Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tönkrement a rend a szexperekben 2011. április 29. péntek 14:40 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tönkrement a rend a szexperekben

Seattle – Csődöt jelentett a római katolikus Keresztény Fivérek rend észak-amerikai tartománya az amerikai és kanadai rendtagok ellen pedofília miatt beadott keresetek miatt.

Úgy tűnik, a katolikus egyházat igencsak kivérezteti kevéssé elkötelezett szolgáinak perverziója. A Keresztény Fivérek tanító rend ellen szexuális visszaélések miatt beadott nem vagyoni kártérítési perek olyan tömegben folynak, hogy a rend kénytelen volt csődöt jelenteni.

„Szomorú nap ez a mai”, nyilatkozta Michael Patterson, a seattle-i katolikus érsekség ügyvédje. „Nagyon kiábrándító, hogy ide jutottunk.”

Patterson nem tudta megmondani, mekkora összegre perelik összesen a tanító rendet, amelynek tagjai gyerekek tömegét molesztálták, de százmilliós nagyságrendről van szó. Michel Pfau seattle-i ügyvéd az elmúlt években egymaga ötven peren kívüli egyezséget hozott tető alá, és a kifizetések összege 25,6 millió dollárra rúgott.

A legtöbb panasz Washington államban a mára bezárt kenti Briscoe Memorial árvaházat és általános iskolát érte, ahol különösen kegyetlen módon éltek vissza a gyerekek kiszolgáltatottságával. Itt nem csak a nemi erőszak volt mindennapos, hanem a kínzás különféle válfajai is. A Keresztény Fivérek rendszeresen ütlegelték az árvákat; a rendtagok bőrszíjakkal jártak köztük egész nap.

A rend szóvivője nem kívánta mindezt kommentálni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tiniszexre vágyott az ENSZ-ellenőr 2011. április 15. péntek | AN

Gyors tárgyalást ígérnek monsignor Lynn ügyében 2011. március 27. vasárnap | AN

Apácák perelik a bostoni érsekséget 2011. március 22. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos