Ronai and Ronai
AMERIKAI

Eltussolta a nuncius a pécsi püspökség ügyeit 2011. március 27. vasárnap 6:09 Forrás: Index

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Eltussolta a nuncius a pécsi püspökség ügyeit

Budapest – A Szentszék budapesti nagykövetét a vatikáni államtitkárság értesítette arról, hogy több magyar egyházi személy homoszexuális visszaéléseiről szóló bejelentés érkezett. Juliusz Janusz azonban nem kezdett belső vizsgálatba, hanem inkább eltussolta az ügyet.

A nunciusról egy, a januárban lemondott pécsi püspök által kezdeményezett perben derült ki, hogy a diplomáciai úton továbbított dokumentumok alapján bizalmasan értesítette az érintetteket az ellenük szóló bejelentés tartalmáról. A Vatikánban nem magyarázták, hogy a pápa Mayer Mihály lemondatása után két héttel miért helyezte Koszovóba magyarországi megbízottját.

A hazai egyházi körök már a februári bejelentéskor összefüggésbe hozták a pécsi egyházmegyében kirobbant botránnyal, amely a gazdasági és szexuális visszaélésekről szóló vádak nyilvánosságra kerülése után Mayer Mihály pécsi püspök lemondását eredményezte. Akkor azonban még nem volt világos, hogy a nuncius milyen szerepet játszhatott az ügyben.

Időközben azonban több olyan, Juliusz Janusz által szignált bizalmas levél is nyilvánosságra került, amelyek azt bizonyítják, hogy a nuncius évekkel az októberben Mayer ellen tett rendőrségi feljelentések előtt tudomást szerzett számos, súlyos visszaéléssel kapcsolatos vádról, de hallgatott, sőt, meggátolta az egyházon belüli vizsgálat lefolytatását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Eltussolta a nuncius a pécsi püspökség ügyeit, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. A példamutató papok! Ezek a bűnök mindig is meg voltak, csak takargatták,eleddig sikeresen.
    És ezek a papok hirdetik az Orbán igéit a templomokban, a buta híveknek!Évek óta!!!
    Szégyen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  2. És ezek akarják irányítani az oktatást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  3. A nuncius „Védte a mundér (reverenda) becsületét.
    Próbálta menteni, a menthethetetlent.
    Emberi gyarlóság.
    Mindenféle egyházfit, elsőnek embernek, és nem szentnek kellene tekinteni, az általuk hirdetett igével együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  4. Azt sose tudjuk meg,hogy még hány esetet tussoltak el./ Mária országában is/
    Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. Emberek, és gyarlóak! Pont ezért nem kéne annyira felnézni rájuk, és pont azért kellene őket is ugyanazzal a mércével nérni.
    A bűn, minden körülmény között bűn. A homoszekszualitást pedig nem kezeljük bűnnek – eddig! Mert csak a demokráciában fogadjuk el az emberek másságát, de ez a kormány a demokráciát megtagadta! Tehát, akkor lehet, hogy már büntetni kellene???
    Baj nem itt kezdődik, hanem ott, hogy az egyház képmutató, és sajnos hazug. Ezzel pedig az a baj, hogy ezt hírdetik a templomokban és az egyre nagyobb számú oktatási intézményeikben.
    Még ezzel sem lenne olyan nagy baj, hiszen sokan hazudnak, csak míg az emberek hazugságát fenntartással fogadják, addig az egyház hazugságát az emberek feltétel nélkül elhiszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  6. Ennek a világnak már ezer év óta a legnagyobb károkat a nagy történelmi egyházak okozzák, élükön a katolikus egyázzal. Érdekük, hogy sötétségben tartsák az embereket, mert csak a buta emberen uralkodhatnak. Ebben teljesen megegyeznek a Fidesszel és a Jobbikkal az érdekeik. Természetes szövetségeseik egymásnak.
    Az meg, hogy a papok egy jelentős része homoszekszuális, teljes mértékben a saját egyházi politikájuknak köszönhető. Ezt ők is tudják, de képtelenek megújulni. Már régen nincs létjogosultságuk a közéletben, sőt ebben a naprendszerben sem. Ami mint köztudott, nem a föld körül kering. XD
    Hangsújlyozom, hogy nem a vallás ellen vagyok, hanem az egyházak szerepét tartom tulzottnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. Most tüntette ki Semjén az eltusoló nunciust ! Az a baj , hogy nem mű f..zt akasztott a nyakába kitüntetés helyett , azzal még játszani tudott volna !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    Ez a pap egy sz@r kupac, a semmilyen hiába tünteti ki akár 25 medállal akkor is az marad………..A gyermekeket ilyen álszent, képmutató, rókalelkű ,,emberekre ,, bízni felettébb nagy baromság……………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Egyébként a római pedofilikus-kaotikus egyház a legszennyesebb „keresztény” egyház mind közül. Már a népi folklór része Magyarországon (is) a mohó, perverz, pedofil, gennyedék pap figurája. Lehet ezt maszatolni, de a történelem legnagyobb intézményesített internacionalista politikai prostituáltja Rómában székel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. A kormány az iskolák nagy részét az egyházak kezébe kívánja adni . Ez lesz ám a svéd asztal, a sok beteg lelkűnek .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Manapság a mosckos pedofil szinonimája= Pap, Egyház.
    És éppen ezért kapják meg a gyerekek oktatását.
    Hát az én gyerekemet nem fogja egy rohadt aljas ingyenélő PEDOFIL “oktatni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Nem szabadna elhallgatni a mély-magyar katolicizmus rettenetes bűneit. A mai keresztény-fasisztoid kormányerő a világon első fajüldöző párt megalapítóját tekinti példaképének, Mindszenty Bíborost. Ez a beteg elme volt, aki a világon első fajüldöző törvényt Horthy segédletével megalkotta. (numerus clausus). Ez és a rothadék mélymagyarkodó Szálasi bérenc szélsőjobb hulladék Hitleren is túl akart tenni és mindenkit ki akart irtani, aki nem az ő szekerüket tolta. Ezt láthatjuk ma is a követőiktől. “orbán-tömjén” brigád a hatmillió koldus országát akarja felépíteni, a másképpen gondolkodókat fizikailag is meg akarja semmisíteni, kicsit finomabb eszközökkel, mint Hitler tette. Erre használják az egyházi pedofilokat és a bunkó “lézerlázárt” ésa degenerált Kósa testvért. Matolcsi “vudugazdász”pedig a népirtást finanszírozási problémáira keres magyarjobbos megoldásokat. ÉBREDJ MAGYAR!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Ezek a keresztény értékek vannak megemlítve az alkotmány tervezetben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Hat kivanom, hogy szeretgesse meg a legnagyobb keresztyeneket egy ilyen pap bacsi, felebaratilag…hatha kicsit elgondolkodnanak a vallas es a politika osszefonodasairol.
    Vannak gusztustalanul elferditett vallasok, amik bizonyos emberek, csoportok erdekeit kepviseli, lassan itthon is ez lesz. Nem foghatjak meg lasszoval az embereket, hogy bevigyek a templomba, hat a politikaval karoltve majd sikerulni fog.
    Amen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Valahol valamit hallottam vagy talan olvastam az allam es az egyhaz szeparaciojarol, de mostmar rajottem hogy az hatranyos.
    Egy vallas, egy nemzet, egy vezer – az az igazi, kovessuk az irani peldat.
    Vona is az irani forradalmi gardat akarta meghivni szavazasi biztosnak Magyarorszagra.
    A celibatusra kotelezett igehirdetok szexualis igenyeit megertem, de ha a gyerekekhez nyulnak, maglyan kell oket elegetni. Ahhoz biztosan talalnak jolkepzett szakertoket a kollegaik kozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Ha már tilos a “puncius”,akkor tussol nuncius…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Na erre az arcra mondaná nagynéném, hogy a szeméből sem néz ki jól!
    Amennyiben a szem a lélek tükre és a kisugárzás a tekintetből olvasható, püspök urunk tekintete, nem túl biztató, de nem is sugárzik róla a Krisztusi békesség.
    Minden esetre nem engedném közelébe a kis gyemekeket, nem úgy mink Jézusnak! ” engedjétek hozzám a gyermekeket….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem lehet játszani Kodályt Pécsett a páva miatt 2011. augusztus 25. csütörtök | AN

Negyven nővér távozott Pécsről 2011. augusztus 15. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos