Ronai and Ronai
AMERIKAI

AN-olvasók: Nem lesz legitim az új alkotmány 2011. április 12. kedd 5:21 | AN

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
AN-olvasók: Nem lesz legitim az új alkotmány

New York - Az Amerikai Népszava olvasói egyöntetűen nemleges választ adtak a kérdésünkre, miszerint “Legitim lesz-e az új alkotmány vagy nem?”

A pont egy hete, április ötödikén feltett kérdésre a válaszadók 91%-a voksolt nemmel és csak 9%-a igennel.

A kérdésre összesen 1114-en válaszoltak, közülük 1019 úgy tartotta, törvényellenes lesz az új alkotmány, annak legitim volta mellett pedig csupán 95 ember voksolt.

Eheti kérdésünk így szól:

[poll id="14"]

E heti kérdésünk így szól:

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
AN-olvasók: Nem lesz legitim az új alkotmány, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. az a baj, hogy mi nem az ország reprezentatív mintája vagyunk, még akkor is, ha megpróbálunk tárgyilagosak lenni. Ez nem, hogy nem minden magyarországi véleményre igaz, de ez a szignifikáns kisebbség

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  2. Jobboldali barátaink még nem vették észre, hogy őket, a családjukat ugyanúgy fogja érinteni, súlytani, mint engem, aki egy balliberális bolsevik őskövület vagyok. Szerintük :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Talán itt egy reprezentatív minta sem számít. indifferens, hogy mi az ország valódi véleménye, ha van, egyáltalán. Nekem az az érzésem, hogy a többségnek mindegy. Én a választások előtt eljöttem Magyarországról. És valahogy nem akaródzik visszamenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  4. Jó tudni, hogy ilyen vélemények is vannak, az itt olvasottak megerősítik a hitünket, hogy tán nem bennünk van a hiba, de ha tárgyyilaagosan próbáljuk értékelni a helyzetet, akkor be kell lássuk, hogy sajnos ennek a fórumnak az olvasói, hozzászólói nem tükrözik az ország lakosságának valós összetételét, annak vélekedését. Ide nyilvánvalóan a magyarországi (esetleg külhoni) szabadelvű, legalább balközép beállítottságú értelmiség tagjai látogatnak el, és adnak hangot egyértelmű nemtetszésünknek. Ez nyilvánvalóan kitűnik a hozzászólások nyelvezetéből, információ tartalmából, hivatkozásaiból, tán még a hangneméből is. (Bár gyakran elkap bennünket a gépszíj.)
    Ettől azonban az ország még mindig kábulatban fetrengő, avagy a szemének hinni még mindig nem merő fülkeforradalmárok vannak többen és ennek a múltba bepárásodott szemmel visszarévedő, árvalányhajas, urambátyám mélymagyarok még többségben vannak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  5. A hét évig-et nyomtam meg, de szerintem 5 évig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Hanna,
    Az attól függ, hogy lesznek-e előrehozott választások. Félek tőle, hogy a következő választások után (normál esetben 3 év múlva) a jelenlegi ellenzéknek nem lesz meg a szükséges 2/3-a az alkotmány módosításához.
    Ellenben felvetődött bennem egy érdekes jogi kérdés. Van-e arra lehetőség, hogy egy későbbi kormány hatályon kívül helyezi a fidesz alkotmányt, és a gyorsaság jegyében a jelenlegi Alkotmányt teszi érvényessé ismét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Valaki magyarázza már meg, hogy amennyiben mégis leváltható lenne a következő alkalommal orbán (amiben nem hiszek, mert inkább rendkívüli állapotot hirdet leválthatóság helyett), miért lenne kötelessége a következő kormánynak kőbe vésett előírásokként kezelni az összes orbán-tákolmányt?!
    Ha orbánék kisebbségbe kerülnek, akkor ismét lángba borítják az országot, amiért nem az ő ökörködésüknek a hozadéka szerint él a következő kormány?
    Lenne mégegyszer annyira birka a nép, hogy elhinné a többség, amit orbán óbégat majd? Vagy a kólföld kényszerítene bennünket tiszteletben tartani azt, ami ellen ők is ágálnak most?
    Arra hivatkoznának, hogy a következők nem tartják be azt az “alkotmányt”, ami miatt éppen orbánt leváltja a nép?
    Nem írhatnának ki azonnal népszavazást a következők, ami az összes orbán-rémtettet eltörölné? Vagy akiket a fidesz most olyan posztra ültet, azok polgári engedetlenségként nem hajtanák végre az új kormány utasításait?
    Szóval homályosítson fel valaki…
    Köszike!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Szerintem, ha lemondatnák, akkor minden törvényét és határozatát semmisnek kell nyilvánítani. Mint az alkotmányossággal,jogelvekkel és a demokráciával összhangban nem álló intézkedéseket. És ennyi. Nem kell hozzá 2/3. A kőbevésett embereket le kell váltani, minthogy kinevezésük sem volt demokratikus. Médiatörvényt, az új tákolmányt is semmissé nyilvánítani. Új, demokratikus médiahatóságot felállítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Kedves Tibor,

    józan ésszel számolva évtizedekig hatalmon lennének, ebben is osztom Bartus Laci véleményét. Nem az előrehozott választások fognak nekünk segíteni. Ha lesznek egyáltalán előrehozott választások, az Patyomkin-választás lesz, színház, hazugság, a totális megtévesztés jegyében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Nem lesz itt 2014, sem 2018….naiv aki ebben hisz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Kedves Hanna,
    Milyen egyformán látjuk (sajnos!).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. A baj az, hogy az ellenzék az un. sarkalatos törvények megvitatásába “be fog menni” és ezzel besétál abba az “utcába”, ahol utólag legalizálják a találóan Grundgesetz-nek nevezett Fidesz pártalkotmányt. Ennél már csak az anagyobb baj -szerintem-, hogy az “urakat” csak vasvillával lehet majd elzavarni. És ez már előreláthatóan katasztrófa lenne, ugyanis abban a vezérnek igaza van, hogy “nem lesz itt kétharmad sokáig”. Így aztán nem nagyon marad más mint a “vasvilla”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Majd amikor teljesen kizsigerelik az országot és nyomorba döntik a néppet,akkor
    jönnek rá az emberek nincs más megoldás mint elzavarni ezt a rablóbandát.
    Magyarok Pató Pál módjára mindég akkor akarnak változtatni amikor már nagyon nagy a baj, nem ismerik fel idöben semminek a veszélyét.
    Következő választást megnyerni akaró pártnak ki kell jelenteni,hogy visszaállítja a
    2010 előtti állapotokat,kirúgja a Fidesz által mindenhova behelyezett pártkatonákat
    mert ha nem ezt teszi azok lehgetetlenné teszik a kormányzást ugyanúgy mint
    a korábban beépített főtiszviselői gárda,főügyész,bankelnök stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Csak ismétlem magam: a Führer politikai ámokfutása év végére államcsődbe viszi az országot.
    Onnantól a demokrácia visszaállítása egyszerűen népakarat lesz. Egyetlen tollvonással, ahogy valaki már megfogalmazta egy hasonló cikk kapcsán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Épp ezért az egy évre szavaztam. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Én az 1 hétre. Bár…sajnos meglesz az az egy év :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. A minta természetesen nem reprezentatív, de ennek ellenére az biztos, hogy Orbán Viktor uralma és Alaptörvénye nem lesz örök életű.
    A FIDESZ politikus 2/3-os hatalma a Hatályos Magyar Alkotmány-ból ered.
    A jelenlegi törvényhozók az orbán-alaptörvény megszavazásával megszegik képviselői esküjüket, ezért az művök nem lehet legitim.
    De nem lehet legitim azért sem, mert alkotói egy párt világnézetét, társadalom-felfogását, gazdaságpolitikáját, erkölcsi elveit akarja rákényszeríteni az egész társadalomra, ami demokratikus államokban nem elfogadható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Kedves Gugyerák! Ma valahogy mindig összeakadunk, de nem baj.” Ide nyilvánvalóan a magyarországi (esetleg külhoni) szabadelvű, legalább balközép beállítottságú értelmiség tagjai látogatnak el, és adnak hangot egyértelmű nemtetszésünknek. Ez nyilvánvalóan kitűnik a hozzászólások nyelvezetéből, információ tartalmából, hivatkozásaiból, tán még a hangneméből is. ” KÖSZ, ez jól esett!
    Az új alkotmányról pedig az a véleményem, hogy az tényleg jó lesz. Igen, egy fajtiszta kutyatenyészet számára. Egy sokszínű nemzetnek szóba sem jöhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Ja és hajrá Magyar Köztársaság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Abban hiszek hogy meg sem születik, de ha mégis, egy hétre szavaztam!
    csak január 01. után lesz hatályos.
    Tudom én vagyok a “legnaivabb!”
    De a hitemet el nem adom!
    Dávid a nagy Király addig imádkozott, hitt és harcolt amíg élt Bethsabe gyermeke!
    Ha kigúnyoltok sem adom fel, kitartok mint Dávid tette!
    Gondolom többen vannak akik ismerik a történetet!

    A hitet és kitartást akarom erősíteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Én abban hiszek hogy három év elég lessz arra hogy mindenkinek ( vagy majdnem mindenkinek ) kialakuljon az egyéni helyes véleménye.
    Ha az ország normálisabbjai megtudnak egyezni akárcsak egy hétre, háromnegyedes többséggel felszámolhatják ezt az őrületet.
    ( Aztán kezdhetik előlről minden )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Tisztelt kommentelők
    Nem a fuj alkotmányal van probléma ,hanem az emberekkel. Mert ha január 1-g nnemtőrőltetik el utána minden ellene való fellépés az” aLKOTMÁNYOS” rend megdőntésének számit és az megtorlandó,Itt nincs Viktatura.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Magyar emberek!
    Ezt a bandát el kell söpörni!
    NE LEGYÜNK BIRKÁK !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Ahogy Farkasházy is mondta: vigyázzunk a Köztársaságra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. A Magyar Köztársaság a nyomor,elnyomottság,megalázottság országa lesz ténykedésük nyomán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Már az MTI sem fotózhatja Orbánt 2014. április 6. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos