Hozzászólás: A Jobbik tévéje megemlékezett Hitler szülinapjáról http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html Amerikai.com Blogs Mon, 14 Apr 2014 22:15:07 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Fülig Jimmy http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-27986 Fülig Jimmy Tue, 03 May 2011 06:01:23 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-27986 Undorító ez az N1 tévé, és leginkább a Jobbik az undorító. Van arcuk ilyen hangnemben megemlékezni Hitlerről, aki nem volt más, mint egy pszichopata tömeggyilkos. Több, mint 6 millió embert ölt meg iparszerűen, és további sok millió halt meg az általa indított háborúban. Erről az állatról így beszélni a XXI.században, elkeserítő. Egyébként sztem senkinek ne legyen illúziója, ha a Jobbik megtehetné, simán előjönne a "végső megoldás" ötletével, és végre is hajtaná. Csak rájuk kell nézni. Undorító ez az N1 tévé, és leginkább a Jobbik az undorító. Van arcuk ilyen hangnemben megemlékezni Hitlerről, aki nem volt más, mint egy pszichopata tömeggyilkos. Több, mint 6 millió embert ölt meg iparszerűen, és további sok millió halt meg az általa indított háborúban. Erről az állatról így beszélni a XXI.században, elkeserítő. Egyébként sztem senkinek ne legyen illúziója, ha a Jobbik megtehetné, simán előjönne a “végső megoldás” ötletével, és végre is hajtaná. Csak rájuk kell nézni.

]]>
Apa http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-25552 Apa Wed, 27 Apr 2011 09:47:25 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-25552 eccer a vonaton +kérdeztem egy vaskeresztet viselö sráctól, hogy akkor ö most magyar náci vagy német náci. Mivel az egyik kizárja a másikat. Azt válaszolta tétova gondolkodást követöen, hogy ez nem is számít igazán, csak még nem vette le, mert úgy megszokta már a viselését. És télleg van egy cigány haverja is aki tök jó fej. Ez aztán tényleg szilárd ideológia. Talán nem is börtönbe, hanem csak ide Auswitzbe vagy Birkenauba kéne elvinni ezeket az alulképzett "elöítéleteseket", egy szép hosszú tanulmányi kirándulásra, aminek a végén több esszét kéne írniuk arról, amit láttak és rról, hogy szerintük mit éreztek az itt lakók és vajon hogy alakulhatott ez ki. Különös tekintettel arra, hogy milyen fizikai különbségeket figyeltek meg a tábor bentlakói és örzöi között. Míg meg nem értik a születéskori egyenlöség fogalmát. eccer a vonaton +kérdeztem egy vaskeresztet viselö sráctól, hogy akkor ö most magyar náci vagy német náci. Mivel az egyik kizárja a másikat. Azt válaszolta tétova gondolkodást követöen, hogy ez nem is számít igazán, csak még nem vette le, mert úgy megszokta már a viselését. És télleg van egy cigány haverja is aki tök jó fej. Ez aztán tényleg szilárd ideológia.
Talán nem is börtönbe, hanem csak ide Auswitzbe vagy Birkenauba kéne elvinni ezeket az alulképzett “elöítéleteseket”, egy szép hosszú tanulmányi kirándulásra, aminek a végén több esszét kéne írniuk arról, amit láttak és rról, hogy szerintük mit éreztek az itt lakók és vajon hogy alakulhatott ez ki. Különös tekintettel arra, hogy milyen fizikai különbségeket figyeltek meg a tábor bentlakói és örzöi között. Míg meg nem értik a születéskori egyenlöség fogalmát.

]]>
Tibor http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-23548 Tibor Fri, 22 Apr 2011 08:35:33 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-23548 Giovanni, Sem Leninről, sem Sztálinról nem emlékezünk meg tisztelettel, szeretettel. De folytathatnám, hogy Rákosiról, Szállasiról sem. Giovanni,
Sem Leninről, sem Sztálinról nem emlékezünk meg tisztelettel, szeretettel. De folytathatnám, hogy Rákosiról, Szállasiról sem.

]]>
lehar http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-23544 lehar Fri, 22 Apr 2011 08:27:18 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-23544 Giovanni 2011. április 22. péntek 07:55 Nem hiszem, hogy az itt megszólalók közül bárki is vitatná a kommunizmus bűneit, sem azt, hogy minden kioltott életért kár. Ami a holocaust-ot mégis minden mástól megkülönbözteti és egyedivé teszi, az az IPARSZERŰ-ségében keresendő és abban, hogy ez nem mese, hanem jegyzőkönyvileg dokumentált tény. Giovanni
2011. április 22. péntek
07:55

Nem hiszem, hogy az itt megszólalók közül bárki is vitatná a kommunizmus bűneit, sem azt, hogy minden kioltott életért kár.
Ami a holocaust-ot mégis minden mástól megkülönbözteti és egyedivé teszi, az az IPARSZERŰ-ségében keresendő és abban, hogy ez nem mese, hanem jegyzőkönyvileg dokumentált tény.

]]>
Történelemtanár http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-23531 Történelemtanár Fri, 22 Apr 2011 07:56:07 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-23531 A Holokauszt tanítását az új közoktatási törvényben AZONNAL KÖTELEZŐVÉ kell tenni és minél fiatalabb életkorban kell elkezdeni, mivel az előítéletek az első hét évben alakulnak ki, már három éves gyerekek is lehetnek előítéletesek! Már egészen kicsi, óvodás korú gyerekeknek léteznek jó oktatási anyagok. Szégyen, hogy a mai hivatalos általános- és középiskolai tankönyvekben mindössze pár oldal foglalkozik ezzel az emberi civilizáció történelmében egyedülállóan aljas korszakkal. Népirtás sajnálatosan több volt, de arra sehol és semmikor nem volt még példa, hogy a náci fajelmélet és Hitler mindenkit halálra ítélt volna, aki a nürnbergi törvények alapján zsidónak számított. Akik elhiszik, beveszik azt a mocsok-áradatot, amit a mai újnácik állítanak, azok tudatlanok, tanulatlanok, semmit sem tudnak a történelemről, és ezért is!!!vezethetőek birka módjára. Én azzal is tiltakozom ellenük, hogy a felsőoktatásban évek óta tanítom a Holokauszt korszakát, és még a tanultnak számító hallgatók nagy része is gyatra és hiányos történelmi tudással érkezik a középiskolából a nácizmussal kapcsolatban. Vallom, hogy a holokauszt nem csak a zsidók elleni törvényekkel kezdődött, hanem akkor, amikor hétköznapi emberek eltűrték ismerőseik, szomszédaik, EMBERTÁRSAIK oktalan megalázását. Tiltakozni KÖTELEZŐ MINDEN MAGÁT EMBERNEK NEVEZŐ lénynek ilyen elfogadhatatlan dolgok ellen, mint amiről ez a cikk szól, de nem szabad tűrni a zsidózást az utcán, villamoson, a hétköznapokban sem, mert a gondolat és szavak szintjén megnyilvánuló gyűlöletből IS!!! lehet gyilkosság. Primo Levi szavait idézve: ami egyszer megtörtént, bármikor megtörténhet újra. BÁRMIKOR, BÁRKIBŐL VÁLHAT ÁLDOZAT! A Holokauszt tanítását az új közoktatási törvényben AZONNAL KÖTELEZŐVÉ kell tenni és minél fiatalabb életkorban kell elkezdeni, mivel az előítéletek az első hét évben alakulnak ki, már három éves gyerekek is lehetnek előítéletesek! Már egészen kicsi, óvodás korú gyerekeknek léteznek jó oktatási anyagok. Szégyen, hogy a mai hivatalos általános- és középiskolai tankönyvekben mindössze pár oldal foglalkozik ezzel az emberi civilizáció történelmében egyedülállóan aljas korszakkal. Népirtás sajnálatosan több volt, de arra sehol és semmikor nem volt még példa, hogy a náci fajelmélet és Hitler mindenkit halálra ítélt volna, aki a nürnbergi törvények alapján zsidónak számított.
Akik elhiszik, beveszik azt a mocsok-áradatot, amit a mai újnácik állítanak, azok tudatlanok, tanulatlanok, semmit sem tudnak a történelemről, és ezért is!!!vezethetőek birka módjára. Én azzal is tiltakozom ellenük, hogy a felsőoktatásban évek óta tanítom a Holokauszt korszakát, és még a tanultnak számító hallgatók nagy része is gyatra és hiányos történelmi tudással érkezik a középiskolából a nácizmussal kapcsolatban. Vallom, hogy a holokauszt nem csak a zsidók elleni törvényekkel kezdődött, hanem akkor, amikor hétköznapi emberek eltűrték ismerőseik, szomszédaik, EMBERTÁRSAIK oktalan megalázását. Tiltakozni KÖTELEZŐ MINDEN MAGÁT EMBERNEK NEVEZŐ lénynek ilyen elfogadhatatlan dolgok ellen, mint amiről ez a cikk szól, de nem szabad tűrni a zsidózást az utcán, villamoson, a hétköznapokban sem, mert a gondolat és szavak szintjén megnyilvánuló gyűlöletből IS!!! lehet gyilkosság. Primo Levi szavait idézve: ami egyszer megtörtént, bármikor megtörténhet újra.
BÁRMIKOR, BÁRKIBŐL VÁLHAT ÁLDOZAT!

]]>
Giovanni http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-23529 Giovanni Fri, 22 Apr 2011 07:55:09 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-23529 Azt hiszem KDawid látja egyedül tán az itt hozzászólók közül normálisan a dolgokat. Mindenki mumust kiabál, meg ilyen eljön újra az üldöztetés butaságokat! Hol van erről szó? Sehol! Akinek nem tetszik, az ne nézze ezt a műsort, megmondom én sem néztem eddig soha. Mindemellett felháborít az is, hogy amíg itt azonnal egy ilyen dologra mindenki ráugrik, addig a pl a vörös csillag és Sztálin meg Lenin említése, róluk megemlékezés senkiben sem kavar ilyen indulatot? Ja az nem számít, hogy a kommunizmusban sokkal nagyobb holokauszt volt? Miért hiányos a holokauszt törvény? Ezt miért nem ítélik el azonnal? Azt hiszem ebben az országban sokkal több ember tudna mesélni erről a szörnyűségről mint a háború idején történt üldözésekről. A legrosszabb hogy, egyik sem lehetne megkülönböztetett bűncselekmény. Az emberirtás és a gyilkosság az egyik legszörnyűbb bűn és ennek elbírálását nem lenne szabad befolyásolja egy adott népcsoporthoz vagy vallási felekezethez való tartozás. Semmivel sem nagyobb bűn megölni egy romát, egy zsidót, egy magyart, ... vagy akárkit. Csak erről egyesek hajlamosak megfeledkezni. Na ezt nevezem én rasszizmusnak! Azt hiszem KDawid látja egyedül tán az itt hozzászólók közül normálisan a dolgokat.
Mindenki mumust kiabál, meg ilyen eljön újra az üldöztetés butaságokat!
Hol van erről szó? Sehol!
Akinek nem tetszik, az ne nézze ezt a műsort, megmondom én sem néztem eddig soha. Mindemellett felháborít az is, hogy amíg itt azonnal egy ilyen dologra mindenki ráugrik, addig a pl a vörös csillag és Sztálin meg Lenin említése, róluk megemlékezés senkiben sem kavar ilyen indulatot? Ja az nem számít, hogy a kommunizmusban sokkal nagyobb holokauszt volt? Miért hiányos a holokauszt törvény? Ezt miért nem ítélik el azonnal? Azt hiszem ebben az országban sokkal több ember tudna mesélni erről a szörnyűségről mint a háború idején történt üldözésekről.
A legrosszabb hogy, egyik sem lehetne megkülönböztetett bűncselekmény. Az emberirtás és a gyilkosság az egyik legszörnyűbb bűn és ennek elbírálását nem lenne szabad befolyásolja egy adott népcsoporthoz vagy vallási felekezethez való tartozás. Semmivel sem nagyobb bűn megölni egy romát, egy zsidót, egy magyart, … vagy akárkit.
Csak erről egyesek hajlamosak megfeledkezni. Na ezt nevezem én rasszizmusnak!

]]>
lehar http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-23522 lehar Fri, 22 Apr 2011 07:48:06 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-23522 Éva Benay 2011. április 21. csütörtök 20:00 Szia BenkoO1, jó "látni" Téged itt is. Tudom, hogy amit mondtam, az a legvégső megoldás és soha, senkit nem is buzdítanék alijára, különösen nem érettebb korban lévő embereket. Az is természetes, hogy mindenkinek joga van saját szülőföldjén emberként élni, de gondolom a magyarországi zsidóságnak Izrael léte biztos hátteret nyújt. Más a helyzet a cigánysággal és nem véletlen, hogy pillanatnyilag ők állnak a kirekesztés középpontjában. Üdv. Éva Benay
2011. április 21. csütörtök
20:00

Szia BenkoO1, jó “látni” Téged itt is.
Tudom, hogy amit mondtam, az a legvégső megoldás és soha, senkit nem is buzdítanék alijára, különösen nem érettebb korban lévő embereket.
Az is természetes, hogy mindenkinek joga van saját szülőföldjén emberként élni, de gondolom a magyarországi zsidóságnak Izrael léte biztos hátteret nyújt. Más a helyzet a cigánysággal és nem véletlen, hogy pillanatnyilag ők állnak a kirekesztés középpontjában.
Üdv.

]]>
_drc_ http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-23512 _drc_ Fri, 22 Apr 2011 07:21:27 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-23512 A párizsi békeszerződést a magyar jogba az 1947. évi XVIII. számú törvény cikkelyezte be. Ennek Politikai rendelkezései, a törvény II. részének I. címe alatt található 4. cikkébe foglalt nemzetközi kötelezettségvállalást is tartalmaznak. Idézem: "Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden fasiszta jellegű politikai, katonai avagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát, ideértve a revizionista propagandát, fejt ki, a jövőben nem engedi meg olyan e fajta szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól." Ennek értelmében idomos volna azt a bizonyos politikai szervezetet feloszlatni... nemde? A párizsi békeszerződést a magyar jogba az 1947. évi XVIII. számú törvény cikkelyezte be. Ennek Politikai rendelkezései, a törvény II. részének I. címe alatt található 4. cikkébe foglalt nemzetközi kötelezettségvállalást is tartalmaznak. Idézem:
“Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden fasiszta jellegű politikai, katonai avagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát, ideértve a revizionista propagandát, fejt ki, a jövőben nem engedi meg olyan e fajta szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.”

Ennek értelmében idomos volna azt a bizonyos politikai szervezetet feloszlatni… nemde?

]]>
Amrem http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-23481 Amrem Fri, 22 Apr 2011 05:08:12 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-23481 Hitler születésének 100. évfordulóján a szülőháza kerítésére ezt írták: "ITT SZÜLETETT A VILÁGTÖRTÉNELEM LEGNAGYOBB MÁZOLÓJA". Vajon Vona Úr mivel fogja megtisztelni a történelmünk legnagyobb hóhérát? Hitler születésének 100. évfordulóján a szülőháza kerítésére ezt írták: “ITT SZÜLETETT A VILÁGTÖRTÉNELEM LEGNAGYOBB MÁZOLÓJA”. Vajon Vona Úr mivel fogja megtisztelni a történelmünk legnagyobb hóhérát?

]]>
Fekete György http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/a-jobbik-teveje-megemlekezett-hitler-szulinapjarol.html/comment-page-1#comment-23451 Fekete György Fri, 22 Apr 2011 00:58:36 +0000 http://nepszava.com/?p=52734#comment-23451 Köszönöm ezt a tájékoztatást. Disznóság, hogy JOBBIK ezen újabb gazemberségéről itthon nem könnyen lehetett értesülni. A hatályos magyar békeszerződés (Párizs) alapján lehetne büntetőjogi eljárást indítani Hitler szóban forgó, nagy nyilvánosság előtt elkövetett magasztalásáért. És - szerintem - a tárgyban meg kellene vizsgálni, a talán szintén hatályos 1946:VII., a köztársaság védelméről rendelkező törvényből származtatható lehetőségeket is. Köszönöm ezt a tájékoztatást. Disznóság, hogy JOBBIK ezen újabb gazemberségéről itthon nem könnyen lehetett értesülni.

A hatályos magyar békeszerződés (Párizs) alapján lehetne büntetőjogi eljárást indítani Hitler szóban forgó, nagy nyilvánosság előtt elkövetett magasztalásáért.

És – szerintem – a tárgyban meg kellene vizsgálni, a talán szintén hatályos 1946:VII., a köztársaság védelméről rendelkező törvényből származtatható lehetőségeket is.

]]>