Ronai and Ronai
AMERIKAI

Meseblog indul a fogyatékkal élők elfogadásáról 2011. április 28. csütörtök 5:40 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Meseblog indul a fogyatékkal élők elfogadásáról

Budapest – Egy bátor, ügyes kislány és egy rosszcsont fiú ikerpár története az alapja annak a meseblognak, amely április 28-án indul útjára. Minden héten újabb mese jelenne meg, és szeptember 22-re össze is állna a 16 részből álló történet. Az írásba a gyerekeket is bevonják- mondta Béres Melinda, a mese írója.

Hozzátette: a végén egy könyv is készülne, de nem csak a fogyatékosság témáját járják körül, ugyanis nem egy tanmesét szeretnének alkotni. A cél, hogy felhívják a kicsik figyelmét az olyan értékekre mint a tolerancia vagy az együtt eltöltött idő.

A Kézenfogva Alapítvány május 1-jén immár hatodik alkalommal rendez családi napot, hogy felhívja a figyelmet az értelmi és halmozottan fogyatékos emberek ügyére. Idén a hagyományos programok mellett értelmi fogyatékos és ép emberek ültetik el együtt a Felvonulási téren a valódi virágokból álló “Fogadd el, fogadj el!” mozgalom színes virágait. A cél, hogy megmutassák, hogy a fogyatékos emberek világa is színes. Lesznek játékos és zenei programok is, és idén is fel lehet menni az elfogadás kamionjára, ahol speciális számítógépes programok segítenek megérteni, milyen az értelmi fogyatékos emberek élete, milyen problémákkal kell megküzdeniük.

Az idei rendezvénysorozat új eleme Béres Melinda meseblogja lesz, amely a fogyatékos és egészséges emberek együttéléséről a tolerancia szükségességéről és arról a világról szól, amelyben a fogyatékosok és ép társaik együtt élnek. A blogot a meseíró kezdi el írni, de a szervezők reményei szerint az interneten is sokan csatlakoznak majd hozzá, és szövik együtt tovább a mese szálait.

A történet egy bátor, kedves kislányról és egy eleven fiú ikerpárról szól, akik különböző kalandokba keverednek, miközben megpróbálják megszerezni a csoda elixírt nagymama beteg virágának. Béres Melinda elmondta, hogy április 28-án indul a blog, és szeptember 22-ig készül el az utolsó, 16. mese. A tervek szerint egy könyv is készül majd a végén, de nem tanmeséről van szó, így nem csak a fogyatékosság áll a középpontban. Rajzos illusztrációkat is készíthetnek a gyerekek, különböző feladatokat is megoldhatnak, a történetek végén pedig van egy-egy döntési pont, így a gyerekek beleszólhatnak az események alakulásába.

Magyarországon csaknem 60 ezer értelmi fogyatékos ember él. A Kézenfogva Alapítvány 2006 júniusában indította útjára a “Fogadd el, fogadj el” közvéleményformáló programot az értelmi sérültek jobb társadalmi elfogadása érdekében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Fél évezredes ősnyomtatvány bukkant fel Utahban 2011. április 25. hétfő | AN

Ungvári Tamás új Beatles-bibliája 2011. április 13. szerda

Könyv készül Steve Jobs életről 2011. április 11. hétfő | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos