Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rabszolgákat tartottak egy pulykafarmon 2011. április 7. csütörtök 11:05 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rabszolgákat tartottak egy pulykafarmon

West Liberty, Iowa – Perelik a texasi székhelyű céget, amelynek iowai pulykafarmján húsz év óta éhbérért dolgoztattak csökkent munkaképességű dolgozókat.

Az Egyenlő Foglalkoztatás Lehetőségéért Bizottság indított pert a Hill Country Farms ellen, amely harmincegy, fejlődési rendellenességben szenvedő dolgozóját zsákmányolta ki. Az éhbér mellé nem egyszer embertelen bánásmód is társult.

A szövetségi bíróságon beadott kereset szerint a Henry’s Turkey Service elnevezés alatt is tevékenykedő cég havi hatvanöt dollárt (kb. tízezer forint) fizetett pulykabelezésért az iowai West Libertyben lévő telephelyén. David Scieszinski, a cég jogásza közölte, hogy nem kíván nyilatkozni, amíg a keresetet el nem olvasta.

A keresetlevél meglehetősen undorító vádakat hoz fel a hátrányos helyzetűeket terrorizáló munkafelügyelőkkel szemben, akik nem elég, hogy napi minimálbérnek megfelelő havibért fizettek, de ráadásul rendszeresen lehülyézték, „retardáltnak”, „seggfej baromnak”, „ostobának” nevezték a védekezésre képtelen szerencsétleneket, sőt: kollektív büntetés gyanánt ütlegelték is őket.

A legsötétebb rabszolgatartást idéző módon korlátozták a dolgozók fizikai mozgását is, volt, akit megbilincseltek. A visszamaradottaknak olyan lyukakban kellett aludniuk, ahol igényesebb ember állatot sem tart. A legalapvetőbb orvosi ellátást is megtagadták azoktól, akik megbetegedtek, mert tartottak tőle, hogy a külvilággal érintkezésbe kerülve elmondják, amit velük művelnek.

Ez a gyakorlat a gyanú szerint húsz év óta zajlik. A hatóságok már korábban is felfigyeltek a Hill Countryra, amelyet tavaly Iowa állam 1,1 millió dollárra bírságolt az állami előírások megszegéséért. A rabszolgákat állami védőőrizetbe helyezték.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Az ilyen rohadtakkal is így kellene bánni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ez husz eve ment es senki nem tudott rola?… Valami buzlik Iowa-ban, es nemcsak a pulykabel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Rabszolgatartó Unió 2012. október 18. csütörtök | AN

Romney a befutó, de ez még nem a célegyenes 2012. január 11. szerda | RR

Kezdődik a hawaii rabszolgatartók pere 2011. július 28. csütörtök | AN

Hispán többségű város Iowában 2011. július 22. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos