Ronai and Ronai
AMERIKAI

Universal City Hollywood 2011. március 4. péntek 20:53

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Universal City Hollywood

Hollywood- Az illúziók városában egy amerikai kisváros, egy párizsi bisztró, egy angliai kiskocsma és egy olasz pizzéria akár egy épületben is megtalálhatók. Hatalmas díszletváros ez, amit szervezett keretek között a turisták is meglátogathatunk, lerántva a leplet a filmek kis titkairól.

Nézzünk a színfalak mögé!

A park tulajdonosa a Universal Studios, mely jelenleg az Egyesült Államok 6 meghatározó filmstúdiójának egyike. Egy német bevándorló alapította 1912-ben, majd 1915-ben megnyitotta kapuit a turisták előtt is. A park mintegy 230 hektáros területen fekszik, Los Angeles közigazgatási határán belül.

Belépve a területre az év bármely szakaszában hömpölygő embertömeget és pénztáraknál kígyózó sorokat látunk. A megdöbbentő látvány ellenére azonban gyorsan sorra kerülhetünk. Nem hagyományos beléptető rendszerrel találkozunk, ugyanis a csalások elkerülésére a mutatóujjunkat beszkennelik, így nincs lehetőség a jegy másra történő átruházására.

Amikor átjutunk a kapun, már biztosak vagyunk abban, hogy álomvilágba érkeztünk. Ismerős filmhősök, mesefigurák kerülnek elő a díszletek közül, miközben a hangszórókból a jól ismert filmzenék dallamai csendülnek fel. Az ajándékboltokban természetesen széles választékban találunk népszerű figurákat, mint például Shrek, a zöld ogre.

Az élménypark területén az idegenvezetéssel történő utazás kis vonatokon történik, körbe viszik a kíváncsi látogatókat, s közben fény derül apróbb kulisszatitkokra egy-egy híresebb jelenet felvétele, illetve a felvételek trükkjeivel kapcsolatban. Láthatók többek között a Jurassic park, a Született feleségek, az Indiana Jones, a Gladiátor, a Világok harca és a Pszicho díszletei is.

Utunk során egyszer csak átélünk egy lavinát, vagy éppen végig nézhetjük, ahogy a bibliai időkhöz hasonlóan a szemünk láttára özönvíz önt el egy teljes kisvárost. Azonban lássunk csodát: a víz pillanatok alatt elfolyik, mintha mi sem történt volna. Hiába, ez a Universal City- varázslat!
A következő pillanatban egy űrhajós invázióba csöppenve úgy érezzük magunkat, mintha valamilyen oknál fogva a korábban látott mozifilmek szereplőivé váltunk volna. Mindez még nem minden. Egy hídon átvonatozva átélhetjük az igazi tragédiát, amikor is az gyakorlatilag beszakad alattunk, majd magától visszaépül. A metró állomáshoz érve már erősen gyanakszunk arra, hogy valami itt is történni fog. A meglepetés nem is marad el, filmbeli jelenetbe keveredünk, az alagútban tűz üt ki, majd ennek hatására be is szakad a mennyezet, de a profizmusra jellemző, hogy a látogatókon egy vízcsepp sem látszódik.

Jöjjenek a látványelemek!

Csónakba szállunk és miközben nyugodtan csordogálunk a folyón, dinoszauruszok bukkannak elő a nyílásokból és vizet köpnek ránk. A menekülési útvonalunk egy 16 méteres T-rex száján át vezet, amely gyakorlatilag egy 28 méter hosszú, szinte függőleges zuhanást jelent, amikor is biztosak lehetünk benne, ha életünkben nem sikoltottunk még, most fogunk!

Megtekinthetünk különböző speciális effekteket is, többek között az úgynevezett BlueBox technikát, a tűzjeleneteket, vagy a végtagok levágásának rejtelmeit. Nem maradhat ki a 4D mozi sem, ahol élőben tapasztalhatjuk meg például a Shrekből jól ismert szamár tüsszentésének kissé kellemetlen hatásait.

A kalandok végeztével már esteledni kezd, a kijárat felé vesszük az irányt egy olyan élményekkel teli világból, amiről még biztosan hónapokig fogunk mesélni barátainknak.

Az élménypark egész évben látogatható, tehát ne habozzunk, az Angyalok városa és a Universal City vár bennünket!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Universal City Hollywood, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Oscar díjátadó gála 2011. február 27. vasárnap | AN

Oscar-lázban ég Hollywood 2011. február 27. vasárnap | AN

Eladó Jennifer Aniston hollywoodi luxusvillája 2011. február 21. hétfő | MTI

Hollywoodot mindinkább a külföld élteti 2011. február 21. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos