Ronai and Ronai
AMERIKAI

Politikai blődli az új alaptörvény 2011. március 11. péntek 8:55 Forrás: FH

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Politikai blődli az új alaptörvény

Budapest – Az új alkotmánytervezet Kolláth György szerint egy, az abszolút hatalom által kiadott törvényerejű rendelet. Az alkotmányjogász a Független Hírügynökségnek azt mondta a szerdán nyilvánosságra került dokumentumról, hogy az egy minden elemében elhibázott koncepcióból született szerencsétlen tervezet, egy “politikai blődli”.

Kolláth György szerint történelmietlen például az irat egyik alapvetése, miszerint szakítanak a múlttal, érvénytelennek tekintik az 1949-es alkotmányt, amely alapját képezte az eddigi alaptörvénynek, és 1990-től kezdik az időszámítást. A szakember szerint a köztársaság kikiáltása, 1989. október 23-a óta negyvenszer módosították a ‘49-es alkotmányt és minden ilyen alkalommal legitimálták is azt.

Hozzátette: a mostani tervezetben ráadásul számos elemet átemeltek, és “ami jó van benne az régi, ami rossz az új”.

Az alkotmányjogász felhívta arra is a figyelmet, hogy a tervezet ellentmondásra épül, hiszen jogilag Magyarországot köztársaságként határozza meg, gyakorlatilag azonban a ‘”köztársaság kulisszái között a császárság torzói épülnek”. Kolláth György szerint ezt támasztja alá például az is, hogy a címből is kihagyták a köztársaság szót, Magyarország Köztársaságának Alkotmánya helyett az új alaptörvény-tervezetet Magyarország Alkotmányaként mutatták be.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
Politikai blődli az új alaptörvény, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. A kritikák jogosak, de ugyanaz lesz a sorsuk, mint minden, a FIDESZ-KDMP által eröltetett törvényt és rendeletet ért krika. Ha a hanghullámok meg is mozgatják a vezérkar tagjainak dobhártyáját, azok az agyakig nem továbbítják ezeket a hangokat, amolyan ellenvélemény szűrőként kiszürnek mindent, ami rámutat a politikai butaság és a hatalmi gőgből eredő vakság tévedéseire. Az elkövetkező években, évtizedekben Magyarországnak, sajnos egy zagyva, célirányos politikai szándékkal összetákolt pártalkotmánya lesz. Évek múlva lesz mit helyrehoznia egy, reményeim felnövő új generációnak, persze erre csak akkor lesz alkalmas ez a generáció, ha megtalálja az ellenszerét az őt elbutítani szerető oktatáspolikának és párt-médiának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Mindig nagyra becsültem Kolláth György urat, de szerintem itt nem császárság épül, hanem több, igen rossz emlékű birodalom kísért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Egy csak egy legény van talpon a témában? A többiek hol vannak kérem szépen,mivel foglalatoskodnak az urak amikor éppen rombadöntik az egész országot alkotmányával,gazdaságával ,összes intézményével,és jelképeivel együtt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. “A törvényjavaslat a fokozatos jogfejlesztés elvén nyugszik. Nem követ kétes értékű külföldi példákat, csillogó elméletet, tetszetős jelszavakat. Sajátos hazai viszonyaink gondos mérlegelésével készült s a választójogot megadja mindazoknak, akikről az annak gyakorlásához szükséges ítélőképesség feltételezhető, és akiket tartós érzelmi és érdekkapcsolatok fűznek az államhoz és lakóhelyükhöz.”
    Ez történetesen az 1925. évi XXVI. törvénycikk miniszteri indoklásában olvasható, de megfelelő módosítással itt is alkalmazható, pl az állampolgári jogot adja meg, vagy nem is tudom. Mindenesetre az első fele változtatás nélkül nagyon szép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Nem tudom, hogy alkotmányjogásznak mi a véleménye a XII. Cikk (2) bekezdéséről.
    “Senki nem utasítható ki olyan államba, vagy adható ki olyan államnak, ahol az a veszély fenyegeti, hogy halálra ítélik, vagy kínozzák, illetve más embertelen bánásmódnak, büntetésnek vetik alá.”
    Szóval felülírták a jelenleg hatályos kiadatási egyezményeinket? OK! Ne kínozzák ahova kiadjuk. De egy sorozatgyilkost nem adunk ki az Amerikai Egyesült Államok Texas államának, mert ott halálbüntetés vár rá? Én kérek elnézést, hogy nevesítettem Texas államot, de hiányos ismereteim szerint ott jelenleg is érvényben van ez a büntetési forma, továbbá az USÁ-val van kiadatási egyezménye az Európai Uniónak, aminek egyelőre még tagja vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. “az irat egyik alapvetése, miszerint szakítanak a múlttal”
    Nos, ha ez így igaz, akkor mi a fészkes fenének kell nekünk vármegye, ispán, kúria, stb? Még jó, hogy tévedésből kimarad a felsőház, a hercegprímás, a grófok, bárók, hercegek, a vitézi rend, stb. avitt baromság…
    Különben arra találnék gondolni, hogy a XXI. század helyett a XVIII. – XIX. századra (vagy még korábbra?) készülünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. KEDVES GUGYERÁK !

    KÉRLEK NE ADJ, ÚJABB ÖTLETEKET ,ENNEK AZ AGYAMENTNEK ,MERT HOLNAP MÁR OLVASSUK ,MÓDOSÍTÓ JAVASLAT FORMÁJÁBAN .

    ÜDV. FATER .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Csatlakozom Fater59 felszólításához!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos