Ronai and Ronai
AMERIKAI

Letagadta a nevét a tilosban dohányzó fideszes 2011. március 8. kedd 15:06 | FH

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – A Parlament félemeletén, tiltott helyen dohányzott a Fidesz egyik országgyűlési képviselője, Kerényi János, sőt álnéven mutatkozott be az őt kérdező újságírónak – írja a hvg.hu. A politikus később azt mondta: viccnek gondolta az esetet.

A hvg. hu újságírója hétfőn a Parlament épületében, a Fidesz frakcióirodája előtt látott meg egy tilosban dohányzó politikust. A riporter odalépett hozzá, és megkérdezte, hogy megszavazza-e a dohányzásra vonatkozó törvény szigorítását. Amikor a képviselő igennel válaszolt, az újságíró arra is rákérdezett, hogy akkor ez az álláspontja mennyiben összeegyeztethető azzal, hogy az épületben gyújtott rá. A képviselő azt felelte: “Eddig dohányoztam, amikor a törvény be lesz vezetve, akkor nem fogok dohányozni”. A villáminterjú végén a hvg.hu riportere arra hivatkozva, hogy arcról nem ismeri fel a politikust, megkérte, hogy mutatkozzon be. A képviselő azt válaszolta, hogy Simon Zoltánnak hívták. Ilyen nevű tagja azonban nincs az Országgyűlésnek. A hvg.hu beszámolója szerint a megszólított politikus valójában Kerényi János, a Fidesz képviselője volt.

A képviselőfunky című blogon már idézik Kerényi János szavait, aki az esetről elmondta: “Odajött, be sem mutatkozott, én meg azt gondoltam, ha vicc, hát legyen vicc, és amikor kérdezte, más nevet mondtam. Az egész ügynek nincs jelentősége. Normális esetben odajön, és vagy tudja a nevem, vagy bemutatkozik, amire én is. De erről szó nem volt, ott futkározott a frakcióiroda előtt, ahol semmi keresnivalója nem volt. Az én véleményem szerint ez nem stílus” – írja a kepviselofunky.blog.hu.

A hvg.hu által közzé tett hangfelvétel viszont így kezdődik: “Jó napot kívánok, képviselő úr. Szegő Péter vagyok, a hvg.hu-tól.”

http://hvg.hu/itthon/20110308_kerenyi_hvghu

Három évvel ezelőtt, 2008. február végén is a tilosban dohányzó országgyűlési képviselőktől volt hangos a sajtó, miután az az RTL Klub Házon Kívül című műsora rejtett kamerás felvételeket mutatott be. Az adás után az Országgyűlés hivatalának gazdasági főigazgatója azt mondta: korábban körlevélben jelölte ki a dohányzóhelyeket, de a jelek szerint hiába. Hozzátette: mivel a képviselőknek nincs munkáltatójuk – hiszen választott tisztségviselők -, velük szemben csak az ÁNTSZ járhat el. A tisztiorvosi hivatalnál viszont akkor azt mondták, hogy az Országházba nem tudnak titokban bemenni a szigorú beléptetés miatt. Az ügy miatt végül kitiltották a kamerákat a parlamenti folyosókról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Vannak egyenlők és egyenlőbbek. Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. az úttörő mindig igazat mond.A fideszes nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Gipsz Jakabnak, Lutz Gizinek tilos lesz a saját gépkocsijában dohányozni ha vele van a kiskorú gyermeke, de egy fityisznyik honatyának szabad bárhol, bármikor… Mert ők minden törvény felett állnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Ennyi pénzért ,lehetett volna , Bunkó Tádé is . Az legalább stíilusos lenne .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Figyelem jó ideje a Fidesz képviselők, biztosok, csontvázkeresők, és gazdasági csoda kamuzók kommunikációját. Élükön a nyugdíjvédelmi kiflicsücsök szenátorszöszivel és a felcsuti géniusszal.
    Ezek mind egy könyvből tanulták a csúsztatás, hazudozás, és jellemtelenkedés összes fordulatát a szóhasználatot, és retorikát.
    Biztos viktor úgy választott a személyi kultuszához szavazógépeket,(amikor ugye az oltárához kellet járulni egyenként) hogy ilyetén vagy hasonló pitli viccekkel trenírozta őket, így most majd meg is dicsérik, hogy de ügyesen kisiklott a nyilvánvaló hazugságának szembesítéséből.
    Az mondjuk meglepett, hogy már a neve helyett is hazudik…
    Ez a mentalitás jellemző egyébiránt a narancs fanokra is:-) Még most jön a java – a ciklus elején vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Azóta kiderült, hogy a HVG tudósítója volt a kérdező és bemutatkozott, amikor kérdezte a “honatya” nevét. Úgy tűnik egyre rövidül az idő, amikor a hazugságokról kiderül az igazság.
    lásd.: A hazug ember hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát / igaz ez nem dakota közmondás./
    Lassan már ott tartunk, hogy, ha meg sem szólalnak, akkor is hazudnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. tudja,tisztelt úr,egy tanár ennyit keres,amennyit nem vesz észre.szégyellje magát,tolvaj

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. rossz helyre írtam,mindegy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Egyesek komolyan elhiszik, hogy komolyan gondolta? Ő is tudta biztosan, hogy egy álnévvel nem úszna meg semmit. Bármilyen hihetetlen, TÉNYLEG csak viccnek szánta. Lehet, hogy egyesek számára nem vicces, de hát ez van. De persze egyből jön a 20 különböző blogbejegyzés, hogy fú, már megint megy a hazudozás és törvényszegés. Nem akarnak esetleg arról is cikket írni, hogy Józsi bácsi Celldömölkön áthajtott egy piros lámpán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  10. Tisztelt Rokai,

    Önt és a többi olvasót kérdezzük: a kettő ugyanaz? A parlamenti képviselő hazugsága és a Józsi bácsi biciklije? :)) Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. hangfelvétel az esetről:
    http://hvg.hu/itthon/20110308_kerenyi_hvghu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Egyetértve OAK-kal, én is úgy vélem, hogy ez afféle “cseppben a tenger” eset.Nyilvánvalóan és letagadhatatlanul elkúrt valamit a FIDESZ-egyből támad, “bebizonyítva, hogy ellenfele a hibás (ezen kívül randa és büdös is)-mindenki félreérti a dolgot (mert kis butus), mivel ez egészen más (jelen esetben vicc).
    Ugyanezt csinálták a médiatörvénnyel, számtalan egyéb, közfelháborodást keltő ügyben, most a tákolmányozással.
    Úgy látszik, a havi sokmillióért itt üdülő “szagértők” nem vesztegetik az idejüket: legalább egy – gondolom, kötelező – fejtágítót összehoztak, talán “Gazemberség beadási és magyarázási technikák” címmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos