Ronai and Ronai
AMERIKAI

Semjén védett állatokra vadászna 2011. április 11. hétfő 4:59 Forrás: FH

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Semjén védett állatokra vadászna

Budapest – A vadásztársaságok nyereségességét szolgálja Semjén Zsolt javaslata, amely több védett állat vadászatát is megengedné Magyarországon – írja hétfői közleményében Gera Pál Pro-Natura díjas természetvédő, a Fővárosi Állat- és Növénykert korábbi gondozója.

A természetvédő szerint a javaslat szakmai elvárásokkal megy szembe, és visszafordíthatatlan károkat okozna a megvalósítása.

Korábban a Hírszerző írt arról, hogy az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökének is megválasztott Semjén Zsolt, Orbán Viktor helyettese védett állatokat szeretne vadászhatóvá tenni.

A javaslatban szerepel az erdei szalonka tavaszi vadászata. Gera Pál szerint ez sehol nem támogatott az Európai Unióban, és ennek engedélyezése szembemegy az állatfaj fennmaradása érdekében megfogalmazott szakmai elvárásokkal. Több esetben védett állatfajok károkozásairól beszélnek egyes vadászati vezetők, de Gera Pál szerint a javaslatban szereplő fenyőrigó, vadgerle és fürj nem okoz károkat. Szerinte az olasz vadászpiac elérése a cél ezek vadászhatóvá tételével.

A természetvédő szerint megmagyarázhatatlan a nyári lúd, a kanadai lúd és a barátréce vadászhatóvá tételének erőltetése. Hazánkban jelenleg hat vízivad vadászható – a vetési lúd, a nagy lilik, a tőkésréce, a csörgőréce, a szárcsa és a kerceréce – így Európában nálunk élhetik ki leginkább vadászati szenvedélyüket a vadászok. A cél itt is a külföldi vadászok és a hazai bérvadászok számára felkínált lőhető fajok körének bővítése.

Gera Pál szerint a menyét és a nyuszt, illetve a fokozottan védett vidra vadászata sem indokolt, ráadásul a vidra esetében – bár Semjén Zsolt konkrétan nem nevezi meg az állatot – a vadászat nagy bevételekkel járna, mert ez az állat az Európai Unióban sehol nem vadászható. Az egerészölyv, a galambászhéja, a barna rétihéja és a holló vadászatával pedig évtizedes természetvédelmi munka sikereit tennék semmissé.

A vadászpiacra kínált, Európában sehol másutt nem lőhető ragadozóink kurrens fajként történő felkínálásával a vadásztársaságok nyereségességét kívánják szolgálni – írja Gera Pál, aki azt kéri: “hagyjanak fel a magyar vadásztársadalomhoz méltatlan elképzeléseik erőltetésével, szánalmas magyarázgatásaikkal”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Semjén védett állatokra vadászna, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Tömjén egy aljas kártevő gyilkos. vVédet álltokat gyilkoltatna le a bér(gyilkos)vadászokkal. Isten nagyobb dicsőségére. (Ne ölj)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Védett állatokon kívül ,másra is adnak, kilövési engedélyt ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Ha így halad tömjén zsoltár, akkor maholnap (természetesen magára gondolva) az első éjszaka jogát gondolja visszaállítani ! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. “Vállaljuk, hogy örökségünket, a magyar kultúrát, egyedülálló nyelvünket, a Kárpát-medence ember alkotta és természet adta értékeit, ápoljuk és megóvjuk.”
    Rögtön az első oldalon van a saját alkotmánytervezetükben. Márpedig szerintem a védett állatok természet adta értékek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Lenne egy javaslatom: vadásztassunk jó pénzért az Állatkertben! Kulturált körülmények, garantált eredmény, és ott kéznél van mindenféle védett állat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Bocs, az első mondatból kimaradt:…az ilyen barmokra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Azt ne feledjük, hogy e dicső keresztyén mellett teljes mellszélességgel kiállnak a nagy egyházak idehaza.
    Visszajön a múlt. Na nem 500 évvel, 1000-el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Mellé perszer majd naptárakat adunk a vadaknak, hogy ők is tudják.
    Vasárnap vadászati tilalom lesz !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Mennyiért lehet Namibiában egy nagyobb vadat kilőni? Na jó, én nem vagyok egy jó lövő, de néhány ezer €-ért egy helyi vadász mögülem kilövi , ugye? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Majd megmagyarázzák,hogy a kétharmad bízta meg a védett állatok kilövésével…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Erre is, mint mindenre megvan a felhatalmazásuk, oszt jónapot. Előbb-utóbb vígan lövöldöznek majd a nemzeti parkokban. Az állam átveszi az orvvadászat bizniszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Ha már nincs mire lőnie: 2012. januárjától 150 000 rokkantat fognak kitenni – a KDNP aszisztálásával – a járandóságaikból. Csak a hátunkra kell írni, hogy CSALÓK és máris kilőhetőkké váluk. A fájdalommentes találatokat meg fogjuk köszönni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Továbbá mától levadászható minden Pro-Natura díjas természetvédő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Ránk mikor lőnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos