Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ki viszi el a Figyelőt? 2011. március 14. hétfő 10:02

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – Lapértesülések szerint három cég érdeklődik a Figyelő megvásárlása iránt, közülük a legnagyobb médiatapasztalattal a többek között az Est-lapokat, a Neo FM-et és a Radio Cafét birtokló econet rendelkezik. Az érdeklődőknek még egy hetük van arra, hogy benyújtsák az ajánlatukat.

A Napi Gazdaság információi szerint több médiavállalkozásban érdekelt econet.hu Nyrt. is gondolkodik a Figyelő megvásárlásán. A cég médiaérdekeltségeit az Est Média Group Kft. fogja össze, ide tartoznak az Est-lapok, a Pesti Est, az Exit Magazin, a Neo FM, a Radio Café, ezek mellett a cég érdekeltséggel rendelkezik a Sziget Kft.-ben is.

Balázs Csaba, az econet elnöke a lapnak általánosságban csupán annyit mondott, hogy a társaság érdeklődik a jobb brandek iránt és a cégnek a felvásárlásban is van gyakorlata. A további érdeklődők egyike az IPM kiadója, a nyolcmillió forint jegyzett tőkéjű Word Communications Kft. A kiadó a Hologram V.M. Kft. és egy magyar magánszemély tulajdonában van.

Képben van egy pénzügyi befektető cég, a Business Gazdasági Tanácsadó Kft. is, amely Reszegi Lászlóhoz, a budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi tanárához köthető. A cégbírósági adatok szerint utóbbi társaság gyökerei az 1990-es évekig nyúlnak vissza, sokkal több azonban nem olvasható ki az adatokból. Az érintetteket nem sikerült megszólaltatnunk szándékaikról.

A Figyelő eladásán már jó ideje dolgozik a Sanoma. Érdekes, és valószínűleg az eladást is nehezíti, hogy a kiadó csak a nyomtatott magazintól akar megválni, miközben az fn.hu-t megtartaná. Márpedig napjainkban életképtelenek azok a médiatermékek, amelyek nem rendelkeznek online változattal.

Szakértők szerint ebben a helyzetben az sem jelentene megoldást, ha az új tulajdonos elkészítené a Figyelő új webes megjelenését, az olvasók ugyanis jelenleg az fn.hu-t tekintik a lap internetes kiadványának. Ezért nagyon sok idő és marketingra szánt pénz kellene ahhoz, hogy a Figyelő netes variánsát létrehozzák, illetve elfogadtassák. Elvileg logikusabb lenne tehát, ha a Sanoma a lappal együtt eladná a gazdasági szempontból eredményesebb fn.hu-t is – bár azt nem tudni, miért ragaszkodik a kiadó az online verzióhoz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Nagyot csodálkoznék azon, ha ez is nem szélsőjobbos kezekbe kerülne. Ha nem ott volt már eddig is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. e-vita
    Nekem is ez jutott eszembe! Orbánnak még kevés a sajtója, az oligarchái megveszik neki!
    A baloldal meg nem szán rá pénzt… Minek az nekik? Eldagonyázgatnak ők a kis pártpénzecskéből is…Pedig oligarchák ott is vannak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

NYÁRI SZÜNET I. 2013. június 2. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos