Ronai and Ronai
AMERIKAI

Líbia tagadja, hogy meghalt Kadhafi fia 2011. március 19. szombat 17:43 | AN Forrás: ABC, CNN, Fox News, AP, Reuters, Jediot Achronot

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Líbia tagadja, hogy meghalt Kadhafi fia

Tripoli – Az ellenzék állítása szerint kamikáze csapódott egy repülőgéppel egy laktanyába, így halt meg az ezredes egyik fia, Khamisz.

Hétfő, 19:30 – A líbiai kormány által tagadott jelentések szerint a líbiai légierő egyik, a rendszerrel szembefordult pilótája követte el az öngyilkos merényletet. Khamiszt az egyik tripoli kórház intenzív osztályára vitték, ahol néhány órával később belehalt sérüléseibe – állítják a szabadságharcosok.

A Chorouk című algériai lap a líbiai al-Manara című ellenzéki honlapra hivatkozva tudni véli, hogy a pilóta azt a parancsot kapta, bombázza a szabadságharcosok állásait Adzsabíja város térségében, ám irányt változtatott, és a Bab al-Azízja laktanya felé tartott.

A 32 éves Khamisz, Kadhafi hatodik fia az elit 32. hadosztály parancsnoka.

Egy amerikai katonai forrás közlése szerint nem világosak a konkrét következményei a Kadhafi család fészke ellen intézett brit légicsapásnak. Liam Fox brit védelmi miniszter hétfői kijelentése arra engedett következtetni, hogy a csapást kimondottan az ezredesnek szánták.

09:10 – Huszonnégy órával a nemzetközi koalíció által megkezdett hadműveletek után a líbiai fegyveres erők főparancsnoksága valamennyi egység számára tűzszünetet hirdetett – legalábbis a líbiai hadsereg szóvivőjének közlése szerint.

Kadhafi ezredes azon kísérlete, hogy maga mögé állítsa az arab világot a „keresztes hadak agressziójának” emlegetésével, csak mérsékelten volt sikeres, miután korábban az Arab Liga is igenelte a beavatkozást és a légitilalmi övezet létrehozását. Az első nap után azonban már Amr Musza, az Arab Liga jelenlegi vezetője – korábban a megbuktatott egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak külügyminisztere – már arról beszélt, hogy a nyugati hadműveletek célja nem szorítkozik a légtérzár bevezetésére, és kijelentette: „Amit mi akarunk, az a polgári személyek védelme, nem pedig még több polgári személy bombázása.” Musza azon hivatalos líbiai kijelentésekre reagált, miszerint az euroatlanti erők civil célpontokat támadtak.

A Kadhafi rezidenciájától, egy beduin sátortól mintegy ötven méterre lévő parancsnoki központot az éjjel semmisítették meg a támadók, akik bombázták a Bab el-Azízja laktanyát is. David Cameron brit miniszterelnök kijelentette: „Mindenki emlékezni fog arra, hogy Kadhafi ezredes az ezekben a napokban deklarált tűzszünetet azonnal megszegte. Mi azt mondtuk, tettei, nem pedig szavai alapján bíráljuk őt el, és most is ezt mondjuk. Kötelezettségeit igen világosan szabta meg az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata. A mi véleményünk, hogy nem tesz ezen kötelezettségeinek eleget, így folytatjuk a határozat kikényszerítését.”

Robert Gates védelmi miniszter vasárnap kijelentette, az Egyesült Államok elvárása az, hogy „napok leforgása alatt” egy koalíció kezébe kerül a líbiai rendszerrel szemben folytatott katonai misszió irányítása, s annak vezetője vagy Franciaország, vagy Nagy-Britannia, vagy a NATO lesz. Az Oroszországba tartott Gates most először nyilvánult meg a támadás kezdete óta, és közölte, hogy Barack Obama elnök eltökélte: Amerika szerepét minimálisnak tartja meg a művelet során.

Vasárnap, 18:00 – A nyugati légicsapások következtében az utolsó pillanatban menekült meg a lázadók kezén lévő Bengázi városa attól, hogy a kormányerők ismét átvegyék felette az ellenőrzést.

Moamer Kadhafi vasárnap elhangzott beszédében többek közt ezeket jelentette ki: „Kik vagytok ti, barbárok? Le fogunk győzni benneteket. Nem mi fogunk meghalni, hanem tu. Líbia felkél ellenetek, fegyvereket osztanak az egész líbiai népnek, és meg fogják semmisíteni a brit és amerikai árulókat és ezt az egész keresztény paktumot. Bárki, aki veletek együttműködik, meghal.”

Kadhafi közlése szerint kinyittatta az ország fegyverraktárait, és minden líbiai „automata fegyverekkel, aknavetőkkel, bombákkal” van felfegyverezve.

A francia-olasz-brit-kanadai-amerikai koalícióhoz vasárnap négy vadászgéppel csatlakozott Dánia is. Az Odüsszeia hajnala elnevezésű akciót nem csak az ENSZ Biztonsági Tanácsa szavazta meg – Oroszország, Kína, India és Németország tartózkodása mellett –, de amellett a teljes Arab Liga is letette a garast. Kadhafi az Hugo Chávez-féle Venezuelán kívül maga mögött tudhatja Nicaragua, Kuba és Bolívia, továbbá a Talibán támogatását is. Oroszország a líbiai „nem katonai célpontok” kímélésére szólította fel a koalíciót, noha a líbiai rendszeren kívül senki nem állította, hogy ilyen támadások egyáltalán történtek volna.

Kadhafi személyes parancsára végeztek a líbiai ellenzék egyik vezéregyéniségével, a 28 éves Mohamed Nábússzal, aki saját online televízója útján gondoskodott arról, hogy a világ közvéleménye naprakész tájékoztatást kapjon a Líbiában történő eseményekről. Nábúsz állapotos felesége könnyek közt arra szólította fel a felkelőket, fejezzék be a líbiai forradalmat, ne legyen férje áldozata hiábavaló.

13:25 – A líbiai rezsim a katonai célpontjai ellen megkezdett nyugati támadás után már számottevően meggyengültek Moamer Kadhafi ezredes erői, állítja Mike Mullen admirális.

Az ABC This Week című műsorában nyilatkozó Mullen, az egyesített amerikai vezérkar főnöke hangsúlyozta, amit korábban Barack Obama elnök is aláhúzott: az amerikai katonai beavatkozás célja a polgári személyek védelme, így az természeténél fogva korlátozott. Obama korábban Brazíliában kijelentette, hogy hazája a koalíciónak nem vezetője, csak támogatója, és az Egyesült Államok nem fog résztvenni szárazföldi hadműveletekben Észak-Afrikában.

Mullen nemmel válaszolt Christian Amanpour azon kérdésére, célja-e a katonai akciónak Kadhafi eltávolítása. „Azokra a korlátozott célokra összpontosítunk, amelyeket az elnök kitűzött – és amiket valójában a nemzetközi koalíció is adott nekünk –, a légitilalmi övezet kialakítására, hogy ne legyen képes a saját népét támadni… hogy lehetőség szerint elejét vegyük emberek tömegei lemészárolásának, és biztosítsuk a humanitárius korridorokon keresztül a humanitárius ellátást a líbiai nép számára”, magyarázta az admirális.

Arra a kérdésre, vajon a Líbia feletti légitilalmi övezet fenntartása hasonlatos lesz-e ahhoz a tizenkét éven át tartott akcióhoz, amellyel annak idején Szaddám Huszein légierejét tartották féken, Mullen nem volt hajlandó spekulációkba bocsátkozni, de azt mondta, végső soron „a körülményektől függ”.

10:17 Vasárnap reggel újabb robbanások és fegyverropogás volt hallható a líbiai fővárosban, Tripoliban, miközben a koalíció folytatta a Kadhafi-rendszer katonai célpontjainak támadását. A Pentagon illetékesei bejelentették: nagy számban érkeznek be a műholdas felvételek, amelyekből megállapítható, mekkora károkat okozott a szombaton megindított offenzíva.

A rezsim több ezer állítólagos támogatója gyülekezik a tripoli Bab al-Azízja laktanyánál, a New York Times és a Fox News értesülései szerint azonban valójában megfélemlített emberekről van szó, akiket erőszakkal hajtottak oda, sőt, azt is megkívánják tőlük, hogy kameraközelben lelkesnek mutatkozzanak, ellenkező esetben halál vár rájuk.

A brit légierő vasárnap délelőtt folytatta a támadásokat. A NATO fő határozathozó testületének kell eldöntenie, a szövetség milyen mértékben csatlakozik a Líbia elleni csapásokhoz, amelyek eddig nem a NATO égisze alatt folytak, hanem az abban részt vevő öt állam – Amerika, Franciaország, Kanada, Olaszország és Nagy-Britannia – saját hatáskörben hajtotta azt végre.

A líbiai állami tévé jelentése szerint a csapásokban negyvennyolcan haltak meg, a sérültek száma százötven. Ezeket az adatokat nem erősítették meg más forrásból. Nem ismeretes, melyek Moamer Kadhafi diktátor tervei a közeljövőre nézve.

07:48 – Oroszország és Kína “sajnálatosnak” tartják a nyugati hatalmak támadását. A Biztonsági Tanács szavazásán mindkét ország tartózkodott. A venezuelai elnök Hugo Chávez támogatásáról biztosította Kadhafit.

07:41 - Jelenleg nyugalom van Bengáziban, légicsapásokról nincs hír

Szombat, 23:22 - A líbiai rezsim szóvivője Kadhafitól származó leveleket olvasott fel, amelyekből kitűnik, hogy a diktátor továbbra sem látja elérkezettnek az időt a távozásra.

„Líbia nem a miénk. Líbia a líbiaiaké. A Biztonsági Tanács határozata érvénytelen”, írja a Sarkozy francia elnöknek, Cameron brit miniszterelnöknek és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak címzett levél. Obamához e szavakkal fordult Kadhafi: „Ha azt látná, hogy amerikai városokat foglalnak el fegyveres erővel, mondja meg nekem, mit csinálna.”

Musza Kúsza líbiai külügyminiszter kijelentette, kormánya a francia állításokkal ellentétben valóban tűzszünetet léptetett életbe a lázadókkal szemben, és külföldi megfigyelői csoport küldését kérte ennek igazolására. A politikus azonban ezt követően úgy távozott a tripoli sajtótájékoztatóról, hogy egyetlen Bengázival kapcsolatos kérdésre sem válaszolt.

Ugyancsak sajtótéjékoztatót tartott Súkri Gánem olajügyi miniszter, aki arra szólította fel a külföldi olajtársaságokat, küldjék vissza munkatársaikat Líbiába, és folytatódjon a kitermelés. A forradalom óta a líbiai gazdaság gyakorlatilag leállt, a külföldi vendégmunkások – részben a rezsim ellenük folytatott hecckampánya miatt – távoztak, a nemzeti fizetőeszköz harminc százalékot veszített értékéből.

Olaszország, amely a líbiai olaj első számú vásárlója, hét légi és haditengerészeti támaszpontját engedte át a hadműveletek céljaira. Ignazio La Russa olasz védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy nem csak a bázisok „kikölcsönzéséről” van szó, hanem hazája aktívan részt vesz a Líbia elleni katonai csapásokban.

23:10 – Nicolas Sarkozy francia elnök szerint a fő közvetlen cél annak megakadályozása, hogy a Kadhafihoz hű erők behatoljanak a lázadók fő központjába, Bengáziba, és helyreállítsák az ország keleti részén a diktátor hatalmát.

Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere Párizsban jelentette be, hogy az Egyesült Államok katonai erővel is támogatja a lépést. Arra a kérdésre, miszerint az akció végső célja Kadhafi megbuktatása-e, nem volt hajlandó egyenesen válaszolni, és célként „a polgári személyek védelmét” jelölte meg.

Angela Merkel német kancellár asszony, aki ellenzi a katonai beavatkozást, ugyancsak jelen volt Párizsban, s később azt mondta, Líbiában véget kell vetni az erőszaknak.

David Cameron brit miniszterelnök a párizsi találkozó után közölte, hogy Kadhafi hazudott a nemzetközi közösségnek, amikor az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát követően azt állította, tűzszünet lépett életbe; valójában folytatta népe ellen a hadműveleteket.

22:53 - Bill Gortney ellentengernagy, az Egyesült Államok egyesített vezérkarának igazgatója szerint az amerikai légierő nem vett részt Líbia megtámadásában, csak a haditengerészet támogatta a francia, brit, olasz és kanadai egységekből álló koalíciót.

Az euroatlanti erők elsődlegesen a líbiai légvédelem támaszpontjaira mértek csapást a Földközi-tenger partvidékén. A legnagyobb mértékű rakétatámadás Tripolit és Miszratát érte. A koalíció jelenleg huszonöt hajóval hajtja végre a hadműveleteket, amelyek célja a líbiai polgári lakosság védelme és végső soron Moamer Kadhafi ezredes megbuktatása.

A líbiai állami televízió a rezsim hivatalos szócsöveként azt állította, „keresztes ellenség” bombázza Tripolit – természetesen „polgári célpontokat”. A JANA hivatalos hírügynökség idézi a líbiai fegyveres erők szóvivőjét, aki szerint mentőegységeket irányítottak a támadások helyszínére a sebesültek ellátására.

Helyszíni tanúbeszámolók szerint Tripolitól keletre hangos robbanások hallatszottak, az égre tűzgömbök szálltak, de a becsapódások helyszínét nem lehetett azonosítani.

Francia harci gépek több hullámban támadták a Kadhafihoz hű erők harckocsijait, de a francia védelmi minisztérium illetékese egyelőre nem tudta megmondani a megsemmisített páncélosok számát. Az al-Dzsazíra hírtelevízió korábbi jelentése szerint a felkelők kezén lévő Bengázitól nem messze négy harckocsit lőttek ki francia gépek.

Alain Juppé francia külügyminiszter kijelentette: az akciót addig folytatják, amíg Moamer Kadhafi eleget nem tesz az ENSZ Biztonsági Tanácsa által hozott határozatoknak.

„A hadműveletek a következő néhány napban folytatódnak, amíg a líbiai rezsim eleget nem tesz az ENSZ-határozatnak”, közölte Juppé a France 2 tévének adott interjúban.

22:35 – Meg nem erősített információk szerint a líbiai légvédelem lelőtt egy francia harci gépet Tripoli térségében, a francia hatóságok ezt tagadják.  A koalíciós erők megtámadták a Tripolitól keletre fekvő legfontosabb légibázist, a Mutika-t. Twitteren az a hír járja, hogy Kadhafi erői szándékosan lőni kezdtek egy kórházra és egy raktárra is Tripoliban, hogy úgy tűnjön, a cirkálórakéták találták el azokat. A líbiai hatóságok őrizetbe vették az eseményekről első kézből tudosító al-Dzsazíra négy munkatársát az ország nyugati felében, Tripoliban tartják őket fogva.

20:50 – A támadások az este folyamán folytatódtak: amerikai hadihajók Tomahawk cirkálórakétákat lőttek ki Kadhafi erői, feltehetően a légvédelmi egységek ellen – jelentette a CNN. A Pentagon tudatta, hogy átvette a hadműveletek irányítását, az eddig jelentett támadások a nemzetközi akciók első hullámát teszik ki.Eddig 110 Tomahawk cirkálórakétát lőttek ki 20 líbiai célpontra, melyek nagy valószínűséggel sikeresen felszámolták a telepített líbiai légvédelmet. A mobil légvédelem kiiktatása még hátravan.
William Gortney ellentengernagy a folytatás mikéntjéről elmondta: akcióikat a mostani támadás eredményeinek felmérése után döntik el. Ez 6-12 órába telhet, mivel az erre általában használt  távirányítású repülőgépek jelenleg nincsenek a térségben.
A tengeren is állandó a készültség, Líbiánál van már 11 olasz, 11 amerikai, egy brit, egy francia és egy kanadai hadihajó.

18:15 – A francia védelmi miniszter bejelentette: gépeik megsemmisítették az első célpontjukat.

KADHAFI VÁLASZOL

Kadhafi azzal fenyegetőzött, hogy megbénítja a Földközi-tenger közlekedését, és minden légi és vízi járműre lövetni fog. Híve kitartanak mellette, készek meghalni, ha légicsapásokat intéznek a Bab al-Azizia katonai létesítmény ellen – mondta az a néhány ezer tüntető, akik Kadhafi katonai bázisa előtt gyűltek össze – számolt be a BBC tripoli tudósítója, Richard Colebourn, miután a külföldi újságírók megtekintették a bázist.

ÁLTALÁNOS KÖZHANGULAT

Szintén BBC forrásból tudjuk, hogy a bengázi Átmeneti Nemzeti Tanács egyik tagja, Dr. Fati Badzsa azt mondta, meggyőződése, hogy a felkelők felülkerekedhetnek Kadhafi erőin. Szerinte ez a következő órákban ki is derül, a Kadhafi-rezsim pedig utolsó napjait és óráit éli meg éppen.

A líbiaiak többsége rendkívül elszánt, sokan inkább meghalnának, minthogy lássák Kadhafit visszatérni. Fiatalok azt mondták, készek meghalni is, ha Kadhafi visszatér Bengáziba.

KÜLFÖLDI VISSZHANGOK

Az Egyesült Államok elnöke épp Brazíliában tartózkodik. Barack Obama sajtótájékoztatóján bejelentette: országa nem vezényel szárazföldi erőket Líbiába, de mint mondta, “azt akarom, hogy az amerikai nép tisztában legyen vele, hogy az erő alkalmazása nem könnyű választás, de nem állhatunk tétlenül, miután egy diktátor azt mondta a népének, nem lesz kegyelem.”

Alekszandr Lukasevics orosz külügyi szóvivő közölte: “Moszkvában sajnálattal vették tudomásul a fegyveres akciót.”
A szóvivő felszólította a líbiai válságban szemben álló feleket, valamint a (most kezdett) katonai művelet résztvevőit, hogy tegyenek meg mindent a polgári lakosság szenvedéseinek elkerülésére és a mielőbbi tűzszünet elérése érdekében.

Hugo Chavez venezuelai elnök, Kadhafi kevés külföldi szövetségesének egyike azt mondta, a külföldi katonai akció a líbiai olajért indult, a líbiai emberek élete senkit sem érdekel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Líbia tagadja, hogy meghalt Kadhafi fia, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. na végre, erre vártam hetek óta, csak aztán nehogy ott ragadjon az USA…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Az olaszoknak kéne ott ragadniuk. Az övék volt az egész ország, hát most szedjék is rendbe…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Örülök, most végre gyorsan és határozottan lépett fel az ENSZ és a “nyugat” Végre megérti a világ, hogy diktátorokkal nem érdemes egyezkedni egy határ után.Külön örülök, hogy arab országok is részt vesznek harcban.Mégis csak fejlődik a világ! Hurrá!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Remélem ebből tanul a magyar Moamer Orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Azért zavaros ez az egész,szerintem.Bár nem vagyok valami nagy katonai szakértő,de azt mégis csak figyelemre méltónak találom,hogy hagyták végigdúlni az egész országot és az utolsó felkelők által birtokolt város támadása előtt léptek akcióba!Ez az a helyzet amikor már az olajipari létesítmények őrzése helyreállt!!!

    Mert ugye itt nem a zsarnok ellen fellépők a fontosak hanem az olaj!Nagyon hasonlít ez néhány régebbi akcióra.(A Kuvaiti leckét megtanulták…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  6. “…Az olaszoknak kéne ott ragadniuk. Az övék volt az egész ország, hát most szedjék is rendbe……”

    - Az az Olaszország már nem azonos a maival. Ami a gyarmati időkban, pláne a II VH- Ban volt Olaszország, az már köszönőviszonyban sincs a maival, ahogy a nemzetközi helyzet sem, így ez nem kéoezhet összehasonlítási alapot.

    “…figyelemre méltónak találom,hogy hagyták végigdúlni az egész országot…”

    - Nem “hagyták”, hanem az ENSZ hagyta, ponjtosabban, a szokásos tehetetlenségnek lehettünk szemtanúi. Rnnél sokkla rosszabb dolgokat is annyiban hagyott már az ENSZ (pl. Rwanda, Kambodzsa, iraki kurdok tömeges irtása, stb, stb).

    Ha az euro- atlantiakon múlott volna, már az elején lenyomják az eszeveszett kadafit, ahogy azt már rég ki is érdemelte – olajtól teljesen függetlenül.

    “…az utolsó felkelők által birtokolt város támadása előtt léptek akcióba…”

    - Sajnos, az ENSZ ekkorra adta meg a felhatalmazást. De ez az ENSZ bürokráciájának a szégyene, és hibája, nem az euro- atlantiaké, pláne nem az akcióban szintén részt vevő arab országoké.

    “…Ez az a helyzet amikor már az olajipari létesítmények őrzése helyreállt!…”

    1, Nem állt helyre
    2, Ha ez lett volna a szempont, és tényleg helyreállt volna az olajipari létesítmények ellenőrzése, értelmetlen lett volna a támadás. függetlenül attól, ki elleőrzi azokat a létesítményeket.

    “…Mert ugye itt nem a zsarnok ellen fellépők a fontosak hanem az olaj…”

    - Az olajnak ehhez lényegében nincs köze.
    Aminek köze van hozzá:
    1, Az egyre eszeveszettebb, immá dühöngő őrültnek mondható pszichopata kadafi kiiktatása
    2, Az európai, főleg mediterrán országokat súlyosan fenyegető, részben mesterségesen keltett líbiai menekültáradat megállítása (európai biztonságpolitika egyik kulcsproblémája)
    3, A líbiai önnépirtás megakadályozása
    4, A régió stabilizálása.

    MINDEZ ARAB ÁLLAMOK SEGÍTSÉGÉVEL!!!
    - Így, szó sem lehet semmiféle cslszövésről, hogy aztán valakik jól elvegyék a líbiai olajtot.

    Hagyuk már ezt a hülyeséget…

    “…A Kuvaiti leckét megtanulták…”

    - Kik?

    MIlyen kuvaiti leckét?

    Most ugye, arra az 1991- es háborúra gondoltál, melyben az euro- atlanti államokon kívül 17 arab- muszlim állam is tevékenyen részt vett, pl. Szaudia, mely a következő áldozata lett volna az iraki elmebetegnek, a szaddamnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa az Arab Liga beleegyezésével végre döntött. Nem sok hiányzott, hogy az utolsó percben léptek fel az euroatlanti erők. NATO-t azért nem lehet mondani, mert Franciaország nem tagja a NATO-nak. Azért arra kíváncsi lennék, hogy az EU soros elnökét tájékoztatták-e döntésről, vagy a Felcsúti focipályán nincs térerő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Kedves jó Eldrad !
    Néhány komolytalan véleményed és tiszteletlen minősítésed ellenére igyekszem finoman válaszolni.
    Te a mondókád alapján nagyon jó indulatú és ártalmatlan “szakértő” vagy.
    A régi gyarmati időkből eredeztető viszonylatokat komolyan kell venni és nem árt ismerni is!!!!
    Próbálj kissé komplexebben,kevésbé pártosan gondolkodni és a kulisszák mögé is be-benézni ,bár tudom ehhez már sokkal több ismeretre és tapasztalatra van szüksége bárkinek.Nem csak a nemzetközi politikai porondon folytatott “hókuszpókuszokra” kell figyelni hanem a gazdasági folyamatokat érteni és átlátni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  9. TancsKaszabel:

    - Az összeesküvéselmélet- gyártó semmittudók díszpéldányira jellemző értelmetlen handabandázással válaszolsz. De nem baj, mert így te mondod a magadét, én meg az igazat – amit a külföldi hírek folymatos figyeléséből, plusz tegnap egy érintettel való személyes beszélgetésből tudok, valamint közel 11 év tanulmányaiból (közel- keleti ismeretek, geostratégia, geopolitika, stb), ebből 4 év egyetemi kutatói szint.

    “…A régi gyarmati időkből eredeztető viszonylatokat komolyan kell venni és nem árt ismerni is…”

    - Így van.

    Amit én speciál ismerek is, nem úgy, mint te, másképpen nem írnál hülyeségeket.

    “..Próbálj kissé komplexebben,kevésbé pártosan gondolkodni és a kulisszák mögé is be-benézni..”

    - Jó, majd megpróbálok.

    Te meg próbáld nem megjátszani a Mindenttudó – Tutimegmondó- Igazságlátót, főleg ne apró információmorzsák, és a megfelelő háttéroismeretek totális hiányának alapján.

    Ezen kívül:

    - Ha legközelebb esetleg nekem válaszolsz itt, akkor előre is kérlek, hagyjuk a hőzöngést meg a lesajnálást (“Kedves jó Eldrad”, és “nem ártana tudni ezt- azt”, stb), inkább cáfold tételesen, mi nem stimmel abból, amit az előző kommentemben írtam.

    Hadd lássa mindenki, mennyire átlátod az összefüggéseket, ellentétben nyilván velem, ugyebár… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Stefán:

    - Nagyrészt stimmel, egy kis javítással:

    Franciaország vagy 40 év után pár éve ismét teljes jogú tagja a NATO- nak, nézd csak:

    http://www.nato.int/cps/en/natolive/nato_countries.htm

    Ami a felcsúti gengsztervezért illeti:

    - Nem hiszem, hogy bevonták volna ebbe.
    A minimális formaságokat betartva nyilván értesítették, mint bárki más valós vagy névleges vezetőt, de ennyi… ez a hülyegyerek ugyanis, már “beköszöntéskor” eljátszotta hitelét az EU előtt.

    Az az ámokfutás pedig, amit azóta rendez, nem csak soros elnökként, hanem “magyar miniszterelnökként” is… na, egy ilyen félmajomra egy lkeégett gyufaszálat nem bíznának rá, nem hogy komoly katonai manőverek ismeretét.

    Gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Köszönöm a kiigazítást. Le vagyok maradva, jobban oda kéne figyelnem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Az alcsúti törpevezírt jobban érdekli a foci, mint a nagypolitika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Ismét tiszteletlen voltál, sőt pimasz!

    -A megszólításomat utólag magam is félreérthetőnek ítélem, de ez meg az én helyzetemből fakad és a korommal is igazolható, talán….de a Te reagálásod, értelmezésed megmutatja a Te sérülékeny túlértékelt egódat!
    -Ne dicsekedj önmagaddal, vagy saját magad felértékelésével, mert nem tudhatod kivel „beszélgetsz”!
    – Az értékelést hagyd másokra, úgyis lesz/van bajod velük a jövőben még néhányszor….
    ez szinte biztos!
    -Persze Te nem „beszélgetsz” hanem „oktatsz” és ez egy vétkesen hibás pedagógiai
    baklövés, ezért hát sajnálom az „áldozataidat”,remélem nem a védtelen diákokat kell sajnálnom.
    -Tanúsítsál kicsit több nyitottságot más nézetek, vélemények iránt….az nem árt, sőt javadra válik, mert sok mindenre nyújt lehetőséget.
    -A gyarmati idők viszonylatait régóta ismerjük és annak általánosítható jellemzőit ma is felhasználhatjuk a jelenlegi események pontosabb felismeréséhez, megítéléséhez….
    -Összeesküvés-elméletek….ez egy tudomány, egy szakma és művelői nem szobatudósok, nem oktatnak katedráról sem, de még csak íróasztal mellöl sem,…. legfeljebb akkor ha nyugdíjba mentek.

    Közel sem vagyok mindentudó,sőt de ez számomra evidencia….Te fiatal barátom az utad, az önismeret útján még igen csak az elején jársz, és máris botladozol!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  14. Hülye ez az Arab Liga, kritizálják a bombázást, inkább az embereket védenék, mondják. Mégis hogy gondolják? Bombázás nélkül hogy lehet biztosítani a no-fly zónát? Ha lesz is civil áldozat, biztos sokszor-sokszor kevesebb, mintha Kadhafit hagynák harcolni, győzni és bosszút állni a felkelőkön.A világ vegyen részt minden tudásával, civilizációjával, erejével egy diktátor elleni védelemben,ők meg a háttérből kritizálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. TancsKaszabell:

    “…nem tudhatod kivel „beszélgetsz”!..”

    - Így van, ezért ne írj hülyeségeket.

    “..Tanúsítsál kicsit több nyitottságot más nézetek, vélemények iránt…”

    - Vélemények iránt tanúsítok nyitottságot, sőt, nagyon is… de te nem “véleményt” írtál, hanem vadbaromnságokat, az alapvető ismeretek sincsenek meg nálad.

    “..Összeesküvés-elméletek….ez egy tudomány, egy szakma és művelői nem szobatudósok…”

    - Tudomány egy frászt, nézd meg, mi a tudomány szó fogalma, és mik a tudomány alapvető kritériumai.

    Mindenttudás

    - Biztos, hogy egysike vagy a Nagy Igazságlátóknak.Bizonyítékok:

    1, Tudod az életkoromat, pedig nem ismersz
    2, Az összeesküvéselméletet van képed “tudománynak” nevezni, na, ez még viccnek is rossz
    3, Értelmetlenül zagyválsz, amikor nem tudsz válaszolni teljesen értelmesen, precízen lfeltett kérdésekre
    4, Ilyenkor jön a gyermeteg, lesajnáló ejnyebejnye jelelgű duma…

    Jó, a többi hülyeségedre nem óhajtok reagálni, mert azoknak annyi értelme sincs, mint f***ngás után kezet mosni.

    És még valami, újra megkérlek, hátha ezúttal megérted:

    - VOLNÁL SZÍVES A LEGKÖZELEBBI VÁLASZODBAN TÉTELESEN CÁFOLNI, HOGY AZ ELSŐ KOMMENTEMBEN MIK A TÉVEDÉSEK, A HIBÁK???

    Ahelyett, hogy megint jönnél ezzel az értelmetlen süketeléssel?

    - Vagy, tőled csak ennyire futja?

    Komolyan… írj már valami értelmeset …. hidd el, akik ezt olvassák, már kíváncsiak, mit tudsz… ahogy én is kíváncsi vagyok rá, bár, már aztt hiszem, tudom a választ az eddigi produkciód alapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. TancsKaszabell és Eldrad!

    Elvesztitek a fonalat, ha egymást püfölitek az ellenséges arab diktátorok helyett. A jelenlegi időkben nincs rá mód a filozófiai disszertációtok megvédésére, mert nem tudjátok akkor napra készen követni a forrongó arab világ sok meglepetést tartogató zavaros eseményeit. Ássátok el a csatabárdot és szurkoljatok, hogy ne az ügyvédek és az “emberjogi humanitárius szervezetek” degenerált elvei alapján oltalmazzák az öngyilkos terroristákat, melyre gyakran volt precedens a múltban.

    Az amerikai elnök úgy tűnik, mintha menekülne a nyilvánosság elől, mert inkább Brazíliában és ki tudja melyik golf pályákon tartózkodik a hadvezetőinek a személyes megbeszélése helyett. Zavaros válasza a katonai haditervvel kapcsolatban, nem jelenti ki világosan, hogy mi az amerikai hadművelet végcélja. Védeni akarja a forradalmárokat, vagy pedig
    végleg megsemmisíteni akarja – Szadam Huszein módra – a líbiai véreskezű, elmebeteg diktátort és a hozzá lojális bandáját. Nagy különbség van a kettő között! Módfelett nevetségesnek tűnik a politikai tájékozatlansága Obamának, ha nem a patkányt üti agyon, mert attól fél, hogy fájdalmat szerez vele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Johnnyboy !
    A mondanivalód első felével maximálisan egyetértek.
    Ami Obamát illeti, szerintem igaza van, hogy most a háttérbe vonul, ez Európa háborúja, az elvárható segítséget megadta a szövetségeseinek.Hangsúlyoznám, én nem vagyok amerikai, Európában élek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Elmebeteg “vezéreké” lenne a Világ? Kadhafi tekintetéből is árad a súlyos agyi terheltség,mint az magyarországi kollégáját is jellemzi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. OK, ezt a kellemetlen kitérőt hagyjuk.

    Szóval…

    … én sem értem, Obama miért nem ad egy világos üzenetet.
    Az viágos, hogy ezt most nagyrészt az európaiakra és az arab résztvevőkre akarja hagyni, eltekintve az egyébként elavult líbiai légvédelem teljes szétlövésétől pár óra alatt.

    De ettől még beszélhetne teljesen vilgosan, hogy pl. ez a harc kimondottan egy dühöngő őrült és bandája ellen megy, és addig támadják, míg meg nem adja magát, el nem menekül (nem fog).

    Ám van itt egy súlyos gond:

    - Nincs, aki átvegye a hatalmat, nincs olyan ellenzéki erő, mely meg tudná szervetni az ország adminisztratív és bármilyen egyéb irányítását.

    Ettől még a kadafi- bandát el kell takarítani, de marad a kérdés:

    - KI veszi át a hatalmat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Csupa jó hír. Kadhafi eltünt. Vége. Az atomkatasztrófa veszélye is elhárult.
    Érdekes megfigyelni, hogy ezek a diktátori szövegek, Szaddam H. Hitler, Kadhafi Rákosi és még sokan mások a politikusok közül, pl. Orbán Viktor a “kommunikáció” milyen egyformák.Még nem kívánom O.V végét…szenvedjen és dolgozzon egy kicsit a való világban, egyék még a sza…-t ami főztek és bassz…-k egyedül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Az egész balhé az olajról szól. Más diktátorok szabadon ölhették népüket, a NATO, az USA és a többiek oda se bagóztak. Akik most mélységesen fel vannak háborodva, gátlástalanul gyilkolják a pastukat Afganisztánban. Ott is strarégiai nyersanyagokról van szó. Ürügyet kreáltak Szaddam Husszein eltávolítására, aztán kiderült hogy kamu volt a támadás indoka. Kiképezték a talibánt a szovjetek ellen, és most szenvedik érte a büntetést, Más diktátorok, mint a szaudi királyi család élvezik az amerikaiak támogatását.
    Mit írt József Attila?
    “Forgolódnak a tőkés birodalmak,
    csattog világot szaggató foguk.
    Lágy Ázsiát, borzolt Afrikát falnak
    s mint fészket ütik le a kis falut.
    Egy nyál a tenger! Termelő zabálás, -
    kis, búvó országokra rálehel
    a tátott tőke sárga szája. Párás
    büdösség-felhő lep bennünket el.

    Jól látta. Ma is érvényes!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  22. “…Az egész balhé az olajról szól…”
    - Frászt.

    Ha az olajról szólna, egyszerűbb volna a dolog:
    - Odamennének a gonosz usákok mindenhová, ahol olaj van, hülyére bombáznának mindenkit, aztán jól elvennék az olajat.

    Szaddam utáni irakból pl. nem hogy “elvették” volna az olajat (ami többszörösen is lehetetlen), hanem azóta is VILÁGPIACI áron veszik, mint mindenki más.

    “…gátlástalanul gyilkolják a pastukat Afganisztánban..”

    - Ha “gátlástalanul” gyilkolnák őket, már nem lennének pastuk – úgy 8 éve.
    A Pastuk (és tadzsikok, és üzbégek, és mongolok, és hazarák) ellen a “gátlástalan” bűnöket nem a nyugati, és egyéb szövetségesek követték és követik el, hanem az iszlamisták.

    “…Afganisztánban. … is strarégiai nyersanyagokról van szó…”

    - Lóf***szt.

    Amikor 2001 végén nekinmentek a talibánnak, még nyolma sem volt az afganisztáni ásványkincsek felfedezésének, az egész területet egy halott, értéktelen sziklatömbnek gondolta mindenki.
    Az afganisztányi nyersanyagokat csak 2010- ben fedezték fel geológusok, de a mennyiséggel jelenleg sincs még tisztában senki.

    Afganisztánnak azért kellett nekimenni, mert ez a sz***rgödör egy eszeveszett, nemzetközi tömeggyilkos terrort a világra rászabadító szalafista banda (a talibán) hátországa volt.

    “..Ürügyet kreáltak Szaddam Husszein eltávolítására, aztán kiderült hogy kamu volt a támadás indoka…”

    1, Hogy nem találtak tömegpusztító fegyvereket, nem jelenti azt, hogy nincsenek. Egy Franciaország méretű sivatagról beszélünk, ahol lényegében bármit el lehet rejteni úgy, hogy azt többé ssenkio nem találja meg.

    2, Az iraki tömeggyilkos banda nyilvánosan bevetett KÉT alkalommal saját népe ellen vegyi fegyvereket (1988, 1991), és egyszer Irán ellen (18ó986, Fao- szigetek). A halottak száma összesen vagy 150.000
    Azért ez nem kevés… szóval, vegyi fegyverek korábban nem csak hogy VOLTAK, de be is vetette őket az elmebeteg iraki diktátor, és bandája.

    3, Szaddam mindent megtett, hogy elhitesse a világgal: márpőedig neki vannak tömegpusztító fegyverei, és aki be mer nekik szólni, az kap nelőlük.
    Emlékezzünk, hogyan vette teljesen nyíltan hülyére a teljes ENSZ bizottságot, az egyébként szorgalmas, és jóindulatú Hans Blixxel az élen.

    “..Kiképezték a talibánt a szovjetek ellen, és most szenvedik érte a büntetést..”

    - Ez igaz.
    Hiba volt, nincs rá mentség.
    Hiszen a talibán már akkor is nyíltan hirdette eszement elveit.

    “…Más diktátorok, mint a szaudi királyi család élvezik az amerikaiak támogatását…”

    - Ez is igaz.
    A szaudiakat tekintve viszont meg lehet állapítani a következőket:

    1, A szaudi uralkodók soha nem rendeztek népirtást senki ellen, nem háborúztak senkivel.

    2, A szaudi diktatúra nem iszlamista, pláne nem iszlámnáci. Az, ami: egy vallást kirakatnak használó, de élvezethajhász, despotikus, pazarló, világi léhűtőkből álló óriási család. És nem veszélyesek senkire.

    3, Szaudia nem balhézik, mert nincs miért: annak ad el olajat, aki megveszi, és kész. Abban érdekeltek, hogy a gazdaság mindenho, stabil legyen, semmi több.

    “..József Attila…”

    - Ostoba összehasonlítás, értelmetlen.
    A két történelmi- gazdasági- politikai háttérnek SEMMI KÖZE egymáshoz.

    Oszt’ jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. “Hugo Chavez venezuelai elnök, Kadhafi kevés külföldi szövetségesének egyike azt mondta, a külföldi katonai akció a líbiai olajért indult, a líbiai emberek élete senkit sem érdekel.”

    Hát ez az 1 millió dolláros kérdés!!!!
    Menyiben az olajárak alakulása,a félelem a mélyülő válságtól s menyiben az ártatlanok védelme kényszerítette beavatkozásra a “szuezi koalíciót” Jól tudjuk ám Egyiptomba is azért ugrott el a hirtelen jó két barát hogy védje az ártatlanokat. A közelmúltról s Irakról nem is beszélve, oda a bűnözési hullám miatt mentünk!!! Hisz nem voltak biológiai meg vegyi fegyverek leszámítva a C.I.A. igazgató bélgörcsét,csak is a terjedő zseb lopások miatt történhetett minden,hogy a turistáink bátran mehessenek nyaralni.
    Ugye nem baj ha kicsit kételkedem az őszinteségükben? Mert hát egy-két kérdés felmerült bennem.
    No de ” temetni jöttem cézárt nem dicsérni……” :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Eldrad
    Le húztalak nem baj,ugye nincs harag?
    Meg is indoklom miért,mert félelmetes vagy,s veszélyes.A félelmetes az hogy azt hiszed TE át látod az okokat,s ekép mindjárt igazolod is miben hiszel menlevelet osztogatván fűnek fának kéretlen! Veszélyes mert felszínes “tudásod”.
    Kíváncsivá tettél te ön jelölt közel-kelet szakértő,mert gondolom az vagy ha ily tisztán át látod az említett térség ügyes bajos dolgait, mi az a “iszlámnáci” ????? Olyan muzulmán aki egyébként ateista nemzeti szocialista? Vagy muzulmán és nemzeti szocialista? Fejtsd ki kérlek nekem.. mert be vallom -bocsásd meg járatlanságom ily világi dolgokban-de ekkorát még életemen nem hallottam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. sly:

    Csak röviden:

    - AZ “iszlámnácizmus” egy létező terminus a nyugati politológiában. Nézz utánna, jól körül van írva, mi az.
    Amúgy, szó szerint is érthető a dolog, tessék megnézni az iszlamista népvezérek és a náci Németo. szoros, aktív kapcsolatrendszerét 1933- tól.

    Kezdd Abdul Kadr Husszeinivel, Hadzs Amin Husszeinivel, ezek tevékenységével, az 1930′- as években alakult iraki náci párttal, a Handzsár- hadosztállyal, és persze, nézd meg, miféle videókat, “oktatóműsorokat” tol több hivatalos állami TV is különféle iszlám diktatúrákban.

    A DEBKA, a MEMRI, a Second Draft, a Jihadwatch professzionális oldalain ezernyi ilyen anyagot találhatsz.

    A többit majd ezen alapok ismerete után.

    “…felszínes “tudásod”..”

    - Azon kívül, hogy ilyeneket néha írnak nekem az I)gazi Igazságlátók, SOHA, EGYETLEN ALKALOMMAL NEM TUDNAK ÉRDEMBEN REAGÁLNI ARRA, AMIKET ÍROK.

    A személyemet támadják, nem azt, amiket írtam.

    Ha nem találsz semmit az iszlámnácizmusról, amit elég különösnek tartanék, akkor majd írok neked egy rövid történeti- politikai áttekintést erről a pokoli jelenségről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. http://loganswarning.com/2011/03/15/islam-nazism-the-ideologies-of-hate/

    http://www.freerepublic.com/focus/news/816232/posts

    Majdnem elfelejtettem:

    - Magyar nyelven ennek a témakörnek (iszlámnácizmus) nincs irodalma.

    Angol, francia, német… főleg ezeken a nyelveken lehet találni erről cikkeket, anyagot, videókat, bármit.

    Én az angolt beszélem, ezért ajánlottam angol nyelvű anyagokat, így első körben, ezeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Eldard

    ok. Nem lesz gond az angol Eldrad.Utána nézek mindannak mire fel hívtad figyelmem. Mindazonáltal számomra akkor is egy torzó az a “terminus”. Félre értettél ha úgy gondolod én a személyed ellen “intéztem támadást” hiszen nem ismerlek,sőtt munkáidat sem.
    “Amúgy, szó szerint is érthető a dolog, tessék megnézni az iszlamista nép vezérek és a náci Németo. szoros, aktív kapcsolatrendszerét 1933- tól”
    A teljesség igénye nélkül, itt azért van egy kis bibi. Úgy látóm keveredik a szezon a fazonnal. Sajnos nem mennem kell de éjjel el olvasgatóm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. sly:

    - Nézz utánna Hadzs Amin al Husszeini tevékenységének, mint pl. a hitler nevű fenevadnál történő, több éves vendégszereplése, annak előzményei, és hogy kiket képeztek ki a nácik a ‘30- as, 40′ es években.

    A handzsár- hadosztályt semmiképpen ne hagyd ki, ahogy a szíriai és iraki náci pártok megalakítását sem (valamint azok külsőségeit, melyekkel lényegében lemásolták a hitleri látványosságokat, szimbólumokat).

    A különféle netes szakújságírók által készített lapokat pedig azért ajánlottam, mertr rogyásig tele vannak bejátszádokkal, miféle filmeket, meséket, jelképeket néznek- olvasnak- használnak naponta az iszlamista államokban a tömegek.

    És hogy mindezt hogy építik bele a mai (értsd: II. VH alatti és utáni) iszlám gondolkodásmódba.

    “…itt azért van egy kis bibi. …”

    - Nem is kicsi, hanem óriási.

    Mégpedig az, hogy ezeket a tényeket az euro- atlanti sajtó többnyire egyszerűen elhallgatja – “máskultúratiszteletre”, és az iszlamisták “érzékenységére” hivatkozva.

    Szóval, nehogy már én legyek a hibás, amiért felhívom a figyelmet ezekre… tudom, hihetelennek tűnnek, de attól még igazak. Tessék ellenőrizni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Eldrad

    http://loganswarning.com/2011/03/15/islam-nazism-the-ideologies-of-hate/

    Én azt látom csak hogy koránt sem elfogulatlanul (de nem is ok nélkül) párhuzamot von az “iszlám” s a nácik között. S itt a nácik alatt nem szimplán akármelyik új fasiszta söpredéket értem hanem Hitlert s a német fasisztákat. Erről az én külön bejáratú véleményem az hogy az iszlám nem egységesen fundamentalista s nem is egyetlen irányzat.
    Hiszem s remélem hogy egyszer meg találjuk a közös nevezőt, s mindkét oldalon el kezdünk az azonosságokra koncentrálni.
    Szinte hallom ahogy mondod erre: könnyű neked onnan megbocsájtónak lenni!!! Nem, nem is az de nem is vagyok megbocsájtó csak elég távól ahoz hogy objektiv lehessek.
    Nem, nem az,(a leg nehezebb) de nem is vagyok megbocsájtó csak elég távol ahhoz hogy objektív lehessek. Iszlám Náci a terminológia groteszk ,ha úgy fogalmazna Iszlám Antiszemita úgy lenne a terminus helyénvaló formailag.
    De ezzel nem azt mondtam hogy minden muszlin fundamentalista antiszemita.Ez nagyon messzire vezet s parttalan végeláthatatlan okfejtésbe aminek nem itt a helye.

    Kérlek Eldrad ezt érsd szavak nélkül.
    Marad a “történelem” , Hadzs Amin al Husszeini & Hitler. Igen ,nyilván való közös bűnük tette őket szövetségesé, de néz az antiszemitizmuson tul. Hitler s a Náci Németország elemi érdeke volt észak Afrika s az olaj,( és ne legyen kétséges benned ha győz mi lett volna a sorsa a “barátainak” is ép úgy mint az egész világnak. Abban a világban amit Hitler elképzelt csak is egy nép kapott tartosan helyet, egy ember tipus a Germán. )
    S látod? Megint csak az olaj. A gazdaság ha háborús ha nem nincs meg olaj nélkül és majd mindegy fizet e érte vagy nem, fizet mert a lényeg a hozzáférhetőség. De ha nem adnák dollárért …. el venénk erővel.

    igérem el olvasgatom a többit is,de gyomor forgató fundamentalista videokat nem nézek meg, elhiszem s tudom hogy vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

Háborús bűnökkel gyanúsítják a NATO-t 2011. november 11. péntek | RR

Még mindig szökésben Kadhafi egyetlen élő fia 2011. október 28. péntek | AN

A NATO maradhat Líbiában 2011. október 27. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos