Ronai and Ronai
AMERIKAI

Richard Field elmondta az igazat a gyöngyöspatai helyzetről 2011. április 25. hétfő 6:59 Forrás: Facebook

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Richard Field elmondta az igazat a gyöngyöspatai helyzetről

Budapest – Richard Field az Egymillióan a magyar sajtszabadságért csoport Facebook-oldalán tette közzé közleményét.

Április 22-én pénteken reggel 7:30 és 8:00 között a kelet-magyarországi Gyöngyöspatán 276 roma nő és gyerek szállt fel a Magyar Vöröskereszt által bérelt hat buszra. Nyolc órakor a buszok elindultak egy-egy üdülőhely felé, Budapestre és Szolnok közelébe, ahol a Vöröskereszt dolgozói és önkéntesei fogadták őket.

A Vöröskereszt azért vitte el a gyöngyöspatai nőket és gyerekeket, mert a falu polgármestere a hét elején lemondott, továbbá Eszes Tamás és félkatonai szervezetének meghatározatlan számú tagja péntekre tervezték a faluba való bevonulásukat. A félkatonai szervezet – a Véderő – alapítója, Eszes egy másfél hektárnyi szőlőst vásárolt és további másfél hektárnyi területet bérelt ki az elszegényedett gyöngyöspatai cigánysorral szemközti dombon, abból célból, hogy katonai gyakorlatozást tartson Húsvét hétvégéjén, majd „azután havi rendszerességgel”.

A Véderő honlapján – amelyet az evakuálásról megjelent híreket követően blokkoltak – ijesztő külsejű fiatal férfiakról készült képek voltak láthatóak, ahogy véresre maszkírozott arccal katonai terepruhában félautomata fegyvereikkel gyakorlatoznak. A honlap egész oldalas felhívásban szólította fel a 14. életévüket betöltött „hű” magyarokat, hogy vegyenek részt egy háromnapos katonai kiképzésben, ahol többek közt fegyverhasználatot is tanulhatnak a szervezet új kiképzőhelyén, „Gyöngyöspata mellett”. A kiképzőbázis viszont gyakorlatilag közvetlen szomszédságában van annak a területnek, ahol a gyöngyöspatai romák többsége él.

Kétségtelen, hogy Eszes azért választotta ezt a bizonyos helyszínt a katonai kiképzésnek – ami többek közt szimulált éjszakai harcászati gyakorlatot jelent, airsoft lőfegyverek elsütésével, amelyek úgy néznek ki és olyan hangot adnak ki, mint egy valódi fegyver -, hogy megfélemlítse a 450 fős gyöngyöspatai roma közösséget, amely körülbelül 110 családból áll. A családok 35 romos házban zsúfolódnak össze, amelyek közül néhányat súlyosan megrongált a tavalyi árvíz. Távolról ezeket az airsoft fegyvereket lehetetlen megkülönböztetni a valódi fegyverektől. Továbbá, be lehet őket állítani úgy, hogy valódi lövedéket lehessen kilőni belőlük.

A gyöngyöspatai „cigánysor” néhány lakója korábban Gyöngyöspata más részein lakott, de kénytelenek voltak rokonaikhoz költözni, miután házaikat ismeretlen elkövetők felgyújtották. A polgármester tiltakozása – amikor egy hasonló helyzetben levő család a cigánysoron kívül szeretett volna házat venni -, arra indította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy felkérje a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet, hogy vonuljanak be a településre, arra hivatkozva, hogy egy helyi idős lakos öngyilkosságát az idézte elő, hogy a roma család a szomszédjába akart költözni.

A katonai kiképzés egy hónappal azután vette kezdetét, hogy a Polgárőrség 16 napra megszállta a falut és szélsőséges gyűlöletcsoportokhoz tartozó tagjai szabadon járőröztek az utcákon, ostorokkal, baltával, pitbullokkal. Így érthető, hogy a gyöngyöspatai romákat megrémítette az a hír, hogy a szomszédban félkatonai gyakorlatozás szerveződik.

Selymes Erik, a Vöröskereszt országos elnöke elrendelte, hogy a nőket és a gyerekeket vigyék el a faluból a tervezett katonai kiképzést idejére, miután tőlem és többek közt Mezei Istvántól – aki helyi gyöngyöspatai lakos és a Vöröskereszt tanácsadója – értesült a hírekről. Ezért a tettéért elismerést érdemel a gyöngyöspatai romáktól, illetve attól a 10-12 millió romától, akik gyakran esnek radikális gyűlöletcsoportok által elkövetett gyűlölet-bűncselekmények áldozatául. A nem roma magyarok és európaiak szintén hálával tartoznak Selyes Eriknek, hogy megtette a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy ártatlan nők és gyermekek védelmet kapjanak a politikai extrémizmus ellen folytatott harc színterén, Gyöngyöspatán.

Az, hogy Selymes ezt követően cáfolta, hogy bármilyen kapcsolat lenne a 276 roma nő és gyerek húsvéti elutaztatása, illetve az ugyanakkorra tervezett katonai kiképzés közt, véleményem szerint egyszerűen annyit jelent, hogy Selymes megpróbálja a magyar kormányt nem kitenni annak a szégyennek, amelyet a hazai és nemzetközi sajtó jogos felháborodása okozott annak köszönhetően, ahogy a félkatonai erők és polgárőrök bántak a magyarországi romákkal.

Számos, a helyi romákkal készített interjúból egyértelműen kiderül, hogy a romák két hónapja szinte folyamatosan fokozott félelemben élnek, és szükségesnek tartották azt, hogy a tervezett kiképzés idejére biztonságba helyezzék a nőket és gyerekeket.

2011. április 24.

Ajánljuk olvasóink figyelmébe Bartus László Richard Field-ről szóló, Az amerikai című írását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 20 szavazatból)
Richard Field elmondta az igazat a gyöngyöspatai helyzetről, 2.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Ennyit a Kormánybohóc hivatalos véleményéről…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  2. Selymes – Nyálas , biztos ezt akarta hallani a felcsúti kondás gyerek .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  3. ez a Field egy szarházi hazug.

    Április 24-ig EZ ÉVBEN tizennyolc azaz 18 öreg, védtelen ember lett kirabolva, és bestiálisan lemészárolva.

    Kivánom ennek a szemetnek, hogy az áldozatok vére szálljon rá, soha ne tudjon aludni, rémálmai legyenek, és odáig vigye a lelkiismerete (ha olyan lesz neki) hogy felakassza magát.

    Vagy menjen el izraelben segédkezni, ahol a palesztin gyerekekbe, a teljes tárat beleereszti a honfitársa.

    Te nyomorult, átkozott legyél még élsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (35 szavazatból)
  4. Látszat mögé néző

    Mondjuk Marian Cozma és Pénzes Henrietta és a névtelen áldozatok szülei, hozzátartozói mit éreznek? Az airsoft fegyver nem alkalmas éles lövedék kilövésére, kizárólag műanyag golyócskákat lehet vele kilőni. Még “beállítás” után is. Játék és semmi több. Olyan “komoly” hangja van a gázos változatnak, hogy a panelszobában simán lehet vele lövöldözni, senki nem hív rendőrt. A rugós változat csetten egyet… Ezt a tényt ajánlom a cikk írójának figyelmébe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (26 szavazatból)
  5. na te rohadék, mikor viszed el Szikszóról, Kiskorpádról , Budapest IX kerületéből, Hejőszalontáról, Bosodnádasdról, Dombóvárról, Rakamazról, Kovácsvágásról, Hajduhadházról, Lakról, Kunszentmártonból vagy Pilisből stb.stb.

    a gyilkos testvéreid-szeretteid rokonát-faluját jutalomüdülésre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (30 szavazatból)
  6. Roland! Lesz még több áldozat, ha nem segítjük minél előbb munkához a cigányságot ! A cigány gyerekeknek bentlakásos iskolákat kellene létrehozni, fontos lenne, hogy tanuljanak írni olvasni ! Ha nem akarunk polgárháborút, akkor sok pénzt kell áldozni a cigányság felemelkedéséért és a saját nyugalmunkért a békéért !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  7. Weyer! Te az emberi faj szégyene vagy, remélem hamar utol ér a saját magad által előidézett végzeted!
    CSAK AKKOR NE MÁSOKAT HIBÁZTASS ÉRTE!

    Úgy néz k, Európa sorba szüli ” hűtlen gyermekét”! Jó lenne ha inkább vetélne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (17 szavazatból)
  8. Mi van tetü “antilájkolók, már embernek sem vagytok jók??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  9. A valóság az, hogy rettenetesen nehéz (lenne) a cigányokat munkához juttatni. Ugyanis az égvilágon semmihez nem értenek olyasmihez, ami össztársadalmilag hasznos lenne. Szándékosan nem járnak iskolába, nem képezik magukat. A hozzáértés hiánya miatti (képességeiknek, képzettségeiknek megfelelő) munkát viszont elutasítják.
    Ha valóban meg akarná oldani a mindenkori aktuális hatalom a cigánykérdést, akkor valóban komolyan venné az iskoláztatást, a képzettségnek megfelelő munka kiosztását és következetes számonkérését…
    Már több helyen olvastam, hogy igazából egyetlen biztos feltétele van annak, hogy végre hozzákezdjenek az illetékesek a cigányprobléma rendezéséhez.
    Ez pedig a következő:
    A Rózsadombra kell költöztetni két-három olyan cigány családot, akik rettegésben tartják környezetüket. Az iskoláskorúakat beiskolázni a rózsadombi iskolákba. És ugyanúgy tűrni mindazt, amit elkövetnek, mint ahogy vidéken is tűrni kötelesek a pedagógusok is és a szülők is. Aztán a környék összes biztonsági őrének megtiltani, hogy akadályozza a cigányokat abban, amit éppen csinálnak, vagy csinálni akarnak. Ha az ötéves lurkókat éppen betuszkolják a legkisebb ablakokon, hogy nyissák ki a bejáratot, azt se megakadályozni ám! Élhessenek ugyanúgy, mint például Gyöngyöspatán, Sarkadon. Mert ahogy vidéken se tesz ellenük semmit a rendőrség, élje át ugyanezt a sok jogvédő is a saját bőrén megtapasztalva.
    Garantáltan egy félév se telne el, bizony isten, hogy fejükhöz kapkodnának országunk nagyjai.
    Amíg fogalmuk sincs, miről beszélnek, itt semmi nem fog változni. Legfeljebb többen fognak a gárdához, meg Vona Gabiékhoz imádkozni. (Amitől mentsen meg bennünket az Isten. Mert azt nem elfeledni, hogy Vonáéknak csak ürügy a cigánykérdés.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. A fegyvereknek valóban pukkanó hangja van, ami nem téveszthető össze bármilyen más fegyverrel. Tudom,mert hallottam, ugyanis voltam Gyöngyöspatán, személyesen beszélni a helyiekkel, cigányokkal magyarokkal egyaránt. A magyar lakosság elmondta, hogy valóban nem az összes gyöngyöspatai cigánnyal van probléma, csupán néhány családdal, akik terrorizálják a lakosságot és “mindent ellopnak ami 80 kg-ál könnyebb és nincs lebetonozva.” A cigányok félelmét a média, és a roma vezetők szítják, aromák meg úgy érzik, sakkban akarják őket tartani. A Vöröskereszt megkeresésre jelent meg és a helyi cigányságnak azt mondták, hogy hétvégi kikapcsolódásra viszik a nőket és a gyerekeket, hogy kipihenjék a feszültségeket, és, hogy míg távol vannak hátha rendeződik a helyzet. A cigányokat megkérdeztem, hogy bántottak-e valakit a Polgárőr Egyesület tagjai, akár szavakkal, akár fizikailag. Azt a választ kaptam, hogy senkit. Megkérdeztem, hogy akkor miért félnek, amire kétféle választ kaptam. Az egyik válasz az, amit a roma vezetők, és a média szajkóz: A ruhájuk kelt félelmet. Így szó szerint. Tehát ezek nem a cigányság szavai. A másik fajta válasz őszintébb és hihetőbb. Azért félnek, mert nem minden cigány bűnöző, de a korábbi roma gyilkosságoknál sem válogattak az elkövetők, lelőttek becsületes, dolgozó cigányt is, ezért attól tartanak, hogy itt is előfordulhat, hogy valaki lövöldözni kezd rájuk. Nem történt olyan fenyegetés az egyesült tagjai részéről, ami ezt megalapozná, de mások, helyi lakosok részéről igen, így ez az alapja a félelemnek, vagy inkább frusztráltságbak, Az idős helyi lakosról a média mélyen hallgat, ahogy a többi lopásról fenyegetésről is. Az idős helyi lakos azért lett öngyilkos, mert fenyegették, zsarolták, megverték, elvették a pénzét, stb. Mindkét felet meg kellene hallgatni, de a helyi lakosokat senki sem kérdezi, illetve egyetlen egy interjú van velük kapcsolatban. Ha igazságot és jogállamot akarunk, akkor tárgyilagosnak kell lenni és elfogulatlannak, egyenlő arányban mindkét féllel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. Rigli! Tökéletesen igazad van és jó ötlet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Nem minden cigányra igaz, de sajnos a többségre. Viszont azokat akik akarnak tanulni és dolgozni az anyagi teher ellenére is támogassa az állam.. Mert látniuk kell, hogy érdemes tanulni és dolgozni. Nagyon sokan próbálnak tisztességesen megélni, és sajnos ők azok akiket a cigányság és a magyarság sem fogda be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Látszat mögé néző

    Layli, uccsó hsz-edre: járunk forgatni. Évekkel ezelőtt voltunk olyan faluban, ahol igenis voltak becsületes, dolgozó, tiszta cigányok. A portájuk is mintaszerű volt. Szóval meg lehet ezt csinálni, ha valakinek igénye van rá. Érdekes volt, hogy több helyen voltunk, és nem láttuk volna, hogy ezeket a családokat akár a magyarok, akár a többi roma kiközösítette volna. Sőt. Elismert embereknek számítottak, mert nem egy közülük vállalkozó volt, aki a többi faluban élő lakosnak is biztosított munkát. A baj, hogy ilyen roma kevés van. Aki jó példával menne előre, és mutatni, hogy a munka, a rend, a tisztaság nem ellenkezik a cigányság kultúrájával. Innen kellene elindulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Weyer Roland
    Te egyszerűen hülye vagy. Gyorsan mej el az analitikosodhoz mielőtt ufókat nem kezdesz látni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  15. Látszat mögé néző

    Öregszeder, na, ő tuti nem fog :-) Az ufók az értelmes emberekhez mennek :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. Látszat mögé néző! Amikor arra utaltam, hogy a tisztességes, dolgozni akaró cigányokat kiközösítik, arra az esetekre gondoltam, amikor egy bűnelkövető, vagy dolgozni, tanulni nem akaró közegben egy vagy több cigány ember vagy család próbál kitörni. Ilyenkor a saját közössége, olykor családja megveti. Saját szem és fültanúja voltam ennek több alkalommal. A közelmúltban egy asszony, megunva, hogy a férje több időt tölt börtönben mint otthon, elment dolgozni egy magyar ember tulajdonában álló vállalkozáshoz. A 15 éves fia nem akar iskolába járni, a barátaival csavarog, akik már több bűncselekményt követtek el. Igen, van köztük magyar is, nem csak cigány kamasz. A fiút gúnyolták a barátai, hogy a 8 általánost végzett anyja csak 70 ezret keres havonta. Amikor az apa szabadult a börtönből, közösen szidták az asszonyt. A férfi azt mondta, minek dolgozik, egy cigány nő maradjon otthon, majd a férj eltartja, egyetlen nap megkeresi azt a 80 ezret. ( bűnözésből) A fia árulónak nevezte, mert elment dolgozni egy parasztnak. Még ha cigánynak ment volna el dolgozni az talán megbocsájtható lenne, de akkor az a cigány fizessen többet mint 70 ezer. A magyar munkahelyen pedig csak ő volt cigány, és bizony voltak akik előítélettel viseltettek iránta, és ezt sajnos éreztették is vele. Szegény asszony hiába mondta, nem akarja, hogy a férje bűnözzön és megint börtönbe kerüljön, inkább dolgozik, és hiába biztatta a fiát, hogy tanuljon szakmát és ne kövesse az apja életútját. Addig szekálta a férj családja, hogy kilépett a munkahelyéről. Most megint nyomorognak, mert a férfi ismét börtönben van, és nincs megélhetési lehetőségük. Erre a példára gondoltam. Sajnos nem ez az egyetlen. Ha a cigányságság egyes köreiben nem lenne szégyen a kevesebb pénzért végzett munka, és a börtönbe kerülést nem tekintenék munkahelyi balesetnek, valamint a magyarok nem általánosítanának, egy pici lépéssel előrébb lendülne mindkét közösség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. Látszat mögé néző

    Ugyanez lilában és zöldben. Egy kommentemben írtam régebben, hogy kórházban egy fiatal roma lány feküdt mellettem, aki abortuszra érkezett. Két napig csak a magyar barátja látogatta, mert a családja kitagadta, mikor közölte, hogy nem hajlandó abbahagyni az iskolát, hogy szüljön. A fiú szülei fogadták be. A másik példa a helyi romatelep lakói. Pár éve az önkormányzat közmunkát ajánlott nekik, minimálbérért, normál nyolc órás meló, akkoriban talán 60 ezer Ft volt a min. bér. Szó szerint elzavarták a szociális munkást, ennek a sajtó is tanúja volt, a tévé is mutatta, újságban fotóval, szóval nem rasszizmus, hogy nehogy már valaki azt képzelje, ők megmozdulnak ennyiért, amikor a segély több. Többször próbálták őket kitelepíteni onnan, szétszórni a közösséget panelekbe és más önkormányzati lakásokba, de olyan iszonyatos lakossági palotaforradalom tört ki az amúgy megszállottan szocialista városban, hogy jobbnak látták nem kísérletezni tovább. A másik telep lakóinak egy közeli faluban vettek házakat, két hónap múlva már az ENSZ-nél volt az ügy, igen, ők indultak Kanadába, mert felháborodtak, hogy olyan házakat kaptak, ahol közüzemi díjat kell fizetni… De hogy kertes házak, szép környezet, a város egy ugrás, az semmi. Te is tudod, egy falusi háznak milyen közüzemi díja van… Nem semmi éppen, de ha valaki odafigyel, nagyon kicsi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Én a tanulást illetően radikálisabb vagyok. Az kevés, ha bárki is úgy gondolja, hogy “érdemes” tanulni. Alapállásnak annak kell lennie, hogy a “társadalmilag előírt tananyag elsajátítása a társadalomban élés alapfeltétele”. Ennek gyűjteménye pedig az általános iskola + szakmai képzettség.
    A közmondás, hogy “jó pap holtig tanul”, nem véletlen. Génjeinkben örökített tulajdonságunk a létezésünk utolsó pillanatáig következetes alkalmazkodás a változó feltételeinkhez.
    A társadalomban élő embernek azonban nemcsak öncélúan kötelessége tanulása eredményét alkalmazni, azok szolgálatába kell állítania tudását, akik szolidaritásban állnak vele.
    Egyszerűre fordítva ez annyit jelent, hogy nem csórelással, nem mások becsapásával, nem a nálam tehetősebbek kifosztásával kell túlélnem az életet, de nem is mások könyöradományaival kell tengenem-lengenem, segélyezettként eltartottan, hanem azoknak a társadalom által fontos ismereteknek az elsajátítását kell alkalmaznom, amivel viszont segítem mindazokat, akiknek közadakozására szükség esetén jogosult leszek számítani.
    Azt hiszem a cigányok esetében különösen is “élethűvé” kellene tenni ezt a hozzáállást, hiszen nem mi ( a többség) akarjuk a saját kultúránkat elfogadtatni velük a sajátjuk rovására, hanem mi áldozunk nagyon keményen azért, hogy jövevényként ők illeszkedhessenek be végre egyszer valahára.
    Ám ez nélkülük, vagy az ő tenni-vágyó akaratuk nélkül nem lehetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Látszat mögé néző

    Hú, Rigli… Olvasd el a másik cikkhez szóló kommentemet… Meglehetősen félelmetes jelenség vagyunk mi itt páran az egymás szavaival, gondolataival :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. “lelőttek becsületes, dolgozó cigányt is” – nem, nem IS, hanem csak azt. Ugyanis ezek az emberek sem mernek közel menni senkihez, akinél esély van rá, hogy visszalő. Nagyon jól lehet tudni, a cigányság közül kik azok és hol találhatóak, akik felelősek a feszültségért az életmódjuk és a viselkedésük miatt. Csak ha az utcájukba bemegy egy szakasz náci, nem jön ki élve. Ezért gyújtották rá a házat szegény, ártatlan emberekre és lőtték le őket, amint az égő házukból menekültek. Mert így nem volt semmi kockázat, viszont nagyon büszkék lehettek magukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Látszat mögé néző

    “Csak ha az utcájukba bemegy egy szakasz náci, nem jön ki élve”

    Ha nácik, senki nem jön ki élve. De ezek nem azok, főként ez mutatja… Egy csomó katonásdit játszani akaró unatkozó, hormontúltengéses “Mad Max”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. Lehet, hogy sokan lesznek, akik nem értenek egyet velem. De, én hiszem, hogy a bajok gyökerei a munkanélküliség. Annak ellenére mondom, hogy tudom, hogy alapvetően nem szeretnek dolgozni, és főleg nem a minimál bérért, vagy ahhoz közelítő bérért. Egy magyar fillérekért is felkel és elmegy robotolni, ők nem.
    De addig amíg nem tudunk munkát adni nekik, mert másoknak sem jut, addig van mire hivatkozniuk, és mondhatják, hogy kéremszépen én dolgoznék, de nincs mit…
    A másik komoly baj, hogy a kormányaink nem érezték szükségét igazán törődni ezzel a kérdéssel. Minden fontosabb volt, mint az, hogy a hátrányos helyzeteket megszüntessék, hogy találjanak rá olyan megoldást, ami tényleg előre visz. Ráadásul a jelenlegi kormánynak nem csak a trehányság az oka, hanem az, hogy nem áll érdekükben megoldani a problémát.
    Rengeteg idő és pénz szocializálni őket, tehát inkább felhasználják a további megosztásra.
    Megosztották a népet bal és jobb oldalra a 90-es évek végén, mostanában az új csodás adórendszerrel tehetősre és szegényre, az alkotmánnyal keresztényre és keresztény ellenesre, és most jön, hogy utáljuk már a kisebbséget. Most a cigányokat, majd a tótokat, a szerbeket, majd a svábokat, zsidókat, nem számít csak gyülölet legyen a szívekben! Közben pedig nem foglalkozunk azzal, amit odafönt csinálnak. Apránként mindent elvesznek tőlünk, csak a káoszt és a gyülöletet hagyják meg nekünk.
    Ha tényleg meg akarnák oldanai a cigánykérdést, akkor nem egymás ellen uszítanák a cigányszervezeteket, hanem velük együttműködve, és általuk raknának rendet közöttük.
    A cigány ember vallásos, a cigány ember a vajdára felnéz, elég lenne ha a saját “királyuk” kezébe adni a feladatot, hogy rakjon rendet. De ez túl egyszerű lenne, mert akkor nem lenne szavazóbázis. A Jobbikkal meg mi lenne? Maradna a “nagymagyarország” utáni vágy, semmi több. Nekik nagyon jól jön a cigány bűnözés, hiszen csak ez tartja őket életben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Bíborka, alapállásunkban nem értek egyet veled!
    Nincs olyan, hogy ne lehetne adni munkát bárkinek is. MINDENKINEK, KÉPESSÉGE SZERINT LENNE LEHETŐSÉGE DOLGOZNI…
    Ha a kormány képes akár a féllábúakat is visszaterelni a munka világába, akkor ép, egészséges (soha korábban munkát nem végzett, csak a származásuk okán) eltartott egyéneket is tevékenykedtetésre lehet fogni.
    Aki az égvilágon semmihez nem ért, annak azt a pár automatikus mozdulatsort be lehet mutatni, be lehet vele gyakoroltatni, és megfelelő következetességgel számon lehet kérni tőle a teljesítést. (Pontosan tudom, ha foglalkoztató iskolákban lehetséges önmaguk ellátására képessé tenni a tanulókat, vezetői engedély nélküli autóvirtuózokat is képessé lehet tenni munkát végezni.)
    Akár közmunka-program keretén belül is. Szervezés kérdése az egész. Csak következetesnek kéne lenni hozzá.
    “Nem voltál és nem is vagy hajlandó tanulni? Akkor értelmetlenül, értelem nélküli munkával fogod tölteni a hivatalos (mindenkitől elvárandó) munkaidődet, te sem leszel kivétel. Neked is dolgoznod kell, éppen úgy, mint másnak. Neked, mivel semmit nem voltál hajlandó kitanulni, roppant könnyű munkát adnunk. PL.: két vödörrel belemerítesz a folyóba, felmész vele a hídra, és beleöntöd a folyóba… Napi nyolc órán keresztül. És megkapod érte a fizetésedet, ami éppen egyenlő azzal a segéllyel, amit eddig úgy kaptál, hogy egész nap vakargattad a …”" Egészen más kategória az, ha valakinek megvan a végzettsége, ám lehetősége nincs a szakmájában dolgozni. Az ilyen kiérdemli a segélyt, mert valóban dolgozna, ha lenne hol. Ám aki eleve arra készült, hogy semmittevő lesz?!…
    Van persze értelmes munkalehetőség is: végigkísérni a gyereket az iskoláig, iskola után érte menni, váltott turnusokban beülni az órákra, vigyázni, hogy ne zavarja az órát a kezelhetetlen gyerek…
    … Rendbe rakatni naponta a saját telket, budit építeni rá, veteményezni, baromfit tartani. Minden áldott nap leadni azok névsorát, akik rendben tartják a telküket.
    Nem csak lapátot támasztó tevékenység létezik ároktakarítási címen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Majd Richard Field .-ről is jól kideríti az igazságot a FIDESZ hírgyár .
    Pl. megállapíthatják hogy egy UFÓ emberalakúra klónozott változata , titkos izraelita földalatti bunker-laboratóriumok által, a nemzetközi pluralisták pénzelésével.
    Ígyaztán nincs is joga a Földön tartózkodni , aki látja lője le.
    Vagy valami hasonlót..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  25. Rigli, félreértettél, nem hiszem, hogy nem egyezik a véleményünk. Szerintem is lehetne dolgozni, és lehet találni munkát, de olyant, amiért fizetnek is már nehezebb. Pont azért, mert nincs ki koordinálja. Az eddigi közmunkaprogramot is lefejezték, és csak hablatyolnak, hogy teremtenek munkát. De addig amíg az önkormányzatokat ellehetetlenítik, megvonják tőlük azokat az összegeket is amik eddig a rendelkezésre állt, akkor hogy adjanak nekik bármit is.
    Pont azt akartam mondani, hogy a kormányunk csak szövegel, hogy van romastratégiája, de valójában az a stratégia, hogy hagyja a jobbikot garázdálkodni, mert ez a legkényelmesebb és politikailag a legkifizetődőbb megoldás. Nagyon sok pénz kellene a közmunkára, pedig ezzel több legyet is csaphatnának. Egyrészt hasznosan munkával töltené a szegény réteg a mindennapjait, a gyerekeknek mintát jelentene, hogy vagy tanulsz, vagy dolgozol, és a települések is szépülnének, épülnének. De ez csak szöveg! A tett hátra van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Nagyon sok gondolat kering a fejemben, de Ti is így vagytok ezzel…

    Hívjuk segélynek vagy hívjuk fizetésnek amit odaadunk? Ha a segélyosztást közmunkához kötnénk akkor az munkabér lenne, nem segély! Milyen másként hangzik? Rengeteg a tennivaló kis országunkban, ami pénzhiány miatt nincs elvégezve pedig igény lenne rá! Sajnos bizonyos köröknek nem érdeke, hogy ingyen elvégezzék azt a munkát amiért milliókat kapnak közös pénzünkből. De unatkozó egészséges emberek százezreiről beszélünk most, ideértve a börtönökben unatkozó embertömegeket. Ezermillió olyan munka van amit bárki el tud végezni, csak szervezés kell mellé! Oda kell adni a szervezést az Önkormányzatoknak és szervezzék meg a munkát. Szoktassák az embereket munkához!

    Ha Richard Field olyan nagy fazon lenne, akkor nyugodtan lobbizhatna azért hogy iparágakat létesítsenek, a börtönökbe ahol állandó foglalkoztatást kaphatnának az unatkozó rabok, pl. mosodák a kórházaknak, önmagukat tartanák fent, segíthetnék a közellátást! Munkára szoktatnák az embereket! Sőt aki jól teljesít annak fizetést is adnénk, szabaduláskor pedig nem az lenne az első gondolata: hogyan csináljak pénzt, ott lenne pár forint az újrakezdéshez!

    Cigány vezérek szerepe: Horváth Aladár és a többi nagyfejű politikus xar semmit nem tesz azért, hogy megkülönböztessék a jó és a rossz cigányt. mert nem nem minden cigány rossz, de mivel csak a balhés családok vannak terítéken, róluk szólnak a hírek. A cigányok pedig egyként lépnek fel ha cigány támadnak!

    Nagyon nagy hiba! A gyerekgyilkos az az is marad, kurvára nem kell megvédeni! Tök mindegy hogy fehér vagy cigány, gyerekgyilkos és kész. Azért nincsenek a cigányok megkülönböztetve mert nem lehet őket megkülönböztetni, mert zárnak. A cigány vezetőknek el kellene határolódni a bűnözőktől és hangsúlyozni, hogy ők bűnözők mi nem! Olyan életpályákat bemutatni amivel tisztességes munkával, szorgalommal tudnak szépen élni. Zene, sport, tanulás, munka! A primitív közösségeket akik mellet nem lehet élni ki kell közösíteni!

    A média szerepe, ne azt sulykolják, kinek mi a joga, hanem kinek mi a kötelessége, a rendőri intézkedést pedig ha jogszerű nem kell, kétségekkel tálalni! Lehet berakni életpályákat, és elrettentésül börtönéletet, talán akkor nem lesz büszke a fiára sok buta, hogy börtönviselt. Mintha többet érne a börtön az iskolánál :(

    Magyarországon minden magyar embernek ua. a felelőssége! Ezt az iskolákban kellene a fejekbe verni, mivel kötelező bármikor lehetne vele élni! Ha itt élsz, itt jársz orvoshoz, ide szülöd a gyereked, akkor ide tartozol. A cigányok nagy része nem érzi magáénak az országot, és azt gondolja hogy nem magyar…

    Azt nem értem, hogy itt több jó ötlet elhangzik mint a parlamentben, pedig Mi még fizetést sem kapunk érte :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rabszolgaként dolgoztatják a közmunkásokat 2012. június 24. vasárnap | AN

Balog Zoltán államtitkársága helyreigazít 2011. november 14. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos