hogy újra visszahozzák -habár nem ebben az ügyben- Jozef Rohácot lehet, hogy többet tudunk meg, ha csak valami „baleset” nem éri. A Tasnádi ügyről meg nem is érdemes beszélni,- ha valaki még emlékszik rá, mert már több éve húzódik az ügy- itt a Józsefvárosi piac őrzésén kapott össze a két Don. Egy demokratikus országban nemhogy belügyminiszter, de még rendőr sem lehetne. És a mostani őrző-védő ügyekről még nem is beszéltünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Nekem mindig a Vasálarcos jut eszembe, mikor Tasnádira esik a szó…
    Pintérnek az a legfontosabb, hogy aki nekik konkurenciát jelent, az ki legyen vonva a forgalomból. A közbiztonság ügye? Közlekedést elősegítő rendfenntartás? Bűnözők visszaszorítása?…
    Ugyan kérem, kit érdekel, amikor mindennél fontosabb a saját és a haverok biztonsága?!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Pintér a szóbeszéd,és sok ember szerint az ország legnagyobb kaliberű maffiavezére.Haverjai ügyészek,bírák,rendőrök,magas rangban.Nagyon sok mindent tud orbánról,érinthetetlen.Egyébként,na ezt nem írom,mert egy telefon,és éjjel megfektetnek az emberei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány nem akarja megölni Orbánt 2011. április 14. csütörtök

Mélyrepülésben a Fidesz a Mediánnál 2011. április 14. csütörtök

A Századvég még kitart a Fidesz mellett 2011. április 14. csütörtök

Már a bírák is büdösek a Fidesznek 2011. április 12. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos