Ronai and Ronai
AMERIKAI

A tűzoltók tüntetése az Orbán-kormány ellen – videó 2011. április 17. vasárnap 15:00

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A tűzoltók tüntetése az Orbán-kormány ellen - videó

Budapest – A legrokonszenvesebb tüntetők  mindig a tüzoltók, látványos és erőt sugárzó demonstrációt tartottak az Orbán-kormány intézkedései ellen, amely kormány nem tiszteli azokat, akik naponta az életük kockáztatásával mentenek emberi életeket, javakat. Videó a tűzoltók demonstrációjáról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 20 szavazatból)
A tűzoltók tüntetése az Orbán-kormány ellen - videó, 4.8 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Az a helyzet, hogy látva ŐKET, és látva a MILLÁSOKAT, CHARTÁSOKAT, az utóbbi kettő elbújhat mögöttük. Szervezettek, fegyelmezettek, ÖSSZEFOGNAK, és meggyőzők tudnak lenni. Mert látszik az erejük!!!! Mi tüntethetünk halálunk napjáig, nem lesz abból semmi. Velük kellene összefogni mihamarabb, mert velük el lehetne érni valamit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. Tűzoltó leszel, s katona, vadakat terelő juhász, látod elalszik anyuka, aludj el szépen kis Balázs… Álmodj szépet, kedves Rozi. Orbán egy hétenbelül kielégíti a követelésüket, s megmagyarázza nekünk, hogy nem is úgy gondolta, s hogy ő a jogos követelések mellett volt, csak a csúnya alattasai félreértették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Kedves Hanna, azért erre kíváncsi vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Mindkettőn ott voltam. Az FRDSZ-nél örültem, hogy minden, a HM-hez, a BM-hez tartozó, sőt a NAV-hoz tartozó ágazati szakszervezet tagjai jelen voltak. FRSZ tagjaként és a rendvédelmi szerveknél dolgozókért tevékenykedőként 17 év alatt alatt most volt az első, hogy nem a széthúzást, hanem az összetartást tapasztaltam. Örültem, annak, hogy együtt voltunk, de nem örültem az okoknak, ami miatt kell és sajnos még várhatóan sokszor kell a hangunkat hallatni. Azt mondták, hogy a megegyezésig kell demonstrálni. Hosszú, fáradságos lesz, mert a mai vezetés kompromisszumképtelenségét 1+8+4 évben tapasztaltak igazolják.
    És örültem, hogy a Charta tüntetésén is ott lehettem. Többen voltunk.
    A híradások 3 ezer főről szóltak, de lehet, hogy a FIDESZ Kossuth téri tüntetésén számlált 1,5 Milliót megközelítette a jelenlévők száma. Igaz, nem borogattunk kukákat, s nem gyújtottunk fel autókat, nem törtünk be kirakatokat. A FIDESZ fizetett tüntetői biztos nem jöttek el. Vagy lehet, hogy ott voltak, csak már felébredtek.
    Millások, Chartások, , MSZP-sek, LMP-sek ébresztő! Külön külön valóban nem lehet eredményt elérni, s OV ámokfutását megállítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Ad1.Az egyetlen ember a kormányban, akitől orbán tart, az pintér…
    Ad2. Megáll az élet rendőrök, tűzoltók nélkül. Hátha még hozzájönnek az orvosok és a mentősök! Ezt orbán sem engedheti meg magának.
    Ad3. Ne felejtsük el, milyen gyáva szar alak, szerintem már a videó láttán összecsinálta magát.
    Ad4.Hatalmat akar, hosszútávon, nem kockáztathatja a bukást. Ha összefognak mind a tüntetők, s egységesen lépnek fel, akkor neki vége.
    Ad5. A gazdaság (mondjuk ez érdekli orbánt legkevésbé, azért is hagytam a végére) belerokkan, ha itt hetekig tartó óriástüntetések lesznek, s annyira azért nem állunk jól, még a meghamisított matolcsy-féle mutatókkal nézve sem.
    Fura eset állt elő. Az ország érdeke az lenne, hogy orbán ne teljesítse a tüntetők követeléseit, hogy felrázzák az egész társadalmat. S közben persze drukkolunk neki, hogy sikerüljön elérni a céljaikat. Mit mondjak? Bízzunk orbán hülyeségében? A csakazértis megmutatom ki az úr a háznál hozzáállásában? Abban eddig még nem csalódtunk. S)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Minden elismerésem a tűzoltóké, és mindenben egyet is értek velük. Ők minden nap készek a halálba menni, ők valóban oda mennek, ahonnan mindenki más menekül. Most azzal sem lehetett őlet megijeszteni, hogy egyenruha viselésért fegyelmi büntetést kapnak – mért pont ettől ijedtek volna meg, ha egy égő házba is bemennek. Nem heroizálni akarom őket, de havi 100.000 Ft-ért kell hétvégi szolgálatokat adni, gyakorlatokon részt venni, és esetekhez vonulni. Utolsó kedvezményük a korengedményes nyugdíj, amihez végképp lenne joguk. Ki képes 60 évesen tűzálló ruhában felszaladni a 10. emeletre, vagy tartani a tűzoltó tömlőt? De ha képesek is lennének erre, akkor sem erre esküdtek fel. A kormány egyoldalúan szerűdést módosított velük.
    Természetesen a többi rendvédelmi dolgozóra is igaz az utolsó mondat mindenképp. De bármelyik rendvédelmi szervet nézzük, aktív bevetési állományban 60 éves emberek már nem tudnak teljesíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. Hanna,
    Ebben a kérdésben kicsit másként látok, mint Te. OV annyira magabiztos, hogy azt mi el sem tudjuk képzelni. A 2006-os zavargások voltak az ő főpróbái – azokkal sem lehetett az akkori kormányt megbuktatni. A most kiépülő TEK-et képzeli el annak a szervezetnek, ami majd hatalmát mindenkitől megvédi, így különösebben a rendőrség sem érdekli. Sőt önkéntes balhé szervezetnek ott vannak a gárdisták is (mindegy milyen néven nevezzük őket). A gárdisták ellen azért nem lépnek fel a törvény erejével, mert még feladatot szánnak nekik az egypárti önkény kiépítésénél, és mint már régebben is írtam, csak később számolnak le velük, ugyanúgy, mint 1934-ben az SA-val.
    Nem látunk bele a fidesz belső információ áradatába, de elképzelhetőnek tartom, hogy OV-nak nem mernek igazat mondani, mivel a történelemben a rossz hír hozóját szokták lefejezni. Ferdített híreket kap a vezér, amit el is hisz, mert ami számára kedves, azt szereti elhinni. Ebbe a hibába már minden diktátor beleesett, de mindegyik azt hitte, hogy elődei hibáiból tanulva ő már nem fog.
    És akár hisz egy háborúban is, mert a háború mindig fellendíti az ipart, és megszűnteti a munkanélküliséget. Persze arról az apróságról megfeledkezik, hogy ugyanez a háború az országot rombadönti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Kivel nem akasztott még tengelyt a FideSS-kormány?
    Mi a végső, rejtett célja ennek az ámokfutásnak?
    Egyre kíváncsibb vagyok, mikor bújik ki a szög a zsákból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Még egy gondolat:
    A bányászok tüntetése is elkövetkezhet, és ők aztán nem demokraták. A bányászokat nem fogja a virágláda kordon megfogni. Rokkant nyugdíjból visszazavarják őket dolgozni, elveszik a korengedményes nyugdíjukat, és közben az összes földalatti bánya be lett zárva. Igaz Márkuhegy közben újra működik, de azon kívül csak külszíni bányák maradtak. A bányaipari iskolák megszűntek, úgyhogy bányász-képzés nincs Magyarországon. Ijesszed meg a bányászt, hogy kirúgod, és majd az iskolából jön az utánpótlás.
    És azért a 60 éves bányászt is mednézném. Nem számoltam utána, de kb 20 évből 5 évig a föld alatt van, műszaktól függően esetleg a napot sem látja hetekig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Hanna…
    Az egész gondolat meneteddel egyetértek….De!
    Ad1. Orbán teljesít.
    Ad2 Az egyenruhások nem tüntetnek tovább. (okafogyottá vált az ügy)
    Ad3. A zemberek kénytelenek tovább tüntetni.
    ..és itt jön, hogy azok az egyenruhások, akikkel mi, most egyetértünk és szorítunk Nekik, fognak tüntetést szétverni (adott esetben), víz ágyúzni…stb.
    Addig kéne összefogni velük, amíg az érdekeik a mi érdekeinkkel együtt haladnak. Később már lehetetlen. Abban meg egyetértünk azt hiszem, hogy orbán ámokfutását meg kell állítani, ha lehet, akkor már tegnap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Gyurcsány Feri kitűzte a végrehajtandó feladatokat, világosan egyértelműen :
    1. meg kell erösősödnie a DEMOKRATIKUS erőknek.
    ( pártállásra való tekintet nélkül.)
    2. el kell menni szavazni három év múlva.Mindenkinek !!
    -
    És majd akkor, töb mint háromnegyedes valódi többséggel átírjuk az elmúlt négy évet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. Geyza! Szép ez. Csakhogy! EBBŐL az őrületből még 3 év nem alternatíva. Ennyi túl élő erő már nincs az emberekben! A válságot valahogy átvészeltük. Az orbáni tombolás 1 éve többet vett ki az EGÉSZ társadalomból, mint a válság. Nincs több tartalék sem anyagi sem mentális. Ki lehet rakni sajnos a határra a “MEGROKKANTUNK” táblát. Most mlg esetleg a düh mocorog….holnapra már csak fásultság marad. Én ettől félek a legjobban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Te Geyza, azt is mondta, hogy 3 év múlva? Nekem az nem rémlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Hanna! Meglepődnék, ha “kielégítenék” a követeléseiket. Én sajnos inkább úgygondolom, hogy ami várható a vezetés részéről a mérhetetlen düh, és bosszúvágy a visszacsapásra, a mindenáron a megalázása, megtiprása ezeknek a szerencsétleneknek. Tán már el is kezdődött. Úgytudom a mentősök is kint voltak szombaton a Parlament elött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. A cikk felvezetését nem igazán értem.

    “A legrokonszenvesebb tüntetők, akiknek a követelése ráadásul még jogos is,”

    A katonáké, a rendőröké, a mentőké, a börtönőröké, a pénzügyőröké, a vámosoké, a katasztrófavédelmieké nem jogos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  16. A tűzoltók valóban magasan felülmúltak mindenkit összetartásból, bátorságból, de azért jó néhányan kint voltak még. A demonstráció nem a tűzoltóké volt, hanem az összes fegyveres és rendvédelmi szervé.

    (http://www.frdesz.org.hu/)

    Ez az egy hírportál van mostanában, ahol az igazat lehet olvasni. Kérem, legyen ez így most is……..

    Kérem, ne osszanak meg minket. Most először voltunk együtt. Minden rendvédelmi megtette amit adott helyzetben meg tudott tenni. Egyébként is, folytatása következik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Jó lenne, ha leesne a tantusz az embereknél, hogy nincs pénz minden jogos követelést kielégíteni, amíg fideSSék nagykanállal merítenek a közösből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. A hátam mögött pedagógusok jöttek, és Mondták, hogy “jön a kötelező 28 óra, de legközelebb mi is jövünk”.
    Itt egy darabig nem lesz béke, és egyszer valakinek össze kell fogni valakivel. A rendvédelmisek, stb… összefogása példamutató, és a véleményem most is az, hogy ahogy most van, nem fog menni. Három év múlva olyan fásult lesz itt mindenki, hogy Kányádi Sándor szavaival élve :”….Fafiúk robognak fafolyosón,
    S fakislányok tárgyalnak kuncogón….”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. szabadság! Olyan, hogy “katasztrófavédelem” egy gyűjtő, igaz a főigazgatóságot, és megyei igazgatóságokat így hívják. Két terület tartozik hozzá a tűzoltók és polgári védelmisek. Az utóbbiak évtizedekig a honvédséghez tartoztak. Már ha jól emlékszem? 1993-ban házasodott a két szerv össze,és így alakult meg a katasztrófavédelem. Rendfokozat szerint vagy tűzoltó, vagy pv-s. Nem kioktatásnak, csak tájékoztatásnak írtam le. Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Zsóka.

    Igazad van, elírtam. :-) A Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége volt ott a tagjaival. Sokan voltunk, nehéz megjegyezni. Köszi.. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. népszava.com

    Köszi. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Szóval a Kataszrófavédelem a Tűzoltóságok és a PV-k szakmai felügyelete. Akkor az OKF főigazgatója miért határőr? Szakmailag hogy irányít? Hmm….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Droid! Jó kérdés, a válasz: CSAK. Különben is onnan ny.á-ba ment. Különben is az első számú szabály, a fönök mindent jobban tud. Ezt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Hanna: Háppersze hogy mondta..CSAKIS a választásokon tudjuk érvényesíteni akaratunkat !
    -
    Ma ( kedden ) ötfele kimentem meglátogatni a tűzoltókat, Kossúth-téren.
    Egy igen szimpatikus fiatal tiszt mondta hogy benn vannak a küldötteik a Parlamentben, de eddig semmi fejlemény.
    Azt is említette hogy alapvetően ő jobboldali gondolkodású, nem kedvelte a Gyurcsány-kormányzás idejét, de mostmár többedmagával nosztalgikusan gondol vissza azokra az időkre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Ma mondták be, hogy 17 tűzoltót elbocsájtottak, mert a felfeszített szekrényükből hiányzott a felszerelésük egy része. A XVII. ker-ben még a magán cuccokat tartalmazó szekrényeket is felfeszítették a parancsnok utasítására. A kormány változatlanul elutasít minden követelést, azzal, hogy 62 évesen egy tűzoltótól nem várják el, hogy azt a munkát végezze, mint egy 30 éves. Nagyon tájékozatlanok ezek a politikusok, hiszen egy státusz egy ember, egy fizetés. “felesleges” embert itt a vonulós tűzoltóknál nem bír el a szervezet. nagyon buták, és ezt a flegmaságukkal akarják potolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Lehet rám köveket dobálni, de ez valahogy már megint egy végleteket taglaló hír.
    Tény, hogy 60 évesen nem lehet felmenni a 10.-ikre. Viszont tény az is, hogy 45 évesen nem kéne 200 ezer Ft-tal nyugdíjba menni és emellett tűzvédelmi ellenőrként dolgozni. A nővérek sem bírják 60 évesen a betegeket emelgetni,az nem érdekel senkit. Ismerek olyan nyugdíjas rendőrt, aki 38 évesen 160 ezer Ft nyugdíjat kap holott a szolgálati idő neki a közlekedési osztályon telt aktatologatással. Ez jó volt? A mostani sem az, de valami köztes megoldást mégis kellene találni. Legyen szolgálati idő, ne mászkáljon senki a létrán egy bizonyos kor után, de akkor ezek szépen lássák el a papírmunkát főállásban és nem nyugdíj mellett.
    Az egészségügyben a röntgenesektől elvették a korkedvezményt és a sugárpótlékot. napi 12 órában lehet ott álldigálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tüntetnek a rendvédelmi dolgozók 2011. május 6. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos