Ronai and Ronai
AMERIKAI

Élet menete: sokan voltunk, jókor, jó helyen 2011. április 17. vasárnap 20:34 | FSP

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Élet menete: sokan voltunk, jókor, jó helyen

Budapest – Sokan vonultak vasárnap délután a budapesti Klauzál térről az Alkotmány utcáig. Szigorú, rideg tudósítás helyett ezúttal Föld S. Péter szubjektív beszámolóját közöljük.

Nem mennék bele a számháborúba, méltatlan lenne az ügyhöz. A közszolgálati média úgyis a tizedét hazudja a tömegnek, meg aztán, Rákay Philip óta, aki kétmillió embert vizionált a Kossuth térre, amúgy sem lehet tudni pontosan, hogy hányan is vagyunk valójában.

Szerintem hihető, ha azt írjuk: nagyon sokan voltunk. Nem voltak jelszavak, nem kellettek hangzatos transzparensek, anélkül is tudtuk, miért vagyunk ott.

Jó volt látni, hogy sokféle ember jött össze – egytől egyig demokraták. Talán nem sértjük meg Rogán Antalt, ha őt is demokratának tartjuk, remélhető, nem lesz baja, az ötödik kerületi polgármesternek abból, hogy egy Orbánt és társait nem túlzottan kedvelő társaságba vegyült.

Talán még az okosan szép Krizsó Szilvia, a köztévé Ma Reggelbe száműzött műsorvezetője is megússza kirúgás nélkül, hogy konferált a színpadon. Bródy Jánost konferálta a többi között, és videóüzenet formájában José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét.

Csupa Orbánnak nem tetsző ember, megannyi, a magyar miniszterelnök számára kínos gondolat.

A Klauzál térről indultunk – onnan, ahonnan a vészkorszak idején oly sokan elindultak. Csak az Alkotmány utcáig mehettünk, a Kossuth téren ugyanis már hetek óta valamilyen nagyon fontos fotókiállítás védi a tüntetőktől a hatalom mostani fura urait.

Végig, amerre a szem ellátott, mindenütt mi voltunk. Ismeretlenek és sok ismert arc: politikusok, színészek, közéleti emberek. És jó volt, hogy nagyon sok fiatal jött el, sokan érezték fontosnak, hogy emlékezzenek.

Mert aki emlékezik, az gondolkodik. Erről is szól az Élet Menete, immár évek óta. Hogy az emlékek ápolása nem csak a régi dolgokra való visszagondolás. Az is persze, de több annál: a saját jövőnk és a gyerekeink jövője a tét. Hogy egy pökhendi, arrogáns, álságosan hazug világban és kormányzás alatt szeretnénk élni, vagy normálisan, derűsen, demokratikusan.

Az Élet Menetének nagyon sok résztvevője csattanós választ adott erre a kérdésre. Jó volt ott lenni – jókor, jó helyen.

A Holokauszt emléknap alkalmából ajánljuk olvasóink figyelmébe Rákócza Richárd Az ördögök ügyvédje című írását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 15 szavazatból)
Élet menete: sokan voltunk, jókor, jó helyen, 4.0 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Nagyvilág Üzleti Negyed Sport pártpolitika Orbán-kormány költségvetés 2011 kékfény alkotmány
    Címkék:Budapest,Élet Menete,holokauszt emléknap
    Kétezren vonultak az Élet Menetén
    [origo]|MTI|Független Hírügynökség|2011. 04. 17., 18:52|Utolsó módosítás: 2011. 04. 17., 21:47|
    Címkék:Budapest, Élet Menete, holokauszt emléknap
    eszközök:

    No comment… :( (

    Jó volt ott lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  2. Kétezren? Csak a rendőr volt annyi :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  3. Nekem konkrétan fogalmam sem volt mit keresek ott, ahol egy Tarlós azt meri mondani, hogy mindnyájan felelősek vagyunk, hogy a holokauszt megtörténhetett. S mondja ezt többezer zsidó képébe. És senki nem küldi el a jó fenébe!
    Ahol felhívják a figyelmet arra többször is, hogy ne politizáljunk, ott hogy lehetne “a saját jövőnk és a gyerekeink jövője a tét. Hogy egy pökhendi, arrogáns, álságosan hazug világban és kormányzás alatt szeretnénk élni, vagy normálisan, derűsen, demokratikusan.” Mindenről volt szó, csak erről nem.
    S ezzel nem voltam egyedül. A tanácstalanságot láttam a körülöttem levők arcán: mit keresek itt, mit bohóckodunk itt, miközben az iskolákban majd katolikus hittanra kell járatni a gyerekeinket rövidesen, a szombatjainkon meg mehetünk dolgozni vagy vásárolni (azért se!!!), miközben a hatalom átírja a történelmet, nyíltan antiszemita, mi pedig elfogadjuk tőle ezt a nagy kegyet, hogy menetelhetünk (mert legalább ez van) az élet menetén, most. Legközelebb hol? Hová?
    Hát: ez egy nagy semmi. Sőt, annál rosszabb!
    FSP, nem kell mindent pátosszal körbefüstölőzni, ami a holokauszttal kapcsolatos. Az élet menete szóljon az életről. Szóljon a valóságról! S ma magyarországon nehéz az élet. Egy zsidónak vagy egy cigánynak különösen. Egy élet menete szóljon arról, hogy legyen élet!
    És legyen benne élet, s ne ilyen vérszegény gyászmenet hirdesse az életet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  4. Hanna ne keseredj el!
    Minden napunk kegyelem istentől amit élhetünk!
    Azt tegyük jól! Tudom te úgy teszed!
    Az hogy Tarlós lelkületű emberek a saját bolondságukról és gyalázatukról tesznek bizonyságot, ne tántorítson el senkit!
    Bár soha ne kellene ilyen menetet tartani, de ezt már elkéste a világ, nekünk meg az az ősi parancsolatunk, hogy emlékezzünk, és Atyáról Fiúra emlékeztessük gyermekeinket, hogy tanulják meg mindazt amit tudniuk kell, hogy soha ne szakadjunk el a gyökerektől!
    Igen Hanna bátran és előre nézve, belsőnkben a szív fájdalmával menni kell, még akkor is ha hóhér lelkű emberek vegyülnek is el sorainkban!
    Az élet pedig hálával és reménységgel töltsön meg bennünket Isten felé, kiáltsuk bele a világba hogy az élet legyőzi a halált!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  5. Hanna
    sokszor nem értünk egyet, az én lelkem keményebb, mint a magáé (pl. gyurcsányéknak, akik itt eléggé népszerűek, én nem fogok tudni megbocsátani soha). most viszont helyettem is vitába szállt a Földessel, aki “szubjektív” beszámolójában szerintem is gyermeteg módon értékeli a menetet. az emlékezést szerintem sem szerencsés összemosni az aktuális gondokkal. a címben néhány kérdőjelet bizony el tudnék helyezni: jókor? jó helyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  6. Kedves Ödy,

    egy életünk van, akik most hatalmon vannak, nem jobbak azoknál, mint akik akkor elvették, csak a lehetőségeik szűkösebbek. Akkor mért ne mossuk össze az aktuális gondokat az emlékezéssel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  7. Kedves Gusztávnagy,

    ez nem elkeseredés, hanem racionalitás. Nem szeretem az ilyen rózsaszín ködösítést, mint a fenti cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (12 szavazatból)
  8. Kötelező olvasmány : Moldova – Szent Imre induló

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  9. Rogánt demokratának tartani – FSP azért nem lehet ennyire naiv.

    Rogán egy olyan pártnak a tagja, amelynek Istenkirálya, Vezére, Ura és Parancsolója tüntetőleg és provokatívan barátkozik Bayer Zsolttal.

    Ugye, nem kell magyaráznom eme férfiú tetteit?

    Nos, aki demokrata, az egy ilyen pártból gyorsan elhúz. Rogán nem húzott el. Őt demokratának nevezni legalább akkora tévedés, mint mikor Bajnai demokratának nevezte Orbánt.

    Ödyvel ellentétben – nem tudom, mi ez a nagy Gyurcsán utálat nála, de ha ez a véleménye, hát legyen – én Gyurcsányt talpig demokratának tartom. Politikai hibákat lehet elkövetni (tessék nekem egyetlen reformpolitikus mutatni, akinek könnyű volt az útja), de Gyurcsány európai demokrataságát kétségbevonni nem lehet. Aki ezt teszi, az elfogult és nem veszi figyelembe a tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  10. Osztom Cornelius véleményét.
    Én sajnos nemtudtam ott lenni, de az MTV1.-en hosszasan láttam a tömeg előtt beszélni a Véres-szájút. El is kapcsoltam onnan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  11. Az Élet Menete egy pártoktól független – a Soha Többé jelszavát a zászlajára tűző – emlékező és emlékeztető alapítvány rendezvénye!
    A fent felsorolt kifogásoknál és itélő szavaknál sokkal nagyobb bűnnek tartom, hogy miközben a nagyszinpadon a gyönyörű műsor ment, folyamatosan egy zavaró háttérzajt hallottam! Vettem a fáradságot és a rendezvény után utána néztem a zavaró hang aradetének!
    Nos a betiltott gárda ezt az időpontot választotta, hogy bevonuljon a Kossuth szobor mellé – hangos kárpátia, meg nem tudom milyen nevü nacionalista “zenekarok” számait bömböltetve a szerzett jogaikért napok óta ott demonstráló Rendvédelmi Szakszervezetek mellé, az ő legnagyobb megrökönyödésükre is!!!!!!!!
    Ja! Arról, hogy mennyire szándékos ez a provokáció még annyit, hogy hétfőn 10 órakor hajlandó csak a kormány leülni a Szakszervezetekkel – modván, demonstrációs nyomás alatt nem hajlandóak tárgyalni! Közben lejáratásul – és a szolidarítás csökkentése érdekében – engedélyezték a fasiszták odatelepülését…………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  12. cornelius
    én sem kívánok meggyőzni itt senkit, csak elmondani az enyémet és meghallgatni mások véleményét (egyik sem könnyű :-) ) a mostani ragadozó kormány megitélésében teljesen egyetértünk. hogy mit kéne tenni, miben lehet bízni, ebben különbözik a véleményem az itteniek többségétől.
    - itt a 2oo4-2oo9 évek kudarcot vallott miniszterelnökét legtöbben messiásként várják vissza, kicsit ugyanúgy, ahogyan az 1998-2oo2 évek levitézlett miniszterelnökét a másik oldalon várták (meg is kapták).
    - az összehasonlítás, hogy az egyik talpig demokrata, a másik meg tahó despota helytálló. csakhogy én kettőjük harcának kimenetelétől semmi jót nem remélek. egyiknek sem drukkolok, mindkettőt fújozom (ha adott pillanatban nem is egyforma hangerővel).
    - ez a mostani küzdelem az egész ország és a despota között zajlik. ez most egy kitérő, amikor a demokráciát is védeni kényszerülünk, pedig lenne más dolgunk. még ha a demokrácia automatikusan adva volna, mint eddig, a megelőző húsz évben, akkor is itt tornyosulnának a rohadt nehéz gazdasági és szociális problémák. ezeknek a megoldásában a pártok is és a politikusok is csődöt mondtak, nincsen kivétel.
    - nekem Tétényi Éva az eszményi modell, és a hozzá hasonló mentalitású helyi vezetők, akikben a kisebb közösségek megbíznak, mert ismerik őket, mert ott vannak a közelben. akiknek hitelük van, mert tettre készségüket bizonyították, akikről tudni lehet, hogy nem szélhámosok, nem az emberek becsapására lettek kiképezve, nem úgy, mint a parlamentben virító demokratikusan választott haszonélvező kétharmados csürhe (volt nekem világszélhámos iskolatársam az mszp képviselők között, mint ahogy derék lmp-sek is ülnek ott – de ez most nem lényeges).
    - a nehéz és hálátlan munkát felvállaló helyi vezetőkön múlik, tőlük remélhető, hogy rendet rakjanak, hogy a mostani katasztrófa helyzetet a közösségek valahogyan túléljék, és nem a szájukat jártató, egymás hátát veregető, műveletlen és kultúrálatlan pártemberektől. a jövőről, pártok együttműködéséről, jóságos országos vezetők földreszállásáról, majd a normális rend visszaállása után kezdhetünk ábrándozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  13. Nem igazán értem egyes hozzászólók véleményét e témában!
    FSP. igenis nagyon jól írta meg a cikket!
    Nem értem,h egyesek miként gondolkodnak a kérdésről?
    Lehet ezt a szörnyű,megtörtént dolgot akár kétféleképpen értelmezni??
    Az írás lényege szerintem:
    “Mert aki emlékezik, az gondolkodik. Erről is szól az Élet Menete, immár évek óta. Hogy az emlékek ápolása nem csak a régi dolgokra való visszagondolás. Az is persze, de több annál: a saját jövőnk és a gyerekeink jövője a tét. Hogy egy pökhendi, arrogáns, álságosan hazug világban és kormányzás alatt szeretnénk élni, vagy normálisan, derűsen, demokratikusan.”
    Lehet ezzel egyet nem érteni,de ez az írás szubjektív, nem tudósítás!!
    És egyet lehet érteni vele!! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. Hanna, azt azért észre lehetett venni, hogy tarlósra nem figyeltünk oda, de ő sem arra, hogy valaki rosszul lett. sőt. az alkotmány utcai tapsok is egyértelműen mutatták, hogy kik a szimpatikus együttsétálók és kik keveredtek csak úgy oda

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Fel is emelte a hangját, amikor az emberek orvosért kiáltottak. Azt hitte neki szólnak be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Kedveseim, az INDEX cikke egy szemét hazugság. Egy sora nem igaz, amit Tarlós beszédéről mond! Ott voltatok Ti, hallottátok ti is!
    Nem mondta, hogy pótolhatatlan a veszteség, hanem hogy majdnem pótolhatatlan. Nem tiltakozott és nem szégyenkezett. Undorító hazugság az egész!
    Az igaz, hogy valaki rosszul lett. És az is igaz, hogy odamondtam neki párszor, azt, hogy mondjon le, meg is hallotta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. http://index.hu/belfold/2011/04/17/tobb_ezren_vonultak_az_elet_meneten/
    erről a mocsokról beszéltem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Kedves Bandika, Tarlós beszéde végén a körülöttem állók jó része nekem tapsolt, a többség pedig nem tapsolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Na itt aztán jókora negatív hullám söpört végig, kérem!
    Ez azért erőt ad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Jobbik tévéje megemlékezett Hitler szülinapjáról 2011. április 21. csütörtök | AN

A Le Monde a preambulumról 2011. április 19. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos