Ronai and Ronai
AMERIKAI

Trump: Amerikán nevet a világ 2011. április 8. péntek 3:07 Forrás: MSNBC, AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Trump: Amerikán nevet a világ

New York – Az MSNBC-nek adott interjújában Donald Trump beszámolt arról, miért fontolgatja az elnöki kampányt: mert Amerikát már nem övezi nemzetközi tisztelet, Obama elnöksége egy csődtömeg, sőt még az is lehet, hogy az elnök hazudott a születési helyét illetően.

A csütörtök reggeli interjúban csak felületesen esett szó Trump lehetséges politikai terveiről, de az őt kérdező Meredith Vieira kérdéseire Donald Trump lehengerlő szenvedéllyel beszélt Amerika jelenlegi állapotáról. Mint mondta, szerette volna, ha Obama Lincoln óta a legjobb elnöknek bizonyult volna, de erről szó sincs: az állások külföldre vándorolnak, nő a deficit, nő az olaj ára, és itt van Líbia, amit Kadhafi könnyedén úgy állíthat majd be, hogy katonailag legyőzte az Egyesült Államokat. A riporter kérdésére, hogy ő hogyan kezelné Líbiát, ezt válaszolta: “Líbia engem csak akkor érdekel, ha megtarthatjuk az olajat.” Ő nem tartja a felkelőket romantikus hősöknek, hanem Irán által felfegyverzett dzsihádistáknak.

Szerinte Obamának nincs átfogó külpolitikai doktrinája. Az övé az lenne, hogy Amerikának a saját érdekeit kell elsősorban képviselnie. Trump szerint nincs értelme iskolákat építeni Afganisztánban, mikor azokat a két hét múlva felrobbanthatják a terroristák.

A költségvetés jelenlegi állapotáért egyértelműen Obamát okolja, amiért nem volt képes a két párt közötti kompromisszumot elősegíteni. Véleménye szerint gátat kell vetni az esztelen költekezésnek, a kormány részleges leállása pedig nem olyan félelmetes, amilyennek hangzik. A sok kritikus megjegyzés hallatán Meredith Viera megkérdezte: “Mégis, mi az, amit Obama jól csinált?” Kis gondolkodás után Trump válasza: “Az, hogy megnyerte a választásokat. Jól szervezte a kampányt.”

Az interjúban a legnagyobb megdöbbenést az okozta politikai kommentátorok körében, hogy  Trump szégyenkezés nélkül kétségbe vonta Obama hawaii-i születését. A születési helynek azért van jelentősége, mert a törvények szerint csak Amerikában született egyének indulhatnak az elnökválasztáson.

Obama 2008-ban felmutatott egy hawaii-i anyakönyvi kivonatot, Trump szerint azonban ez nem elég bizonyíték, mert a dokumentumon sem aláírás, sem sorozatszám nincs. Szerinte egy ilyen papírt nagyon könnyű szerezni, más államban nem is számítana hivatalosnak, és gyanúsnak tartja, hogy Obama kétmillió dollárt költött a születésével kapcsolatos jogi tanácsadásra. Ezen kívül, mint mondja, Obama kenyai nagymamája azt állítja, Barack ott született, és ő tanúja is volt a szülésnek. Hawaii jelenlegi kormányzója azonban hivatalosan is bejelentette, hogy ismerte Obama családját, és tudott a gyermek születésről, amit egyébkent a helyi lap akkori születési rovata is tanúsít.

Trump többször hangsúlyozta, hogy jobban szeretné, ha annyira jól menne Amerika szekere, hogy az országnak nem lenne szüksége rá mint elnökre. De mivel az USA gazdaságilag hanyatlik, külpolitikailag pedig már kezd nevetségessé válni, szükség van az ő tapasztalataira  és józan eszére.  Állítja, az üzleti életben elért sikerei garantálják, hogy jó elnök lenne belőle.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Trump: Amerikán nevet a világ, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. “Trump szerint Amerika hanyatlik,..”

    Bár mi hanyatlanánk úgy!
    HAJRÁ OBAMA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  2. T. Kiskokas!

    felhívjuk figyelmét, hogy a website szabályzata tiltja egymás sértegetését, a más véleményen állókkal szembeni támadó hangnemet. Ön kifejtheti véleményét, de anélkül, hogy beszélgetőtársára rontana. Ebben a formában nem tudjuk elfogadni hozzászólását. Kérjük fogalmazza meg anélkül, hogy bárkit támadna. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Igaza van Tump-nak Amerika hanyatlik, Obama pedig nem oda való ahol most van..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Sajnos igaz, Amerika hanyatlik. Nem ismerek statisztikai felmerest arrol, hogy a vilag mennyire neveti Amerikat, de mindennapi tapasztalatbol tudom, Trumpon igen sokan nevetnek – magamat is beleertve. Ez az elitista, egoista manipulator az amerikai elnoksegre acsingozik. (The highest position money can buy.) Mar csak ez hianyzik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos