Ronai and Ronai
AMERIKAI

Öt polgárőrt állított elő a rendőrség 2011. április 15. péntek 20:46 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Öt polgárőrt állított elő a rendőrség

Hajdúhadháza – Folytatódik a Fidesz és a Jobbik közötti testvérháború. Garázdaságnak minősülő “járőrözési tevékenység” miatt ugyanis előállította a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagját a rendőrség pénteken kora este Hajdúhadházon.

Gyüre Csaba jobbikos országgyűlési képviselő az MTI-nek a rendőri akcióról szólva azt mondta: az egyesület tagjai pénteken délután nem járőröztek, hanem civilként aláírásokat gyűjtöttek Hajdúhadház főterén.

A már több mint 2000 aláírást tartalmazó kérdőíven arra válaszolhattak a település lakói: akarják-e, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület továbbra is Hajdúhadház területén maradjon, és “polgárőr tevékenységet” folytasson.

Gyüre Csaba tájékoztatása szerint öt jobbikos országgyűlési képviselő jelentétében, mintegy 30–40 rendőr “megalázó módon ingre vetkőztette” és személyenként legalább tíz percig vizsgálta az ellenőrzés alá vont kilenc ember ruházatát, majd közülük ötöt elvittek.

A képviselő elmondása szerint “három polgárőrt” olyan erősen bilincseltek meg, hogy őket ellátásra a debreceni klinikára kellett szállítani. Gyüre Csaba jelenleg – azokkal a polgárőrökkel, akik szintén részt vettek az aláírásgyűjtésben, de akiket utána nem vittek el – a Debreceni Városi Bíróság épülete előtt tartózkodik, míg más jobbikos vezetők egy debreceni rendőrőrs előtt várják a fejleményeket, ahová – mint elmondták – az eljárás alá vont polgárőröket Hajdúhadházról átszállították.

Az Országos Rendőr-főkapitányság péntek délután azt közölte az MTI-vel, hogy “rendőri jelenlétre” megszüntette járőrözését a Hajdúhadházon tartózkodó csoport. A közlemény szerint rend és nyugalom van Hajdúhadházon. Amennyiben rendőrség ismételten járőrözést észlel, annak résztvevőit és kezdeményezőit “a hatályos jogszabályok maradéktalan betartására” fogják kötelezni – tették hozzá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Öt polgárőrt állított elő a rendőrség, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Miért érzem úgy hogy ez egy előre megrendezett színjáték ?
    Így akar a FIDESZ roma-szavazatokat gyűjteni ?
    ” Ely siker-receptje : Kelts fel egy igényt, majd elégítsed ki “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Geyza,
    Szeretném pozitívan értékelni a cikket, de én is attól félek, hogy színjátékot látunk.
    Amúgy a jogi helyzet egyszerű, nem legitim szervezet, nem a polgárőrségről szóló törvény szerint működnek, azaz a rendőrök jogszerűen vitték el őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Ez a lényeg.
    Butaromák meg áldják Bölcsvezért.És talán odahelyezik majd a voksukat.
    Szteem még kitudnak rázni a mandzsettájukból sok ilyen trükköt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Talan megsem volt erdemes a hatalomnak a rendorseggel lacafaszazni.
    Hajra Dozsa!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Tegnap este M a r k o s Gyuri – ez esetben mint a Polgárőrszövetség egyik tótumfaktuma – K á l m á n Olgának nyilatkozott az ATV-ben. Rendkívül zavartan és kissé összevissza tették ezt, ami még nem lett volna oly nagy baj… (Talán valami, vagy valaki fékezte őket a szabad vélemény nyilvánításban.) Azonban az úgynevezett polgárőrök fekete, n y i l a s-u n i f o r m i s a egyiküket sem háborította fel, ami tőlük enyhén szólva furcsa “megnyilvánulás”… Az egész interjú alatt e g y á r v a s z ó v a l s e m kommentálták ezt a felháborító és lényegi,de sajnos már nem új jelenséget. Végig csupán technikai kérdésekről “vitatkoztak”. Talán valaki megtiltotta nekik? Vagy ilyen buták lennének?
    Így szürkülnek el, válnak közönbössé húsunkba vágó jelenségek… Igaz ATV?

    - Nem kellett volna kissé korábban ébrednie a BM-úr? Vagy az időzítés sem véletlen?

    - Ivanka Baratom!
    Tudod te azt, hogy az Újpestnél a Megyeri úton micsoda nyílt zsidózás megy a meccseken? – Ez már nem “a Dózsa”…
    .’.öl:sk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  6. Ha ötöt előállítottak közülük, annak súlyos okának kellet lenni, fegyver, gázspray, sokkoló, de az is lehet, hogy csupán szemtelen arrogáns magatartás a rend jogos(!) és hivatásos fenntartóival szemben.
    Lehet, hogy ez az a két nagy pofon, amit viktátorunk anno beigért az elzavarásukra? Egy kicsit elkésett, a szemben álló felek, már élesítik a feghyvereket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Csak nehogy kirúgják az intézkedő rendőröket….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Végre helyrerakták őket. Így kell ezt csinálni. Nincs szükség önjelölt járőrökre.
    Az én egyesületem anno együttműködési megállapodást kötött a rendőrséggel. Legális, bejegyzett egyesület volt. Minden szolgálat elején bejelentkeztünk a kapson, fel volt írva a nevünk, a rendszámunk. Tudták, hogy kik vannak kint.
    Nem mentünk át a szomszédos kerületekbe. Ha mégis volt valami átfogó akció, akkor erről tájékoztatták a szomszédos kapitányságot. De ezeket a mi kapitányságunk szervezte, és nem a mi ad hoc szeszélyünk volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  9. Épp most tették a polgárőröket az igazi helyükre:

    FELMENTETTÉK ŐKET!

    Csak a nemzet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ha feltűnik a ház falán a jel… 2011. június 12. vasárnap

Még nincs ítélet a gárdakapitány perében 2011. június 8. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos